Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
0 18.07.2009 21:16 daver chtěl bych se zeptat jestli vadí že v odchovné nádrži vody nemám ohřívač vody.Prosím odpovědi mi zasílejte na e-mail Zak.genius@centrum.cz.Prosím na ten e-mail.
Starší reakce
Tady jsem nasla zajimave video. Pro ty co jeste nemeli rodici gupky
www.youtube.com/…Starší reakce
j tak to je těhotná! se máš
za nedlouho bude rodit
Mám tuto samičku ani ne týden už má takové břicho
Mali pancici mozna ryby nezerou, ale moji 10 cm thokarati (pancernicek kropenaty) si dokazi mezi sebe nahnat malou (2cm) mecovku a sezrat ji. Nastesti jsem je videl jen 2x, tak doufam, ze to neni jejich hlavni zabava.
1 06.07.2009 18:15 beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy Tak tak, ono je možno, že jsi taky jen jednu viděla, sice jich může docela dost požrat, avšak je lepší živorodku na porod dávat někde stranou a dát tám dost úkrytu, když mi nedávno porodila mečovka, taky jsem si myslel, že těch malých tam je jen 5, ale když jsem samici odlovil tak další den jich tam bylo min. 20 a to fakt nechápu, kde všude byli poschovávání, protože více jak pět jsem jich ten den nenapočítal, ti malí běžně zalízají do štěrku ve dně jednou, jsem tak jednoho pozoroval 3 dny kdy byl pořád zarytý ve stejném místě ve dně u čelního skla velkého akva, pak mi ho zablo líto, tak jsem ho musel vyšťouchat, sice někde odplaval ale čekal ho jasný osud.
myslím,že spíš byly sežrané, ale záleží na tom jaká všechny druhy ryb máš v akváriu? Některé samice svá mláďata žerou a jiné ne...
A kdy ji budeš moc dát zpět do akvária? To také záleží na druhách chovanců. Pokud máš jen male rybky očka,neonky apod. tak v 1 cm je tam dát můžeš, pokud máš ale i větší druhy ryb,tak bych vyčkala alespoň do 2 cm
0 06.07.2009 16:27 lenca2007 – paví očka
Pěkný den
chci se zeptat může živorodka porodit jen jednu rybku a přerušit porod dočasně nebo tomu tak není a byli sežrány mam tři těhotný a určit porod (načasování)nedokážu tu malou rybku jsem odchytila a dalazvlášť kdy se bude moct dát nazpět až bude mít aspoň 1cm díky
Starší reakce
Jednou jsem je chtel nakrmit nekolika prebytecnymi malymi gupkami, ta promena v bleskoveho lovce byla tak fascinujici, ze jsem je odmenil jeste nekolika dalsimi. Za chvilku je stihaly sezrat vyskokem ve vzduchu pri vylevani z "fajfky"
, jeste nez s vodou do akva dopadly.
Pokud chceš vidět jak se zdánlivě neohrabaná skalára mění v lovce tak je tam dej. Je to opravdu zážitek, jsou jako blesk a menší rybky nemají šanci.
přesně tak
no řekl bych že určitě a pokud máš skaláry tak zblajznou i ty větší gupky
0 02.07.2009 10:38 nickolka – nic_kolka
no s tak malinkýma ne..s nejmenšíma to jsou tetry měděný a razborky klínoskvrný
Pokud sklalary vevyrustali od mala s malima rybkama, tak si na ni pochutnaj urcite.
0 02.07.2009 10:30 nickolka – nic_kolka
aha..
Až se nevleze do té největší tlamky.
A to ještě nevylučuje, že nebude pořádána "štvanice"...
0 02.07.2009 10:27 nickolka – nic_kolka
a kdy je tam můžu dát?
0 02.07.2009 10:10 nickolka – nic_kolka
když dám do společenského akvárka asi 1 cm velkou gupu,jestli jí sežerou..V akva mám tetry měděný,parmičku červenoocasou,skaláry,čichavce...
Starší reakce
jj, ale o nádrži bohužel nic nevíme že
Neřekl bych že zrovna gupky jsou nějak kanibalistické. Pokud je nádrž přiměřeně velká a slušně zarostlá drtivá většina zdatných mladých přežije.
no jestli se schovaj tak snad ne, ale později je můžou zbaštit i ty ostatní očka
0 17.06.2009 23:33 Alligator – Re:
Ale samice pavího oka by si mohla pochutnat na svých mladých... Já vždycky tu porodničku pro jistotu dával
Pokud ale budou mít mladé rybky dostatek úkrytů, tak by porodnička nutná nebyla...
0 17.06.2009 23:27 akar77 – Re:
Neonky nejspíše ne i když vyhladovělé by mohly, mláďata živorodek jsou dostatečně velká a ihned po narození i celkem hbitá. Spíš je důležité aby jsi tam měl nějaké plovoucí rostliny, jávský mech či tak něco, kam by se případně mladé po narození mohly schovávat před útočníky.
0 17.06.2009 23:20 Anonym – Paví očko +
Ahoj, v mém druhém aqa, mám 2 paví očka a 4 neonky.Samice očividně má chvilku před porodem.Nemusím dělat porodničku, že ne? Neonky tomu potěru nic neudělají, nebo ano ?
0 17.06.2009 15:56 Afroman – gupka
mno uz som sa zaregistroval mam prezyvku afroman nie pato a napisal som tam o mopjej nadrzi
že nebudeš muset furt na něco odpovídat.. Normal pak napíšeš že to máš v profilu nádrže ať si to ten dotyčnej najde..
Navíc si tam můžeš dál "libovolně" fotek.. A další výhody najdeš:
rybicky.net/napoveda/statut… 0 17.06.2009 15:34 gupka – gupka
a ked sa sem zaregistrujem co stym ziskam
0 17.06.2009 14:54 gupka – gupka
ako mislim to ze uz dlho sa neokotila:uz male nemala asi tak 3alebo 4mesiace a to sa mi nestal lebo ja chovam gupky.V akva nemam ziadne idem ryby len gupky su tam3samice a 2samci a predtym normalne kotili vsetky samice teraz nic.
Kolik těch gupek máš? A jakého pohlaví? A jak dlouho je máš? A máš tam ještě jiné rybičky a velikost akvária ... Teplota je ok ... ale je to stále málo informací, cos napsal, takže mám pro tebe jen další otázky ...
no aspon něco, a ted co je to dlouho?
6 17.06.2009 13:59 gupka – gupka
mam tam domcek teplota vody je 24stupnov,filter,rastliny,strk
no tak jak jsem psal, přidej více info
to může mít 100 a 1 důvod, popiš akva, kdy naposled atd....ale koťata fakt asi mít nebudeš
A nemáš v akva jen samičku? Občas je k tomu třeba i sameček
6 16.06.2009 22:20 Gupka – gupka-uz dlho nektila
ludia potrebujem pomoc uz dost dlhy cas sa mi gupka neokotila....preco?
a více info k nádrži
0 14.06.2009 19:25 nikatua – Gupky
Mam problem gupky mi vydrzi 14 dni a vždy zemřou co s tím jsou spolu s ancitrsu, panceřničky , parmičkami duhovími a mečovkami ?
To nevím co s ní je ale u mě taktéž občas poléhává. Příště než založit nové téma tak zkus pohledat na foru myslím si že toho tu je hodně.
0 14.06.2009 10:21 Michal – Gupka
Dobrý den, moje gubka, samička, pořád plave a polehává u dna a nahoru plave pouze pro žrádlo a to jí dá spoustu práce, nevím co s ní, na pohled vypadá v pořádku, žádná krupička, olezlé ploutvičky ani nic jiného.
já bych jí tam nedával do doby než bude mít alespoň 2cm a to jen na zkoušku, jestli se nebude bát a bude aktivní při krmení... jinak bych to zkusil pozdějí.
0 13.06.2009 19:18 Hxuser – Kdy vypustit potěr?
Za jak dlouho od porodu lze potěr mečovky vrátit do společenské nádrže? Zachranil jsem jednu rybičku - nestihli ji sežrát. Teď už je 4 týdny ve sklenici - když nepočítám ocas asi 1 cm velká (moc nevyrostla) a začíná se zbarvovat. V akvárku mám parmičky čtyřpruhé - jsou trochu agresivnější..
Někdy taky takhle hopsají mláďata, u kterých se nevyvine plynový měchýř - musí po porodu vyplout k hladině a tam ho nafouknout, ale některý nejsou schopný a tak neumí nikdy plavat. Doporučují je skrmit, takže pokud nepřežilo, není to žádné neštěstí.
Přidat reakci
1 ...... [75] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x