Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
0 31.08.2009 14:36 nickolka – kdy?
Ahojte..chci ze zeptat,kdy je samička schopná poprvé rodit..mám v akvárku cca20-30 malých oček a ti největší mají asi tak 1 cm..jsou staří tak 5 měsíců..a nechci další prcky..děkuji za odpověď
No bojím se jestli je vůbec těhotná.Má moc velkou přední část bříška.
Samička zásadně bez samečka, porodnička v pravém slova smyslu je ponorná nádobka do akvária o objemu asi 0,5 l. A do té se samozřejmě rostliny nedávají.
0 30.08.2009 18:37 danasos Jak má být velká porodnička [ kolik litrů ] ??? Mají být v porodničce rostliny ??? Má být samička v porodničce sama nebo se samečkem ???
0 28.08.2009 12:14 Pigeon Vydrž, za chvíli budeš mít plno mladých...
0 28.08.2009 12:12 TwisterP Chtěl bych se zeptat, jestli je těhotná nebo ne. Už má asi 4 týdny takové břicho a pořád nic
Starší reakce
Určitě počkej až budou mít tak 2cm. A mezitím si něco přečti o akvaristice a identifikuj rybyičky které vlastníš, aby ses o ně mohla správně starat. Když si doplníš prezentaci, určitě ti někdo pomůže.
Ked budu mat minimalne tak 1 az 1,5 cm. Záleži či máš len gupky a iné živorodky alebo iné ryby.
Podle toho co ti ostatní jsou.
0 23.08.2009 19:32 miska opet mam dotaz
vcera v noci se nam narodili mam mimina odelene kdy je muzu dat do akvarka za ostatnimi aby je nepojedli
No zkusit to můžeš.. Za zkoušku nic nedáš..
0 22.08.2009 14:18 maesha – to neni k tematu
0 22.08.2009 13:36 Jožka – Paví očko rozmnožování
ahoj, Ještě tady mám samičku, nevím ejstli už nehce rodit, protože se pořád schovavá vtakový uplně klidných částí akvaria... Mam zkusit jí dát do porodničky? Tady je foto jinak se mi zdá být taková neklidná.. tAk poradtě, děkuji. (Vytvořil jsem nové forum, rptoože mi nikdo neodpovedel v jiným, omlouváms e ) ..
0 22.08.2009 09:44 kubo – dik moc
dik ale jednu som dal do porodnicky
Nějaký miminka se určitě vždycky zachrání, pokud je akvárko aspoň trochu zarostlý. Nám jich nedávno přežilo první dny asi šedesát, jenomže jsme si je nemohli nechat, kapacita akvárek většinou nestačí. Paví očka rodí co šest týdnů a mají mimin kolem třiceti, podle velikosti míň nebo víc (i přes stovku). To by jich v akvárku bylo zachvilku víc než vody, a proto je přirozený, že je větší rybky žerou. Chápu, že se děti těší na miminka, my jsme taky ze začátku vyhlíželi a všechny lovili ven, aby nám zůstaly a pozorovali jsme, jak rostou. Teď už to neděláme, ale vždycky máme radost, když nějaký mimino uvidíme!
JUPÍ. Narodily se mi paví očka ale nevím čím je budu krmit !!! Stačí je krmit jenom rozdrcenými vločkami nebo nečím jiným ??
myslím že nespapají když je odlovíš ten den kdy se narodí.Mě se dnes narodilo 17 rybyček + asi dalších 15 které snědly.Dnes jsem rybky vůbec nekrmil protože nemely hlad !!! [ BYLY NAŽRANÝ MALIMI RYBKAMI ]
0 21.08.2009 20:06 kubo – ...
čo mam robit s viacrimi tehotnymi gupkami mam ich 4 som len zaciatocnik tak my prosim poradte
Ahooj, to se občas stáva, myslíím žes neudělal chybu ale zachránil sis je, ptze tam by ti je určitě snědly ostatní ryby v akva..
Ahoj ,
Moje paví očko bylo užm moc nafouklí a mělo skvrnu
březosti,dnes jsem u ní slodoval jak od sebe vyhani rybi
a leží na listě tak jsem si řikal že bude rodit přemistil jsem ji do porodničky
a vona za 10 min porodila porodila 13 rybek s toho 2 ležej na zadech(mrtví),
taky z ni vypadli dvě vajička ještě z nevivinutejma malejma.Zbytek rybiček se
zdá v pořadku snad to tak zustane. Udělal jsem chybu že jsem ji přemistil do porodničky
a vyvolal předčastny porod? Asi jsem to všechno pokalil
, budou ty ostatní rybky
v poho ?
Předem diik
Ona nemusí být zbarvená jak sameček... Ona má být právě "neviditelná"...
Myslím si že zatím ne... nemá hranatý bříško...
0 20.08.2009 15:19 danasos dospělá je a samečky mám 2. Proc je tak málo zbarvená ?? Jsem začátečník takže tomu zatim moc nerozumim.
Pokud je dospělá samička živorodky ve společnosti samečka, je v 99% březí. Ta tvoje nebude výjimkou.
0 20.08.2009 15:08 danasos fotka 2
0 20.08.2009 15:07 danasos Co si myslíte o téhle samičce ??? Myslíte že je těhotná ???
0 20.08.2009 12:45 V – Re: daviiidekk
Ta skvrna není zrovna moc tmavá. Takovouhle mívá spousta samiček permanentně. A plná zatím taky nevypadá. Počkej až ještě nějaký ten milimetřík přibere a ta skvrna ztmavne a trošku se zvětší.
0 20.08.2009 12:18 danasos myslíte že tato samička čeká mladý ??
Starší reakce
0 17.08.2009 12:15 baby83 – Samička po pôrode je úplne zničená
Ahoj, mám mladú samičku pávieho očka, ktorá mi pred pár dňami porodila 6 mladých. Pôrod mala ale podľa mňa strašne dlhý, viac ako 24 hodín. Vyzerala hrozne. Ležala pri hladine na boku, prehnutá a pomaly, postupne rodila. Od vtedy je ale chudiatko celá zničená, vychudnutá, nevie sa celkom narovnať a plávať pekne rovno. Žrať žerie, aj taká prehnutá ked bola tak jedla, ale hýbala sa len pomocou predných plutiev. Teraz občas trošku kývne aj zadnou
Je možné že sa jej nejaké orgány porušili počas pôrodu? Prejde ju to?
Pokud jde o mladou samičku, tak mohla mít jen několik mláďat a ani jste si toho nemusel všimnout, ostatní rybky (nebo ona sama) je mohli hned ulovit. Taky mohla porod "zarazit" kvůli nějaké nevhodné manipulaci (třeba přelovení do studené vody), pronásledování jinými rybkami, apod.
A když přidám svojí vlastní zkušenost, tak se mi dřív taky nechtěly množit, ale v akva to vypadalo hrozně - moc ryb, málo rostlinek, neudržované,...
Tak tam taky zapátrejte nebo rovnou zkuste přidat prezentaci akva.
No když nerodí tak je to divné, zkusil bych doplnit ještě pár, třeba už se to rozjede. Ale jak se to rozjede, tak to nezastavíš
0 16.08.2009 18:18 daviiidekk Přesně tak, kam spěchat .... Ale moje pavi očko má tu skrnu březosti tak od začatku června, a břicho jí pořád neroste ... Je to zvláštnÍ ...
Tož dokud nedonosí, kam pospíchat ?
Ano falešná březost, to jako když si králíci začnou trhat chlupy a dělají hnízdo.. No u pavího očka by snad mělo jít podle skvrny březosti poznat jestli je samička v březosti, ještě jsem se nesetkal s tlustou samičkou, i když může dojít k infekci vodnatelnosti, to pak může vypadat podobně...
0 15.08.2009 22:33 daviiidekk – ...
Takže některá grupka vbc nemusí být těhule?
nikdy ?
0 15.08.2009 22:27 Jožka – Paví očko,průběh březí
Zdravíím.Chtěl bych se zeptat, jak dlouho asi orientačně trvá březí pavího očka . Děkuji všem za odpověď, přeji příjemný večer
Přidat reakci
1 ...... [72] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x