Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 33 Přejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 17:12 Muž půlpy [2138] Re: dubska2
ne, v porodničce se jí opravdu nic nestane a dokonce můžeš i porod uspíšit čerstvou a teplejší vodou, ale na úkor počtu zdravých a přeživších jedinců no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 17:12 Žena dubska2 [1] - Živorodky
120l je mám normálně, potom mám nádrž 30l, kde jsou živé kytky, filtrace, topení, zcela zařízené a pár potěru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 17:09 Muž LiborSprysl [9015] Re: dubska2
No záleží na tom v jak velké a jak zařízené bude nádrži...aby nechcípla od smradu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 17:07 Žena dubska2 [1] - Živorodky
Takže když dám jednu z nejkulatějších samiček do porodničky a bude tam třeba týden tak se ji nic nestane? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 17:02 jake98
souhlasím :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 17:02 Muž LiborSprysl [9015] Re: jake98
Nepohoršily, jen jsem zmínil, že je neznám. Podstata je v množení kvalitních jedinců, nikoliv barvách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 17:00 Muž půlpy [2138] Re: dubska2
ta co je v popředí, tak má ještě čas, ale vzadu jsem si všiml jedné,že už je hranatá a tedy to na ni ní může přijít kdykoli. Jinak opravdu tam máš nadupáno, snad si kamarád včas pořídí nové aqwa ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 16:59 jake98
nejsem žádný odborník a tak se omlouvám jsetli vás mé příspěvky pohoršily názvy mám z mé knížky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.10.2012 16:57 jake98
duska2: akvaristé používají takzvanou skvrnu březosti to si ale napsala pod pojmenováním černý flíček :-) samičky jsou také výrazně kulatější skus ale přelovit samičku do porodničky dřív jinak může dojít k předčasnému porodu.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 16:56 Muž LiborSprysl [9015] Re: jake98
jake98 napsal: no bohužel jsem měl v akvárku kdysi dvě formy pávích ok (tuxedo-flamingo) a ty se množili kdyš se množili mezi sebou vždy přežilo jen málo rybek z celého "vrhu" ostatní zemřely nebo jsem je musel utratit kvůli častým nemocem nebo chybějícím ploutvím (a jiným deformacím) ale když se množili pouze ve svá formě mláďata byla zdravá . žádné jiné vysvětlení mě nenapadlo , ale kdyby někdo věděl čím to bylo rád se to dozvím. :-)

No to je na pojednání...Ve zkratce...Tedy především netuším, co jsou ty dvě zmíněné značky - tuxeda znám od mečovek i plat, nikoliv od ok. Flamingo mi také nic neříká. Ovšem chov pavích ok není o tom, že "kámen šuká cihlu" smich . Nevím jak moc to bylo to kdysi, ale pokud jste dopustil plemenitbu nekvalitních jedinců, pak se nelze divit, že docházelo k defektům.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.10.2012 16:51 jake98
no bohužel jsem měl v akvárku kdysi dvě formy pávích ok (tuxedo-flamingo) a ty se množili kdyš se množili mezi sebou vždy přežilo jen málo rybek z celého "vrhu" ostatní zemřely nebo jsem je musel utratit kvůli častým nemocem nebo chybějícím ploutvím (a jiným deformacím) ale když se množili pouze ve svá formě mláďata byla zdravá . žádné jiné vysvětlení mě nenapadlo , ale kdyby někdo věděl čím to bylo rád se to dozvím. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 16:51 Žena dubska2 [1] - Živorodky
Zdravím
Asi před pěti lety jsem chovala gupky a od taťky jsem dostala porodničku, kde se údajně měly rodit rybičky je to tato: www.akvarista.cz/… zprvu jsem z ni měla obrovskou radost, ale nikdy se mi nepodařilo dát rybku dovnitř v tu dobu, aby porodila, a maličké přežily v jiném akvárku. Nyní o pět let později jsem se opět k akvaristice vrátila, nakoupila paví očka atd atd. Z šuplíku jsem vytáhla porodničku a matně zavzpomínala, jak asi má vypadat rybka, která je před porodem. Černý flíček na bříšku u řitní ploutve? od známého jsem dostala asi 8 samic, které mu preventivně rodí mladé. Jsou to obrovské samice a fakt tlusťoučké. Mám je zhruba měsíc a pořád nic. Když jsem ještě byla dítě, vždy jich tak deset přežilo ve společném akváriu, ale nyní mě žádná neporodila :( kamarád měl paví očka v sudě na zahradě a třeli se mu neustále, tak jsem si říkala, že takto nenáročné rybky se musí vytřít i mě. Jak tedy vlásně vůbec moznám, kdy mám samičku do porodničky dát? Prosím o rady, připadám si opět jako začátečník...Přiložím sem video, aby jste měli tušení, jak moje samičkx asi vypadjí, není možné to nafotit. (Nelekejte se, momntálně mám akvárko trošku nabouchané, známému prasklo a tak je u mě má uložené, snad všechny budou v pořádkua ve 112l přežijí), samice tam jdou ale krásně vidět. www.ulozto.cz/… palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.10.2012 16:24 Muž LiborSprysl [9015] Re: jake98
jake98 napsal: můžou ale neradí se to jedinci pak nejsou moc pěkní a ani geneticky nebudou v pořádku :-)
že to bude bramboračka je jasné, ale s genetikou to nemá nic společné (tedy pokud snad bylo myšleno, že budou nějak poškozené)...vzniknou jen další barvy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:51 Muž půlpy [2138] Re: romant
proto jsou to jedny z nejoblíbenějších rybiček i když živorodky jsou takový prasátka, ale ty paví očka jsou krásně barevný a dá se říct co se týče barev a tvarů ploutví jsou to rybky neomezených možností palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.10.2012 15:46 R Muž romant [28001] Re: půlpy
Jasně, jsou "krásně zprsknutý". :) To nemyslím ironicky, ale doopravdy. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.10.2012 15:41 jake98
s tohoto pohledu jsem pro
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:40 Muž půlpy [2138] Re: romant
já bych je nenazíval "zprsknutý" vždyť jsou krásní ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:37 R Muž romant [28001] Re: půlpy
Tak, tak, zprsknutý jedince nešířit obchodně dále a nechat si je pro pokoukání. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:32 Muž půlpy [2138] Re: jake98
tak jsem to myslel, protože se tu nebude přeci ptát nějaký odborník - šlechtitel smich a naopak pro običejného akvaristu vznikaj krásně barevný variace - bohužel většinou ne opakovatelný ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:23 jake98
půlpy : samozřejmě že pokuť s mládďaty nemáme nějaké vyšší cíle je to možné
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 15:14 Muž půlpy [2138] Re: Mathias
s jake98 nesouhlasím, naopak Ti vzniknou krásně barevní jedinci, ale bohužel ne stálého zbarvení pro potomstvo ( další potomci nebudou stejně zbarveni jako rodiče, ale směs různých barev) - pro akvaristu pro radost splňují rybky očekávání, ale pro záměrný odchov barevných variant NEVHODNÝ ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.10.2012 14:19 jake98
můžou ale neradí se to jedinci pak nejsou moc pěkní a ani geneticky nebudou v pořádku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2012 14:05 Mathias – stejná barva??
zdravím, chtěl bych se zeptat jestli se múžou rozmnožovat gupky i úplně odlišné barvy a tvaru ploutví..

Díky
Mathias

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2012 04:56 Muž LiborSprysl [9015] Re: Niki
Niki napsal: Tenkrát jsem tu viděla ,že závisí na teplotě vody ,zda se budou více rodit samečci nebo samičky . Je tomu tak ? Kolik by mělo být °C ,když chci samečky ? palec
Ona to není jen teplota...,ale i tvrdost a pH...Abych předešel Romanovu ataku... hop smich omlouvám se, že to je ode mne všechno...samci se většinou prodávají víc, a za větší peníze než samice. A nebo se prodávají páry, takže poměrové hodnoty si nechám pro sebe.
Většinou se to dozví, ti co u mně nakupují ryby, protože parametry vody jim, pokud se ptají, sděluji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2012 00:36 Niki – Teplota
Tenkrát jsem tu viděla ,že závisí na teplotě vody ,zda se budou více rodit samečci nebo samičky . Je tomu tak ? Kolik by mělo být °C ,když chci samečky ? palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.09.2012 06:12 Muž LiborSprysl [9015] Re: půlpy
půlpy napsal: u těch neonek záleží jakou máš vodu, chtějí spíše měkčí ;-) takže pokud nemáš moc tvrdou, tak bych jich min 5ks přikoupil, ty dva tři samečky oček můžeš mít k tomu v pohodě ano raději bych volil ty paví očka než mečovky, kvůli barevné varibilitě i velikosti, mečovka Ti může dorůst i přes 100mm ahoj
smich
Pokud tazatelka má spíš měkčí vodu, měl byste vědět, že by se v začátečnické euforii neměla cpát do živorodek, ale měla by se držet odolnějších teter či kaprovitých ryb, malých čichavců a podobně, kterým ta voda bude vyhovovat rozhodně lépe než okům...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2012 21:58 Muž půlpy [2138] Re: toni
u těch neonek záleží jakou máš vodu, chtějí spíše měkčí ;-) takže pokud nemáš moc tvrdou, tak bych jich min 5ks přikoupil, ty dva tři samečky oček můžeš mít k tomu v pohodě ano raději bych volil ty paví očka než mečovky, kvůli barevné varibilitě i velikosti, mečovka Ti může dorůst i přes 100mm ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2012 20:29 Muž koikapor [163] - divoké živorodkyRe: BoBMan
tehotná je ale rodit asi nebude za menej ako za týždeň, nech sa darí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2012 14:42 Muž BoBMan [0] – Je těhotná?
Fotka k příspěvku Cus. Chtěl bych se zeptat jestli je těhotná a kdy by mohla porodit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.09.2012 14:16 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: toni
Já osobně nemůžu tvrdit, že by neonky byly nějak zvlášť náročný, ale třeba mám jen štěstí. A nádrž, ve který je mám, je taky o něco větší než Tvoje, plus filtr s hodně velkou biomolitanovou kostkou taky vyřešil asi dost problémů, který by bývaly mohly nastat. Ale měla jsem tam jeden čas přes 50 mollyn a na neonkách se to nepodepsalo (při častý a pečlivý údržbě).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2012 14:09 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: toni
U živorodek všeobecně platí jeden samec na 2-3 samičky. Jsou i náročnější ryby než neonky, ale je fakt, že úplně jednoduché to s nimi není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2012 14:05 Žena toni [68] Re: Zoidik
aha....no a bylo mi receno ze bych mohla mit 5 samic a 5 samecku zebrovitych ale tyse prece musi rychle mnozit v takovem poctu?.....mam tam ted tech 5 neonek ale myslim ze podle toho co a jak jsou narocne...vrhnu se radeji na pavi oka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2012 12:40 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: toni
Paví oko je vždycky pouze jedno, pak jsou různé šlechtěné barevné variace. Cena u nějaké obyčejného zbarvení bude někdě koelm 15-20 korun. Pokud bys chtěla už nějaké šlechtěné výstavní kusy, tak ta cena asi bude trochu někde jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2012 12:35 Žena toni [68] Re: romant
no ja mam jen ten bublifuk a myslim i tak ze to je straaasne moc rybek.....ja hledam vsude nejaky link na druhy a ceny ale bohuzel nenachazim..... sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2012 11:21 R Muž romant [28001] Re: toni
Za předpokladu výkonné a hlavně účiné filtrace a velmi intenzivní, klidně denní výměny vody, i těch 50.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2012 11:01 Žena toni [68] – PAVI OCKO
lidicky nevitekde bych mohla najit druhy gupek a jejich ceny?.....a co by jste rekli cloveku ktery vam rekne ze na 54L AKVARKA JICH MUZE BYT I 50??????????????????????????????????????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 20:58 Žena toni [68] Re: romant
a jooo.....no takze spis se budu muset rozhodnout....diky moc!:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 20:54 R Muž romant [28001] Re: toni
Ono jde o to, že kombinuješ rybky bordeláře a čistotný, v tom bych viděl hlavní nesrovnalost. To jestli to budou oka nebo mečovky, to je jedno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 20:52 toni Re: Zoidik ,Re :romant
hmm...ja bych u tecj neonek i zustala protoze mam strach ze se ty gupky pak moc rozmnozi a budu mit prerybneno hmm ....gupky samecci semi moc krasny a myslela jsem ze jen ty dva..a zbytek jen neonky a nebo misto gupek mecovku cervenou?....nevyjde to nastejno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 20:17 DanielGroger Re: Zoidik
Už jsem nakoupil. Mam vločkový color a Dajanu Guppy courmet. Díky moc. Pak budou i fotky. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 19:28 R Muž romant [28001] Re: toni
K ancíkům a pavím okům bych neonky nedával, nehledě na to, že na neonky je to nic moc litráž, nebudou moc jezdit v hejnu, ale budou jakoby roztřelený po akváriu a bude jedno kolik jich bude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 18:50 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: toni
Neonek bych pořídil víc než jenom 5 kousků... asi tak dvakrát tolik. No a pak by se tam ještě dva samičky s jedním samečkem gupek vešly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 18:32 Žena toni [68]
neonek je 5...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 18:32 Žena toni [68] – gupka
lidicky myslite ze by slo do akva 54L ve kterem jsou po 4 tydnech tri anciky a dneska(tyden po ancikach)jsem koupila neonky-myslite ze by k tomu slo pristi tyden pro zacatek dve gupky samecci?..nechci mit akvarko plne ryb zatim......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 14:09 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: DanielGroger
Zbarvení můžou být jak po samičce, tak po samečkovi, tak aj po jejich předcích. Ja koupil samé červené mečovky a mladé byly přírodního zbarvení. Možná se ještě dobarví. Chce to taky pestrou stravu. Nejlépe živé, nebo i mražené a sušené vločkové střídat. Jednou dajanu, jednou JBL, jednou něco od rataje.... Nekrmit je pořád tím stejným
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 14:05 DanielGroger Re: Zoidik
To je pravda to černé jsou molli X-) a to velký je myslim Plata(Zachránil jsem ho z bratrova akvária). Jinak samec (táta) je pestře modře zbarven ale samička je průhledná a má jen zeleno-žlutý ocas. Znamená to že všechny budou po samičce, nebo se ještě můžou dobarvit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 07:32 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: DanielGroger
To černé co ti tam plave je black molla a to průsvitné možná nějaké paví oka jsou. Zbarvení záleží na tom, jací byli rodiče.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 06:15 DanielGroger – Malý
Fotka k příspěvku Ahoj. Ja mam paví očka už trochu vyrostlý , ale mám s nimi problém. Když jdu do zverimexu tak rybky stejné velikosti jsou nádherně zbarvené a ty moje mají jen černé a občas žluté kraje ploutví na ocasu. Nevíte jak je trošku zbarvit?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 05:54 Muž LiborSprysl [9015] Re: PALVI
Pán se již opakuje...tahle centimetr teda určitě nemá a samec přítomen byl když byla menší...Což není technicky složité stydim Pana Maria to nebude, s ohledem na tu skvrnku...Pokud poroste...povedlo se potlesk smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2012 22:14 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: PALVI
Já si myslím, že z 50% to je samička a z 50% sameček ano ano ano

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [33] ...... 95

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-gupka-pavi-oko--rozmnozovani?od=1601