Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Mikro krmivo je taky zbytečné, pro očka dost malé. Lépe budou růst po "masíčku" ... např. mražený cyklop.
vyčkej a oni vyrostou, jinak ten žloudek je pro ně skoro zbytečnej, ty rozdrcené vločky poberou dobře a nebo se dá koupit mikro krmivo.
Můžete mi prosím někdo poradit jak dlouho trvá než malé paví očko doroste do normální velikosti? Mám totiž 2 prcky pavích oček (mají tak měsíc a něco) a připadají mi, že za tu dobu ani nějak nevyrostly. Mám je už od začátku spolu s 2 dospělýma pavíma očkama. Krmím je rozdroleným vločkovým krmivem. Jen mám pocit, že to je pro ně asi málo výživné. Četla jsem o krmení uvařeným žloutkem, ale z toho mám strach. Existuje tedy něco přímo pro potěr na rychlejší růst? Díky za rady.
Starší reakce
no bez fotky těžko říct, ale zdá se podle popisu, že asi bude.
Ahoj,mam podobnu otazku mojej gupke velmy narastlo brusko neviem ci je tehotna lebo ked prejde popred svetlo tak v brusku jej vidim take modree malicke kopceky... dakujem za odpoved prosim odpovedajte na mojej prezentacii
Starší reakce
Me se dokonce i stalo ze sem vezl gupky na burzu a jedna mi porodila primo po ceste v sacku
V tom případě to páš v poho. Ryby sice nějaké rybky odloví, ale postupně se budou rodit další atd.
Hodně štěstí.
0 06.05.2010 18:45 Bart Simpson – Re: voko
dík je to hodně zarostlé je tam kořen atd..
zostat tam mozu ale rodicia ti ich trosku preriedia vlastne ti spravia prirodzenu asimilaciu cize silnejsie a rychlesie a rozumnejsie ostanu a ostatne ti pozeru stary pokial chces vsetky tak ich vylov a daj do 4lit flase a mas po probleme: odober vodu s akva a napusti tu 4literku a prelov ich inak gratulujem
0 06.05.2010 18:38 Bart Simpson tak sjem jich napočítal přes 20... můžu je nechat ve společensém ??? neočítal sjemže porodí tžak brzo protože jsem si ji přivez v neděli a proto jsem nenapustil chovnu... i když jsem ji rychle napustil vodou z akvárka ryb nejdou chytit
můžou tam zůstat?
0 06.05.2010 18:17 eriksk 0 06.05.2010 18:14 stevo112 aj moja je uz plna
rozmyslam ze ju prelozim... ale nemam kde :-/
chovnu mám připravenou pořád, takže ji napusť a pak už jen trpělivost a čekat, lidé taky čekají 9 měsíců...
0 03.05.2010 16:05 Bart Simpson tak díky, já jenom jestli bych měl napustit chovnu či ne ... ted jsem ji napustil a ividíme no
což to chápu, ale řekni mi, proč to musíš vědět hned, jak si (možná) vrzne?
vždyť je času, než něco bude a když, tak to poznáš na skvrně březosti dostatečně brzy
0 03.05.2010 15:58 Bart Simpson – Re: Linduš
no ale nwm... přivezl jsem je před týdnem a až ted žačali oba samečci nahánět jednu samičku každý jinou...
to se budeš muset zeptat jeho, jestli trefil
0 03.05.2010 15:55 Bart Simpson to mi došlo že budou mladý... ale potřebuju vědět jestli když už samec nahání samičku jestli už to něco znamená
no, tak mladý budou každopádně, když máš obě pohlaví.
trvá to týdny. určitě bys mezitím měl půl minutky, abys našel vhodné téma
0 03.05.2010 14:45 Bart Simpson si mi hodně pomoh no a dík
Připsat toto, do některého ze stávajících témat - zabere tak 3 sekundy ! takže se příště alespoň trošičku snaž
rybicky.net/forum/hledat/ 0 03.05.2010 14:38 Bart Simpson – Rada s Gupkou...
Čau akvaristi..mám 4 gupky 2 samcce 2 samičky... každý samec ted nahání jednu samičku budou mladé nebo co to znamená??? a promiňtě že zalážím nové téma ale potřebuju to hrozně rychle nemám ted čas přečítat rozné fora a hledat díky moc
a ještě jednou sorry
Starší reakce
0 25.04.2010 09:59 Alisce – Re: MichalS
Dobře..
No to ano, a pokiaľ ešte pridáš viacej rastliniek tak sa mal budú mať kde skryť a tým pádom ich aj viacej zachrániš
0 25.04.2010 09:57 Alisce – Re: Miras
Tak dík
no podle té fotky to ještě chvilku potrvá než budou malé, řekl bych tak 14dní - měsíc.
0 25.04.2010 09:30 Alisce – Re: Alisce
A tady jedna.
PS:omlouvám se za kvalitu fotky je opravdu špatná protože je focená v rychlosti. =)
0 25.04.2010 09:29 Alisce – Re: MichalS
Díky fotku tady dávám
Ahoj, gupky sa ti určite množia, pokiaľ som ich choval ja tak samička porodila vždy buď skoro ráno alebo neskoro večer a ostatné ryby ich zatiaľ stihli požrať kým som si to všimol, takže som to zistil len podla toho že je samička výrazne chudšia, ono treba mať dostatočne zarastené AQ a najlepšie aj s plávajúcimi rastlinkami do ktorých sa mladé môžu skryť, poprípade oddeliť samičku do pôrodničky.
Bolo by lepšie keby si pridala fotku AQ.
0 25.04.2010 08:58 Alisce – Paví očka rozmnožování
Ahoj když jsem si přinesla gupky domů hned se jedna narodila ale od té doby vůbec nic(jsou už to tak 2 měsíce)mám 2 samce a 4 samičky samičky mají všechny černé bříško a dost je hlídám aby mě nějáký mládě neuteklo ale vůbec nic...Jak můžu pořádně pomost?Teplota vody 25 C
určitě je to jedno
živorodky
0 21.04.2010 15:25 defisa – Re: Raffty
já myslim že určitě jo
0 21.04.2010 15:22 Raffty – gupky
caw.Myslite že by mohli být malé gupky a malé mečovky společně v jednom AQ.
spatna voda, nemusi to byt vzdy prerybnenim, stalo se mi to i u poteru pavich ok, ktera byla v peti ve 40 l, takze mista bylo dost. po vymene vody to bylo ok.
prosimvás,chci se zeptat:mam malí paví oka a 2 maj špičatej ocas.je to nějaká vada?jak to mam léčit kdyžtak?
Samozřejmě že pokud dochází permanentně k příbuzenskému křížení se to projeví na kvalitě jedinců, ale to je problém velkochovů proto se to tam řeší přidáním nové krve. Běžného akvaristu toto trápit nemusí.
0 18.04.2010 18:18 rasto2211 chcel by som sa pytat,ze ked matka vrhne mlade aked tie mlade sa medzi sebou budu neskor parit,tak je to vpohode. Nebude sa potom stracat postune medzi nimi farba? Myslim,ze nebudu take pekne.
Starší reakce
Díky
Hlavně ať se tid aří
Jj rád poradím
Přidat reakci
1 ...... [59] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x