Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2022 12:30 Muž Rovano [147] - RostlinyRe: Jitro
Zkuste vyfotit. taky mě to napadlo při pohledu na tu jednu fotku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2022 05:55 Žena Jitro [0] Re: vaclav
Kdyz mne přijde, ze ma zároveň schliply ocásek a ostatní ryby na ni nejsou hodný. Nijak extra ji nemuci, ale už není sefka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2022 19:53 R Muž vaclav [14175] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Jitro
Starší dobře krmené samice mívají obří břicha a dá se říci že neustále. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2022 19:26 Žena Jitro [0] Re: danio
Díky! Ona už byla myslím několikrát těhotná, ale nikdy nebyla takhle obří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.12.2022 16:23 Muž Yirka [8945] Re: Jitro
Pokud lze z těch fotek něco vyčíst, tak z mého pohledu je to březost těsně před vrhem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2022 15:23 Žena Jitro [0] – Je to těhotenství, nebi nemoc?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pěkný den všem, mohli byste mi poradit - to nej naše nejstarší samička. Je to ještě těhotenství, nebo takhle vypadá nemoc?
S pozdravem, HJ

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.12.2022 16:05 Muž vlka [3238] Re: Lukas288
Příroda je nevyzpytatelná...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2022 15:58 Muž Lukas288 [0] – Gupky
Ahooj, může někdo poradit? Mám jednu gupku, rodila mladé, otec neznámý, matka horní spodní ploutve světle modré. Většina z nich je jako ostatní, které sem pokaždé viděl ale jedno je úplně bílé. Když se podívám na oči tak jsou taky bílé ale s červenou tečkou. Může to být albín?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.11.2022 13:50 Žena razboravesmirna [2] - RostlinyRe: Aeriel
Ahoj, moje samička, a sice paví očko, vrhla nejprve jedno mládě a zhruba po třech týdnech dalších 17. Dvě se mi nedaří odlovit a toho prvního jsem si všimla až po delší době. Nikdo je nežere. (to jsem si potvrdila, když se narodilo těch 17 prťat, který jsem v akva nechala dokud nedorodí a trvalo to celej den) Asi záleží na jednotlivci. U mě v akva zrovna nemají ryby nouzi o žrádlo, jednak je krmím (teď už jen když si vzpomenu :-D ) a jednak tam mají blechy a tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2022 15:45 Žena tramtra [3161] Re: Aeriel
Gupky nechovám, můj názor je, že taky asi záleží, jak stará je. Mladá ryba těžko bude mít v prvních vrzích deset mladých.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2022 14:36 Muž Rovano [147] - RostlinyRe: Aeriel
To ti nikdo asi přesně nepoví. Dost toho záleží i na krmení. Někde na Internetu byly publikovány testy z minulého století z USA.

Klasická gupka co jsem měl mívali desítky malých. Black metall neznám jako druh vyšlechtěné ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2022 11:24 Aeriel Re: vaclav
To je mi jasné, jen od začátku jsem tam viděla právě 4 mláďata a jsou tam stále, samice si jich nevšímá. Ale je možné, že hned na začátku jich pár zobla a já o tom nemusím vědět. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2022 08:03 R Muž vaclav [14175] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Aeriel
Samice jsou dost žravé a vlastní potomstvo požerou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2022 22:39 Aeriel – Počet mláďat
Hezký den,
není to dlouho co mám pár Black metal, samička měla menší bříško, s březostí jsem si nebyla jistá. Pár dní zpět ale vrhla 4 mláďata, ráda bych se zeptala, zdali u ustálenějších linií jsou standardní menší vrhy? Nebo jí třeba něco shází? Díky!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2022 13:25 Muž vlka [3238] Re: VLAZA
Jasně, samičkám ,,stačí,, jedno oplodnění na několik ,,vrhů,, mláďat. Paví očka se v podstatě množí stále...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2022 12:13 Muž VLAZA [2] – Je březí?
Fotka k příspěvku Dobrý den už týden mám paví očka a všiml jsem si u dvouch samiček že mají trochu větší bříška a černou skvrnu je možné že za tak kratkou dobu už se začly rozmnožovat?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.05.2022 15:43 Muž Maro_s.12 [96] Re: Marrtin
Když je bříško hranaté a ne kulaté tak ano :) ale u živorodek bych to neřešil stačí se dva dny nekoukat do akva a pak budete koukat kolik je tam prcku :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2022 15:12 Marrtin – Je březí nebo ne ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím mám dotaz jestli čekáme mladé ryvbky nebo ne :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2022 11:42 R Muž vaclav [14175] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: mara88676
Je to tu tisíckrát popsané, jak to vypadá když má samice rodit dělá to každý měsíc tak se určitě dočkáš. Jsou to ale kanibalové tak to chce hodně rostlin, aby se měly mladé kam schovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2022 17:47 mara88676
Fotka k příspěvku Dobrý den chtěl bych se zeptat jesli moje paví očko bude mít mladé ?
děkuji za všechny odpovědi :)

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.01.2022 08:08 R Muž afc1886 [13911] Re: Eva.a.David
Ahoj, je tam skvrna březosti, ale já bych jí nikam neodlovoval. Stačí mít akvárium naplněné rostlinami, do kterých se budou mít malé rybky kam schovat. Uvidíš sama, že časem bude rybek přibývat. Pro další rady by bylo dobré vytvořit prezentaci akvária nebo sem dát aspoň fotku celého akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2022 21:36 Žena Eva.a.David [0] – Březí samicka
Fotka k příspěvku Dobry den, teprve žáciname, máme první rybičky. Donesli sme si asi 20 pavich ocek, převážně samičky. Můžete mi říct, zda tato samička čeká mladé? Nebo je to přirozene zbarvení? Pokud ano, pak je čekají asi všechny co sme si přinesli. A jde nějak poznat, za jak dlouho to přijde, abychom ji odlovili do "porodnické" ? Odchovat mladé by bylo hezké, aspoň par, ale nemáme s tím nejmenší zkušenost. Děkuji za rady. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2022 20:59 Muž vlka [3238] Re: PaviOcko-rybka
Nevím, jak velké máš akvárko, ale na počet samečků bych dal 2-3 x víc samiček a cca za měsíc bude potěr. Černá skvrna ,,zralosti,, a hranaté břicho jsou známky brzkého ,,množení,, ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2022 19:39 Silviebaris Re: PaviOcko-rybka
Až bude mít hranaté břicho.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2022 19:08 PaviOcko-rybka Re: vlka
A nevíte za jak dlouho by zhruba měla mít mladé?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2022 16:38 Muž vlka [3238] Re: PaviOcko-rybka
Sežeň si ten Růžkatec, jak píše Anthrax a nech ho jako plovoučku, tam se nejlíp malí schovají a přežijí. Paví očka jsou v podstatě ,,plevel,, a velice rychle se množí. Každé přelovení, změna teploty aj. může ,,oddálit porod,, ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.01.2022 16:07 R Muž afc1886 [13911] Re: PaviOcko-rybka
Jasně i ona si ráda přilepší jídelníček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2022 15:52 PaviOcko-rybka Re: Anthrax
Dobře děkuji mám náhradní kořeny které byly v původním akváriu tak ji je tam dám. Ji samička svoje mladé?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.01.2022 14:29 R Muž Anthrax [4514] Re: PaviOcko-rybka
Zdravím. Gupky čekají mladé prakticky neustale. Takže ano. Ale nemyslím si, že takto přežije víc malých než v nádrži. Vždyť se nemají kam schovat. Neřešil bych to, rybu vrátil kam patří a do akvárka nasadil dostatek plovoucích rostlin. Např. rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum a půjde to úplně samo. :-)

A bacha na překrmování. Na dně nádržky se povaluje krmení. Ryba musí být pěkně přežraná. Kazí to vodu a spouští spoustu problémů. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2022 11:54 PaviOcko-rybka – Pomoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, omlouvám se, že s tím ruším ale je to poprvé co asi budu mít malé rybičky. Paví očko vypadalo stejně i před měsícem, jako na této fotce, ale ze dne na den ji splasklo bříško ale po rybách nebylo památky. Chtěla bych tomu předejít a tak jsem ji dala do malé nádrže cca 15x10 Cm a voda asi 8 cm. Čeká miminka nebo ne?

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.09.2021 18:18 R Muž vaclav [14175] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Alexiceq
Vzhledem tomu že rodí každých 4-6 týdnů tak ano. Kdy začne rodit se pozná podle břicha které se pohne trochu dopředu a zhranatí. Tohle platí hlavně u starších samic u mladých to poznat moc nejde. Je to tu ale popsané už několikrát. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2021 18:03 Alexiceq – Je březí?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda je tato samička březí nebo ne? A popřípadě, jestli to vypadá, že bude rodit v blízké době či ne? Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2021 22:26 Muž vlka [3238] Re: BabySárinka
Ano jsou tam a v tomhle nemusíš mít strach o potěr. I ty je budeš mít problém jako prťata najít...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2021 22:02 BabySárinka Re: vlka
Dala jsem si tam fotku rostlinek, ale nevyznám se v nich, které to jsou :( máme je tam?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2021 21:50 Muž vlka [3238] Re: BabySárinka
Když se budou mít kde schovat a dospěláci nebudou doslova trpět hlady, tak přežijí. Nejlepší je mít u hladiny velký ,,chuchvalec,, třeba Egerie nebo Růžkatce...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2021 21:15 BabySárinka Re: afc1886
Dobře. Ale co kdyby nezustalo žadné miminko :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2021 20:49 R Muž afc1886 [13911] Re: BabySárinka
Založ si prezentaci akvária, ale jestli je akvárium dost zarostlé, tak bych to nehrotil a nechal samičku v akváriu s ostatními rybami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2021 20:16 BabySárinka Re: vlka
Dobře děkuji, a není tam smutná bez chlapa. Ale ráda bych si nějaké nechala a nerada bych, aby nám je ostatní sežrali. Teď jsme měli miminka černých a našla jsem jich jen 5 v akvarku :( :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2021 19:05 Muž vlka [3238] Re: BabySárinka
Samičky dokáží porod hezky ,,oddálit,, a záleží na mnoha jiných faktorech, např. na teplotě. Dej jí čas...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2021 18:46 BabySárinka – Paví očko - Koi - porod
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všichni!
Mám dotaz. Nebude někdo vědět, kdy bude přibližně rodit má živorodka :-) .
Dala jsem chudinku do jiného akvárka v domnění, že to bude každou chvíli nicméně se už asi 4dny nic neděje, radši jsem jí tam dala kámošku, ale nechci je zbytečně stresovat

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2021 12:13 Muž jakaf [92] - Xify a paví očkaRe: vaclav
Myslím,že to brzo poznám,dnes ráno je po porodu největší samice a zas většina mladejch žije.Nedaj se spočítat co jich je po celym akvárku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.08.2021 11:51 R Muž vaclav [14175] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: jakaf
Divil by ses jaké množství pávčat akvárium unese. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   19.08.2021 20:19 Muž RAP [1486] Re: jakaf
Ze začátku vždycky nastane populační exploze. Ta narůstá do určitého množství, pak většinou klesne a udržuje se úrovni "úživnosti" akvária. Takže stačí střídmě krmit a udržovat kvalitu vody.
Zatím bych to pouze kontroloval. Pokud budeš odlovovat mladé, nebudeš vědět co s nima. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.08.2021 08:29 Muž jakaf [92] - Xify a paví očkaRe: Ondra321
Nebude,jen se mezi sebou zkřížej ty různý barvy a potomstvo bude mít jiné barvy,než rodiče.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.08.2021 08:17 Ondra321 – Odchov
Zdravím, chci se zeptat co se stane, když dám do akva samce a samice, každého jiného zbarvení.. Bude případný potěr nějaký nemocný?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2021 14:47 Muž jakaf [92] - Xify a paví očkaRe: patka
Mám poměr samice k samcům 3:1.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.08.2021 14:43 Žena patka [112] Re: jakaf
Tak nějak je separovat,zbytek nechat na přírodě,s tím jinak nic neuděláš.Ještě můžeš zredukovat počet samic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2021 14:37 Muž jakaf [92] - Xify a paví očkaRe: patka
To můžu udělat sám sobě - zalovit síťkou a co ulovím dát na sežrání rybám v 70tce,jen je mě to zatím líto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.08.2021 14:30 Žena patka [112] Re: jakaf
Já bych je darovala na zkrm :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.08.2021 14:29 Brodys Re: jakaf
To je u živorodek opravdu překvapení. Pokud je nic nebude žrát, tak se budou množit,dokud se do té vody vejdou hmm

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 94 95

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 155331x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-gupka-pavi-oko--rozmnozovani