Přihlásit se RYBICKY.NET »

Kořen

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Kořen
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dominik098 – Žlutá voda
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, chtěl bych Vás moc porosit o radu. Minulý týden jsme založili akvárko (máme 120l ) oprái jsme kameny v horké vodě pak jsme oprái vroucí vodou několikrát kořen který tam máme dále tam máme jen dvě dekorace z keramiky. Nasadili jsme tam rostlinky (5 rostlinek) ty rostlinky nám prodali v tokové vatě a řekli nám ať to v tom dáme do akvária. Dále jsme kupovali aktivní bakterie a přípravek co udělá z obyčejné vody vodu alvarijní. Asi 5 dní byla voda krásná průzračná a šestý a sedmý den nám voda zežloutla a vypadá to jako ocet a teochu i smrdí. Do vody máme neustále puštěnou filtraci a dokonce i bublinky do vody aby se lépe voda okysličovala. Rybičky tam zatím nemáme a bojíme se tam dát i spodní ryby aby nám hned nezemřeli. Moc Vás prosím o radu nevíme co dělat. Je možný že takto do žluta zbarvil vodu kořen?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Marcelon
Zkus nejdřív pročíst tohle vlákno, docela určitě najdeš spoustu inspirace ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marcelon – Dotaz
Ahoj chtěl jsem se zeptat do akvária se může dát jakýkoliv druh kořene nebo třeba jen z listnatých stromů a tak nebo ,který druh by byl nejlepšídekuji za odpověď.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - jackk1974 Re: sirius
Vypadá to dobře. Klidně si ho tam dej.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 6  - R afc1886 Re: sirius
Kořen je moc pěkný já bych se toho nebál. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sirius – Velký kořen
Fotka k příspěvku Čo myslíte, zvládne akvárko - takto veľký koreň?
Aq má rozmery 90x50x50 (225 l), koreň má objem cca 15-20 l (hmotnosť 25 kg). Piesok (1-5 mm) s brehu rieky je s prímesou Ca obliačikov.
Ak to osadím husto rastlinami, bude daný koreň dlhodobo znižovať pH? A čo na to, čo sa tak udeje s vodou, ak ten piesok je predsa len trošku aj vápnitý... (vrstva vpredu 3 cm, vzadu 5-7 cm, pod tým pár hrstí záhradnej zeminy, na bio prvozábeh).
Je to trošku aj pokus: koreň chcem na nejaký čas namočiť, aby neplával, pred vložením do ešte väčšieho akvárka. Keby sa to predsa ale len ujalo - nechal by som ho tam kde je - a do väčšieho akva vložím iný.

Reagovat na tento příspěvek 0  - paulo Re: vaclav
Jj sypou na to kokosové vlákno
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: paulo
Lepidlo pod vodou zbělá sypají do toho nějaký prach stejné barvy jako kořen a to v několika vrstvách, je to na You-Tube. Já je sešrouboval a taky to šlo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nekdo Re: paulo
vzhledem k tomu, že se lepí vteřiňákem i mechy a jiné blbosti, tak je to asi tak zhruba stejně nebezpečné...pardon, chtěl jsem napsat speciální akvarijní lepidlo :))
no a na druhou stranu..co to udělat průhledným akvarijním silikonem ? jasně, nezaschne to v řádu vteřin, ale...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - paulo – Lepení kořenů k sobě
Zdravím vás, dnes jsem si koupil tři kořeny spider Wood a mám je zatím namočené v kýblu, ale později bych je chtěl slepit a hodit do akvárka, takže jsem se díval na nějakýho Inda na YouTube a ten je slepuje tak, že dá mezi kořeny cigaretový filtr a zakapne vterinakem. předpokládám že to je kvůli nerovným plochám. Kořeny půjdou ke caridinam. Myslíte že je to bezpečné?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jason Re: Pavelka
Ja jsem dal do akva koren z jezirka kde byl cca 10 let (uz lezel na dne) - ale nez jsem ho prohnal chloraminem a napustil nadrz tak byl cca 14 dni na suchu. Do tedka plave (cca 2 mesice) jako korkovej spunt
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Pavelka
Musíš ho mít potopený celý jak plave trvá to dlouho než nasákne. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R lacewings Re: Pavelka
- připevnit šutr a pustit do akvária, nebo použít konverktomat
- pokud to bylo "syrové" tak to se ještě načekate, suché větve rychleji nasáknou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavelka
zkouším už cca 4 měsíce máčet větev kroucené lísky, a stále plave a i kůra drží ...nevíte jak tomu pomoct?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Jason
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ja jsem ted neco podobneho nasel. Prvni fotky jsou po prineseni a dalsi po hodine a pul s vapkou

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jason Re: vlka
Pokud jsou na omak tvrde a nerozpadaji se tak je to naprosto ideal drevo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: vlka
Tak ideální kořání. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka – kořeny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Hezké odpoledne, spoustu let byly tyto keřeny pod vodou v lesním rybníku, který je momentálně bez vody, dá se toto dřevo použít do AQ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Zdendasss Re: silviebaris
Fotka k příspěvku Jo tak díky za rady lidi, no kameny jsem teď raději prevaril tím nic neskazim snad nebudou mít v sobě moc vápence ale když jsem na zkoušku namocil do octa tak ani moc nepenili každopádně s tím kořenem sem si nebyl jistě.

Reagovat na tento příspěvek -1  - vlka
To já než dám kořen (i kameny) do AQ, tak ho vyvařím ve slané vodě.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - SilviebarisRe: Zdendasss
kořeny které plavou se většinou daj do vody a zatíží,ony časem nasáknou a pak opět šup do akva....Nic nevař,jen opláchni...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zdendasss Re: _ucx_
A neměl bych ho první dát do hrnce a prevarit? Nebo se tohle praktikuje jen s kořeny které plavou?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 4  - SilviebarisRe: Zdendasss
osprchuj a šup s tím do akva... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - _ucx_ Re: Zdendasss
Nejdřív doporučuji vydezinfikovat. Hypermangan, stačí mírně růžový roztok a nech to v něm třeba přes noc. Pak pečlivě opláchnout a teprve pak bych to dal do nádrže s rybami.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zdendasss – Kořen Drift wood
Fotka k příspěvku Dobrý den koupil jsem si kořen Drift Wood a nevím jestli ho hned rovnou můžu dát do akvária kořen je těžký takže by se měl potopit.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarda62Re: pantovarnicek
Réva je v pohodě a má parádní kořeny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pantovarnicek – drevo z révy
Fotka k příspěvku Ahojte, máte nekdo drevo z révy? Doporučujete to? Opracoval jsem si nejaké kusy a ted to máčím. Neotrávím si tím akvárko?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: vlka
A já zas píšu "možná rizika", ne "jisté problémy"... hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: afc1886,silviebatis
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Já nikomu nic nedoporučuji a už vůbec nedávám jako tutovku. Jen se dělím o své zkušenosti. Na pravém kořeni je krapet vidět mech i Hnědovka. Lepší fotky nemám.

Reagovat na tento příspěvek 7  - R afc1886 Re: vlka
Možná bys toto neměl doporučovat ostatním, protože nevíš jestli budou mít na kořenu přichycené nějaké rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Skoro důchodce Re: vlka
No nic nezkazí, i já jsem názoru že ta sůl je zbytečná.
 Reagovat na tento příspěvek -1  - vlka Re: romant,ctibum+9+1
Prostě to tak pokaždé dělám. Možná jen ze zvyku. A nikdy žádný problém.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R ctibum Re: vlka
Píšeš to tu různě už asi popáté a vždy se ptám, proč ve slané. Nevzpomínám si, že bys to zdůvodnil... Tak se ptám znovu. Co chceš tou solí zabít, co nezabije samotný var...?
 Reagovat na tento příspěvek 15  - R romant Re: vlka
vlka napsal: ...kořeny a kameny do AQ vždy vyvařím ve slané vodě...Klasický internetový blud. ;-) Tedy u těch kořenů je ta sůl pěkně zákeřná, může se velmi dobře stát, že na vyvařeným prosoleným kořenu posléze neporostou přichycený rostliny, jako např. hnědovky a anubiasy. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: micuda
Kořeny a kameny do AQ vždy vyvařím ve slané vodě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xvalp06 Re: micuda
Já ho zpravidla 14 dní před založením akva máčím a vodu občas měním.
Hlavní důvod ale byl, aby neplaval.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UndeR Re: micuda
Já ho vždy vysprchuju co nejteplejší vodou a případně odrhnu kartáčkem, pokud je někde nějaký nános špíny. Víc s tím nedělám, myslím že by to mělo stačit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - micuda – jak vyčistit kořen
Ahoj ,jak mám vyčistit kořen z obchodu,stačí ho přelít teplou vodou,Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Mon Re: vlka
To asi je. Ale když mě to tak nějak víc baví, když si to zkusím celé sama.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mon Re: Smetany
Díky moc. Tři roky mi stačí. A když už to budu dělat, zkusím při tom i to kiwi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: Mon
Kořeny Mangrovníku jsou kořeny Mangrovníku, hezký vzhled. Peuker dokonce píše: podpora biotopu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Smetany Re: Mon
Réva mi vydržela cca 3 roky kiwi jsem nezkoušel. Když jsem vykopal dal jsem čerstvé na cca 2 týdny do sudu pak nechal vyschnout (trochu to popraská) a pak ještě jednou do vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mon
Ahoj, má prosím někdo zkušenost s kořenem révy nebo kiwi? Budeme teď doma likvidovat uschlé keře, tak jestli mám kopat opatrně. U révy mi větev moc nevydržela, ale kořen by možná mohl být o něco odolnější.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Petr00
Vaří se něco aby to změklo což po kořenu asi nechceš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr00 Re: Maq
Jehličnaté to není. A měl jsem to ponořený ve vodě dokud to samo nezůstalo u dna a potom vyvařený.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaqRe: Petr00
Já bych čerstvé jehličnanové dřevo nepoužil.
Ale jsou tu i lidé s jinými názory a zkušenostmi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr00
Fotka k příspěvku Zdravím, kořeny vyvařuju poprvé tak nevím. Po vyvaření zčernali, tu černou vrstvu mám zbrousit nebo ne?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886
Fotka k příspěvku A já tomu dávám čas, však on vždycky klesne. :-D

Reagovat na tento příspěvek 0  - Smetany Re: Maq
Já to zkoušel opačně. Kořen do mrazáku a zmrzlý hodit do vroucí vody. Jen pozor dost to prská :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Maq
Pokud nevyplavává moc, bezvadně funguje následující postup: Delší chvíli vařit, aby horko proniklo až do nitra kořene, pak vyjmout a rychle ponořit do ledové vody. ano

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 60

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 56065x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14553?od=101