Přihlásit se RYBICKY.NET »

Kořen

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránku 27 Přejít na další stránku   1  
Kořen
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Johan
Tak na tom obrázku ozaj netuším čo je to za drevo. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: prasan
Ona to třeba ani není vrba.. :-D rybicky.net/k/osobni/5850.jpg
Prepáč asi som to narýchlo zle prečítal. stydim
No vždyť píšu, že mám vrbu i za sucha těžší než voda...
Vŕba sa práveže strašne rýchlo nasaje vodou a nepláva.Ten čo ti tak dlho pláva bude niečo iné predpokladám.Ja konáre vŕby dávam k rakom a behom pár dní nepláva ani jeden.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Bob66
To už nevím, ale tuším, že javor.

Ale na tom zas tak nesejde. Nedávno sem sehnal starej kmen z vrby křehké (asi to je ona) a i suchej je těžší jak voda a přitom to je za čerstva docela lehké dřevo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Martinero Re: Bob66
Nevím, jaký kořen máš ty, ale já teď zakládal akvárko (viz. Prezentace) užil jsem spleť čtyř kořenů Amano finger wood z Hornbachu, skrz velikost jsem je nemáčel, jen pořádně osprchoval horkou vodou a vůbec neplavaly. Ani nebarvily mimo jiné. Pro jistotu jsem je ale ještě přivázal k břidlici na dně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: Bob66
Zatím co jsem sehnal kořen tak dobré neplavali. Asi štěstěna smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: Johan
Můžu se zeptat z jakého dřeva? Měl jsem v akváriu liánu do terária, lehoučká jako kdyby byla z polystyrenu a přestala plavat po cca roce ;-)
Jeden můj plave už druhým rokem.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16
Nepopírám že nemůže plavat i dýl. To chce potom vyzkoušet ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: fido16
Záleží aký koreň.Jeden z mojich pláva na hladine v akvárku už druhý mesiac.Najprv bol cca mesiac ponorený a zaťažený vo vedre.Netuším čo je to za drevo,našiel som ho v potoku.Invalida ma predbehol chcel som povedať v podstate to isté. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida
Plave i dýl :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: aquaman
Čauky no já jsem koupil minulý týden v akvaristice kořen vydrhl jsem ho a jelikož jsem den před založil akva. Kořen jsem vydrhl a šup s ním do akva jenže taky plaval tak jsem na něj naskládal pár kamenů a nechám ho tak v akva. Než tam vpustím ryby bude to ještě 3 týdny tak za tu dobu se nacucá a pak kameny vytáhnu. Udělej to takto a je to v pohodě
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: aquaman
já měl taky takový a potřeboval ho hned dát do akva, tak jsem udělal z plexiskla kříž, přišrouboval ho a zatížil to šutrama a ty zakryl pískem.
 Reagovat na tento příspěvek 9  - S invalida Re: aquaman
Já to dělám kamenem...sem totiž primitiv ano smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: aquaman
Nejlépe ponořit a nechat nasáknout.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - aquaman – koren
Ahoj chcem dat koren do akvaria ale plava poradte ako ho zatazit .
Vopred dakujem za rady .

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: spajk17
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spajk17 – kořen z lesa
chci se zeptat v lese kolikrat vidim spoustu krasnejch kořenu mužu je dat do akvarka když je dobře vyvařim ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - -
Ďakujem,podobne. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: prasan
jo koukal jsem...máš to pěkné palec
Ja som pred rokom pri zakladaní 200l použil plastovú mriežku do ktorej som nastrkal konáriky vŕby.Mriežku som zahádzal štrkom a vrcholce ktoré mám až ku krytu som zaštipol kliešťami.Čím hustejšie o to krajšie to vyzerá.Mne to potom raci obhlodajú od kôry a to je potom ešte prirodzenejšie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: prasan
když se povede už starší kousek té vrby kadeřavé tak je to moc pěkný... palec
Vŕbu používam pri rakoch.Ako výhodu vidím rýchle nasatie vody,takže už po krátkej dobe nepláva.Triesloviny ako si spomenul a pri rakoch aj vláknina.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: Kocajs
Vrba je dobrá dekorace. Navíc uvolní trochu tříslovin kterou neradi řasy X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: muťa
Mám jí v akva zatím cca 4 měsíce, takže ne moc dlouho, ale zatím nehnije, zato řasám se velmi líbí, a opouštějí ji nerady, asi si na ní mají na čem pochutnat :-) ale na rozdíl od zařasených kytek se dá prostě vyndat a odrbat kartáčkem :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bali Re: muťa
osobne ne ale thomaZ ji casto daval: www.akvarista.cz/…
myslim ze je v pohode
 Reagovat na tento příspěvek 0  - muťa – Vinná réva
Máte někdo zkušenosti s umístěním kořene vinné révy v AQ? Myslím jako, jestli nehnije apod.

Možná to tu někde ve vláknu je, ale nyní se přiznám, že se mi nechce projíždět celé vlákno.

Děkuji za informace.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Martinero Re: deCORF.OBRAEN
Hotovo. Kořen Amano wood (hornbach). Takže moje zkušenost a závěr k tomuto kořenu. Propletenec jsem spařil ve sprše vřelou vodou, uchytil k němu anubiasy a mechy pomocí rybářského vlasce, celek jsem zakomponoval do akvária a pro jistotu přikurtoval k břidlici na dně. Po napuštění akvária kořen vodu vůbec nezabarvil a ani nebarví. Jediné s čím se teď setkávám, je jakási průhledná matná plíseň, povlak, sliz, nebo houba na kořenu, hlavně v místech řezu. Tahle záležitost mě ale nechává dostatečně klidným, poněvadž za pár dní nebude po této houbě ani vidu. Prezentace bude do 14-ti dnů ;-)
Zapoměl jsem dodat, že po dobu záběhu jsem do filtru vložil aktivní uhlí. :-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida
Uhlí je krátkodobá záležitost která těžko pomůže...jako všechno kolem ryb...čas to upraví..i barva zmizí..časem ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Zoidik
Než si akvárium zbavovat živin tím aktivním uhlím, tak to bych ten kořen radši vyndal a ty živiny si tam nechal. Tvoje rada s tím aktivním uhlím mě příjde jako nepříliš vhodný postup, kterým si člověk může přivodit zcela zbytečně nejednu komplikaci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: mike0103
Proti barvení by měla pomoct buď intezivní výměna vody, nebo aktivní uhlí do filtru, ale ono kořen může barvit 14 dni, nebo taky když to přeženu 14 let. No a jinak jak píše romant
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mike0103 Re: romant
nechcem sa ho zbavit a mam tam aj skalarov a v pondelok mi tam pribudnu dalsie cichlidky zavojove uvidim este ho necham vymocit a potom uvidime dakujem za radu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: mike0103
Někteří lidé, kteří mají taky v akvariu cichlidy, jako Ty se právě o tu zabarvenou vodu snaží, takže já bych to neřešil a nechal ho barvit. Není to na závadu, ba právě naopak. Nemusí se používat různý pomocný komerční přípravky na úpravu tzv. tropický vody a tuto službu obstará ten barvící kořen. Ovšem je to věc vkusu a jestli se ti to nelíbí, tak ten kořen vyndej a podej si inzerát, jistě ho někdo rád koupí, už z výše popsaných skutečností.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mike0103
ja somsi ties kupil koren v akvaristike a tak mi zafarbil vodu ze az sad je nejaky sposob toz korena nejako rychlo dostat aby nefarbil aj som ho vyvaril poradte mi prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm sad sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kocajs
Díky dám to tam :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: Zoidik
To je vrba tím krmím panaka :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Kocajs
Jestli dobře vidím, tak to je kroucená vrba že? Ano, můžeš ji tam dát.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kocajs
Fotka k příspěvku tady ještě jedna jak to vypadá celkově

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kocajs – Kořen
Fotka k příspěvku Zdravím možná se to sem nehodí ale dám to sem chci se zeptat jestli bych tohle mohl dát do akva viz.foto díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrP2B Re: Martinero
Mám také kořen z Hornbachu, sednul si na dno hned, bez jakéhokoliv namáčení. Maličko barví vodu, ale to hlavní, je to tmavej kořen z nějakých mangrovů nebo co. To co vidím na fotce bych se nebál, že bude barvit vodu - možná neznatelně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF.OBRAEN Re: Martinero
držím palce nech sa podari tak ako chceš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Martinero – Amano Finger-Wood
Díky vám všem za přínosné informace. Do vany ani do hrnce se mi kořen nevleze, proto můj verdikt zní: osprchovat, upevnit rostliny, usadit, napustit. V lednu bude prezentace, tam vše do detailu zmíním. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: Martinero
Mám úplně ten samý kořen - finger wood z Hornbachu. Původně jsem měla po jednom kousku v obou akváriích, pokud barvily vodu tak jen tak že to nebylo znát. Byly vyvařené a něco přes týden potopené v kýblu dokud nenasákly a neklesly. Z většího akvaria jsem kořen ale vyndala, protože měl tendenci hodně zarůstat řasou. Zatím nevím jestli ho tam vrátím. V menším akvariu je stále a řasa jen decentně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Martinero
Podle mě Ti ten kořenový propletenec palec moc barit vodu nebude, tedy alespoň ne nějak zásadně. Je pravdou, že někteří mnozí z nás z toho dělají trošku bubáky, ale to já přisuzuji spíše jejich neznalosti v momentě, kdy o tom píší. ;-)
EDIT: Jako pravděpodobnější bych viděl, že se na těch kořenech vyskytnou nějaký plísně či houby, kterých se taktéž není nutný obávat, samy(i s přispěním budoucích obyvatel akva) za čas zmizí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Martinero
Když jsem kupoval kořen a dal do akvárka, tak mi bylo řečeno, že tyto kořeny, co se propdávaj v prodejně, někomu barví vodu nehorázně a nezbaví se toho ani po roce a některé téměř nebarví, nebo vůbec nebarví. V mém případě barvení od kořene na pohled do akvária ani nepoznám (dobře trošku možná jo). Ale poznám to při výměně vody když ji vylejvám do vany. Plíseň nemám a kořen jsem jenom vožil bez namáčení a okamžitě si sednul.

Martinero: Pěkná práce s těma kořenama.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Martinero Re: katterinecka
Fotka k příspěvku Kořeny tam musím dát všechny tři zároveň. Mám je propletené v jeden a dát je dohromady byla vcelku maturita a navíc na ně chci navázat nějaký ten mech a anubias. To už bych s napuštěným akváriem nedal. (viz. foto)

Reagovat na tento příspěvek 2  - Martinero Re: Stistko
Jsem stejného názoru. Proto mě trochu matou některé zdejší "strašidelné" reakce. Vždyť jde jen o dočasný jev, navíc rybám prospěšný, bohužel některému akvaristickému oku nelahodící. Uvidíme. Jak se vrátím ze zahraničí okamžitě se do toho pouštím a dám vědět. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - StistkoRe: Martinero
kořen by neměl nějak hrozně vodu zakalit...spíš ji zbarví do hněda, možná sem tam budou plavat nějaké částečky dřeva :-) plísně bych se nebál palec

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [27] ...... 60

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 56065x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14553?od=1301