Přihlásit se RYBICKY.NET »

Kořen

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránku 38 Přejít na další stránku   1  
Kořen
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DannyR – Re: Bexi
To je mi jasne, koupil jsem ho jako akvaristicky a ted mne to prekvapilo :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bexi
maj se dávat kořeny co jsou už ,,mrtvé,, a né čerstvé
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DannyR – Z korenu pri vyvareni tece smola
Nemate nekdo zkusenos zda je OK kdyz z korene pri vyvareni tece smola? Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - harpunar – karelpavel-pokud vydržíš,tak budu mít v Brně
na burze 9.1. dva velké,hodně dekorativní kořeny za slušnou cenu.Byly v nádrži,ale pak jsem měnil aquscaping a koncepci nádrže,takže jsou k mání.Budu s kolegou p.Šabršulou prodávat krevetky.Tak se přihlas.Nebo volej na tel.603 520944
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – kořen
Na burzu v Brně se těším - uvidíme co tam bude k mání.
Jak jsem obdržel doporučení na maníka který kořeny asi i vyrábí a prodává, tak si myslím že toto je to co jsem přesně hledal. Akorát škoda že teď momentálně má už jen zbytky, a říkal že hned z jara bude hafo novejch palec ( takže musím vydržet, zatím použiju co mám )
Tu je na něj link z prodávanými kořeny : pppika.rajce.idnes.cz/…
kontakt : mailto:honza.prokop@seznam.cz , icq 213133633
Všem díky za ochotu a rady ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Leonardo – Re: karelpavel
Nevím, jestli se ti vyplatí pro něj jet do Brna, ale i tak.. Já kupoval kořen ve Sklorexu..nejsou sice nejlevnější, ale bylo z čeho vybírat..pak jeětě v Akvarius Minařík mají slušné ceny..Nebo 13.2. je v Brně akvaburza.. přidám ještě odkaz.. www.akva-tera.myeshop.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Libor123 – Re: karelpavel
Ahojky.
Podívej se do inzerce. Myslím že je to 14.1 prodává nějaký myslím Staňa z Vizovic kořeny. Třeba si vybereš. Zdar tvé práci. ;-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ploutev
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarcoKing
Mozna na aukru neco bude..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - boruberry
Já mam kořeny v ceně 2000Kč =) Mě to přijde levné, protože takové někde jentak neseženete.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - klm007
Otázka je co je to levně. Já kupoval kořeny v Hornbachu a byl jsem spokojený.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - weishauplik
lese nebo u řeky a neh ho vyčistit a máš to zadarmo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Kde levně koupit kořen do akva ?
Samozřejmě že jsem se do inzerátů díval i po netu, ale spíše mi šlo o to, že někdo bude mít třebas nějaký dobrý kontakt ( www ) kde se kořeny prodávají za méně peněz a je třeba dobrý výběr z větších kousků. Vyloženě mi šlo o zkušenosti palec
Jinak ale všem děkuji za rady ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - paia
V často zatracovaném Hornbachu mají tak velký výběr kamenů a kořenů, že ti polezou oči z důlků... coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: karelpavel
Podívej se do inzerátů X-)Zrovna tam někdo nabízí kořeny ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: karelpavel
Prostě si teda zajděte do obchodu a vyberte si nějaký podle představ.
A ještě mě de o šířku minimálně 50cm a výška tak cca 40cm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ploutev
Mám na mysli KOUPIT ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Inkognito – Re: karelpavel
Zajdi si k řece nebo rybníku. :-)
Kde levně koupit kořen do akva ? ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida – kořen
Já nosím dřeva z rybníka nebo lesa běžně....... Vyvařim odmočim a ok. Některý barvěj dýl jiný míň některý vůbec. Souvislost proč sem nenašel. Ale barevná voda nevadí aspon u mě. V přírodě taky není čirá..

Václav

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: karelpavel
palec :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – cerstvy koren a No2
Tak dnes voda kristalove cista, rostlinky zacinaji rust , nevzduchuju, No2 - minimum
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – cerstvy koren a NO2
Takze se me postupne, po castecnych vymenach vody No2 snizilo. Ale to ze sem musel rybkam furt vzduchovat, me neminulo ! Takze jsem znovu udelal vsechny testy co mam a vse byli OK. Nakonec jsem si rikale ze to uz snad neni mozny, a odhodlal se koren dat ven ! pri vydelavani z nej strasne byl citit puch kvaseni :-O a pod nem ve sterku jak lezel, byli vsechny kameny scernaly a plny humusu.
Takze si myslim, ze koren na 99% delal spatne prostredi v akvu ! Ted uz vzduchuju minimalne, rybickam se o poznani lip plove :-)
Jestly budou nejaky zmeny, tak budu informovat.
Cerstvy koren urcite dobrotu nedela ( jak me tu ostatne bylo receno )
Zatim vsem diky
X-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - eminence
nic sa nepokazi nasadenim co najvacsieho poctu rychlo rastucich rastlin.
Vyndejte ten kořen a uvidíte, jestli se na vyšší hladině NO2 podílí. Můj soukromý typ je, že podílí.
Vodu měňte tak často, jak můžete. Třeba 2x denně. :)
Nebo alespoň jedenkrát denně je změřte a vodu měňte, když vám test ukáže, "že tam jsou".
Ke vzduchování bylo konstatováno, že jím nic nepokazíte. Jinak je dostatek kyslíku nutný i k oxidaci NO2...
Ovšem důležitější je snížit obsah NO2 ve vodě, jak bylo opakovaně zdůrazněno.
Opakování matka moudrosti. :)
Toxicita NO2 spočívá v tom, že reagují s krevním barvivem - vzniká tzv. methemoglobin (MHG), čímž se snižuje transportní kapacita pro O2.
Při obsahu MHG do cca 50% se ryby obvykle otírají žábrami o předměty v akva, při obsahu nad 50% dochází ke ztrátě orientace a schopnosti reagovat na vnější podněty. Při obsahu více jak 80% MHG ryby hynou udušením.
Tento proces je ale vratný! Červené krvinky obsahují enzym reduktázu, který přeměňuje MHG zpět na hemoglobin. K tomu je ale potřeba zbavit prostředí NO2. (Proto ta častá výměna velké části vody...)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vladislav – Re: karelpavel
Vzduchování a výměna vody jím pomůže...Já to praktikoval stejně,když jsem založil akvário...Ryby to přečkaly bez úhony... :-)
kdyz vzduchovani vypnu tak do hodiny jsou vsechny u hladiny a dychaji - takze u me jim to aspon trochu ocividne pomuze. Dal jsem na rady a vymenil pul aq vody a je to znatelne lepsi.Jak myslite ze casto mam vodu menit ? asi to budu merit a podle situace budu odkalovat a menit vodu.A muze se teda to No2 tvorit i s toho korena ?? diky moooc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Moucha
Ano, je to tak. :-)
Je vidět, že neustálé opakování nese ovoce. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha – Re: Sid
onojde o to ze no2 se vaze na krevni barvivo a pak ryby maji problem se zasobovanim kyslikem, takze vzduchovani jim opravdu moc nepomuze spis ta vymena vody aspon prechodne snizi obsah NO2 ve vode....
Tím vzduchováním nic nepokazíte, ale taky rybkám moc nepomůžete... :-O
prave ze musim silne vzduchovat aby rybky nebyly u hladiny a mely problem s dychanim :-(
Tak to je potom na místě ta pravidelná častá výměna velké části vody.
(A nebo to můžete nechat tak a čekat, co se bude dít... :-O)
prave ze kvuli stehovani se muselY nasadit po 2 TYDNECH ! :-(
Pokud ještě nemáte v akva rybky, můžete tomu nechat volný průběh a jen sledovat tendence.
NADRZ MA 350L vody
Ano je tam od zacatku, co ten byli povlak a tecky jak to utlumit ? čekat ? a vymenovat 1/3 VODY co 2 den kvuli tomu No2?
V nově založeném akva před 4 týdny a je tam od počátku? Pak to nemusí dělat jen kořen, i když i ten může zlobit.
Pokud jste před pár měsíci vykopal ze země syrový kořen, čekejte potíže.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – cerstvi koren a No2
hodnota No2 0,2mg koren je v nove zalozenem akvariu
Jestli může po čtyřech týdnech zvyšovat hodnoty NO? Nejspíš ano. A jak to tedy vypadá s hodnotami NO2 aktuálně?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – cerstvi koren a No2
Ahoj. Muze cerstvy koren 125 cm , ktery byl tak pul roku vykopan z hliny a lezel na trave, pak 5 tydnu namocen v sudu, v akvariu ted 4 tydny - zvysovat ve vode No2 ? hmm Jsou na nem bile tecky a bily povlak - ted uz ale po tech 4 tydnech mene.
Jelikoz je tak veliky, tak se nedal vyvarit, tak jsem ho pred namocenim do sudu postrikal savem ( mirny roztok ) a pak prostrikal wapkou. :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - metal
mne nepomohlo ani vyvarenie,pol roka trvalo nez prestal plavat.musel som nan priviazat vlascom 2 skalky aby sa potopil.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha – Re: Yirka
pripadne kmen zatizit a zalit ho horkou vodu, kterou po vychladnuti menime za horkou, dulezite je to prudke zahrati a chladnuti pod vodni hladinou, jenz usnadnuje unikani malych vzduchovych bublin ze dreva (nebo treba jinych porovitych veci.. viz aquaclay)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Landvir
Ahoj, presne tak jak rika Yirka, je dobré ho povařit, to by mohlo pomoci, nebo pak ostatni rady co tady byli;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Borůvka
Nasáknutí lze uspíšít varem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy – Re: Borůvka
To je různé,podle druhu dřeva,ale i několik měsíců.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Borůvka – Re: Romy
Díky za odpověď. Jak dlouho asi trvá než nasákne vodou?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy – Re: Borůvka
Dá se k čemukoliv těžšímu(co může do akviška)přivázat vlascem,dá se silikonem přilepit třeba na plexisklo,které se pak zahrne pískem,časem se nasákne a plavat už nebude.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Borůvka – Kmen nadnášený vodou
Prosím, poraďte mi. Koupila jsem kmen do akva hop . Když jsem ho očistila a omyla, zjistila jsem, že se nechce potopit :-( . Má se nechat ve vodě aby nasákl? Nebo co s ním, aby šel ke dnu a mohla jsem ho umístit do nádrže. Díky

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [38] ...... 60

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 56065x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14553?od=1851