Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Příště bych poprosil informace komplet hned.
Osobně bych to právě na ty menší rybky v pořádným hejnu viděl, takový 25 hlavý hejno teter udělá svoje.
Vím, ale zůstane tam jen 1 pár zlatých do cca 1 měsíce.
A proto se ptám abych byl připraven.
Máš tam v těch necelejch 100 litrech tak trochu přečichavcováno, to bych řešil nejdříve, až povyrostou bude to fičák.
Rozhoduji se co dát do akva za ryby. Mám 120 l akva a zatím tam mám Pestřence červené 1 pár a 6 Čichavců zlatých a modrých a perleťových+ Pandy 5x
Nechtěl bych ale malé typu Tetra královská a Parmičky tř. purpurové...Prostě nějaké větší..
Předem se omlouvám za laicky položenou otázku, ale zde se mi vždy dostalo skvělých odpovědí.
Díky
Ok, díky
Ti trnovci stejně celej den jenom lezi
a nechci je zas dávat do obchodu když je mám od mala.
Počty jsou OK. Kardinálky své hejno velmi brzy rozmnoží, pokud tam budou jen samy s Otíky.
Já mám dobré zkušenosti s inzeráty tady na webu. Zatím se mi podařilo udat všechny rybky, které mi nepasovali do nádrže. Ne vždy napoprvé, ale stejně jako ty jsem to nepotřeboval hned ze dne na den. Ale je fakt, že jsem je někdy posílal přes celou republiku.
Ja uz jsem kolikrát je zkoušel udat ale bez jediné reakce.
Kardinálek by sis mohla dovolit i klidně 20-25
Chci se zeptat, o víkendu je u nás burza a já už vím co do mého "Velkého" 96l - chci kardinálky vietnamské a otíky. Obyvateli jsou zde ještě sakury a palmaty o které nechci přijít. Jaké počty mnou zmíněných rybek doporučujete, aby toho nebylo moc..ale ani málo? zvažovala jsem 16 ks kardinálek a 10 ks otíků..?
Ještě bych na tvém místě popřemýšlel o trnovcovi co máš, přece jenom je to na tvoje akvárko poměrně velká ryba a jedna parmička purpurová. Kdybys někde udal trnovce a parmičku, tak teter klidně dej i 15-20
Jak moc mam posilit hejno tetet cernych? Ted jich tu mam 5.
Starší reakce
Jistě
,ale zrovna já jsem z těch,co karanténu nedodržují(není místo)
,ale je to nejúčinější boj s eventuelními chorobami u nových rybek
amrtin napsal: Tak omrkni jak vypadaj v tý druhý akvaristice.Lepší dát o tři kč navíc,než pak přijít o víc.Ale úplně nejlepší by bylo zajet někam na burzu nebo k nějakému chovateli Není nad dobrou radu, ale tady bude opravdu velmi účinným opatřením, zas a jenom ta karanténa, neb i od renomovanýho chovatele a zvláštěpak z burzy si může člověk přinést nějakýho "přítelíčka".
Tak omrkni jak vypadaj v tý druhý akvaristice.Lepší dát o tři kč navíc,než pak přijít o víc.Ale úplně nejlepší by bylo zajet někam na burzu nebo k nějakému chovateli
Jasné ja tomu rozumím ale bohužel na karantenu není místo tak to asi budu muset risknout. Ještě jsem je viděl v jedné akvaristice ve městě. Byly akorad asi o 3 kč dražší. Nevím ja mám na to smůlu ze si něco pritahnu.
Rizika jsou vzdycky, protoze klidne ta ryba z toho akvaria uz mohla byt odlovena a tys ji nemusel vubec videt, a pak by sis s tim nelamal hlavu. Coz ale neznamena, ze mas kupovat ryby z akvaria, kde nejake nemocne jsou, doporucit se to zrovna neda.
Riziko je, ze si doneses ryby ktere onemocni a mohly by Ti nakazit i ty co jsi uz mel. To do jiste miry resi dostatecne dlouha karantena, ale celkove ze si nic nedoneses, takovou jistotu nemas nikdy, protoze si muzes s rybami donest i neco, co se na nich samotnych neprojevi.
Tak to bych si setsakra rozmýšlel,a ryby při případném nákupu pořádně prohlédl a stejně šup s nima do karantény(jak píše romant).Nejdřív bych se ale porozhlédl jinde
Prdka27 napsal: Akorad v ty nadrzi kde ty tetry byly tak jedna znich mela vybouleny oci a byla cela takova divna...tak ja nevim..to je vsude neco. Je to velke riziko kdyz je koupim?Ideál je mít karanténu, i když kupuješ ryby od seberenomovanějšího obchodníka. Vyboulený oči to můžou bejt vyšší N látky, nebo taky vnitřní paraziti, možností je spousta.
Akorad v ty nadrzi kde ty tetry byly tak jedna znich mela vybouleny oci a byla cela takova divna...tak ja nevim..to je vsude neco. Je to velke riziko kdyz je koupim?
Čim menší,tim lepší - líp se adaptují na nové podmínky
Víš,já to taky takhle nějak původně chtěl
,ale dopadlo to tak,jak to dopadlo
.Tak teď se holt musim o to víc starat
Ahoj tak dneska jsem byl v proseci a vyber ryb tam maji opravdu velky ale asi sem dospel k nazoru ze doplnim ty tetry cerny. Dokonce jsem je objevil v uplne bile az prusvitne barve
akorad byly male cca 3cm. Tak se porad jeste rozhoduji.
Inu, to je věc vkusu každého soudruha. Jak jsem ti napsal i v hodnocení akvárka, máš tam ryb hodně, naštěstí to nejsou žádné špindíry. Přesto tam máš asi 4x víc ryb, než bych jich tam dal já. Bude moc těžké tam udržet rovnováhu.
Já osobně bych v tom akvárku nechal ty pandy a jedno velké nebo dvě menší hejna těch teter... Já bych dal přednost 1 většímu hejnu. Ale to je můj názor, nikomu ho nevnucuju, sám uvidíš, jak se ti bude dařit udržet tohle akva v rovnováze za půl roku, za rok či za 5 let.
0 16.09.2013 00:39 amrtin – Re: malyLibor
Jasně že je to přerybněný(mám rád život v akva)
,právě proto jsem koupil TetraTec EX 700 a vypadá to že stíhá
.Taky tam mám spoustu rostlin,takže i nějaká ta rovnováha tam bude.A každý víkend vyměňuju třetinu vody.Sice mi chybí jedna zlatá parmička a dvě žanérky(prostě zmizely),ale jinak je osádka v pohodě
Promiň, ale tolik ryb tohoto složení, jak máš uvedeno v popisu akvárka, bych nedal ani do své Třístovky, protože podle mne by to bylo přerybněné akvárko... ale to je jen můj osobní názor.
0 15.09.2013 23:20 amrtin I tetry citronové jsou naprosto klidné rybky, když jsou v hejnu, tak si jiných ryb nevšímají, a jsou to moc krásné rybky. Nicméně souhlasím s romant, že ve 100 litrovém akvárku bych toho moc nemíchal. A jak říkáš i ty - tetra černá, to je prostě elegance a velice zajímavá ryba. A to, že nejsou akční a nelítaj po akvárku jako blázni bych bral v případě chovu s cichlidkami jako jejich velkou přednost. Ale zase je to jen můj osobní názor.
Jo,stojí na místě...mě už se párkrát stalo,že jsem jednu hledal a ona přitom stála uprostřed akva a čuměla na mě a já jí vůbec neviděl
Tetry krvavé jsou zas naopak až moc čilé a když jsou ve větším hejnu,nikoho neotravují.
Ano o tom sem take premysel proste dokoupit ty tetry cerne, jsou to zajimave ryby a vydrzi snad uplne vsechno ale proste takove nenapadne, stoji na miste a vypada to jako by v akvu nikdo nebyl
Mrknul bych se třeba na
rybicky.net/atlasryb/tetra_ozdobna… . Ovšem je třeba si uvědomit že to akvo má jenom necelejch 100 litrů a tam by slušelo jenom jedno hejno teter, prostě to nemíchat, ale náležitě množstevně posílit, ovšem to je jenom můj názor.
Ahoj jake zkusenosti mate s tetrou krvavou a tetrou citonovou? Chtel bych si jeden z techto druhu poridit k tetram cernym a Cichlidkam kakadu. Jde mi o to aby nejak neobtezovali ty cichlidky. Nekousali jim ploutve a tak dale. Nebo mate nejaky jiny napad na nejake dostupne tetry, ktere by tvorili kontrast(cervena,zluta barva..)k tem tetram cernym?
Starší reakce
Ičin napsal: No já si teda myslím, že je to neřešitelná. Ta nádrž bude malá na jakéhokoli dravce, včetně těch péřovců. Štičky bych nedoporučoval taky proto, že opravdu přijímají pouze živou potravu a k jejich chovu je potřeba mít někde bokem opravdu velkou chovnu krmiva.
Chovnu krmiva...dospělá samice štičky denně sežere 3 velké samice oka, nebo pět samců...Pokud je mít nebude, chřadne, případně sežere svého samce...Jsou chovatelé, kteří mladé dovedou rozkrmovat cyklopem...z mladých narostou "žížaly", které se velmi obtížně dostávají "do figury". Takže ideál je opět krmit rybou...Při plodnosti těchto ryb - i přes stovku mladých - to obnáší přísun několika stovek potěrů týdně...Takže pro malochovatele je to rybka velmi obtížně řešitelná. Hodí se jako zpracovatel odpadu pro chovatele dánií nebo hodně plodných cichlid. Sám jsem mladé krmil potěrem rivulátů, dospělce oky a dalšími živorodkami nevhodnými pro dochování...Měl jsem je už třikrát a vždy je po čase pustil dál. Momentálně mám jiného dravce - gudeu psí - a je to stejné. S tím rozdílem, že se tyto ryby dají "oblbnout" mraženou, nebo lyofilizovanou artémií. Ale to tak jednou, dvakrát v týdnu...Štiky se dají oblbnout jen ve stavu zoufalství a neřešitelného hladu.
0 09.09.2013 10:07 Nosound89 tak mám asi vybráno, pestřenec žlutohlavý popř příčnopruhý
Tak z cichlid by to mohl být třeba Kančík zelenooký, dokáže působit celkem pěkně a pár tu velikost snese dobře. Takový velký samec je už pěkná ryba, která se nebude cítit utiskovaná. Jinak ten hrotočelec ostnoploutvý je opravdu velký na toto.
0 08.09.2013 20:45 ander28 mozno by bola fajn nejaka cichlida jeden chovny par do stovky by nebol zly ale aby boli vhodny velkostou ma nenapadaju ziadne
0 08.09.2013 20:16 Nosound89 ohledně pěřovce si jsem toho vědom, sám mám ve 250l 2 kukaččí asi 13cm, hrotočelec mě již taky napadl, ale stále jsme u ryb dna
takže když to shrnu tak např hrotočelce ostnoploutvého na spodek OK + ty ancistrusy, ten ostnáč žere pouze živou potravu což by mohl být někdy problém
Počítej s tím, že péřovec může být opravdu velká ryba, mně narostli z malinkých za čtvrt roku na 15cm zhruba a nevypadají, že by chtěli přestat růst, pomalu se nevejdou ani do 200l a velice rádi, se pohánějí. Jinak u motýlkovce bych moc nespoléhal, že by hledal paví očka, zdržuje se opravdu spíše u hladiny a je to spíše typ na hmyz napadaný na hladinu a pokud bys u něj měl jiné dravé ryby, bál bych se o jeho ploutve. Ze zajímavých ryb, by ses mohl podívat na Hrotočelce, teoreticky by se tam při správné péči vešel a na burzách je teď často k dostání. Nebo
rybicky.net/atlasryb/ostnac_listovy 0 08.09.2013 19:36 Nosound89 – jaké masožravé ryby do 100l akvaria?
Rád bych o doporučení jaké masožravé (všežravé) ryby by se hodily do 100l akvaria? Z nabízených druhů piraní se do 100l žádné nehodí jelikož dorůstají větších rozměrů. Pak jsem uvažoval o živorodce šťikovité, ale nemůžu žádnou sehnat, sumeček žraločí dorůstá rovněž větších rozměrů. Chci nějakou zajímavou rybu kterou bych mohl krmit přebytky pavích oček a plat, ale aby se dala krmit i granulovanými krmivy z důvodu kdyby paví očka na nějaký měsíc došly.. Na dno dám jednoho či dva péřovce, pak mám větší párek ancistrusů, na vrch by se hodil motýlkovec africký pokud neseženu žádné jiné ryby. Díky za jakékoliv rady a doporučení
Starší reakce
moc bych to neřešil je to prostě o zvyku ryb ;) plovoučky jsou všeobecně pro ryby hodně uklidňující a ryby se pod nimi cítí v bezpečí...to pude..chce to čas ;)
Já teda razbory kupoval po 10 2x po sobě a nevšiml jsem si, že by byly plaché, dokud nestrčím ruku do vody tak jsou v pohodě, aspoň teď. Preferují spíš volný prostor nebo střed nádrže, ale je pravda, že rády poblíž nějaké rostliny
To bych byla moc ráda...Děkuji za povzbudivá slova.
Myslím že se to časem určo zlepší..
Děkuji, Romane. Na hladině je limnobium a momentálně se po ní válí i kosokvět, časem by se měl povytáhnout pupečník, ludwigia je čerstvě zastřihlá. Mě právě překvapuje, že rybky reagují i na bouchnutí dveří.
Jak jsem pochopil je to akvo oficína. Chtělo by to více stonkovek až k hladině, to by bylo lepší, nebo nějakej chuchvalec nějakýho plevelu.
Schovky určitě mají, i když se nejprve tlačily u skla a do kytek se bály. Pak zjistily, že jim v kytkách nic nehrozí, tak už se tam schovávají. Ale akvárium je na místě, kde je pohyb lidí, a já bych byla velice nerada, aby měly ze života peklo... Tak snad si opravdu zvyknou.
Přidat reakci
1 ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199772x