Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
0 11.10.2010 20:09 rebeka2511 – Re: romant
A keby som sa ich zbavila,tak ake rybky by sa k sebe najlepsie hodili a znasali?
Mrkni tady do atlasu a zjistíš, že je to buď a nebo. Prostě buď jenom ty závojnatky a nebo jinou rybí osádku, ale bez závojnatek.
0 11.10.2010 20:00 rebeka2511 – Re: katterinecka
Preco by som sa mala zavojnatiek zbavit???Naozaj sa k nej ine rybky nehodia???Nerada by som o ne prisla
skalary urcite ne, na ty je to male. A jestli temi zlatymi rybkami myslis zavojnatky nebo karase, tak se jich bud zbav, nebo k nim uz nic jineho nedavej. Nez si prikoupis nejake rybky zjisti si (treba tady v atlase) jejich pozadavky na velikost nadrze a vsechno ostatni
0 11.10.2010 19:32 rebeka2511 – potrebujem pomoct
Ahojte
zakladam akvarium(ma 62litrov)
Som zaciatocnik a chcem sa spytat,ci sa budu tieto rybky k sebe hodit,pripadne ake by som mohla chovat.
Mam uz 2 zlate rybky. Rozmyslala som este nad: neonkami,skalarmi, prisavnikmi.Co este by sa k nim dalo,pripadne poradit,ake by sa spolu znasali.
Dakujem
to je dobře
0 11.10.2010 19:20 Very – Re: katterinecka
Ano,mám je v beta kitu protože jsem po ruce větší akvo neměla a k samečkovi bojovnice pestré do 10 l jsem ho vžádném případě dát nechtěla.Bála jsem se aby mu neokousal ploutvičky.Je tam jen na dva dny
. . Zítra obě parmičky dávám novým majitelům
protože parmičky čtyřpruhé-mechové v akváriu ve větším množstvím mít nechci (byl to dárek) .
aha, tak promin, jestli je tam jen docasne
doufám že ji nemáš v tom 2-3 litrovým beta kitu?
je to hejnová ryba a potřebuje minimálně 50ti litrový akvárko i větší. V tomhle moc dlouho nepřežije, nemluvě o tom že se tam určitě necítí dobře
Ty ploutve okusovala jelikož není v hejnu. Chtělo by to si zařídit hejno alespoň 6 kusů a měl by být klid...
0 10.10.2010 18:44 Very – Re: Gregg
Mockrát děkuji
0 10.10.2010 14:20 Gregg – Re: Very
parmička čtyřpruhá-mechová
0 10.10.2010 13:51 Very – Re: Forro
Trvalo to dlouhu vyfotit tu neznámou rybku jelikož je moc aktivní a zřejmě se nerada fotí
,ale podařilo se (omlouvám se za kvalitu fotky). . . . Ví někdo co je to za rybku ?
Je cca 2 cm velká .
0 09.10.2010 19:47 Květa [1] Budu zakládat akva 126l a o obyvatelích mám tuto představu:
6 pavích oček (ty přestěhuji z menšího akva)
5 panceřníček elegans (-//-)- pancéřníčky miluji
2 dania tečkovaná (bylo jich více, ale už nejsou a nová nebudou)
4-5 krunýřovec jednopruhý (má velmi oblíbená rybka)
a hejno neonek - jen nevím kolik 12 ??
Taky by se mi líbilo 4-5ks black molly.Ale jestli toho bude už moc, tak z nich slevím.
A pak by se mi líbilo něco většího, ale jak to tady čtu,tak skalára asi nee,že?
Třeba pár čichavců nebo betta?
0 09.10.2010 19:17 Very – Re: Forro
Děkuji,zrovna před pěti minutami jsem musela odendat jednu rybku (tu "neznámou") ,protože okusovala ostatním ploutvičky.
. .Fotku určitě pošlu a prezentaci si udělám.
0 09.10.2010 17:58 Very – Co do 54l akva ?
Mám dvě parmičky nádherné,tři neonky červené a dvě menší rybky (dostala jsem je darem a nevím jak se jmenují)v 54 l akváriu. . .Chtěla bych se zeptat jaké bybky mohu ještě přikoupit(klidně stejný druh jaký už mám) a jestli se k sobě hodí.
Za odpověd předem děkuji
Starší reakce
V mojem případě je to "nutností"...
Ok, díky za rady. Radši to investuju do nového filtru a rostlin...
Už tam žádný další rybky nepřidávej. Na těch 54 litrů jich je tam až dost.
parmičky jsou hejnové ryby, takže by bylo lepší přidat do hejna, pokud jich už tam není moc, tyhle rybky jsou čilé, bylo by jim líp vě větším
0 02.10.2010 09:50 dapil – Re: romant
Dík za odpověď.
Jo, to bude v pohodě. Víc toho tam ale nedávej.
-1 01.10.2010 20:57 dapil Neví to někdo?
Starší reakce
0 27.09.2010 17:05 dapil – 63 litrové akvárium
Ahoj, šlo by do akvárka s hrubým objemem 63 litrů dát tyto ryby:
6x Tetra neonová
3x Plata skvrnitá
1x Krunýřovec sp.
1x Bojovnice pestrá
1x Plž Clea helena
Dík
Starší reakce
nevim odkud presne si ale i na slovensku byvaji akvaristicke burzy, zkus si to nekde zjistit, jestli nebude naka pobliz. Da se tam sehnat vselicos. Nebo zajet do vetsiho mesta
aha no tak nejak to poriesim ale aspon 15neoniek moze byt a nejaka ta kakadu samec a samica akurat jeden problemik neviem kde to zozeniem u nas niesu nejak na cichlidy specializovane akvaristiky skor na gupky a ine lahko dostupne rybky
proc by se cichlidy nehodily k neonkam? zalezi na druhu. Hodne lidi tyhle cichlidky a tetry chova spolecne. Koukni se do atlasu na ty cichlidky, dole najdes komu plave v nadrzi a uvidis s cim je maji a muzes jim i napsat vzkaz a zeptat se jak spolu vychazeji. Nadrz by mela bych trochu clenita a zarostla, pak by nemel byt problem, navic tetry v pripade nebezpeci tvori hejno, tak by je to melo trochu uchranit. Jen bych jich tam treba nedavala tolik, pridavej je postupne a uvidis jestli jich tam treba neni moc (stejne neni dobry kupovat moc ryb naraz)
no tak ale som cital ze ked sa kakadu alebo ramirezka rozmnozuje je velmi agresivna ale hodi sa k neonkam? asi nie ved je to cichlida
0 22.09.2010 19:58 Lolok Zdravim, chcel by som sa opytat ci mozem dat do akva ku 3 guramam modrym a bojovnicou skalara ???
na skalara je to male, cichavci tak mozna par, ty 3 parmicky ctyrpruhe to je malo, jsou to hejnove ryby, pokud jich bude malo tak budou delat problemy a k tem cichavcum by se moc nehodily. Nekomu bych je dala. Bude to lepsi. A co treba tam dat nejakou malou cichlidku? treba kakadu nebo ramirezku?(bez cichavcu) A nechala bych to vic zarust (sehnat vic rostlin, nebo se vyporadat s tim aby lip rostly) nez budes prikupovat rybky
Ahojte mam 112L akvarko teraz v nom 3male ancikrusi 3parmicky cernopruhe 5neoniek ervenych a 3 parmicky stvorpruhe....chcel by som tak aj nejaku inu rybku skalara alebo nejakeho cichavca a hlavne zvacsitpocet neoniek aspon na takych 20
Starší reakce
nedávala bych je tam. Koukni se do atlasu
rybicky.net/atlasryb/cichlidka_ramirezova tam píší minimálně 50 litrů, což je ale opravdu minimální velikost pro jeden pár když jsou tam sami. Pokud by vyrostly a chtěly se třít tak by to mohlo dělat problémy. Dobré je řídit se podle toho atlasu alespoń orientačně a ratši litry přidat. Není potřeba jen minimální velikost aby se tam ryby vešly, některé ryby potřebují prostor na plavání a jiné jako nápříklad tyhle dost prostoru při tření aby ostatní rybky měly klid
0 17.09.2010 11:43 ONYX – Re: katterinecka
Měl bych na tebe dotaz. Kdyz se podivas na moje akvarium myslis, ze by bylo mozne poridit si tam paru ramizerek aniz by byla nadrz hodne prerybnena??
nevim to zas tak jiste, ale myslim ze tyhle akary tvori pary, takze spis po dvou, nez jeden samec a vic samic
U mladých to ještě není poznat. Tak jsem koupila 4 a vyberu jeden pár (nebo dva když to výjde). Samci by se neměli moc rvát, ale nevím jak v té tvé nádrži, ta by byla tak akorát na jeden pár. Zatím jsou v pohodě a plavou všichni spolu. Plánuju k nim perleťovky pindare, které jsou taky docela plaché a ne moc velké. Ale na ty bys asi potřeboval trošku větší nádrž, i když nepotřebují zas tak velkou a nejsou zas tak hrabaví nebo agresivní jak některé jiné tohohle druhu. Ale potřebují dobrou kvalitu vody
0 16.09.2010 22:16 safki – Re: katterinecka
Pry zerou sve mladata kdyz jsou v uzkych,ale to je zase takova poucka no,v praxi vsechno vypada trosku jinak. Mas tam ctyri jo? to mas jednoho samecka a zbytek samice nebo muze byt i vice samcu spolu u tohoto druhu?
asi pred mesicem jsem si poridila ty akary 4 a plachy byly tak mozna prvni dny. Ted uz i kdyz cistim tak kolem me porad litaj a kolem akvarka taky chodim docela casto. Mozna to bude tim ze mam trochu vetsi objem, ale zas tak plache mi neprijdou
A myslim ze pokud maji chut na treni tak jim zadna plachost nezabrani
0 16.09.2010 21:49 safki – Re: safki
Dekuji ze jste mi nastinili alespon nejakou predstavu,uz neco vymyslim,dam vsechno dohromady a do budoucna sem hodim i foto
Dal bych i foto akvarka se zelvou,ale to se sem nehodi
Dokonce jsem zkousel chovat zelvu i ve velkem spolecnem akvariu par let zpet, skoda ze jsem to nenafotil,ale nakonec to nebylo az tak vhodne jak jsem myslel. Ale dokud byla zelva mala bylo to vpohode
0 16.09.2010 21:32 safki – Re: katterinecka
To ze neni pestre zbarvena by mi urcite nevadilo,je to krasna ryba. Jen premyslim ze bych chtel nekdy odchov,a nevim jestli by se mi to u tohoto druhu podarilo,prece jenom je to trosku placha ryba a ja nemam nadrz az tak izolovanou od bezneho ruchu domacnosti. Ale je to hodne pekna kombinace s tema tetrama.
a co takhle akary hnědé. Jsou to jedny z nejmírnějších cichlidek. Jsou chytré a zajímavé, pokud ti nevadí že nejsou moc pestře zbarvené. A k tomu, hejno teter, drobnoústek, razbor, nebo něčeho podobného, jaké se ti zlíbí. Nejlíp velké hejno jednoho druhu
0 16.09.2010 21:14 ONYX – Re: safki
tak vzhledem k velikosti tve nadrze si mysli, ze teritorialni chvani samce chraniciho jikry by nemel mit dopat na jine rybky.. pokud jich tam nebude opravdu hodne...jinak ja nemam taky zadne zkusenosti s temato rybama jsem pouhy teoretik
0 16.09.2010 21:12 safki – Re: Trabant
To nic,vim ze te nebavi cist porad dokola prakticky to same. Precetl jsem hodne prispevku a vlastne jsem se nedozvedel skoro nic,ale tak uz to nekdy chodi
0 16.09.2010 21:10 safki – Re: ONYX
Moc dekuji za pochvalu, i kdyz nadrz je spis ve fazi "zkouseni"
Ramirezky jsou hodne pekne, o tech jsem taky premyslel. Nemam s nima moc zkusenosti, samecci jsou pry docela agresivni kdyz chrani jikry,ale ktera ryba ne ze
Budu o tom premyslet,dekuji za radu. Ty tetry taky nejsou spatny napad
0 16.09.2010 21:02 ONYX – Re: safki
ale mas pravdu...radeji si to posrat podle svyho nez podle toho, co ti radi druzi
nejsem sice zkuseny chovatel ale vic hlav vic vi
0 16.09.2010 21:00 ONYX – Re: safki
Mas moc peknou nadrz...z cichlidek se me osobne libi nejvic ramizerky ale muzes mit max 1 samce a k nemu tak 3 samice...jinak by se tam hodilo poradne hejno nejakych teter
0 16.09.2010 20:58 safki – Re: Trabant
Tak to se omlouvam. Prosel jsem hodne temat na forech, vim ze se podobna temata opakuji. Hlavne me zajimalo jestli je takove prosredi vhodne napriklad pro nejake z africkych cichlid vzhledem ke dnu a podobne. No nejspis si budu muset poradit sam, chtel jsem jen vedet nazory zkusenejsich chovatelu. Dekuji ze jste mi alespon otevrel oci a presvedcil me ze nejlepsi asi bude delat si akvarium podle sveho, kdyz nejake ty zakladni znalosti a zkusenosti z minule doby mam
Přidat reakci
1 ...... [148] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199752x