Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
A taky budu kupovat pancéřníčky panda, ale jen 5-6 ks.
Je to proti srsti i mně a doporučuji spíš verzi Mečovka mexická ADA, celá červená zase tolik nevynikne. Já je mám jako pár, ale v pondělí jedu koupit ještě 2 samičky.
Neonka obecná není nejlepší nápad. Neonka modrá tam bude vypadat monohokrát lépe... ale vyzkoušej si to klidně po svém. Dva samci mečovek se samozřejmě snesou, ale... prostě mně je proti srsti chovat dva samce bez samic.
no nic vracím se k tématu tak jsem přemýšlel nad Mečovka mexická červená,Neonka obecná,Krunýřovec jednopruhý,Pancéřníček panda ty krunýřovce a pandy tak po 8 kusů neonek klidně tak 10-15 kusů a když seženu ty mečovky tak dva samce jestli by se snesli
a nějaký kontakt nebo jestli vede v KV nějaký obchod?
V KV je jedna moc šikovná akvaristka, která je zároveň i veterinářka
Může ti poradit. Ona dává přednost malým rybičkám a krevetkám - máte tam na ně dobrou vodu.
Škrtala bych víc... Hejnovky (dánia, neonky) - jen jedno z toho a víc kusů, otíků víc, mečovky ne, thorakáti ne, místo pancéřníčka pandy třeba pancéřníček malý, parmička ne, sekavec ne. Toť můj názor
aha moje chyba musím příště víc koukat no hold budu študovat byl jsem i kouknout do zverimexu ale bohužel v Karlových varech není moc výběr
je tam asi cca 7 zverimexu 3 jsem ještě nezkoukl tak až bude čas tak se tam mrknu
Škrtni si ty panc. kropenatý.
Mně osobně se sekavec moc líbí, ale je většinou zalezlý, tak bych je vynechal taky
Určitě bych vynechal pancéřníčka kropenatého - nádherná rybka, ale do akvárek se 4x větším obsahem než je tvoje. Dále bych vynechal parmičku jednopruhou. Jedna parmička je prostě špatně, i když je to Garra, a tvé akva je na ni malé.
Dánio pruhované a neonka obecná se budou v tomhle akva bít - ne že by se bily, ale dvě hejnka rybek, pro které je akva malé, to by nevypadalo dobře. Doporučil bych ti raději větší hejno danio perleťové (galaxky) nebo neonka modrá - klidně 20ks. Mečovky jsou krásné, ale docela velké rybky, místo nich bych doporučil párek plat korálových - podobná rybka podobné barvy, ale menší. Pandy a krunýřovce jednopruhé schvaluju, a klidně bych obou přidal na 8.
koukal jsem různé tady na aq a narazil jsem na jedno a má tam takový složení
6x Dánio pruhované
5x Krunýřovec jednopruhý
2x Mečovka mexická červená
8x Neonka obecná
2x Pancéřníček kropenatý
5x Pancéřníček panda
1x Parmička jednopruhá
2x Sekavec příčnopásý
ale toho sekavce asi vynechám hledat jsem i nějaký rybky co by se hodily k bojovnici jednu vlastním ale obavám se že ho nechám tam kde je :(
No, kdybych směl poradit, tak nejdříve studuj informace, obecně o založení akvária, pak trochu o tom, co jednotlivé rybky potřebují, a především je třeba počítat s tím, že když akvárko založíš v prosinci, tak první ryby tam budeš dávat až za měsíc, náročnější za 3 měsíce. V akvaristice se spěch většinou nevyplácí.
Nemám s dostupností problém, tedy u nás okolo HK.
to mám v planu včera mi přišel baliček s novou technikou topítko,filtr apod. chci ho teda zakládat až v prosinci takže času dost ale musím pomálu vyhlížet nějaký ty rybičky
)
u vás je ta ohnivka dostupná? bez ironie v Ově a okolí jsem ji snad ještě neviděl...
Třeba to co jsem zde doporučoval valerii, počty možno lehce poupravit směrem nahoru, jako další možnost je procházet zdejší sekci nádrže a inspirovat se u obdobných nádrží, třeba.
0 09.11.2013 18:42 Marek – Nové aq 70
Dobrý den. chci se poptat na par rad ohledně výběru rybiček do 70l aq jaký by mi někdo doporučil a množství díky předem za odpověď ;)))
Ano, klidně můžeš, ale to co se ti snažím vysvětlit, je ta poetika v tom větším počtu menších rybiček, jako jsou třeba ty ohnivky. U neonek převládá mylný názor, že to jsou rybky do menších nádrží, ale omyl je pravdou, to jsou hejnový plavci a jejich síla je právě v tom počtu a dostatečné rozplavbě a v akváriích Tvojí litráže působí jakoby rozstřeleně a i když jich tam bude 20, tak to bude stále vypadat, že je akvo prázdný, neb se s největší pravděpodobností nebudou držet v houfu a budou těkat po nádrži.
a ty neonky tam můžu nechat?
0 09.11.2013 10:50 valerie – ryby
jaké ryby by jste doporučovali do 60 ti litrového akvária?
pokud se mohu zeptat jaké ryby by se do tohoto akva hodily?
No, ancíky snad ani ne, je to přeci jen malé akva a ancíci jsou prasátka, ale skupinu otíků a hejno pancíků by určitě vypadalo dobře...
Já bych řekl, že všechny tetry vyniknou nejlépe ve větším hejnu, takže za mne klidně i víc. Ve 120 litrech klidně i 30.
Žhavé jsou super,ale minimálně deset
Počkej si ve Zlíně na burzu. Je fakt, že je za měsíc, ale seženeš tam ryby levněji. Za mě jsou teď favoriti tetry žhavé. Už se na ně chystám ;)
Budu desne zaujaty, ale vlastne proc bych nebyl
. Poridil jsem si hejnicko
rybicky.net/atlasryb/tetra_fantomova a kdykoli muzu, mam na nich prilepene oci.
Dnes uz to neni zadna "vzacna ryba", daji se bezne koupit i v Hornbachu. Souboje samcu, jejich sedive az uplne cerne zbarveni dle nalady, krasne naruzovele samice, svitici znaky a nebojacnost sebrat Ramirezkam to nejchutnejsi sousto... I jine Tetry jsou krasne, ale pro mne jsou tyhle "ty moje".
Mival jsem take
rybicky.net/atlasryb/tetra_cisarska , nadherne safirove modre oko samcu, a smaragdove zelene u samic, to nelze prehlednout. Sice jsem vzdycky rikal, jak mne stve, ze primo prede mnou vzdycky vyzobnou ten nejstavnatejsi vyhonek nekterych rostlin (specialne
rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora ), ale to jen aby se nereklo, vlastne jsem byl rad, ze jim to chutna. Umi take lovit Okrehek, ktery shazuje filtr s vystupem nad hladinou pod vodu, potrebuji proste i zelene krmeni.
Tak asi takhle za mne, ale urcite si sam dokazes najit i dalsi, "ty svoje".
K černým klidně červené,jsou trochu podobné,jenom menší(a kdo by to řekl-jsou červené
).Ale tetry jsou opravdu nejhezčí ve velkém houfu,ať už jde o jakýkoli druh
Jsou vhodne a porid si jich slusnejsi hejnicko, pak se bude na co divat.
Jasně že je,houf 10ti kousků
Je to jedna z nejklidnějších akvarijních rybek a když jich je víc pohromadě,jsou to super rybky
Velké hejno neonek+něco na dno(otíky,pancéřníčky a pod.)
A co galaxky? O těch jsem hodně uvažovala, když jsem myslela, že neseženu gavůnky. Nebo ty drobné gavůnky. Uchvátili mě Corydoras pygmaeus, rozkošní prckové, co plavou skoro všude
Já bych tam dala něco hódně mrňavého...Mám ve stodvanáctce 20 razbor Hengelových a ty jsou většinou u skla a doslova u něho "stojí". Ani se jim nechce plavat do toho houští. A to jsem si myslela, že to bude rybka tak akorát do tohoto objemu a rostlinného akvária. Krevetky - to je jiná, ty si to užívají. Ale těm razborkám evidentně chybí prostor k plavání.
Moje drahá polovička jak plánovala že budeme mít 112, tak do ní naplánovala hejno Teter červenoústých, páreček Ramirézek + nějáké panceřníčky malé nebo otíky...
bohužel jsme zjistili že komoda na kterou to chtěla puvodně dát neudrží pořádně ani moji 60l, takže z velkých akvárek sešlo, a ted nakupujem 30 litrové sety
0 05.11.2013 07:18 Ciffik [761] - Rostliny co byste dali do mé nové stovky - až příjde čas samozřejmě...o kytkách jsem měl jasno hned, s tím zbytkem je to těžší...když já beru ty rybky/krevetky tak max. jako doplňek...
jedná se o tuto nádrž
rybicky.net/nadrze/19064 jak je mým zvykem bude brutálně zarostlá a prostoru moc nebude
Já jsem čím dál více zamilovaná do cichlidek, volila bych párek nebo trojku nějakého vhodného druhu, plus pancíky na dno nebo partu otíků.
Byla by k dispozici prezentace toho akva? Nebo aspoň vypiš co už tam je, budu vycházet že to je těch cca 100 litrů.
0 04.11.2013 19:28 flipex A co Tetra Černá či Tetra Krvavá? Jelikož už mám živorodky tudiž asi kombinace s Tetrama Krvavými tak to asi ne..
Děkuji
Tak nez se ti prvni narodi, pridej par kytek, pak nejakou plovoucku a nebudes odchovnicku potrebovat...
Ale vůbec to nebude se dvěma mečovkama 2 měsíce, tedy pokud je to kluk a holka.
Přidat reakci
1 ...... [83] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199752x