Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 38 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2017 14:44 Začátečník007 Re: Pepan
Mám na mysli tetry měděné, piraně ještě v plá u nemáme smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2017 14:41 Začátečník007 Re: Anthrax
Pardon :-D
Když jsme ho měli tak tam byly úkryty a rostlinky,nejsme typ lidí co tam dá 1 dekoraci aby „ viděli" na ryby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2017 14:38 Začátečník007 Re: Anthrax
Akva je 2 roky starý, z toho jen 1 rok bylo v provozu. Teď je vypuštěné. Je to set Eheim Aquastar 54l. Měla jsem tam 10 teter sweeglessových, 2 čističe ancíky pár a 8 parmicek ctyrpruhych mechových. Tak nám to doporucili v akvaristice. Darilo se hlavně řasám a kytkám, ryby se schovávaly. a celé hejno parmicek si vzdy vybrali jednu samici, kterou „ukousali" k smrti sad .
Až byli 4 a pak prasklo topítko (moje chyba, nechala jsem puštěné při výměně vody, budu si na vždycky pamatovat sad a elektrika zabila všechny sad . tak skončilo akvárko.. Schovali se a báli vždy, když se zapnulo světlo, protoze byla tma a najednou mooc světla a oni se báli. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.08.2017 14:30 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Amatértom
Amatértom napsal: Každá tetra si s potěrem poradí, záleží jak moc je nádrž zarostlá, navíc tetry jsou plavci ty bych do menšího akvária nedával. Místo ancistruse otíky.
Není tetra jako tetra. Mezi tetry patří třeba modrá neonka, pro kterou je většina potěrů od živorodek příliš velká, na druhé straně mezi tetry patří třeba i piraně a ty si poradí i s dospělými velkými rybami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2017 14:27 R Muž Anthrax [4934] Re: Amatértom, Začátečník007
Tak to já mám zkušenost jinou. Mé tetry potěr živorodek nelikvidovaly. Takhle bez informací, když nevím jak vypadá nádrž, bych si ty otíky doporučit netroufl a navíc k živorodkám. Otíci jsou úžasní ale jsou to cíťové z importu a paví očka jsou bordeláři.

To Začátečník007: Píšeš Začátečník007 napsal V akváriu jsou živé rostliny a úkryty. a pak Začátečník007 napsal o akváriu zatím jen přemýšlíme a nemáme ho. Teda máme, ale prázdné a bez ryb a všeho

Tak jak to teda je? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2017 14:23 Začátečník007 Re: Anthrax
Děkuju za rychlou odpověď.
Problém je ten, že o akváriu zatím jen přemýšlíme a nemáme ho. Teda máme, ale prázdné a bez ryb a všeho. ( 54l ) Rozhodně nehci akva přerybnit a líbí se nám gupky.
Ještě jsem totiž přemýšlela o větším, tak 112l akváriu, abych tam mohla mít těch rybek víc a líp fungovaly nutrifikační bakterie a ta "rovnováha".
Taky se nám nechce kupovat větší akvárium za několik tisíc, když už jedno máme. Tak asi zůstanu u menšího. Jen jsem chtěla vědět, jestli tam můžu dát tyhle rybky k sobě. Omlouvám se že je to tak dlouhý :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2017 14:21 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Anthrax
Každá tetra si s potěrem poradí, záleží jak moc je nádrž zarostlá, navíc tetry jsou plavci ty bych do menšího akvária nedával. Místo ancistruse otíky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2017 14:14 R Muž Anthrax [4934] Re: Začátečník007
Ahoj, chtělo by to znát o akvárku co nejvíce informací. Jaký je tam filtr, jaká technika, jak je to akvárko staré, kolik a jakých rostlin tam je, atd., atd. Tak se tu zaregistruj a udělej si prezentaci nádrže, ať víme na čem jsme ;-)

Edit: Paví očka bych s tetrami nekombinoval. Ancistrus není čistič ale bordelář, toho bych tam nedával vůbec ;-) A paví očka se ti pravděpodobně budou množit, jak píšeš, takže bych zvážil, jestli to nenechat jenom jako jednodruhovou nádrž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2017 14:09 Začátečník007 – Paví očka a Tetra měděná
Dobrý den, může být spolu v 54l akváriu 5 pavích oček ( 3holky, 2kluci ) a 8 teter měděných? +jeden čistič ( ancistrus )?
Kdyby se gupky rozmnožily, nepřerybní se mi akvárko?
V akváriu jsou živé rostliny a úkryty.
Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.08.2017 19:17 R Muž romant [28001] Re: Miraell
Pokud jsou tím 2x kropenáčkem myšleny rybicky.net/atlasryb/pancernicek_kropenaty , tak na ně je ta nádrž, plocha dna docela malá a v kombinaci, tedy v konkurenci s tou partičkou panc. zelených se to vcelku tluče. Osobně bych jako hlavní ryby dna nechal jenom ty pancéřníčky zelený, ketrý bych početně posílil na 12 kousků a ty neonky na min. dvojnásobek, ovšem za předpokladu, že tam ty kropenáči nebudou, oni se velmi rádi v nočních hodinách přikrmí právě tím "neonkovým" krmivem. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2017 18:58 Muž LukyyyK [2] Re: Miraell
Já bych už asi nic nepřidával. Lépe méně ryb, ale zdravých a spokojených ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2017 10:22 Žena Miraell [15]
Dobrý den,

ráda bych se zeptala vás zkušenějších, zda je vhodné přidat nějakou rybku do mého akva.
Líbila by se mi nějaká delší, výraznější rybka do střední a horní části akvária.
Akva 80x35x40, teplota stabilní 24 stupňů, filtr - hlava s molitanovou kostkou, bez vzduchování.
Současné osazenstvo - 2x kropenáček, 8x pancík zelený, 13x tetra neónová.

Děkuji za případné návrhy. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2017 16:18 Panda; – Rio 125
Nádrž je sice teď ještě v nedohlednu, ale chtěla bych se zeptat. Plánuju Rio 125 (125l by měl být čistý objem), a přemýšlím nad tím, co do něj. Mám teď necelou stovku s hejnovkama, a byť je krása to pozorovat, přemýšlím nad tím dát tam něco většího - tzn. třeba jen jeden pár nějakých pěkných větších rybek. Napadá vás něco, co by se do tohoto objemu hodilo? Mé zkušenosti zatím sahají jen po rybky do tří, čtyř centimetrů... ano

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2017 14:33 Muž Jarry [1440] Re: Pavel houb
U čichavce případně 1 samce a více samic, dal bych k němu 2-3 samice, do 75l si myslím, že se v pohodě vejdou i s těma pancéřníčkama. Ale víc už bych tam toho asi nedával, čichavcům tam hlavně dej nějaké plovoucí rostliny a obecně to chce spíše více zarostlé akvárium, aby se měly samice kam schovat:-) Při nákupu pancéřníčků asi pohlaví rozeznat nepůjde, ale když jich bude 8, tak tam snad budou samci i samice, u těch si myslím, že na poměru zas tak nezáleží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2017 14:27 R Muž Anthrax [4934] Re: Pavel houb
Ahoj, chtělo by to vědět, jak to akvárko vypadá. Nejlépe by bylo, kdyby ses zde zaregistroval a udělal si prezentaci nádrže.
Ale ty čichavce rozhodně jenom jeden pár.
Těch pancéřníčků bych tam dal třeba 6 - 8, záleží na ploše dna. Ale nevím, jestli se ti u nich povede rozpoznat pohlaví.
Co se týče dalších ryb, tak si projdi zdejší atlas. rybicky.net/atlasy/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2017 14:19 Pavel houb – 75 l akva
přeji hezký den, chtěl bych se zeptat na to jestli bych mohl mít ve svém akváriu následující ryby:
čihavec zakrslý 1-2 páry
Pancéřníček drobný (a u něj se chci zeptat kolik kusů popřípadě jaký poměr jikernaček a mlíčňáků by jste mi doporučili)
a popřípadě jestli by jste mi doporučili i nějakou jinou rybku

předem děkuji za odpověď :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2017 11:32 Muž Filip10 [1]
Pěkné letní dopoledne,mám dotaz ohledně osádky nové založeného aq. Aq je 140 l hrubého a snaha o Asii. Představa je hejno parmicek z odesy,par cihcavcu (perleťových nebo zakrslých). Na dno pancernici pandy(ty nejsou z Asie,ale ze zrušeného aq).jedná se mi to,jestli parmicky nebudou otravovat čichavce a jestli je to vhodná kombinace.moc dík za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2017 14:10 Muž Boldy [0]
Díky Vám všem, myslím, že už mám jasno :-D Tak užívejte počasí a akvaristice zdar!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2017 13:31 Muž pedro144 [40] Re: Boldy
Fotka k příspěvku Vychoval jsem párek ancíků do velikosti 7cm, 2x měli potomky, ale protože samec pořád přerovnával dno a vrtal tunely pod kořenem, tak jsem se rozhodl je darovat. No,... asi se to nějak doslechli a aby se mně pomstili, tak v noci před "odjezdem" takhle zrušili jeden echináč...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.06.2017 12:56 Muž Jarry [1440] Re: Boldy
Mě už to nesmí do akvárka :-) Ve větším akváriu je navíc problém je ulovit, když člověk zjistí, že je tam vlastně nechce, takže já bych je nebral ani zadarmo ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   02.06.2017 11:48 zdeno Re: Boldy
ja mam ancitrusy a pravdu uz by som nechcel(jedneho som uz daroval :-)) s rybickami su v pohode ale co sa tyka rastlin tak vedia sa s nimi pohrat smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2017 11:16 Muž powery [250] Re: Boldy
Krunýřovce osobně nemám, nemůžu tedy doporučovat nebo nedoporučovat ;-) Taky je známo, že jsou producenty značného množství odpadu. Podle mě už je tam ryb dost, ale zkušenější určitě doplní nebo opraví X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2017 11:01 Muž Boldy [0] Re: powery
Aha, takhle to je...takže Vy byste radil spíše ne, nebo například hodit občas kolečko okurky na dno? Každopádně děkuji za příspěvek!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2017 10:58 Muž powery [250] Re: Boldy
Ancistrusové rádi cucají/ožírají echinodory. Viz třeba rybicky.net/k/forum/310576.jpg a téma rybicky.net/forum/748-ryby-mi-oziraji-rostliny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2017 10:52 Muž Boldy [0] – Je vhodný ancistrus?
Ahoj, má příbuzná má nově namnožené ancistruse a nějaké mi nabizí, rád byc se optal, zda se třeba dva kousky hodí k mým dosavadním rybičkám - neonky, pandičky a parmička? Pak se obávám, aby mi například nevytáhli Glossostigma elatinoides ze substrátu...se šneky si snad nevadí, ne? Děkuji Vám :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2017 15:33 Maq Re: Amatértom
Amatértom napsal: teď ještě něco na dno
Proč?
Můj názor je takový, že čím druhově jednodušší osádka, tím lépe ryby poznáš a užiješ si je. Jen ať si tam nerušeně dělají to, co se jim líbí.
Neříkám to nijak dogmaticky, ale v tomhle nevelkém akváriu... párek drobných čichavců je akorát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2017 13:38 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Faire42
jo o párečku jsem uvažoval :) děkuji jsou hůře k sehnání..teď ještě něco na dno :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2017 07:21 Muž Faire42 [37] - Z donucení miníčkaRe: Amatértom
Co párek čichavců medových? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2017 21:51 Muž Amatértom [514] - Cichlidy – Kostka 40x40x40
Ahoj, hledám osádku do této nádrže. Nejspíš to není moc nádrž pro plavce.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.05.2017 08:14 Muž Magic [879] - RostlinyRe: smail
Ja vidím v atlase u Pandy tvrdost do 19°dGH, to máš predsa v danom rozsahu.
A tá tetra je tiež len tesne za hranicou.

Či mi niečo uniká?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.05.2017 20:03 R Muž romant [28001] Re: smail
Nepanikařit, při pravidelný údržbě, výměně části vody a lehkým vylepšení prostředí, viděl bych to na listy mandlovníku mořského, to nebude až zase tak fatální nesoulad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 20:00 smail Re: Nicky
Nicky díky, našel jsem si to hned na netu.

pH - 7,6 limit 6,5-9,5
Celková tvrdost - 2,85 limit 2-3,5

Jejda, tak Tetra krvavá ani Panceřníček panda tu tvrdost nedávají :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 19:05 R Muž ctibum [7090] Re: romant
Já vím ;-) A proto jsem si dovolil to upřesnit a zalobbovat pro jednodruhovku ;-) Taky nejsem příznivcem akvaboršče...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.05.2017 18:48 R Muž romant [28001] Re: ctibum
Hnusně řešeno, to je mě jedno, vím proč jsem tu poznámku učinil, lidi jsou neskutečně líný a psali to na tom internetu, mámo ty tam dáme, ale táto my máme jenom, ále houby, psali to na tom internetu, prej je to jejich fórum nejčtenější, tam tomu rozumí, zítra je koupíme. :) smich :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 18:39 R Muž ctibum [7090] Re: romant
To určitě nebyl lobbing za parmičky, ale jednodruhovku... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 18:37 R Muž romant [28001] Re: JanaS
Pro parmičky čtyřpruhý daný akvo zn. ideál, pro tazatele ne zcela vhodné, chápu ten příklad, ale... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.05.2017 18:31 Žena JanaS [138] Re: smail
Kouzlo jednodruhovky, kde nic neruší :-) rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.05.2017 18:11 Žena Nicky [195] - LabyrintkyRe: smail
Představ si, že budeš neustále běhat s testama a podle nich (kdoví, jak jsou přesné) do vody co týden něco lít. Za mě děs, pokud máš vodu z městského rozvodu, napiš si na vodárnu a požádej je o parametry. Napíšou ti pH, tvrdost a ještě další parametry, na tom se dá stavět. V akva se ti voda trochu změní, ale ne moc (pokud třeba nevybereš blbé dno, které ti bude přidávat na alkalitě).
Kakadu jsem krmila zásadně umělým nebo mraženým a hlady netrpěl. To, co se běžně prodává, už jsou většinou české odchovy zvyklé na ledacos. Ale opravdu - pokud se bude třít, bude k ostatním nepříjemná a umí to dost. To mi ale přijde, že umí všechny cichlidky, rozdíly vidím jen v náročnosti rybky na chov. Já si proto cichlidky nepořizovala, aby byl v akva klid.

Pancéřníčky zmiňuju proto, že jsou to vysavače - u mě v kategorii "pracovní ryba". Vyluxují krmení, které zbyde po tvých okrasných rybkách, takže se v akva ve dně nekazí. Pracovní ryby za mě patří do každého akvárka, ani se mi nemusí moc líbit.

A tetry píšu proto, že to je tak velká skupina, že v ní musíš něco najít, co bude velikostí, nároky a vzhledem pasovat do tvého akva a představy. Mně se víc líbí dania (spíš měkká voda), ale to je věc vkusu.

Je tady někde vlákno "Zakládání akvária" nebo tak něco, tak tam zavítej a můžeš pokračovat v ptaní, protože tady už to opravdu přestává být o rybkách...
Třeba bys mohl rozvést řeč o tom, jakou filtraci plánuješ, jaké rozměry akva, jaké osvětlení (bez toho zas těžko najdeš vhodné kytky) a další techniku, výměnou za to jistě obdržíš rady a odkazy k zakládání akva. Jen prosperující akvárko bude dobrým domovem pro rybky...

Prosím o OT stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 18:09 smail Re: iam
Děkuji ti za tip, ty C. habrosus vypadají pěkně. V hejnu dělají solidní kreace potlesk Líbí se mi barevné, ale ideálně 1-2 barevné, žádný cirkus.

V.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   22.05.2017 18:08 R Muž romant [28001] Re: smail
Na cichlidky bych zapoměl, tedy necpal bych je tam hned od začátku, když už, ale jistější je s nima prozatím počkat, chce to nabrat trošku zkušenosti, mít za sebou nějaký ten úhyn, to patří k věci, vědět proč se tak stalo a poučit se z toho, ale zase to moc neřešit, hlavně nechtěj být dokonalý, to stejně nebudeš(to je jenom minimum lidí zde na fóru), být pokorný a zvědavý to ano, ale jen né snaha o dokonalosti, to je cesta do pekel a v akvaristice obzvlášť. Akvárium si pořizuješ k radosti a ne ke starosti. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 17:56 Žena JanaS [138] Re: smail
Já mám teď ve stovce 3 druhy. Jakože tohle akvárko asi bude tvé představě nejblíž. Otocinclové jsou černobílí s pruhem, tetry jsou černobílé s pruhem, takže ty se navzájem pletou i sami sobě :) Mám tam ještě živorodku ostrotlamou různých barev. A ta mne tam někdy strašně barevně ruší a někdy baví. Obzvlášť ta žlutá je jako pěst na oko. :) Jinak mám i další, ale ty jsou hodně o těch cichlidkách. Když tak se mrkni ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 17:50 smail Re: pedro144
Děkuji za názor. Je mi jasné, že dostanu tip, ale samotné rozhodnutí bude na mně. Chci jen eliminovat, ideálně na 0, případně ztráty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 17:47 smail Re: JanaS
Takže taky sdílíš názor, že max 2 druhy, ale větší hejno. Případně jak ten poměr máš?

Díky za odpověď

V.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 17:46 Muž pedro144 [40] Re: smail
S vodou zatím nevím jak to u nás je.
Zkus najít webové stránky vodárny, ze které teče voda do tvého kohoutku a tam by snad měli uvádět základní parametry vody. Do akva ji můžeš napouštět přímo, množství chlóru je zanedbatelné a rychle vyprchá. Spíš pohlídat teplotu, studená přímo z kohoutku je někdy opravdu hodně studená (např. 10st.C). A pak občas otestovat běžnými (i když nepřesnými) testy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 17:36 smail Re: Nicky
Děkuji ti za příspěvek. Cichlidka kakadu se mi líbí. Co čtu, tak nepřijímá umělou stravu, což tu někdo poznamenal k Okounovi, že je asi problém, tak nevím...

Čichavci se mi po pravdě nelíbí, takže ti to nevyhrají.

Jinak ale jsem rád, že zmiňuješ ty Pancéřníčky a Tetry. Ty se mi moc líbí.

S vodou zatím nevím jak to u nás je. Na několika videích jsem viděl, že ji začnou řešit až v průběhu zakládání akvárka. Dokonce do té vody pak něco přidávají když to neodpovídá určitým normám. Jak to tedy je? Normálka napustím vodu, nechám odstát (na jak dlouho?) a rovnou liji do akvárka? Nebo se s ní musí ještě něco dělat?

Dík za odpověď V.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 16:43 Muž iam [18] - Low-tech akvaristika, maximem je osvětlení.Re: smail
já bych tam dal jedno hejno pancéřníčků (aspoň těch 6, pokud vybereš menší druh tak i víc- třeba u C. habrosus i 12 a víc) a k nim hejno teter- jednoho druhu. Doplnit by to mohlo jít ještě párem chichlidek (ramirezky/Apistogrammy, ale ne kakadu- ty co jsem měl byly vcelku agresivní)...

Ale tohle se fakt špatně radí, každý máme trochu jiné zkušenosti a jiný vkus, mě by se líbilo to co jsem popsal výš. Někomu se zase víc líbějí barevné ryby, někdo má potřebu mít hodně druhů (hlavně začátečníci)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.05.2017 16:38 Muž pedro144 [40] Re: smail
Půl roku před založením akva jsem si tady i jinde na netu pročítal všechno možné a až jsem si myslel, že vím jak na to, tak jsem se do toho pustil. Jenže člověk míní a příroda mění... Takže je dobře, že se snažíš všechno promyslet dopředu a ještě k tomu se poradit s ostatními, ale vlastní zkušenost je nejlepší. Když postavíš dvě akva vedle sebe a budeš tam mít stejnou vodu, stejné rostliny i ryby, budeš stejně svítit, tak každé bude žít svým vlastním životem a bude prosperovat jinak. Tím chci říct, že když ti někdo něco doporučuje, protože jemu to funguje, tak tobě to fungovat nemusí... a obráceně. Nemusíš přece všechno pořídit najednou a časem to vyladíš tak, aby to nejen fungovalo, ale taky se ti to líbilo. Hodně zdaru. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 16:29 Žena JanaS [138] Re: smail
Já myslím, že jo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 16:16 smail Re: JanaS
Dekuji za odpoved. A k tem dve (Tetry, Razbory) by Pancernicek panda jeste sel?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2017 15:28 smail Re: Anthrax
Ještě včera mi tyto odpovědi přišli vtipné. Dnes už nevím... hmm Já oceňuji všechny co se mi snaží pomoci, ale značně to ztěžujete a prodlužujete vlákno diskuze. Já napíši nějaký seznam rybiček, který jsem si prošel + další, které se mi taky líbí a většina tu jen reaguje na Okounka.

(Jen tak mimochodem, dle atlasu je určený pro teplotu 10-30°C. Jak mám jako začátečník vědět, že nepůjde k rybám do 23°C).

Není pro všechny lepší reagovat opačně. Příklad: "Z tvých se k sobě hodí ta, ta, ta nebo ta a ta.". Protože, když toto nedostanu jako odpověď, tak budu odpovídat. "Fajn Okoun je mimo, tak jaký ryby k sobě půjdou". A tak pořád dokola.

Romant - nejde o to co napsal, ale jak to napsal. Dá konkrétní tip nad kterým se můžeme pobavit a nakonec mě vysvětlí, že méně druhů je více a budu mít třeba jen ty 2. A určitě nečekám, že se všichni budou vyjadřovat.

Omlouvám se, že jsem se tak rozepsal.

V.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [38] ...... 184 185

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199752x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-stredniho-akvaria-51-150-l-?od=1851