Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 184 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2007 22:28 Sidonius – To Štěpán
Uff, to jsem si oddechl...
"...15 malých jikernatých ryb (do 5 cm)..."

Právě tolik jsem jich do takové nádrže dal! Rovných 17! :-D Ale hned první zhasnutí světla 2 nepřežily - v panice se zavrtaly mezi molitan a stěnu akva a bylo to definitivní... :-O
Jsem rád, že krevetky se nepočítají - těch tam mám něco mezi 50 až 100... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2007 19:57 Muž Nik [191] – Parmička červenoploutvá
Sám má dvě tyto parmičky a můžu říct, že to žerou ve velkém. Ostatně to byl důvod, proč jsem nezvolil parmičku červonoocasou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2007 17:11 mirhal – Doriana
podle fotek to co říkáš je pravda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2007 16:53 Žena Dorianna [2]
Parmička červenoocasá ti nebude tak efektivně čistit řasy jako parmička červenoploutvá a na vzhledu to skoro nepoznáš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2007 15:48 mirhal – nik
OK ano smich smich :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2007 15:45 Muž Nik [191]
Ale až je vytáhneš z mixéru už nebudou vypadat tak pěkně smich.

to mirhal - ty dvě parmičky červenoocasé je na takovéhle aqua možná moc. Spíš bych řekl že jedna bude stačit (v rámci druhové nesnášenlivosti).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   08.07.2007 15:28 Štěpán
Mixovat se samozřejmě může! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2007 15:25 mirhal – horác
Jo mám, určitě nějaké parmičky a tetry.

Danio tečkované 2*
Tetra Modrá 2*
Parmička duhová 2*
---------------------
Parmička červenoplotvá 1*
Pestřenec červený 2*
-----------------------
Živorodka duhová 2*
Živorodka Endlerova 3*
-------------------------
Ancistrus 1*

Toť můj výběr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2007 15:24 mirhal – můžu taky
Můžu to to třeba "namixovat" třeba 4 velké 4 malé jikernaté a 4 malé živorodé ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2007 15:24 Muž Horác [3942]
Štěpán byl opět rychlejší ... tak já se alespoň zeptám, zda máš nějakou představu o rybách, které chceš chovat?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2007 15:22 mirhal – dík
Díky a jáké bys doporučoval druhy. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2007 15:20 Štěpán
Kdybych měl použít můj výpočet, tak
15 malých jikernatých ryb (do 5 cm) nebo
11 malých živorodých ryb (do 5 cm) nebo
7 velkých ryb (od 5 do 10 cm).

Když jich tam budeš mít takhle málo tak se jim to určitě bude líbit. Nemůžeš jich tam ale dát tolik hned při založení!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.07.2007 15:13 mirhal – kolik ryb do 112l (100l)
Poraďte mi prosím kolik je optimální počet ryb do 100l akvária. Moc díky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.04.2007 16:04 Vip
tooooooo vííííííššššš žeeee jóóóóóóóó ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.04.2007 16:03 Delfínek
hhhhhhhaaaaaaaaaaalllllllllllllloooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!MŮŽU JICH TAM MÍT 5??????? coze :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.04.2007 20:34 Delfínek
Můžu jich tam mít 5???? ;-) ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.04.2007 17:42 Žena Wampi [54] – ..
Pokud myslíš to akvárko, jak máš v prezentaci tak tam už ti nedoporučuju něco dávat. Ryb tam je až až. Máš na mysli to v prezentaci , nebo jiné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.04.2007 16:49 Delfínek
A můžu tich 7 dát do 60litrového akvarka??? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.04.2007 16:48 Žena Wampi [54] – pancíci
Vzhledem k tomu, že druhy corydoras mají rádi společnost, tak 7 je ideální počet. Plánuješ něco k tomu? ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.04.2007 16:38 Delfínek
Můžu jich tam mít 7 ????? ne :-O :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.04.2007 07:26 Muž Horác [3942]
I přesto, že tento druh bichirka dorůstá v akvarijních podmínkách "jen" 40cm (nikoliv 90cm jako v přírodě), Catfish pro něj doporučuje akvárium 200 litrů a více (!). Lze chovat víc jedinců pohromadě. V dospělosti ovšem zbaští všechno do velikosti dospělé mečovky (!)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.04.2007 01:14 marius
Podľa mňa je 55 litrové akvárium pre kalabarikusy malé. Je to dosť veľká ryba a hlavne - je to veľký DRAVEC !!! Na to nezabúdaj ak by si sa pre ne dakedy rozhodol. Kamoš ich mal v obchode a cez noc dokázal v spoločnom akváriu žožrať celkom slušný počet rýb. Aby si sa nesklamal... Píšeš že chceš nejaké extra ryby, no do 55 litového akvária skús radšej nejaké tetry, aj medzi nimi sú unikáty alebo kaprozúbky - po vašom halančíky... Ak by ma dačo napadlo ešte napíšem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.03.2007 11:08 langosh – to blek a tonik666
Ale chlapi, buďte rádi, že se nejdříve ptá a až potom kupuje (v tomto případě spíše nekupuje) ... (snad se ve vás MrKolouchu nepletu no )
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.03.2007 11:02 tonik666
Speciálního? Dopručuji žlutou kachničku do vany, ta se v 55 litrech bude dobře vyjímat a na údržbu je nenáročná:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.03.2007 10:46 blek – bichirek
Když je dobře smotáš, tak se ti jich tam vejde třeba i 20 :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.03.2007 10:30 MrKolouch – Výber tyb aneb může být Bichirek kalabarský?
Dobrý den,
vlastním malé 55 litrové alvárium.Potřeboval bych do něj nějaké ryby.Velice se mi líbí Bichirek kalabarský,jenže ten je asi moc velký(až 90cm) na moje akvário.Jeden člověk mi psal,že je taky choval v 80litrech,jenže 55litrů je asi moc málo.Myslíte,že by do mého akvária šlo,tak 2 kousky?Pak jsem ještě našel Bichirek asi jen 30cm,ale ten není moc pěkný.Když by nešel Bichirek kalabarský,tak miprosím nějaké ty rybky doporučte.Díky
P.S.Nechtěl bych nějaké obyčejné ryby,chci něco speciálního

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.03.2007 23:07 Delfínek
Nestačí 3? :-O Já tam mám ještě toho krunýřovce palec :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.03.2007 22:22 pansuu
4-6? Taky záleží kolik dalších ryb tam bude hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.03.2007 19:38 Delfínek
A ještě kolik jich tam ještě mám dát? :-O (nějakej určitej počet!) hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.03.2007 19:37 Delfínek
díky moc
;-) :-) potlesk
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.03.2007 23:36 Baset
Drobný v pohodě, zelený může být také. Prostě běžné menší druhy tam klidně dej. Jestli chceš vědět něco o pancéřníčcích, koukni sem www.catfish.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.03.2007 16:55 Delfínek
A co když chci zeleného pancéřníčka nebo drobného?? :-| tone Mám tam ještě toho krunýřovce hmm ,takže nevim spim poradte mi palec :-D prosím smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.03.2007 21:24 Baset
No to záleží jaké pancéřníčky, např. kropenatý asi žádný. V jednom 60ti litrovém akva mám 9x pancéřníček panda + platy a v pohodě. Takže skupinku od pěti menších pancéřníčků tam klidně dej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.03.2007 21:16 Dussy
Myslím že tak 6-10ks max pokud je tam nebudes mít samotný
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2007 21:04 Muž Malapa [494] - Afrika – pancéřníček
Tak 15 kusů, víc asi ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.03.2007 19:56 Delfínek – Kolik pancéřníčků,do 60litrového akvária?(ještě je tam krunýřovec!)
Ahoj chtěla bych se optat ano ,kolik pancéřníčků do 60litrového akvária? :-O :-| (mám tam ještě krunýřovce) :-P

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.12.2006 15:14 Lucík – uuu
koukam, ze jsem tady rozpoutala jakousi hadanici to me mrzi :-( , kdyz vidim to obrovsky akvarko tak vubec nechapu, zavojnatky v akvarku nikdy nevyrostou vic jak 15 cm, ted byste me asi zabili kdyz vam reknu, ze vsechny rybky co ted mam jsou nacpany v tom 30l nevyjimaje skalary museji to zvladnout dokud to akva nezalozim, prvni do toho velkyho akva dam stejnak zavojnatky pac jsou odolny, ja to fakt nechci prerybnit,ale tata co ma taky akva rikal at se toho vubec nebojim....ale rozhodne to nechci prerybnit, jinak dekuju moc za rady ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   26.12.2006 14:40 Sidonius – To Martin a spol.
Martin: "...tak mi připadá dost nesmyslné,aby např. ve 112l.akváriu bylo jen 10x neonek a 6x plata a pár sumečků (jak se o tom diskutuje v jiném příspěvku)...."

Přečtěte si dotčené téma ještě jednou a zkuste přemýšlet o tom, co čtete. ;-) Vámi uvedené složení se v něm objevuje jen jedenkrát, a to v úvodu tématu, kdy se ptá JEN, zda k tomuto plánovanému druhovému složení může přidat betu...

Co pořád máte s tím prázdným akváriem, Martine, (k---ku, Petře, Jiří nebo jak si ještě říkáte...)?
Jiné kapacity než vy nebo já doporučují ve společenském akváriu s fungujícím porostem rostlin počítat s 1 až 2 l vody na "1 cm rybího těla" (vč. hlavy, bez ocasní ploutve) u malých druhů ryb. U větších přiměřeně více. (A pro toto doporučení mají dostatečně pádné argumenty!)
Najděte si např. ve zdejším atlase údaje o velikosti zmíněných ryb v dospělosti a nedělá-li vám matematika větší problém, spočítejte si, jak je podle vás "takové akvárium prakticky prázdné".
To, že si někdo libuje, když udělá z akvária rybí polévku, ještě není důvodem, aby nabádal ostatní k následování. A začínající akvaristy už vůbec ne! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.12.2006 21:40 Martin – sestava rybek
Ta reakce nebyla na tebe.Nemluvil jsem o kravetkárium,ale o ostatních akváriich,v kterých jsou hezké kytky,ale prakticky prázdné.Rostliny v akváriu jsou i samotné nádherné,ale pokud tam mají být i rybičky,tak mi připadá dost nesmyslné,aby např. ve 112l.akváriu bylo jen 10x neonek a 6x plata a pár sumečků (jak se o tom diskutuje v jiném příspěvku).A souhlasím i s těma závojnatkama,že jsou prasátka,ale opravdu nádherné.Ale z vlastní zkušenosti vím,že třeba anubias je dost odolný a ten u závojnatek vydrží.Je dost pevný, i když roste dost pomalu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.12.2006 21:15 vatkin – sestava rybek
Ak nechceš prísť o rastlinky, tak tam závojnatky nedávaj. Ostatné je ok. Závojnatky sú aj velký žráči a tým aj špindíry, hoci je pravda, že sú veľmi pekné. Hodia sa do studenovodných akvárií a do jazierok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.12.2006 20:29 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – martin
pokud to směřovalo na mě,tak mi jde pouze o rostliny X-) je to i v popisu akva :) smich mám pouze krevetky a ancistrusy.......zdravej selskej rozum se zeptá ;-) a nejsem asi sám,kdo by tohle vyvracel a těchto témat je tu stovky snad už X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2006 19:45 Martin – reakce
Má přítelkyně má akvárium,kde jsou závojnatky,skaláry,tetry kosočtverečné a pancéřníčci.Všechno dospělé kusy.Sice se to k sobě nehodí,Ale naprosto bez problémů to funguje a dokonce se skaláry i množí!Akorát to vždy po rozplavání ostatní sežerou.Když jsem se koukal na vaše akvária,máte pravdu.Nejsou přerybněné!Ale ty ryby tam vůbec nejsou vidět.Spíš to vypadá jako rostlinárium!!!!!!!!Když nepočítám ty sumce,co tam slečna chce,tak tam píše o 11 až 12 ks rybek.I když ryby vyrostou,tak si nemyslím,že je to malé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.12.2006 16:06 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – ..to k_k
to nemůžeš asi pochopit,bez urážky ;-) bylo by to ted pořád jen do kola spim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.12.2006 16:04 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – maliman
ne právě že ty ne,ona(Lucik) je tam má ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.12.2006 16:00 maliman – mch.sokolov
Já se zmiňoval o skalárech??? :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.12.2006 15:49 k--k – ryby
Corydoras dorůstá 6cm,tak nevidím důvod,proč by tam nemohli být a co se týká těch ryb,tak i začátečník může mít různé druhy teter(černá,červená,průsvitná,citronová,kongo,krvavá,hokejka atd.)pak parmičky(nádherná,z Oděsy,pentazona,tetrazona)a když neonku,tak černou,ta je větší a odolnější.nebo i různé druhy botií.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.12.2006 15:24 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – maliman
proč ji chceš udělat problém?dyt 96 litrů akva je pouze objem,čistě vody bude cca 85 litrů...dva pomeranče to je celkem 40 cm ryb a na rybu se doporučuje 3 litry(na středni)a to mi už na ty dva pomeranče vycházi 120 litrů vody no + ty dva skaláry a co vznikne?VELKÝ PROBLÉM ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.12.2006 15:17 maliman – ...
Přendej si z bývalýho akva závojnatky(mimochodem, ty tvoje jsou opravdu superrr), kup 6 pancíků(menší druhy), nějaký ty ancíky a ty čichavce a tetry. To už je maximum a osádka hezká:-) ahoj
PS: na dno nějaký ty ampulárie, ty sou lepší než ancíci(v čištění dna)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.12.2006 15:05 Sidonius – To k--k
Opravdu si myslíte, že je potřeba chovat náročné druhy ryb, aby člověk došel k názoru, že je hloupost krmit ryby ve společenském akva tak, aby si musel přikoupit ryby dna na "likvidaci přebytků", přestože jinak pro ně třeba nemá ani vhodné podmínky?
A které "lepší druhy" druhy rybek byste třeba doporučil Lucik, která s akvaristikou začla letos 12.9., pane chytřejší?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.12.2006 14:52 Sidonius – To k--k
smich

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [184] 185

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199752x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-stredniho-akvaria-51-150-l-?od=9151