Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Viděl bych to tak na 3-4 éčka, alespoň podle našich korunovejch cen.
O.K. To je podle toho co jsem slyšel dobré místo k nákupu.
5eknu jediný že zavojnatky tam nedávej nemají nák dovyvinuté trávení a nejsou do akvárek více ti k tomu asi nepovim :(
Myslím si, že když dáš inzerát na tyto stránky, daruji skaláry, a přidáš foto, že se někdo určitě najde
. 30 skalár ve 20 l akva - to je nadsázka, že jo.
Ani jedno řešení není dobrý. Doporučuji ty skaláry někomu darovat a něco si o nich nastudovat.
0 16.03.2011 17:47 bezoadam [6] - Labyrintky zdravim.. mam 135 litrove akva a osadku mam:
13x neonka
13x tetra cervenousta
5x tetra černá
1x čichavec zlatý - dospeli samec
2x pancerníček skvrnitý
2x krunířovec
ja viem ze toto je akurat zostava na moje litri ale moj kamarat ma dvoch dospelych (pravdepodobne samcov) skalarov v 60 litrovom akvariu a ten vetsi zacal napadat toho slabsie a ten sa stale skryva.. mimo toho tam ma 2x black molly a 2x tetra černá .. a chce mi toho slabsieho skalara dat pretoze by asi neprezil.. tak neviem ci by som ta este jedneho skalara v mojej osadke mohol mat a neviem ci moze byt sam kedze mam sameho aj samca cichavca zlateho.. ale asi si myslim ze je lepsie mat o skalara viac v 135ke ako dvoch dospelich v 60ke ( a to este neviem ci nema 50l). Popripade by som mohol zobrat aj oby dvoch samcov a kupit dve samicky ale to by bolo uz strasne vela.. rozmyslam nad tym ze zoberiem toho slabsieho, mensieho a dokupim samicku .. poradte
Starší reakce
tak to bývá když je člověk nedočkavej
Vždyť ve svém profilu píšeš, že jsi dnes dokoupila černé fantomy.
Jelikož mám ramirézky neon blue, chtěla jsem i ty normální. Ale ok, nechám to tak, jak to je
Těch Ramirézek bych tam nechal jenom ten jeden pár. Popřípadě můžeš samečkovi dokoupit ještě jednu samičku.
Zdravím, jsem tu opět s dotazem
Nyní mám v akvárku
1 pár cihlidky ramirezovy
3 zakrslé čichavce
3 ancíky
3 bojovnice pestré
12 modrých neonek
3 dánia reria( ty nechávám dožít, či pokud by měl někdo zájem, daruju)
Je možno pořídit ještě 1 pár ramirézek? Či by to už bylo příliš? Ty ramirézky bych pořídila, jak bych se zbavila těch dánií.
Ahoj,plánuju výměnu ryber.Zbyly by pouze 3 bojovnice,5 pancéřníčků,2x cichlidka pestrá a 2 ancíci.Dá se k tomuto osazenstvu něco přidat?
Starší reakce
0 08.03.2011 23:51 HaDaS – Re: ladis
0 08.03.2011 23:48 ladis – Re: romant
kancik pricnopruhy a jak poznam samicku
0 08.03.2011 21:05 HaDaS – Re: ladis
Sice v té nádrži žádné kančíky nevidím, ale ani malé druhy, hlavně 10 kousků do 86 nenacpeš. Není to nějakej fórek?
0 08.03.2011 20:58 ladis – Re: HaDaS
ne to neni to akvarko v tom jsou ted chci je dat jinam
0 08.03.2011 20:57 HaDaS – Re: ladis
A ta fotka u tvého profilu je to akva ?
Tak nevím o jaký kančíky jde, ale z povahy těchto ryb, lze obecně soudit, že rozhodně nejsou v takovémto množství určeny do nádrže Tvojí velikosti.
0 08.03.2011 18:22 ladis – kancik
Dobrej mam kanciky 10 ks muzu je mit ve 86l akvarku a jak poznam samicku od semce a kdyz se mi vytrou mam to tam nechat poradte mam ja poprve a chtel bych zacit s chovem a jak casto se trou
0 07.03.2011 17:00 HaDaS – Re: zajic85
Naprosto souhlasím s Yirkou. Panceřníčci to vyřeší, a jsou ve vícero varietách, jen hlídat veliost variet.
0 07.03.2011 15:30 zajic85 – Re: grizly
hm tak vzhladom na to ze moc skusenosti s akvaristikou nemam ( dania mam 6mesiacov) hladam nieco nenarocne co by mi spestrilo dno akvarka resp. co by mi tam trosku "poupratovalo"
0 07.03.2011 10:50 HaDaS – Re: grizly
Jenom pozor, samičky bojovnic mají docela velkou úmrtnost bez příčiny.
Je to asi pul roku, co jsem dal dve nove koupene samice Betta splendens do karantenky. V prodejni nadrzi byly spolu s dalsimi samicemi, cely vikend byly spolu v karantence O.K., uz si hezky plavaly, vypadaly zdrave a spokojene, vzajemne v pohode. A v pondeli jsem prisel z prace a obe mrtve, roztrhane na kusy.
Tak jsem se tady ptal, protoze tohle jsem jeste mezi samicemi nezazil, a bylo mi sdeleno, ze nekdy se to stava, ze se nektere kusy samic nesnesou.
Takze ackoli se samice vetsinou dobre snesou, chtel jsem jen doplnit, ze hlavne ze zacatku opatrne.
Napiš nad čím uvažuješ, které rybky se ti líbí. To se pak mnohem lépe radí.
Já osobně bych ti poradil několik samic bojovnic. Jednu zelenou, červenou, modrou atd. Vypadají hezky barevně, oživí ti akva pestrými barvami. Co se týče chování tak jsou to klidné rybky. Určitě, tak jak radí K., si tam dej rybky, které budou udržovat pořádek na dně. Ale třeba máš jinou představu o rybí osádce svého akva.
nechala bych tam jen ty dánia, a k nim něco jiného, ne další takové hejno.
Třeba pancíky, párek menších čichavců (zakrslí, medoví), nebo třeba nějaké malé cichlidky, výběr je velký, a dánia klidně přidat
0 07.03.2011 07:58 zajic85 mam 73l akva a v nom 8ks Danio rerio ! chcel by som im dokupit nejaku spolocnost no nie som si isty co by bolo najvhodnejsie ! rozmyslal som nad prisavnikmi, razborami alebo kardinalkami, ale neviem co by bola najvhodnejsia volba !
0 07.03.2011 00:31 HaDaS – Re: katterinecka
Většina rybek jde dobře na odbyt, protože spoustě lidí pomře stávající osazenstvo (předčasně), a málokdo, kdo se o to pokouší, je odchová až do konečné fáze, kdy by je mohl v akva "recyklovat". Až se to všichni naučíme ideálně a budeme mít jasno v tom co v akva chceme, bude to znamenat konec všech akvaristik. UTOPIE
.
0 07.03.2011 00:25 HaDaS – Re: Horác
Nemyslím si, že si nerozumíme. Mimo jiné jsem narážel na to, že skaláry jsou hejnové ryby ... ale : v akvarijních podmínkách je prakticky nemožné je chovat jako hejno (v tom případě se nejedná o ideální stav). Podle informací z odkazu katterinecky vyplývá, že lze úspěšně chovat maximálně jeden pár. A to i v poměrně velké nádrži. Když jsem si pročítal zkušenosti lidí na netu, tak vytření skalár není zas tak zvláštní záležitost, ani v ohodně hůře uzpůsobených akváriích, než které jsou uváděny v horáčkově akváriu. I když člověk nechce žádnou drobotinu, přírodě neporučí. A nakonec : myslím si, že mnoho ryb se chová v době tření velmi teritoriálně. Málokdy to však končí pro ostatní rybky tragicky.
no mě to taky nepřišlo tak tragický jak HaDaS psal. Ale je pravda že takhle by asi skaláry nešly v obchodech tolik na odbyt a nebyly tak v akváriích rozšířené
0 06.03.2011 21:35 luk – Re: romant
rybam se vzdy u me darilo a vim olidech ktery maji podobne ryby i v mensich akva tak se bud nazerou nebo prezijou ale skalary jsou maly tak to bude dobry ahoj vsem
Myslím že jsi přesně ten typ, který si do nádrže šupne žraloka a bude ho krmit třeba pampeliškama, když si usmyslí, takovým není pomoci.
Romant ti normálně vysvětlil, proč neonky ne. A neboj, vlákno jsem si přečetla celé, ješte než jsem na tebe reagovala. Možná bys to měl taky někdy zkusit. Co jsem pochopila já je že tady kopeš kolem sebe protože jsi neslyšel to, co jsi slyšet chtěl.
0 06.03.2011 21:12 luk – Re: Kajka99
poradit???kazdy mele neco jineho precti si vice a pochopis kazdy akvarista si to dela podle seba a kazda ryba je jina a ma jinpu povaho nez se o ni treba pise
a co čekáš, když sem dáš fotky které nejsou aktuální? to se jako urážíš proto, že ti lidi, kteří si dali čas s tím že ti chtěli poradit, nemají věšteckou kouli? Nebo je to proto, že jsi se dozvěděl něco, co se ti nehodí do krámu, protože ty ryby tam prostě chceš vrazit tak jako tak?
-3 06.03.2011 20:35 luk – Re: romant
no tak ty dania ani neuvidis jelikoz nemam nove foto jinak mam 5 skalar a celkem se snasi jinak kytky cekam as vyroztou nebudu tam srat kytek jak na jare a preplacavat to chci to ciste prirodni jinak se vsemu dari takze usuzuji ze sem chodit pro rady je ztrata casu mejte se
-2 06.03.2011 20:21 luk – Re: romant
co na to rict asi ze kazdy ma svuj nazor a svou techniku no nic je tu kazdy za sebe a nic se nedovi cau
Jako, že se mě to tam nehodí, ta černá, ale moje akva to není, jen jsem vyslovil svůj názor.
Já bych spíš volil nějakej křemičitej písek frakce 1-2mm. Ta černá mě k tomu co tam vidím přijde jako pěst na oko.
Jsou to hejnový rybky tak pod 8 bych nešel.
0 06.03.2011 19:24 HaDaS – Re: katterinecka
Zajímavé a podrobné informace, ale ... vše dopadlo špatně. Podle těchto informací, které jsem se zde dočetl, by nebylo možno skaláry prakticky možno chovat. Lepší si je přečíst informace úspěšného chovatele.
Přidat reakci
1 ...... [137] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199752x