Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Ale radši až bude akvo řádně zaběhnutý, i když někdo je dává jako strartovací rybky, ale je nutný trošku mít pod kontrolou vodu a spíš častěji než často měnit. Jinak jako další alternativu lze třeba doporučit nějakou lorikárii.
0 07.10.2012 17:43 Marthas Aha ok dík
Doporučoval bych hejno neonek (aspoň 10 ks) + ancistruse (2ks), dál třeba pancéřníčky skvrnité (aspoň 5 ks) a na hladinu třeba dánia pruhovaná (aspoň 6 ks). Všechno to jsou nenáročné rybky, sám jsem takovou skladbu ryb dříve měl a nebyl problém.
0 07.10.2012 17:17 Marthas – Dotaz
Dobrý den začínám s akvaristikou a pořizuju si akvárium 112 litrů. Chtěl bych se zeptat na nějaké ideální složení ryb,chtěl bych spíše nějaké nenáročné (přeci jen začínám)a když tak nějaký lehčí druh na odchov do budoucna.
Pokud to akvo mít nebudeš, tak perleťáky nabídni někomu zdarma, byla by jich škoda.
0 07.10.2012 15:40 jake98 to vše dělám , uvidíme závisí na rodičech
Tak aby bylo alespoň 100 litrový. Do současnýho akva bych toho beťáka nedával, perleťáci budou plnit stejnou funkci jako beťák. Nezanedbávej údržbu a pravidelně měň vodu a odkaluj dno.
0 07.10.2012 15:25 jake98 k vánocům bych měl dostat větší akvárko myslíš že ti čichavci vydrží ??
Možná že by na parádu byl lepší semeček, ale pořešil bych nejdříve ty čichavce perleťový, na ně je to Tvoje akvo malý. Jinak beťák Ti bude redukovat omladinu od pavích ok.
0 07.10.2012 14:35 jake98 můžu mít v 54l samičku bojovnice ?
dekuju
...ja mam totiz jen 60 akva a chtel bych jen paar...mam tam 10 neonek a prave bych chtel pekne akvo s paar peknyma rybkama ale nepremnozene....
...pokud to alespon trochu jde.
klidně můžou být jen samci
no ja vim..jenze mne se samicky nelibi kvuli tem barvam..no tak to necham
....dekuju
Ak je kamarátka začiatočníčka, vhodnejšie by boli len neónky červené, modré sú náročnejšie. A veľa Ancistrusov, hoci sú veľmi milý, nie je dobrý nápad, lebo dosť špinia. Priklonil by som sa skôr k pancierničkom rodu Corydoras.
Rozhodne príjemnejšie im bude, keď budú napr. 2 samci a 3 samice.
Já jsem z Karlových Varů, takže nejbližší burzu mám nejspíš v Plzni... Tady sice máme taky malou burzu, ale akvaristů - prodejců tam prý bývá minimum a nevím nevím, zda se tam dají koupit rybičky, spíš rostlinky a šneci. Včera jsem byla v Sokolově u Pajtáše, tam je, jak se zdá, zkušený akvarista, kterému jde o spokojenost zákazníka a má rád, když ten člověk ví, co chce a nechá si poradit. Měl razbory Espeho a hledané pancíky prý zrovna dovezené, takže v karanténní nádrži
Já ale budu ještě před nasazením rybek přesouvat raka do menší samostatné nádrže a celé akva předělávat (hlavně vyměním problémové dno), takže než budu moct nasadit rybky, ještě to potrvá... Tak snad z některé příští várky
0 06.10.2012 13:37 ADA Ahoj,mel bych otazecku-muzou byt pavi ocka jen samecci?...treba jen tri nebo 4?....
Když já do Prahy jezdím docela dost málo, a v současné době nevím, jestli bych v ZOO Braník místo rybiček nedostal spíš zemovkou přes tu svou nevymáchanou tlamu
Edit: Sakra, raději sem napíšu, že to je pokus o vtip, aby to snad nikdo nevzal vážně.
Vždy si napiš na lístek přesně co chceš koupit, obzvlášť pokud jde o rybičky. Také raději než v běžné akvaristice doporučuji koupit přímo od chovatele nebo z burzy... Nevím, odkud jsi. Pokud bys měla cestu do Prahy, doporučuji předem objednat a vyzvednout si v ZOO Braník, v Brně ve Sklorexu a v Šumperku u Rataje. Tam obvykle nehrozí překvapení v podobě zcela jiného druhu než je inzerován na štítku nádrže. Jistě jsou i další dobré akvaristiky, ale ty já zatím neznám. Bohužel znalost spousty podavačů je taková, s jakou jsi se setkala, takže studovat musíš ty. Je to tvé hobby a musíš o něm mít víc informací než podavači v akvaristice.
Tak jsem se dneska zeptala v akvaristice na pancéřníčky malé a pán, že jsou malí všichni, tak ať si vyberu
Že prý takový druh neexistuje... Na označení "skvrnoocasý" jsem si bohužel nevzpomněla a na latinu už tuplem ne
Aby člověk chodil do akvaristik fakt ozbrojen informacemi, aby nekoupil zajíce v pytli
moc pěkný a drobný je i pancéřníček třískvrnný - habrosus. Pygmaeus je prý dost plachý.
Taky nikde není řečeno, že nemůžeš později ty razbory přidat, Uvidíš jak to bude vypadat, jak se bude dařoit akvárku a třeba jich časem bude víc
ona by tam chtela jinak pridavat jen neonky-cervene a modre....a vice Ancistrusu......
jinak filter je cristal profi venjsi...
Tak Cor. hastatus např. na Sev. Moravě nejde sehnat, pygmaeus se na burze občas objevil, moje zkušenost, že hastatusi plavou ve středu akva v hejnu s brigittkami, pygmaeus je spíše u dna, jen o něco větší je i habrosus, taky se drží u dna.
Jinak vše k máni v ZOO Braník
, i ty tvoje čokoládky tam měli
No, ono míň je někdy možná víc a 12 + 8 se mi zdá jako docela hezký počet
Uvidím co seženu, každopádně díky za radu
Jsou stejně velcí, vyber si ty, kteří se ti víc líbí.... jen se obávám, že trpaslíci jsou teď k sehnání snadněji než malí.... ale jejich nároky jsou stejné. A budeš-li se o akva starat, jak píšeš, klidně můžeš dát i 15 rasbor a 7 pancíků, jak píše peter1459
Aha, tak super, 12 razborek se určitě bude cítit líp
A pancíci se mi líbí víc malí než trpasličí, velikostně by měli být stejní, takže malí asi vyhrajou, ale ještě mrknu, jak který vypadá naživo
peter: Neboj, údržbu dělám každý týden, když se po večerech v práci nudím
Jenom musím nějak vyřešit tu rozsivku a řasu, bude boj...
hengelky sú čistotné, pancierničkovia tiež a pokiaľ nezanedbáš údržbu nevidím dôvod prečo by to nefungovalo a hlavne aj ony sa budú cítiť vo väčšom počte oveľa lepšie
Přesně jak píše Peter459. Ne že by razbora klínoskvrnná nebyla fajn, ale přeci jen je větší a chce větší akvárko. A pancíky bych dal raději trpasličí - Coridoras hastatus... Jsou takoví veselejší. A klidně 12 rasbor a 8 pancíků - ale jen těch malých nebo trpasličích.
Neboj, to nepomotám, klínoskvrnky už jsem kdysi měla a nakoukáno mám, už jsem je okoukla i naživo
Mně teda 15 hengelek a 7 malých pancíků přijde jako přerybnění nebo ne? Samozřejmě větší hejno by se mi líbilo víc, ale nechci si zadělat na průšvih...
ak kúpiš presne tieto dva druhy pancierničkov kľudne toľko môžeš dať a hengeliek do takého objemu aj 15 kusov
edit: daj si pozor aby si nekúpila razbory klinoškvrnné dajú sa pomýliť
klinoškvrnné majú vyšší čierny pruh v oblasti análnej plutvy a nemajú tak výrazný medený prúžok nad ním ako hengelky, dobre si pozri fotky na nete aby si ich spoľahlivo rozoznala
Ahoj, chci si do své nádrže (viz prezentace) po vystěhování raka do jiného akvárka pořídit drobné rybky. Bude vhodná kombinace razbora hengelova a pancéřníček malý? Kolik kousků byste doporučili (7 + 7)? Nebo něco jiného? Dík za tip
Zatím čekám, až se to zaběhne a podaří se mi nějak zvládnout "vetřelce" na rostlinách...
taky je další otázkou jak to akvárium vůbec vypadá, jaký je tam filtr, jaké rostliny a jestli se jim daří...
Záleží na tom aké ď aľšie rybky tam bude kamarátka ešte mať. Takým Mrenkám štvorpruhovým by Bettine plutvy poslúžili ako večera. Inak sumatranky sú jediné rybky, ktoré nemám rád
.
co tak raději přidat víc neonek (kolik jich tam vlastně je?)
ahhh ne ne....to neni do meho(navic je moje taky podarovane)...kamaradka byla tak ocarovana akvariem ze si koupila prave to 120 a zacala jak ja...ted tam ma samozrejme to stejne(od stejneho darce
)a chtel aby tam 2 Betty......me to staci az az...
...ja bych chtela pozdeji az dostavime a bude prestehovano-vetsi....ale nejdriv to musim zvladnout s timhle
Taky se na to dá podívat jinou optikou a to že molly a ancík jsou dost špindírové a neonky a bety naopak rybky čistotnější, čistotu vyžadující(tím neříkám že molly a ancík nemají rády čistotu), takže se to trošku tluče.
No, hodí nehodí... hodila by se, ale pomaličku začínáš mít v tom miníčku plno... Měla jsi na mne dát hned na začátku a koupit akva alespoň 112 litrů.... nebylo by o moc větší než to, co máš, ale mělo by mnohem větší objem a mohla bys do něj dát víc rybek. Takto si to zkus sama spočítat - 5 neonek je 5x4=20cm, 2 mečovky =20cm, 2 molly = 16cm, 3 ancistrusi = 45cm. Když to sečteš: 20+20+16+45=101cm. Měla bys pro své současné rybky mít akva alespoň 101 litrů. Máš? Potom víš, jestli se tam ještě hodí betta
0 02.10.2012 13:25 toni ahoj....hodi se Betta k neonkam,2 mecovky,dve molly a tri ancistrusi?....
Neboj, bude další burza. Tvé předsevzetí zajet akvárko je správné, a na další burze nakoupíš vše, co budeš chtít.
Tak vetsi akva je povolene. Mam to ale bajecnou zenu
Uz jsem poslal zadost o cenu lepeni tohoto akva mistnimu sklenarovi.
Podstavec pro akvarium necham zhotovit u bratrance truhlare. Prece jenom stavajici komoda z IKEA, na kterou by rozmerove akva 80x40 veslo, se uz i pod tou 54-kou zacina prohybat.
Nejhorsi bude pristi tyden v OL. Bude burza. A bude me stat hodne nervu a sil abych nekupoval zadne zivocichy. Rikal jsem si, ze musim nejdriv zaridit/zajet nove akva, ale ta prilezitost na burze. No bude to tezke
Cosmogagy to napsal dobře. Udělej to přesně tak, protože v takovém akvárku už ti tebou zmiňovaná osádka bude fungovat, navíc budeš moct dokoupit ještě 3 ty Otíky (je to také hejnová rybka, neonek dát místo 10ti 15 (lépe vyniknou) a za předpokladu dostatku rostlin a kvalitní údržby můžeš klidně pořídit i skupinku těch krásných cichlidek - 1 samce a 2-3 samičky. Budeš se divit, jak je o několik cm větší a pár korun dražší nádrž mnohem hezčí a snadnější na údržbu.
Přemlouvat? to nééé.. Neptat se a jednat, to je to pravé
vem prachy, kup akvo, přines ho domů, hoď ho na skříňku a je to
Z okna ti ho drahá polovička nehodí
Dekuji za podnety.
Jeste doma prokonzultuju porizeni vetsiho aqua.
Max to bude 80x40x40, vetsi se nevleze.
Doufam, ze v teto vetsi nadrzi,by uz nejak mohla ta drive zminena osadka "fungovat".
Ted uz jenom premlouvat drahou polovicku
tak debata o biotopu by určitě byla na dlouho, spíš se tady bavíme o výběru ryb z Jižní Ameriky, které by se hodily k sobě a do akvárka této velikosti
Ja by som to zhrnul asi takto:
V takom malom akvárku sa skrátka Amazónia vytvára ťažko. Vytvoriť biotop je bez výrazných obmedzení možné len vo väčšom akvárku, z 54-ky by som urobil normálne spoločenské akvárko, lebo neónky aj cichlidky by si zaslúžili väčšiu nádrž.
Přidat reakci
1 ...... [110] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199752x