Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Ok takže (jen si to ujasňuji) krmit 2x týdně suchým krmive i když tam nejsou rybičky chápu to dobře?
jo a o záběhu akva vím, nechctěla jsem je tam dát hne třeba za 2 týdny, ale bez pavích ok se obejdu. Jo a akva mám už vybrané jen se chci zeptat je JUWEL kvalitní značka?
děkuji za rady takže mám dávat krmení do prazdnýho akva? samozřejmě to udělám, ale nevím proč?
Na zabíhání, tedy na tu třítýdenní dobu ti velmi dobře poslouží trochu sušenýho krmení, kterým sem tam, řekněme 2x týdně to prázdný akvo rozumně zakrmíš a nemusíš vymejšlet další vopičárny.
Jestli to dobře chápu,tak to akvárium ještě nemáš?Nepotřebuješ žádné rybky na zaběhnutí,ale to akvárium už mohlo být půl měsíce založené a zajíždět se.Tady 25.09.2016 to vypadalo na konečné rozhodnutí 2x lorikárie 30x tetra červenoústá 4 akara hnědá 6-8 pancéřníček leopardí.Tady bych zůstal a nevymýšlel další živorodky a jiné ryby.Když tak moc chceš toho ancistruse,tak ještě ho,ale už nic nevymýšlet.
já se v tom taky ztrácím, ale chci mít prostě co nejvíc informací...
jen se ptám jestli: můžu dát do té 180ky ancistruse, když tam budou tuholisté a odolné rostlinky, budeme čistit 1 týdně a ancistrusovy budem dávat rostlinou potravu (okurka, salát...)
a jestli bych tam nemohla ještě dát na zaběhnutí pár gupek, popřípadě jestli by tam šli jen samečci.
Sorry že otravuju, ale chci to mít vážně promyšlené a tak..
Teda,s tebou to je těžké
.Za půl měsíce jsi tady dostala tolik rad a ty stejně potom příjdeš s něčím novým.Měly by sis pořádně rozmyslet co vlastně chceš a na jaké možnosti máš akvárium.Já osobně se v tom už ztrácím a myslím,že nejsem sám.
mám ale problém s těma 2 ancíkama...
jsou to mamky nejoblíbenější rybky a nechce se jich vzdát. Ona není akvaristka a asi moc nerozumí i nárokům, ale kdyby jsme čistily akvo 1x týdně a měly tam tuholisté a odolné kytky, ti 2 (nebo spíš 1 větší) by šli ne?
nemůžu ji přemluvit
EDIT-a šlo by tam ještě pár gupek? čistily by jsme často, hodně rostlin, málo gupek
šlo by zhruba 2 samečci + 4-6 samiček ?
EDIT 2-nebo bych tam mohla dát jen samečky na zaběhnutí... nebyly by pak problémy s přemnožením..?
nescházela by jim ale "něžná pohlaví"?
děkuju moc
v praze na burze ryby a rybicky mají asi většinu ryb v dobrý kondici..
Klidne, nebo, kdyz bude velka zima, si ten sacek s rybama das pod bundu
OK budeme je převážet asi někdy v říjnu... dá se nějak udělat aby rybky neprochladly? mám je přikrývat dečkou?
Kdyz je koupis zdravy, v dobry akvaristice, tak to prezijou v pohode. Teda, kdyz zajistis, aby neprochladly nebo se neprehraly
teď mě tak napdá: přežily by rybičky, kdybych je vezla z prahy do Č. Budějovica byly by pak v pořádku? nebo by byla ta cesta na ně příliš dlouhá...?
Starší reakce
jasně takže místo 2 akarek 4
EDIT-Jo a jakou rybu mám dát jako 2. ?? Po tich pancících... Akary asi jako poslední že?
Pojďme do těch 4 kompromisních kousků.
a kdyby se ten počet zredukoval na 4 šlo by to? dobře, poslechnu jen nevím jak mám mamce vysvětlit, aby koupila 6 rybiček a pak by jsme 4 znich musely vrátit...
Ono taky bude hodně záležet na rozměrech akvária a ploše dna, já bych byl prozatím opatrný a do definitivního výroku o tom, jak to akvo bude vypadat bych se těch akar hnědých zdržel. Jinak ty 15cm kousky není problém ani dnes pořídit, tedy omaldinu, která naroste, když bude mít podmínky, samozřejmě.
Těch 15cm (ve zdejším atlase dokonce 16cm) bych bral s hodně velkou rezervou ... v akváriu tak 10 (a i to je možná moc) ... (Esli jsem teda jen neměl smůlu a vždy narazil jen na samé podražené, nedomrlé kousky) ..
Tak pokud je to myšleno, jako že tam příjde 6 hlavý hejno akar hnědých na to aby se vybral pár a zbytek posléze poputuje jinam, tak by to šlo, jinak se bude muset vybrat jiná varianta, protože na 6 až 15cm ryb to akvo rozhodně není.
ano bylo 180L a asi i bude
na větší už nemáme místo
Na začátku to bylo akva 18O L,ale jestli se něco někde nezměnilo,to už si nejsem jistý.
Výborně, tak si ještě ujasněme tu velikost akvária, aby jsme s těma 6 akarama hnědejma nepřeštřelili a budeme to pomaličku uazvírat.
ok takže:
2x lorikárie
30x tetra červenoústá
? akara hnědá (asi dám tich šest??)
6-8 pancéřníček leopardí
myslím že to nějak takhle bylo....
Můžeš prosím pro nás lenochy tu osádku zopáknout? Tedy tu jak se vyvinula z debaty a ustálila ve tvém rozhodnutí.
děkuju
a nebude jich tam moc? jinak kamarád už je měl a byly vážně úúúžasný
a co dělat když se rozmnoží?
Velmi se přimlouvám za těch šest. Jsou dost lekavé a takové jemné, v hejnu se cítí lépe. Bacha, v úleku dost zabejčeně hledají cestu ven a vyskakují. Jinak úžasné, chytré a asi i nedoceňované ryby. Nejsou mezi sebou agresivní a už vůbec ne na ostatní ryby. Takže jich těch šest spolu může zůstat.
Ahoj a ještě se chci zeptat na ty akary: někde jsem četla, že by se pár měl vybírat sám, no nevím jestli mám pořídit 4 nebo 6ks akar?!
nebo stačí jen pár?? jinak známe slušnou akvaristiku, tam nám je vezmou, ale přece jen kupovat další 2 nebo 4 akary... nevim ja to vysvětlit mamce...
Otíků dej malý hejno. Ikdyž jich tam budeš mít 20, tak je v akvárku pořádně neuvidíš. Pořád někde šmejdí po sklech, listech rostlinek, kořenech, šutrech atd., takže na nějaký okusování řas by malý hejno 5-10 kousků mělo stačit...
dík moc za radu, dám tam 10x parmičku a asi 15x razboru espeho, ale kolik otíků ?
Beta a čichavec mají dlouhé ploutve, nemyslím si, že jsou vhodné k parmičkám čtyřpruhým - budou jim okusovat ploutve.
Mrkni ještě jednou do atlasu na popis parmiček (dole - snášenlivost):
rybicky.net/atlasryb/parmicka_ctyrpruha
Moje zkušonost je taková, že se parmičky zdržují zejména v polovině a spodní části vodního sloupce. Já je doplnil razborama hengelovýma (ty se naopak drží nahoře) a vypadá to hezky (s otíkama a razborama se snáší dobře).
tzn. 8 parmiček + 15 razbor hengelových/espeho by vypadalo náramně (máš větší akva než já, můžeš si to dovolit) + nějakej otík na očistu/údržu akva od čas a ani nebudeš mít přerybněno
Ale pokud chceš k parmičkám větší ryby, tak čekej na radu od dalších místních kapacit
Cichavci modri a betty spolu byt muzou, i kdyz do 112 l bych volila spis perletaky, jsou klidnejsi a mene teritorialni. Co bych k nim ale rozhodne nedavala, jsou ty parmicky. Jestli na nich trvas, tak na cichavce a betty zapomen a dej tam jen ty parmicky.
Osobně bych se vykašlal na betty, z vlastní zkušenosti, jsou to společenské potížistky...
Raději třeba otíky...
Ale počkej si na fundovanější radu...
0 21.09.2016 12:42 Jakub Tak jsem se už rozhodl, mohou byt spolu 2 cichavci modří, 3x betta a 10x parmička čtyřpruhá?
0 21.09.2016 12:24 Jakub Ahoj, poradil by mi někdo jaké ryby do 112l akva? Chtěl bych společenské akva nejlíp nějaké středně velké nebo malé rybky. Dik
Pokud mají kam se schovat, jsou vidět dost, prostě musí mít jistotu, že při hrozícím nebezpečí mají kam prchnout a tak se nebojí vydávat na výlety po dně i do vyšších sfér
Takže čím zarostlejší dno tím lépe. Při holém dně by se asi někde krčili.
OK takže jakmile jim to moje menší bude malý,šup do zverimexu, protože nikdo ze známých nemá akvo, kromě souseda, kterej toho tam má už stejně dost.
Ancák je děsnej bordelář, pancéřníci zase rybky čistotný a máš tam už ty lorikárky, takže bych to nechal bez ancáka a mimo jiné jsou to filištíni a rádi se pouštějí, jako do příkrmu, do rostlin, tedy ne do všech a ne vždy, ale proč si přidělávat starost, protože jak jednou zkusí, už je to nikdy a nikdo neodnaučí.
takže by se ancik s pancikama nesnesl? nebo by neměl potravu?
Pokud tam chceš ancistruse není důvod ho tam nedat..Pokud už na dně nemáš moc ryb.
Ale jestli chceš mit panceříčky., tak bych tam ancika nedavala...
mohl by tám být i ten ancistrus???
Určitě na tu zadní stěnu něco přidám, o tom žádná. Ryby jsou taky důvodem, proč plánuji nechat zarůst stěnu/stěny akvária.
Aby nebylo vidět sklo, vzrostlý rostliny, ta možnost se poschovávat.
Ještě počkej, až se více zaklopí ta zadní stěna, pistie fajn věc.
Spíš 20 než 15 a hlavně pamatovat na prostor k plavání a zároveň mít možnost se poschovávat, prostě akvo ne úplnou džungli, ale zároveň ne holý stěny a když to nebude dělat dobrotu, tedy budou to poseroutkové, tak k nim přidat třeba 5 teter žhavých, aby je tzv. vytáhly z houštin do rozplavby.
Tak 15 - 20ks, jestli to opravdu bude jednodruhovka.
Přidat reakci
1 ...... [46] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199752x