Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Tallis napsal: Doporucuju vyndat musle a pridat rostliny, pockat aspon 14 dni a pak nasadit rybky
Proč vyndat mušle? díky
0 09.02.2009 18:35 V – Re: lukyfa
Z toho co jsi vyjmenoval řekněme tucet Neonek a jednoho Ancíka...
Není tak velký problém tam po 4 dnech nějakou rybku dát, ale proč, prosím tě,do 54l zrovna 4 ancistruse? Stačila jich polovina.
To reaguješ na ty ancistrusi? Ty mi byli doporučeny, že ty tam můžu dát bez obav. Po cca 14 dnech přidávat postupně další..... Určitě nechci nic náročnýho, neonky, parmičky, plata, danio......jen jsem chtěl vědět, co byste tam dali vy, jako zkušenější.....Vím malý akvárko.....
0 09.02.2009 13:02 picnic – Málo
4 dny je málo a ptát se jaký rybky do akvária dát, až po tom co je tam vpustim mě příjde trošku pozdě. Příště nejdřív číst a až potom zakládat akvárko a kupovat rybky...
Díky
Ahoj akvaristi. K vánocům jsem si koupil akva set 54l. 4 dny je napuštěné, včera jsem vypustil 4x ancistrus, 1x samec, 3x samička. Napište mi návrh, co bych mohl do akvária osadit, kolik a kdy. Díky
Starší reakce
Jojo, pavý očka
Mi osobně by se líbilo tak 6 panc. panda a 6 danio pruhované. Je to sice malé hejno, ale není to úplně špatně.
Moušičky: Kolikrát i ty nejmíň náročný rybičky bývají nejkrásnější, ne?
Jaký chceš,.. ale vybírej druhy co k sobě půjdou.. a hl. tam nédavej žádný veliký ryby..!
0 05.02.2009 21:48 Moušičky – Re: juraj
Ano pravda, na začátku byhc to opravdu nějak neřešila a koupila si živorodky a třeba nějakého čističe pancéřníčka, krunýřovce a vymalováno. Po čase se do akvaristiky více zapojíte a pořídíte si třeba náročnější rybičky
tím pádem i hezčí
0 05.02.2009 19:58 juraj – ktore rybi do 60l akva
Prosim ake rybi mozu byt do 60l akvaria.
Starší reakce
Myslím,že V reagoval na dotaz tomikb,
ne na tvůj.
Já bych do toho tvého klidně ještě ten pár přidala.
0 18.01.2009 11:34 Bexi 27 rybek na 112 l podle mně může být zvlášt když sem si vybíral menší druhy
0 18.01.2009 10:36 V – Re: tomikb
Už teď toho máš tak na minimálně 200 litrů a ještě chceš přidávat?
0 17.01.2009 21:26 Bexi a mohl by tam jít heště pár nějakých výrazných ryb - cichlidek kakadu,čichavců zakrslích nebo parmiček duhovích?
0 17.01.2009 20:58 Bexi chci se zetat jestly může být v 112 akvárku 12 razbor hengel.
6 corydoras paleatus/eques
5 paví očko/endlerky
Sa mi vidí, ze to máte komplet Juwel, tak filter je asi Juvel compakt, ze áno, je ho tam aj trochu vidiet v pravom rohu akva, z celného pohladu. Ja som ten filter odrezala, inác nemusí byt zlý, ale vadilo mi, ze zaberal moc miesta. Rýb máte v tom akve az az, vela zivorodiek, tie sa casom premnozia, uz teraz je to zarybnené tak na hrane, tak ak si nechcete koledovat o problémy, tak ryby uz naozaj ziadne
Doporučuji vyčkat. Na nezajeté AQ bez filtrace (alespoň já tam nic jako filtr nevidím)je tam už teď druhů i celkově rybek až, až.
0 17.01.2009 18:04 tomikb – jaké další rybky?
Ahoj, poradíte mi s množstvím rybek? Akva je 125l, celkem dost zarostlé. Aktuálně je tam
Ancistrus multispinnis - Krunýřovec mnohoostný 2x
Brachydanio rerio - Dánio pruhované 5x
Corydoras panda - Pancéřníček panda 4x
Epalzeorhynchos frenatum - Parmička červenoploutvá 1x
Poecilia x sphenops - Black Molly 4x
Puntius tetrazona - Parmička čtyřpruhá 7x
Trichogaster leeri - Čichavec perleťový 2x
Xiphophorus helleri - Mečovka (oranžová) 3x
a uvažuji o přidání:
a) 2-4 nějaké čichavce
b) 15-20 neonek červených.
Doporučujete, nebo ne? Děkuji za tipy. tom.
Starší reakce
0 09.01.2009 06:56 V – Re: Jarik
Ne.
10×5 + 6×6 + 2×15 + 2×8 + 2×15 = 162
Navíc Pancéřníčci (malí: zlatopásí, skvrnití, Panda atd.) jsou hejnové ryby, takže by jich mělo být víc kusů. Gupkám a Mečovkám taky svědčí spíš hejno a navíc to jsou čuňátka produkující spoustu detritu.
Do 54 l (předpokládám klasický set 60×30×30 tj. čistý objem 40-45 l) bych dal maixmálně: 10 Neonek, 6 Pancéřníčků Panda, 1 Ancistruse a spoustu rostlinek. I to je "papírově" moc, ale fungovat to bude. Nebo 1 Ancistruse a 5 Gupek (však ony se rychle rozmnoží).
Starší reakce
0 05.01.2009 06:51 V – Re: Lamyx
Zavojnatky ne, Cichlidy jenom nejmenší druhy. Projdi si pro začátek přinejmenším zdejší atlas ryb a snad to pochopíš.
0 04.01.2009 19:54 Lamyx – 80l akwa
Dostal som 80l akwa a newiem ake rybky tam mam dat poradte??? Rozmyslam bud 4 zawojnatky rôznych farieb alebo nejake cichlidy ktore sa lahko chowaju len newiem ake poradte plsss diky moc
Neřekl jsem, že nemít, je to jenom můj osobní názor, že když tam bude jenom ten pár ramizerek, že to bude fungovat lépe(v době tření je samec agraesivní, rodiče nežerou potěr a tak by byl odchov celkem snadný když by tam nebyly ty neonky-myslim, že jikry by jim chutnaly nebo by je samec docela prohnal
a 15 neonek a 2 ramizerky v 60 litrech je dost ryb
)
chicko napsal: osobně bych se asi rozhodoval mezi neonko-akvárkem nebo těma ramizerkama
Tak potom nechápu, proč nemít neonky s párem ramirézek
ano to vím, 60 litrů bude pro pár ramizerek ideální velikost
Do 60 l akva určitě jen jeden pár ramirézek. Jsou to teritoriální ryby, kdyby jich bylo víc, uhonily by se
Takže já bych volila neonky a ramirézky a bude to OK + nějaký menší druh pancéřníčka - pomůžou zlikvidovat zapadlé zbytky potravy
jo to jo, rád se přijdu podívat na prezentaci, osobně bych se asi rozhodoval mezi neonko-akvárkem nebo těma ramizerkama
uvidim ako to nakoniec dopadne
nebo pokud chceš mít ty ramizerky, tak jim zařid to 60 litrové akvárko jenom pro ně, to by taky nemuse být špatné
0 04.01.2009 10:56 V – Re: Ajllyn
Gupky bych vynechal, jsou to čuňátka, což s přecejen trochu choulostivějšíma Ramirézkama není dobrá kombinace. Páru Ramirézek ten objem stačí, ale Neonek je potom moc. Sniž to na párek Ramirézek a 10 Neonek. A nezapomeň na dostatek rostlinek.
Vynechal bych cichlidky a bylo by to podle mě OK
Aj ja sa pre istotu spýtam, možem mať v 60L 3x gupky, 15x neonky a mozno este párik cichlidiek ramireziek? dakujem za odpovede.
vynechal bych pavi ocka, pridal pancernicky na aspon 6 a celkem by to slo
ja bych jeden negativni vedel
a to rozdilna teplota kterou rybky vyzaduji
benesak napsal: on se zbláznil.dáš tam neonky a bojovnicu???ja ti říkam do rana ti ty rybky bojovnica sežere
To je blbost. Snáší se v pohodě
Jediný, po kom bojovnice jde, když to není její stejnorodový protějšek jsou krevetky
Ty jsi mi nějaký expert, zbytečně tu strašíš, by mě zajímalo jak asi 6cm bojovnice sežere 3-4 cm neonku a navíc jsem tu ještě nečetl žádný negativní komentář na soužití neonek s bojovnicí a ještě k tomu já mám taky neonky s bojovnicí už skoro 3 měsíce a vůbec si jich nevšímá.
0 03.01.2009 23:07 míša Ahojky, já mám už rok neonky a mečovky s bojovníkem a v poho!!!!!Teď jsem přidala asi 2cm odchované black molly a bojovník si jich vůbec nevšímá.
Dcera měla bojovníka s pav.okama a taky OK.
Míša.
1 03.01.2009 22:33 Ivulik1 – Re: Aneete
No tak dokup par teter a mecovek. Jestli se ti nelibi mecovky, muzes misto nich koupit platy, je to skoro to samy a v hejnu budou spolu. Na vyber mas spoustu barevnych variant. Mecovek je taky spousta druhu, staci jen hledat, treba se ti nejaka zalibi
Přidat reakci
1 ...... [170] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199752x