Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Vida! Tak takhle se na věc musí!
Podle mě to nepomůže. Jakmile ryby zjistí, že ta nová ryba jim není nebezpečná, zase se na hejno vykašlou.
Ale když jsem dal do akvária k neonkám černým hřebenáče, kteří je žrali, tak se neonky držely pohromadě skoro týden. Pak už nebyla v akváriu ani jedna neonka.
Ahojte rád by som sa poradil. Mojich 30 dánii perlových akosi nedrží hejno a sú všemožne poskrývané a hejno vidím akurát keď mením vodu a majú strach. Je možné k mojej nastávajúcej osádke pridať nejaký dominantnejší pár alebo jednotlivca aby sa ryby držali zoskupené? Bojovníka dať do akvária nemôžem pretože mám dosť silný prúd vo vode a asi by sa trápil tak som rozmýšľal na párikom Akarky zelenej. No pre ne nemám zas dosť jaskyniek a úkrytov okrem rastlín tak neviem či by to nebol problém. Ďakujem za radu a poprípade nejaký iný vhodný typ.
Však já čichavce mám taky.
Jen mě zajímalo, jestli jsou i v Asii ryby podobné vzhledově a způsobem života cichlidkám
U dna jak cichlidky je moc neuvidíš. Ale jsou hezčí než ostnáči.
:( ti ostnáči jsou lepší volba
čichavci jsou spíš u hladiny
Jasná Páka
. Vypadají pěkně do 60 litrů se snad vlezou. Zkusím je sehnat děkuji
Budeme-li brát že mají okouni docela blízko k cichlidám ...
search.seznam.cz/… .... nebo menší druhy...
Dobrý den,
Sháním nějaké menší ryby žijící v páru. Něco jako cichlidky, akorát z Asie. Existují tam vůbec takové druhy?
0 10.05.2017 23:25 Banung [28] Má obava je spíš to, že se tam ty Parmy příliš zabydlej a budou terorizovat ostatní nově příchozí... (Proto jsem je taky dokupoval tak rychle i když není zaběhlé AQ)
ale prý, když je jich víc, tak se strkaj mezi sebou a na ostatní ryby kašlou...
Když plavou okolo lávovejch kamenu, tak mi fakt připomínaj žraloky ze šnorchlování
Tak tak
Ale akvárium jsem dost upravil, dle zahraničních rad a nyní je to OK
večer plavou často všechny spolu...
Red cherry - jo to bude krmení a doufam, že se stihne množit.
Každopádně zatim se kreveta vesele promenáduje mezi rybama
Tak on už tam ty Parmičky má, řešil je v jejich vlákně tejden. A stejně je tam má, takže je asi jedno, co mu k nim kdo napíše...
- k první rybě, z atlasu
Dop.počet ryb: Chovat 1 kus. Ve větších nádržích, ve kterých si mohou vytvořit teritoria lze i více kusů.
Min.vel.n.: 120 litrů.
Snášenlivost: Agresivní, teritoriální ryba, což platí jen v případě, že nemá dostatek prostoru a možnost vytvořit si své teritorium. Pokud je chována v dostatečně velké nádrži, zpravidla si nevšímá jiných ryb a občasné souboje s příslušníky vlastního druhu jsou bez následků. Lze chovat ve společenských nádržích s dostatkem prostoru, naprosto nevhodná je pak pro chov v akváriích pod 100 litrů.
5-6 kusů?
Parmičky a red cherry nepůjdou k sobě
Ty Red cherry to bude krmení.
Finální posádka mého AQ by měla být:
5 - 6x parmička červenoploutvá (až vyrostou,vyroste i AQ)
14x - dánio perlové
6 - 8x - parmička z oděsy
Xx - Red cherry
5x - nějakej ráček ideálně modrej, ale určitě ne červenej
a teď do mě
Pepan napsal: Psal jsem že výška by měla být úměrná velikosti čichavcce. Oni ti perleťáci byli velcí jako laliusi? Pokud ano, měl bys je líp krmit. Právě proto jsem zareagoval.
Nemusí být úměrná.
Normálních 15cm, krmeno živou, tření u jednoho i druhého tebou jmenovaného druhu.
Psal jsem že výška by měla být úměrná velikosti čichavcce. Oni ti perleťáci byli velcí jako laliusi? Pokud ano, měl bys je líp krmit.
Když já to akvárko dostala i s rybičkama - jinak by s nimi bylo bůh ví co
Ale tak jim to hezky upravím a budu doufat že si to holky i tak užijí, protože momentálně z mateřské na větší vážně nemám
Tření perleťáků v 70cm hluboký nádrži bez problémů, ale už budu mlčet.
Maq napsal:
Ale místy tady někteří bettaři ujišťují, že ve velkých akváriích mají betty a je jim tam fajn.
Jj, v 700 litrech (vyska 55 cm) zije 10 bettich samic s ostatnima rybama a naprosto v pohode
Podívej, já si s nimi trochu v poslední době hraju a myslím si, že ta hloubka hraje jistou roli. Podle mě se spokojenost ryby pozná v tom, že je dobře vybarvená a hlavně má ochotu se v společenské nádrži třít. A to je asi nejpodstatnější příznak toho, že ta ryba je spokojená. Emoce ale jinak moc neprojevuje.
Asi jó. Koneckonců ten labyrint nemají pronic zanic. Takže jsou asi stavění na loužičky.
Ale místy tady někteří bettaři ujišťují, že ve velkých akváriích mají betty a je jim tam fajn.
Když se člověk podívá, kde ty ryby žijí, tak to bývají mělké louže, nic hlubokého. Proto si myslím že v hlubších akváriích se tyhle ryby necítí v pohodě. Má to i výhodu, že v mělkých vodách ta ryba nemusí sledovat prostor pod sebou, v mělké louži ji zespodu nemůže napadnout dravec.
Jedno s druhým se nemusí nutně vylučovat.
Možná se drží v nějaké hloubce pod hladinou bez ohledu na hloubku dna, ale mají geneticky dané stavět hnízda a třít se jen na mělčinách.
Jenom takový nápad...
Náhoda by bylo jedno hnízdo, ale když jich je za půl roku nějakých 7-8, tak to náhoda není.
Podívej se do atlasu co se ti líbí a může být v akváriu jaké máš (a je vhodné pro začátečníky). U každé ryby se píše minimální velikost nádrže i obtížnost chovu. Hodně lidí má skaláry v podobně velkém akváriu jako máš ty, ale je to pro ně malé, většinou to nedopadne dobře (pro skaláry). Lidem v akvaristice nevěř pokud je neznáš nějak blíže a ber je jako podavače.
Ahoj, potřebovala bych poradit s výběrem rybek, mám 92l akvo(výška 50cm) vím, je to blbý dotaz a ať si vyberu co se mi líbí za druh, ale třeba v akvaristice mi řekli že tam můžu mít i skaláry a to mi přijde jako blbost, proto se obracím na toto fórum.
Předem děkuji
Může to být náhoda. Už delší dobu čichavce nemám, ale co pamatuju, tak u mě se většinou motali u hladiny. Takže jim bylo jedno kde mají dno. Nejsou to pancéřníčci, kteří žijí na dně a v hlubokém akváriu to mají daleko ke hladině.
Velikost čichavce by měla být přímo úměrná výšce akvária. Čím menší ryba, tím víc se namaká při plavbě pro vzduch a tím méně jí ta výška vyhovuje. Pro malé čichavce jako čichavec zákrslý, případně čichavec medový bych doporučil výšku tak kolem 30cm, cpát do akvária o výšce 50 cm třeba vrčivky je pak naprostá zhovadilost. Ty první dva druhy mám v akvárku o výšce asi těch 30cm a často tam staví hnízda. Když byly ve vyšším akvárku (asi 50cm), hnízdo se tam neobjevilo ani jedno. Myslím si, že tato skutečnost hovoří za vše.
To Driv3rovo? 45cm jestli dobře koukám do prezentace, to by snad mělo být ok pro jakékoliv čichavce.
Jak je to akvárko vysoké? Výška by měla limitovat výběr čichavců.
Na ty sumečky
jsem koukal předminulý tyden měli je u nás v akvaristice,jsou moc pěkný. Půjdu do těch sekavcu a ty sumecky.nejdřív ale nechám do zadní stěny udělat přepad.a nový filtr.už ten vnitřní nechci.betu a čichavce sem napsal protože jsou jediný co vím že jsou labyrintky
Čichavce jsem kdysi měl a nedopadli dobře ale tehdy jsem byl mladší a s menšími možnostmi.
Udělal bych Asii s čichavcema, ostatní body NHKG vystihl naprosto přesně
Sám ještě nad Asií uvažuju, ale už to nemám kam dát :(
Dobře si to vystihl
ty sekavce bych chtel zkusit jaké rybky k nim?na tu řeku je to krátký
ty sekavci jsou většinou masožravy.Sekavec sundský toho bych bral.jaký ty labyrintky? Betu,čichavce?
1. Moc pracné
2. Moc malé akva
3. Proč ne, dal bych k nim nějaké labyrintky
4. Moc drahé a náročné.
5. Akvárka se neruší.
Škoda, že to akva není trochu větší. Měl bych pro tebe ideální hadovitou rybu:
rybicky.net/atlasryb/bichirek_kalabarsky
EDIT: A co tak zkusit něco úplně jiného. Třeba já teď dost přecházím na říční biotop:
www.youtube.com/…Starší reakce
Nechci polemizovat, jestli je lepší je dát tam či onam. Ale například zde:
e-akvarium.cz/… možno dohledat toto: Rybka je na chov relatívne nenáročná a dala by sa prirovnať k niektorým dániam. Zdá sa, že parametre vody jej vyhovujú prakticky akékoľvek, ak samozrejme nezachádzame do extrémov. Osobne som skúšal vodu tvrdú a zásaditú ako aj mäkkú a kyslú. Na rybky to nemalo nejaký zásadný vplyv. Síce sú margaritatusky celkom aktívnymi plavcami, uspokoja sa však s nádržou o objeme 15 litrov, ktorú je treba husto osadiť rastlinami a koreňmi. Samozrejme fantázii sa medze nekladú.
S klidme si je tam dej.
Ctěný soude. Na svoji obhajobu uvádím, že do nano bych je nedal a 61l hrubého mi jako nano nepřijde. Vlákno o Galaxkách jsem četl a usoudil jsem, že hejno v "61" nebude bráno jako týrání. Proto, pro moji vůli to ještě konzultovat a i pro kulaté červené razítko schvalovatele romanta zdvořile žádám o pdmíněný trest ve spodní hranici...
A já souhlasím. Nevím, kdo s dániem perlovým přišel jako s rybkou vhodnou do nano, ale zasloužil by...
Ono se to těžce vysvětluje, ale kdo je kdy viděl ve větším objemu, tak by je už v životě do malé nádržky nedal. Jsou to úžasní plavci. Aktivní a čilé rybky (pokud tedy mají prostor).Osobně bych je nedal do akva kratšího než 80 cm. O nano kostkách raděj ani nemluvím.
ctibum napsal: Zdravíčko
Vidí někdo problém v sestavě cca 30 Dánií perlových a cca 10 Pancéřníčků malých? K tomu napočítaně krevet Red Cherry... Do hrubých 61l. Abych předešel spekulacím, jde sice o mojí "61", ale výhledově, až dožijí Betty...
V jiném vlákně zazněl názor od nejmenovaného akvaristy, že "Spíše bych ty Dánia dal do větší nádrže, tam se líp ukážou". Je nějaký důvod, proč bych měl afc1886 poslechnout...?
Starší reakce
U mě dobrý.
Zdravíčko
Vidí někdo problém v sestavě cca 30 Dánií perlových a cca 10 Pancéřníčků malých? K tomu napočítaně krevet Red Cherry... Do hrubých 61l. Abych předešel spekulacím, jde sice o mojí "61", ale výhledově, až dožijí Betty...
Přidat reakci
1 ...... [40] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199764x