Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 73 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   24.04.2014 18:20 Muž Aforte [573] Re: DANMAZUR
Zase tak přerybněné to není. Doufám, že máš jednoho samce a jednu samici od bojovnic. Mohou přežít u sebe i dva samci, ale já bych to neriskoval.

Určitě bych spíše volil razborky skvrnoocasé. Kardinálky by to taky přežily, ale určitě ocení delší akvárium. Ty skvrnoocasky jsou hezké a v hornbachu za 7,-Kč.

Určitě odkalovat s výměnou vody. Odkalovat povrch, né hloubkově. Pokud to takto uděláte, tak bude týdně stačit výměna 1/3 vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2014 16:17 Muž DANMAZUR [20]
Ahoj co se mi hodí do akva víc.Akva 54litrů.Teplota 24stupňů.Akva středně zarostlé(asi za měsíc).Mám/v brzké době budu mít:2x bojovnice,5x pancéřníčků skvrnitých,pár kusů krevetek japonských1x, stará plata už ani moc neplave myslím ze by se dala přehlédnout.A nevím co se mi tam hodí více jestli 10xrazbora skvrnoocasá nebo 10x kardinálka veitnamská.Radši bych byl pro kardinálju.
EDIT:Vím trochu prerybnene,ale ja si myslím že je rozdil třeba když máte 17pancernicku nebo ruby rozdělené na dno střed a u hladiny.A taky si myslím že to záleží i na údržbě.Já co týden měním 50%vvody a co dva týdny odkaluju.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2014 12:00 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: jafda.n
Pri vytvareni prezentace take muzes popremyslet, zda chces, aby rybek v akvariu mohlo samo od sebe pribyvat (treba jen obcas nejaka, ale aby to vubec bylo mozne), a nebo zda Ti na tom nezalezi. Kdyz se ryby dobre zvoli, muzes mit radost z odchovu a nemusis pro to ani nic moc delat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.04.2014 00:34 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: jafda.n
Udělej prezentaci a můžem se bavit o tom co je s akvárkem potřeba udělat. Jinak Marek ti radí dobře, takové osazenstvo může být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   18.04.2014 23:12 Muž MarekP [812] - MalawiRe: jafda.n
Budeš muset je dát jinam, alespoň některou, protože spolu tyhle tebou zamýšlený biotop opravdu neutvoří. Tady rybicky.net/nadrze/ si vyfiltruj nádrže o objemu kolem 100 litrů, některý se ti určitě zalíbí jak osazenstvem, tak vzhledem, pak si zjisti informace o rybkách a vyber si ty, co se ti líbí. Ale nejdůležitější je zajet akva a osázet ho vhodnými rostlinami vzhledem k později chovaným rybám. Těch možností kombinací do 100 litrů a dodržení biotopu je nepřeberné množství.

Namátkou:
Amazonie - Neonka modrá 30 kousků, Pancéřníček panda 10-12 kousků.
Asie - Pár Čichavce zakrslého, Razbora Espeho 20 kousků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2014 22:42 jafda.n – 100l
Ahoj nevite jske rxby do stredniho skva 100l chtel bych neck hezky barevneho zaroven bych zkusil nejaky biotop. Zatim mam doma prezivsi mrenku nadhernou a parmicku cervenoploutbou a samorzejme ancistrusa. Takove postarsi vetsi kusy. Dekuji
PS: neni problem soucasne rybky dat inam

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2014 17:29 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: RAP
Takze vlastne plati 1, mohlo by to jit, pac jouda ze Tveho popisu by mi k orchideim moc nesel :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.04.2014 12:14 RAP Re: Designer
Jestli rozumis orchideim, tak si myslim, ze mit krasne zarostle akvarium nebude tak velky problem.
Není kytka jako kytka! Pokud člověk není líný a netrpělivý jouda, tak to většinou velký problém nebývá. :) )))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2014 09:12 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Mmnki
Mmnki napsal: No rostliny to bude oříšek, rozumim tak orchidejím a šnětlíku, takže tam ještě musím načíst, ale chtěla bych více zelené akva.
Jestli rozumis orchideim, tak si myslim, ze mit krasne zarostle akvarium nebude tak velky problem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2014 07:43 Mmnki
Děkuji za všechny reakce, je pravda, že jsem něco přečetla abych nestřílela od boku ;-). Akva bude 80cm délka a šířka pak podle konkrétní nabídky 35-40cm, výška 40cm. No rostliny to bude oříšek, rozumim tak orchidejím a šnětlíku, takže tam ještě musím načíst, ale chtěla bych více zelené akva. Ryby samo vím jak vypadaji, nejen z encyklopedie smich jen s kombinací si nechám poradit, nerada bych je trápila. Naštěstí mám známého, který mě vezme na nějaké burzy a poradí snad i s kytí. Že je ancík prasátko nevadí, je úžasný a mám doma uklízet po jednom nebo dvou, to už se ztratí potlesk
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2014 07:19 Muž Yirka [9196] Re: Mmnki
Pokud se ti čichavci líbí, tak prosím. Jen bych nedával modré. Ty z nich považuji za nejagresivnější. Stejně dekorativní jsou zlatí, podle mých zkušeností daleko pohodovější rybky. Vím, je to zvláštní, prakticky stejné rybky odlišné pouze barvou, ale tak to prostě mám odpozorováno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2014 06:02 Muž LiborSprysl [9015] Re: Kytka
Kytka napsala: ... než jedno velké čuně. Navíc uživatelka zatím nepsala nic o svých představách o rostlinách. V případě otíků může mít cokoliv včetně křehkých a kobercových rostlin, zatímco ancistrus je bagr, u kterého je reálné riziko, že bude rostliny vyrývat a likvidovat.
Ale ancistrus nemá žádný rypáček, aby mohl rýt... :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2014 01:36 Žena Kytka [2146] Re: Mmnki
Jako první krok výběru rybek by bylo vhodné se zde zaregistrovat, je to lepší pro komunikaci naší i tvojí.
Jelikož při tvé velikosti akva je vhodné vybrat jedno hejno a budeš se muset rozhodnout, je fajn se zajít na rybky někam podívat "na živo". Akvaristika, burza nebo kamarádčina nádrž - ona jedna věc jsou fotky v atlasu a druhá vidět rybku na vlastní oči. Mě se to velmi osvědčilo, neb to občas změní rozhodnutí vyčtená z knížek a netu.
Jinak pokud chceš neonky, zauvažovala bych nad Neonkou modrou ( rybicky.net/atlasryb/neonka_modra), je velikostně menší a tudíž má i menší prostorové nároky a hejno by mohlo mít více kusů.
Zatím jsi nepsala nic o rozměrech nádrže, ale předpokládám "standardní" kvádr. Pro jistotu se ptám, aby to jako u některých zde nebyl pokus o vysokou vázu, která sice splňuje objemové parametry, ale už né ty délkové.
Popřemýšlej i o rostlinách, zda chceš více či méně zarostlou nádrž, i to má na výběr rybek vliv, neboť každá z nich má jiné požadavky a je třeba vybrat správnou kombinaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   12.04.2014 01:26 Žena Kytka [2146] Re: Aforte
Nevím kde jsi přišel k tomu, že otík je náchylná rybka. Jen proto, že jsi je nedokázal udržet ty? Zkus se někdy podívat do zdejších nádrží, je tu spousta uživatelů, kteří s nimi nemají žádné problémy, takže tvoje hodnocení je více než zkreslené a zavádějící.
Ancistrus by sice velikostně vyhovoval, ale pro začátečníka, který zpravidla chce hodně rybek, aby bylo na co koukat, je lepší více menších a čistotných, než jedno velké čuně.
Navíc uživatelka zatím nepsala nic o svých představách o rostlinách. V případě otíků může mít cokoliv včetně křehkých a kobercových rostlin, zatímco ancistrus je bagr, u kterého je reálné riziko, že bude rostliny vyrývat a likvidovat.
P.S.: To že se tu objevují i začátečníci, kteří chtějí závojnatku do miníčka ještě neznamená, že těm ostatním odsouhlasíme nevhodné kombinace jen proto, že chtějí udělat chybu "menší".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2014 00:27 amrtin Re: Mmnki
Ancík je sice v nádrži této velikosti možný,ale když pominu že je to čuně,tak když vyroste je to takový malý buldozer(vím o čem mluvím),takže já bych se přikláněl spíš k těm otíkům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2014 00:12 Muž Kryštof [314] - Amerika
Pčikláním se taky k otíkům :) hlavně si myslím, že je lepší mít menší rybu v akvarku a třeba i víc, než nějaké velké obludy, proto přecházím na 98l velké hejno galaxek a par krevet :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2014 00:04 Muž Aforte [573] Re: MichoCZ
Pokud najdeš správného a hlavně vykrmeného otíka, tak proč ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2014 00:02 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Aforte
Tos to tak pochopil ty. "Zauvažuj" je to samé jako "přemýšlej i o". Byl to návrh, který by se hodil víc. Navíc dneska už jsou k dostání druhy více zdomestikované a odolnější na naše podmínky. Někteří je už i dokázali rozmnožit a ryby co si dají pár generačních koleček u nás se stanou odolnější na chov v akváriu. Sám mám 8 kusů rok v akva a bez úhynu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2014 23:58 Muž Aforte [573] Re: MichoCZ
Já tě snad nějak přesvědčuji. Jistě, že jsou otíci lepší volba každopádně jsou to poměrně náchylné rybky oproti ancíkovi. Ty jsi ancíka už v první větě zavrhl, i když vlastně není proč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   11.04.2014 23:25 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Aforte
Když už OT tak dobře. Ty mě chceš prostě přesvedčit, že ancák je lepší než otík do jejího akva že? Já ji to navrhl jako alternativu, protože pokud tam dá čistomilné ryby jako neonky nebo tetry, tak jim ten ancák sedět nebude.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2014 23:17 Muž Aforte [573] Re: MichoCZ
Ale pokud si všimneš seznamu, tak jde vidět, že už něco načetla. Kolik lidí tu přišlo, že chtějí 2 závojnatky, 1 otíka, 2 neonky a 20 pavích ok.

Každopádně tohle jde do OT
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2014 23:13 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Aforte
Majitelka píše její první akva. Tam to nebude tak jednoduché...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2014 23:06 Muž Aforte [573] Re: MichoCZ
No velikostně se do takového akvária už vleze. Tohle není hraniční. To že je čuně neznamená ho nekoupit. Pokud tazatel bude dodržovat pravidelnou týdenní údržbu, tak s tím nevidím problém. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2014 23:03 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Aforte
Jednak je ancík čuně a potom je to tak na hraně s velikostí. Ancík je prostě velká ryba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2014 22:51 Muž Aforte [573] Re: MichoCZ
Proč by nemohl mít ancíka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.04.2014 22:39 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Mmnki
Základ dobrý, další kombinace už horší. Zauvažuj místo ancíka nad krunýřovec jednopruhý - 6-10ks v pohodě. Do tvoje akva jen jedno hejno takže buď neonky, parmičky, tetry nebo dánia. Jakékoliv hejno by mělo mít okolo 20ks. Jedna dominanta k nim je v pořádku. Ty čichavci by byli asi lepší zakrslí než modří, ale úplně stejně pokud bys šla do teter nebo parmiček, tak tam může plavat nějaká cichlidka kakadu, boreli nebo agassi. Tyto ryby v páru nadělají nejmíň starostí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2014 21:46 Mmnki
Dobrý večer,

chtěla bych malou radu. Chtěla bych založit akvárium (mé první), objem bude cca 115l čistého objemu vody a nevím jak zkombinovat rybky dohromady. Nechci žádné náročné a útočné, takže zatím mám "vybráno": čichavec modrý - pár, neonka obecná - 10 ryb a ancitrus.

A chci se zeptat kolik by mělo být ancitrusů pospolu a jestli k nim tetru, parmičku nebo danio.

Děkuji za radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.04.2014 16:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Fisulka
Trosku brzdi. Akvarium 54l neni nic velkeho, ani Neonky bych tam nedaval. Poradne uvaz co tam das a rozhodne ne seznam vseho mozneho. Mozna Ti to ted prijde jako slusna skatule vody, ale tak tomu neni, je to naopak velice male akvarium, ktere Ti vyber ryb znacne zuzuje.

Zkus si rybu za rybou projit zdejsi atlas, a hlavne se divej, jak velke akvarium to chce. Navic si jeste dej pozor, co staci jednomu druhu, jedne rybe a nebo jednomu paru nejakych ryb, nemusi uz stacit pro neco dalsiho k nim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2014 16:45 Žena Fisulka [0] – 54L
Ahoj, chci se zeptat, ráda bych do mého 54L akva dala co nejvíc barevné rybičky, o Neonkách a Pavích očkách vím, prosím, nEvěděli byste o dalších?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 10:33 Žena baletka [624] Re: MichoCZ
A já docela dlouho měla dania s neonkami a líbilo se mi to. Dnes už bych to tady dohromady nedala, ale nic proti tomu na pohled nemám. Neonky se drží uprostřed nádrže, dania si to mastí u hladiny... podle mě docela pěkný pohled. Akorát to chce opravdu větší akva, myslím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 07:34 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: LiborSprysl
Jedno bylo po bouřce, ale jedno bylo vpuštěním lidma do vody. Možná myslíme každý jinou situaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 07:23 amrtin Re: LiborSprysl
Tak zrovna tohle byla chyba člověka :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2014 06:45 Muž LiborSprysl [9015] Re: MichoCZ
MichoCZ napsal: Zrovna ti perutýni tam solidně decimují původní osazenstvo. Já myslím, že kvůli chybě člověka zlikvidovat druhy, které nemusí nikde jinde žít mi nepříjde zrovna zodpovědné.
To nebyla chyba člověka, ale zásah vyšší moci, a ten ještě člověk eleminovat neumí...asi naštěstí... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 21:26 Muž DANMAZUR [20] Re: MichoCZ
Je to jednoduché když spolu mohou žít tak je to každého věc.Přece by jsis nechtěl vytipovat rybicky které se snesou a dat si he do akva a jsi z toho nadšený a někdo ti to začne kazit ze to je hnus.Mě taky nesedí dania a neonky ale když ma někdo velkou nádrž a líbí se mu to ať si to tam dá.Každý ma jiný vkus a podle mě je to dobře umís si představit ze by všichni byly stejní(poslouchali stejnou hudbu,měli stejné auta,stejne oblečení....)prostě šílené a myslím ze debata o tom jestli je dobre mít ryby z nějakého kontinenty nebo z celého sveta je o ničem každýsi myslí svoje A jak už tady někdo psal ryby co se snesou a můžou být odkudkoliv se hledají snáze nez jen třeba z jižní Ameriky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.04.2014 20:07 Muž PaDa [6079] - mřenky a sumciRe: MichoCZ
některé kombinace i když mají stejné požadavky k sobě nesedí
To už je ale často ten úhel pohledu, který má každý nastavený jinak, co ty nerozdejcháš, jinému se líbí. Těžko to nějak paušalizovat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 19:43 Muž MichoCZ [891] - Amerika – Re:romant, katterinecka, PaDa
Nemyslím to tak, že by ty ryby spolu být nemohly, ale některé kombinace mi k sobě prostě nesedí. Do Asie doplnit pancéřníčka není problém, protože jiná rozumná varianta není, ale jak jsem psal už dřív - mix dánio pruhované s neonkama vypadá divně a nedoporučuju to - jedno takové akvárko potkávám pravidelně.

Všichni to berete moc radikálně. Ať si každý dá do akvárka co chce, ale některé kombinace i když mají stejné požadavky k sobě nesedí.

Zrovna ti perutýni tam solidně decimují původní osazenstvo. Já myslím, že kvůli chybě člověka zlikvidovat druhy, které nemusí nikde jinde žít mi nepříjde zrovna zodpovědné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 19:26 Muž kolzik [3] Re: Designer
koukám, že jsem svým dotazem tady rozpoutal vášnivou debatu. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.04.2014 19:08 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: PaDa
Ja si myslim, ze je to spis o tom, o cem casto pise Roman. Uz jen dve ruzna hejna v ne prilis velkem akvariu se na pohled tlucou, a to je v urcitem smyslu i to, o cem Michal psal, ze to pro vetsinu lidi moc libive nebude. Tedy aspon ja to tak pochopil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   02.04.2014 19:00 Muž PaDa [6079] - mřenky a sumciRe: MichoCZ
Většinou s tebou souhlasím, ale tady jsem na straně Yirky a romanta. Pokud dáš k sobě ryby stejných nároků, ať už jsou odkudkoliv, nechápu tvé rozhořčení ;-)
Myslím, že to nevadí ničemu. Naopak takové ryby často poskládáš snadněji (i z jiných světadílů), než ryby ze stejné oblasti, jen trošku "přes kopec". Každej není nadšenec na jednodruhové akvárko, rybám to nijak nevadí, mám to takhle všude a žádnej problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.04.2014 19:00 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: MichoCZ
MichoCZ napsal: Třeba králík se v austrálii tak přizpůsobil, že solidně likviduje místní přírodu. Nebo jak se přizpůsobili perutýni u Kuby, Floridy a dalších států. Průšvih se kterým si místní neví rady. Jsou to sice extrémy, ale je potřeba i tak s tím pracovat opatrně.
A ty problémy co jsi vyjmenoval vadí lidem, příroda se s tím vždycky nějak vyrovná. Zajímalo by mě jakou katastrofu způsobí neonky s parmičkama v jednom akváriu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.04.2014 18:56 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: MichoCZ
MichoCZ napsal: Což o to, ryby se příspůsobí, ale nepatří tam.

A do akvárka ryby patří? :-D

Rybám je úplně jedno, že jsou v akvárku s rybama který jsou z jinýho kontinentu. I ryby který mají v atlase napsané, že jsou z jižní Ameriky, tak vůbec v přírodě nemusí žít dohromady ani se nikdy potkat. Pokud si vezmeš nějaké hejnovky z Asie které žijí v měkké kyselé vodě a z jižní Ameriky, které žijí téměř ve stejné vodě, a uděláš jim vhodné podmínky, tak je to mnohem lepší než míchat "hrušky s jabkama" se stejného kontinentu - to s biotopem nemá nic společného
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   02.04.2014 18:26 R Muž romant [28001] Re: MichoCZ
Předpokládám, že to ve svých nádržích máš striktně kontinentově odděleno, i když to z některých , pravdu archivních prezentací nevypadá. ;-) Já tedy za sebe nejsem až zase tak přísný a zarputilý podporovatel výhradně kontinentálních akvárií a snažím se o mix podmínkám přizpůsobující. Ovšem každý máme nějaký názor, to je naprosto normální a pochopitelné, ale nechtěl bych, aby se to tvoje horování pro ty kontinenty stalo pro mnohé začátečníky strašákem. Ber tu mojí jakoby podprahovou připomínku o těch strašácích v klidu, na někoho to tak může působit. Osobně se mě líbí, ta zabejčelost pro nějkou myšlenku, jenom bych o trošičku poopravil tu dikci. X-) pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 18:22 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: kolzik
Zvetsit nektere to hejno ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 16:47 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Yirka
Což o to, ryby se příspůsobí, ale nepatří tam. Třeba králík se v austrálii tak přizpůsobil, že solidně likviduje místní přírodu. Nebo jak se přizpůsobili perutýni u Kuby, Floridy a dalších států. Průšvih se kterým si místní neví rady. Jsou to sice extrémy, ale je potřeba i tak s tím pracovat opatrně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.04.2014 16:18 Muž Yirka [9196] Re: MichoCZ
Není třeba být tak striktní. Pokud v nádrži podmínky bez problémů vyhovují rybkám různých kontinentů, tak je jen na akvaristovi zda je dá dokupy či ne.
Vezmi si to například na lidech.
Taky přece nezakážeš lidem cestovat a usazovat se na jiném kontinentu, než se narodili, ženit a vdávat se mezi národy a kontinenty. Je to jen o podmínkách a přizpůsobení se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 16:17 Muž kolzik [3] Re: MichoCZ
MichoCZ napsal: Dvě hejna jsou pro akvárka od 500l výš. Tobě vynikne jen jedno hejno a to spíš malých rybek. Asi bych šel do posilování neonek. Ty parmičky nejsou agresivní? Těch bych se možná bál. To samé ty tetry budou okusovat ploutve těm očku asi.

ok. Ne nejsou agresivní pošťuchují se jen mezi sebou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 15:36 Muž Legioix [574] Re: kolzik
Jak píše Turbínka. Posílit jedno hejno a navíc bych přidal něco na dno. Nějaké pancéřníčky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 15:32 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: DANMAZUR
Ještě se máš co učit... Jasně, rostlinky by taky měli být sladěné, ale rozbíjí ten dojem míň než smíchané kontinenty. Je to jak říkám řízek s koprovkou nebo kobliha s hořčicí. Někdo to může mít rád, ale je to zvěrstvo to tak dělat. Takový mixéři se rekrutují většinou ze začátečníků, ale pozdějí až přibude druhé a další akvárko, tak začnou uvažovat o biotopu a dospějí k závěru, že biotop je hezčí než mix. Taky jsem původně mixoval, ale už jsem to napravil. Taky mám akvárek, že už to pomalu ani nespočítám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 15:28 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: kolzik
Dvě hejna jsou pro akvárka od 500l výš. Tobě vynikne jen jedno hejno a to spíš malých rybek. Asi bych šel do posilování neonek. Ty parmičky nejsou agresivní? Těch bych se možná bál. To samé ty tetry budou okusovat ploutve těm očku asi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 14:44 Muž kolzik [3] Re: Turbínka
Turbínka napsala: Já bych posílala hejno nějaké z již stávajících ryb - neonky, tetry nebo parmičky. Už tam máš takhle dost rybek hejnových a nevyniká ani jedno hejno :-(

ok pokud posílím například dvě hejna ?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [73] ...... 184 185

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199752x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-stredniho-akvaria-51-150-l-?od=3601