rybicky.net/nadrze/27767
Do výše uvedené nádrže o čistém objemu cca 96 litrů hledám krásnou osádku. Procházím atlas, zkouším si představovat různé kombinace, ale ne a ne se rozhodnout.
Prosím o trpělivost při čtení, berte to jako úvahy;).
Líbil by se mi nějaký dominantní výrazně barevný druh (okolo 10 cm), který když si to přeplave sem a tam vzbudí pozornost, ale nebude to žádný plašan;)... Ideálně v rudé, zlaté nebo oranžovo, červené barvě...
Viděl jsem např perlovku (bimaculata)..., čichavce medového,... perleťového (není zrovna zlatý, ale možná bych mu to odpustil)
Dosud jsem choval ancistrusy, platy, paví očka, neonky černé, červené, cichlidky ramirezovy, nárazově nějaké tetry, - žily, ale dosud neměly dost prostoru.
Mám slabost pro cichlidky ramirezovy, a vždy jsem si představoval, jak se mi je podaří ve společenské nádrži pozorovat při tření, hlídání jiker, a kdoví třeba z těch jiker něco uvidím růst přímo v nádrži... (eventuelně bych zkousl nějakou jinou hezky vybarvenou cichlidku, třeba papouščí...
Líbí se mi také platy (zlaté nebo mickey mouse), ale už jsem byl upozorněn, že si spolu moc nerozumí, ikdyž mám pocit, že 1 samec a 2 samice by na tu litráž nevadily?...
Víc než pancéřníčci se mi líbí ancistrusy, a i u těch jsem si představoval malé potomky v nádrži (v kořenu mám jakousi jamku, kde by se jim snad dařilo naklást jikry)...
Z ryb, které jsem zatím nechoval mě zaujaly i dánia perlová,...
Jak už jsem dřív psal, rád bych pokud budu nucen upustit od Plat (a živorodek obecně), aby se mi něco občas v akvariu rozmnožilo/vytřelo a případně i rozplavalo a žilo to;)
Pokud vám při čtení vyvstaly v hlavě nějaké možné kombinace sem s nimi. Rád se inspiruji.
Rád bych to měl pěkné, netrvám na tom aby ryby pocházely z jednoho biotopu, jen aby si vzájemně nevadily, byly zajímavé k pozorování a pokud možno se daly snadno rozmnožit (Budeli to nutné, výtěrku bych se pokusil zařídit, i když zatím nevím pro jaký druh;)... Pokud se navíc podaří vybrat do hotové kombinace nějakou rybku, kterou jsem zmínil budu rád.'
Díky všem kdo přijdou s nějakou kombinací...
PS: Co se mi nelíbí: Bojovnice, mečovky, molly,...