Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Takové akvárium je na ty pancéřníčky kropenaté malé. Navíc to, co popisuješ by spíš odpovídalo Americe než Malawi. Každopádně bych navrhoval pořídit pár nenáročných rostlin a pořídit menší hejno nějakých teter a menší druh pancéřníčka.
0 25.11.2012 17:54 jake98 bez rostlin asi žádné
Do 120 kľudne aj 25 + pár rybiek dna.
Já bych dal 15-20 kusů neonky obyčejné, na dno 5 pancéřníčků drobných či panda a 5 otíků.
0 25.11.2012 11:52 andrea5467 – Kolik neonek do 120 l akvárka?
Souhlasím s romantem, jen doplním vlastní zkušenost, že SAE jsou hejnové rybky a pokud jsem měl v akva jen jednu, napadala jiné rybky, jak jsem ji vrátil k ostatním čtyřem, tak si všímaly jen samy sebe.
Bojoval bych s řasou standartnějšíma prostředkama, než nasazováním ryb, který řasu stejně moc nežerou, tedy alespoň mě moc nepřesvědčily. Podívej se do příslušných vláken, podle toho o jakou řasu se jedná.
Ahoj, trošku bojuju s řasou. Mám akvárium 180l (90x50x40). Napadlo mě do něj dát 2 "SAE", jenže nevím jak to mám se zarybněností, všude píšou něco jinýho, tak bych rád slyšel váš názor. Mám tam 2x pancéřníček kropenatý, 2x čichavec šedý, 2x pestřenec červený, 2x cichlidka agassizova, 3x (vlastně 4x. ale jednoho, až trochu vyroste dám do jinýho akvária) ancistrus. Myslíte, že 2 "sae" by se tam vešli? nebo už takhle je to hodně. Díky za pomoc
Pokud je to myšleno do té tvojí 112 litrovky, tak ty čichavce určitě ne a u těch ncíků bych zvážil jejich rostlinožravý sklony a event. se orientoval na jiný pomocníky řasožrouty, třeba partu
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy zvazuju nakup paru cichavcu perletovyh a tri ancistrusu? muze byt nebo bude prerybneno /teritorialni boje?
Starší reakce
Moc děkuji, zařídím se podle toho. Opravdu jsem v tom docela začátečník tak jsem ráda za každou radu
Těch rybek tam bude neustále přibejvat, neb ty molly se množí jako myši, takže bude nutný redukovat omladinu a udržovat zvýšenou hygienu, tak aby akvárko prosperovalo.
A když si odmyslíte těch 25 malých ancitrusů, kteří nebudou stálým obyvatelem(sama si nedokážu představit že by tam vyrůstali)je to pořád hodně???
0 19.11.2012 13:58 MIG Děkuji, vodu pravidelně měním a filtrace je taky dobrá, takže s nepořádkem naštěstí problémy nejsou. Složení rybek v akváriu jsem zdědila takže neonky již nedokupuji a zaměřuji se na molly. Ancitrusům se daří dobře, za půl roku druhý přírustci, jen z těch prvních mi přežili tři. Myslím že je napadala poslední mřenka která v akváriu byla. Tak jsem ji darovala známému k jeho hejnu.
Do tohoto společenství neonky rozhodně ne. Tluče se tam čistotná rybka(neonka) s ostatníma prasátkma a tudíž to akvo bude vyžadovat mít dobrou výkonnou a hlavně účinnou filtraci a rozhodně nepodcenit pravidelný týdenní výměny alespoň 1/3 vody.
0 19.11.2012 13:06 Mig – není to moc
4x ancitrus 7cm
3x ancitrus 3cm
5x neonka
9x molly (silver, black, gold)
25x ancitrus max 1cm
Akvárium 60L
diky
0 17.11.2012 17:02 Luky89 –
Re: ada klidně tam přidej a neboj se toho
0 17.11.2012 12:15 ada a nebo jen 6 tech corydoras male?...nechci jich koupit malo a na 54l zas ne moc....
JEN 4 mecovky....jinak neonky..
Cosmogagy napsal: já bych se nebál ani 2+4, ale jak říká PaDa, pak už budeš počty jen regulovat, jinak za pár měsíců (možná i týdnů) ti jich tam bude plavat kvantum
Pozor, po delším časovém období bez zásahu do počtu jedinců se v akváriu ustálí určitá velikost populace. Nesmí se ovšem překrmovat.
malyLibor napsal: No jo, to jsou ty umělé odchovy... přitom neznám nic krásnějšího než to, když cichlidy vodí po akvárku své mladé.... Jsem asi fakt hodně konzervativní.
To jsme asi všichni, co to děláme pro krásu.
0 14.11.2012 21:19 Luky89 –
Re: ada Kolik je těch živorodek?
No jo, to jsou ty umělé odchovy... přitom neznám nic krásnějšího než to, když cichlidy vodí po akvárku své mladé.... Jsem asi fakt hodně konzervativní.
No s těma meekama to zrovna moc pravda není...Chovají se zcela běžně s živorodkami a téměř je nedevastjí. Díky tomu, že jsou to cichlidy už hodně dlouho chované v našich nádržích, mají hodně pašahané sociální chování. Mnohdy jsou to plašani na entou. Také jsem setkal s několika populacemi, které evidentně s rodiči nevyrostly a jejich sociální chování se upravilo až po přidání třeba mečovek. Začaly se třít. Do té doby se chovaly ukázkově párově, ale množit se tito kančíci nechtěli. A to ani v případě více ryb stejného druhu v nádrži.
No, jeden kančík červenohrdlý by mu rychle vyřešil většinu živorodek... a až by neměl místo, mohl by mu udělat větší akvárko
To je žert. Zoidik má naprostou pravdu, už nic nepřidávat.
něco si o tlamovcích přečti a bude ti muset být jasné že v takovém akváriu nemají co dělat..
já být tebou, tak už nic nepřidávám...
Být tebou, tak spíše omezím živorodky. Ryb už máš víc jak dostatek na 160 litrů a další bych nepořizoval.
ahojky jake ryby do 160 ? mam gupky,mecovky, molyny, tetrY neonove, a dvoch cichavcu ale chtel bych nejake vetsi? co treba tlamovca nebo kanciky? je to tezky chov a rozmnozovani? dikes mooooooc mara
já bych se nebál ani 2+4, ale jak říká PaDa, pak už budeš počty jen regulovat, jinak za pár měsíců (možná i týdnů) ti jich tam bude plavat kvantum
Začni se dvěma samičkama a jedním samečkem, další regulace počtu už bude na tobě
3 09.11.2012 08:50 Bezinka Obávám se, že jako začátečník udělám nevědomky více chyb, ale tento faktor už znám, tak si pořídím raději ty Endlerky nebo paví oka. I za cenu toho, že se budu pořád šťourat odkalovačem ve dnu. Pokud nebude rybka v nejlepší kondici, bude asi náchylnější k chorobám a to takhle na začátku rozhodně nepotřebuji. Zkoušet odolnost neonek nebudu - patrně už to udělal někdo jiný (kde by se brali ty údaje v atlase, že?)
Že neonka zvládne tvrdší vodu, než je uváděné, je pravda. Je to důsledek let množení těchto ryb v našich podmínkách. Ovšem s tou kondicí je to relativní. Neonka v měkké vodě žije mnohem déle, než ve vodě tvrdé a to je ten rozdíl. Takže hodnotit zda se rybka trápí či ne, to není možné, protože nám to ta rybka neřekne. Ale už jen to, že by třeba na světě chtěla být déle, může trápením být. Lidé na Ostravsku také žijí a také nelze říci, že by se výrazně trápili, dokud jsou zdraví...jen umírají dřív, a ke stáru jsou víc nemocní.
Chovám neónky v tvrdšej vode ako sa odporúča a sú v dobrej kondícií. Predchádzajúcim príspevkom som myslel, že je možné neónky chovať aj v tvrdšej vode ako sa odporúča a že ich chov v tvrdšej vode neznamená že sa budú trápiť. Ešte k tomu väčšina lokalít má vodu tvrdú a reverznú osmózu do vody pridáva iba málokto. Ale tí ostatní rybky zato nemusia rybky trápiť.
no jo, můžu vytvořit biotopovou nádrž
Pokud půjdeš do čichavců, vypusť ty modré - na všechny čichavce rodu Trichopodus je to akvárko malé a samci v něm budou velmi agresivní, snad s výjimkou ler, které zase budou velmi plaché, každopádně všichni ve stresu. Naopak 2 betty je taky špatně. Vypusť čichavce modré, nech ty medové a přidej bety, abys měl samce a 3 samice... kdybys dal ještě místo neonek razbory a na dno místo pancíků mal mřenky, máš krásnou asijskou osádku... Ale není to nutné, snesou se i s neonkama a pancíkama.. Jen tam nedávej ty velké modré, ani zlaté, ani žádn podobný druh či barevnou variantu.
Edit: Jo a s tou kvalitní vodou to platí i pro labyrintky, nejen pro cichlidky. Nebo spíš asi pro všechny ryby, i když některé jsou malinko tolerantnější
petr68 napsal: a navíc lokalizace těchto ryb čichavec modrý-celá nádrž, čichavec medový-horní a střední část nádrže, neonka modrá (možná červená)- střední a dolní část nádrže, bojovnice pestrá-horní část nádrže a jěště budou i pancíci a ti žijou u dna
Dovolí si zkopírovat citaci rudolfa o pár příspěvků níže
rudolf napsal: Smiřte se s tím, že ne všechno, co je na těchto stránkách, je pravda.
Péťo, jmenovče můj, čti prosím, co píše i zde ve fóru. Rudolf má opět pravdu....
tak napiš, jak bys to udělal ty
Jo jo, jmenuje, už asi sto let (myslím české jméno) - to už generace akvaristů pochopily, že je to normální druh a ne deformant
petr68 napsal: Když čichavce tak by to bylo tak - 2 Čichavec Modrý
- 4 až 5 Čichavec Medový(žlutá forma)
- 2 Bojovnice pestrá
- 16 Neonka Modrá
Trochu moc labyrintek na 112litrové akvárium. Jdeš z extrému do extrému. První návrh = mnoho ryb orientující se k životu u dna, druhý = přeplněno u hladiny.
já to pochopil jako že si mám pořídit spíše menší druhy jako čichavec zakrslý nebo medový a omezit většídruhy jako čichavec modrý, zlatý
Ono asi běžného akvaristu zavádí toto:
čichavec zakrslý - Trichogaster lalius...
(Tedy - jestli se tato rybka takto stále ještě jmenuje...
)
Když čichavce, tak raději malé druhy. Zakrslé formy u čichavců žádné neexistují, leda by to byla přirozenou cestou vzniklá malformace, a tu bych rozhodně kupovat nedoporučoval
Voda pravidelně měněná samozřejmě, ale přitom stabilní, to je to podstatné u těchto ryb. Jinými slovy, vodu měnit tak, aby po výměně nedošlo k výrazné změně jejích vlastností - což se po běžné výměně, když na to akvarista nemyslí, může snadno stát.
Jaroslav Hofmann
Přidat reakci
1 ...... [106] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199752x