Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Dobrý den,
Jaké mate zkušenosti s ctverzubcem trpasličím ve společné nádrží?
Mam 112litru zatím bez rybicek
Určitě Torben je velmi dobrá volba kde je vyladěný poměr, cena x výkon.
A máš nějaké zkušenosti s nějakými výluhy? Koukal jsem se na to a cenový rozdíl je mezi jednotlivými produkty obrovský... Díval jsem se i na vlákno ve fóru, tak bych možná vyzkoušel TORBEN.
Nebude, upravíš jim prostředí nějakým rašelinovým výluhem a bude se jim u tebe dařit. Působíš dojmem člověka co umí používat mozek, proto bych o ně u tebe neměl strach.
A nebude těm ohnivkám vadit ta tvrdá voda? Je to tak na hraně, přesně ta tvrdost dělá 21,5 (dle údajů vodárny). Jinak jsem se na ně díval jako na první...
A nebo jen jeden druh, parek nejakych malych Cichlidek, a muzes se tesit i z toho, jak vodi mlade. V tomhle pripade by ses nemusel bat, ze pri dvou rybach by ses nemel na co divat. A budes mit argument, proc tak nutne potrebujes dalsi a vetsi akvarium
.
Větší počet měnších ryb udělá daleko lepší parádu, než to tlačit do dalších druhů a mít z toho bramboračku, kde nevynikne nikdo.
Edit: Možná že by stálo za úvahu se podívat na tetru ohnivou, byť paramatricky na hraně, ale určitě by se to dalo a dát jí místo těch červených a to v ještě větším počtu. prostě v jednotě je síla a bude se daleko lépe dívat na větší hejnko z menších rybek, než opačně, kde se efekt hejnovosti bude tříštit a rybky budou bezděčně těkat po nádrži a i když jich bude početně "hodně" vizuální efekt se nedostaví.
OK děkuji za rady, popřemýšlím, že bych tam teda dal jen dva druhy ryb...
Rozumná varianta by bylo místo nich posílit hejno teter na 10 a pancéřníčků tak na 8, klidně taky 10.
To jsem si taky myslel
A nějaká rozumná varianta místo nich?
Na ty goldmolly je to akvo malý, ty bych rozhodně rozmyslel. Jinak u mě dobrý.
Vieš o čom hovoríš?? Koľko vody obsahuje 54L akvárium?
do takhle maleho akvaria nic vetsiho nemuzes. tetry tam klidne nech. neonky jsou v takovemhle akvariu v pohode, byt jini ti radi opak. zato parmicky jsou moc velke. ty dej pryc. ty ti taky okusovaly betu. kdyz je das pryc, betu muzes zkusit dat zpet.
nevim jak to mas s rostlinami a filtrem, tak peidavej s rozmyslem.
OK a co tam dát. Většinu rybek mi donesla dcerka od kamarádky já tam před tím měla bettu takže je klidně vrátíme.
Neonky ne,je to pro ně malé,parmička čtyřpruhá je také hejnová počet 5 ks je málo,budou otravovat ostatní ryby z nudy
,nemluvě o tom,že tvé akva nemá 54l,ale cca 40l,musíš počítat čistý objem vody bez písku,dekorace atd.No a tetra červená,taky hejnová 50l a více.
54 l akva
9 neonky, 5 parmička čtyřpruhá,5 tetra červená. Co k tomu ještě můžu přidat nějaký pár nebo jednoho samce jako dominantu akvaria. Měla jsem bettu a tu mi okousaly.
Starší reakce
Zní to rozumně.
0 01.06.2014 20:30 Zlatacek – Osazenstvo
Ahoj muzu dat do 50 lit akvaria
2* cichavec zakrslý
12* tetra žhavá/ nebo jina hejnovka
4* pancernicek?
Starší reakce
Ano. Zatím jsem pouze ve fázi plánování
Hlavně bych řekla, že bys s těma rybkama měl počkat. Akvárko je založené teprve dva týdny a ještě není ani pořádně osázené. Takže plánovat můžeš, ale kupovat teď ryby v žádném případě.
Určitě ano,byla by tam jak ryba ve vodě
To nebylo myšleno ironicky,naopak
Starší reakce
U zakrslých čichavců mám krevetky japonské a moluckou, také si to museli mezi sebou vyjasnit, ale jsou to velké krevety, které se čichavcům do tlamy nevejdou. Klasické menší krevetky, které by se v akváriu rozmnožovali za potravu pouvažovat budou a jejich stavy výrazně (nebo úplně) zredukují
0 18.05.2014 22:50 matus13 mozem dat do 54L akva par cichavcov zakrslych a k nim krevetky?nepozeru mi ich?ziadne ine ryby by som uz nedaval
1) jak píše Romant. Neonky vyměnit za modré. Popř. ještě ideálnější hejno razborek(skvrnoocasá, kalimantanská, hengeli, espeho..)
2) To hejno o více "hlavách"(počtech). Klidně i 15-25 kousků. Zrovna u razborek můžeš dát v případě dobré filtrace a starostlivosti o akva i 30 kousků.
3) Parmičky červené jsou hejnové rybky. Pod 8 kousků bych nešel. Samozřejmě do tak malého akva určitě nedávat!
4) Black molly jsou docela velké ryby a strašná prasata.
5) Ancistrus je strašný bordelář. Takoví otíci(otocinclus affinis) budou lepší volbou.
6) ampulárie jsou strašná prasata. Ze šneků bych být tebou bral jen okružáky, levatky, piskořky, které se ti tam stejně časem ukážou
(z rostlin).. Pokud chceš něco většího, tak clithon. Ještě by šla neritina zebra, ale láme větvičky, listy jemnějším rostlinám.
Co tím chci říct? Hejno razborek o 20ti kouscích + hejno otocinclus affinis o 6ti kouscích bude pro takové akva stačit a věřím, že to bude vypadat lépe než akvárium se 4mi druhy o pár kouscích. Držím ti palce
Tak když neonky, tak modrý a zbytek je sestava bordelářů jako hrom a to bych nekombinoval.
Edit: Ty parmičky červený budou lépe do většího akva o dvojnásobným počtu.
0 18.05.2014 19:36 kalakanis – Sestava rybicek
Ahoj vsem akvaristum, mam uz mesic nove 60-litrove nalozene akvarium a porad nevim jake ryby mam si poridit. Mne napadla varianta, 6 neonek cervenych, 3 parmicky cervene, 4 black molly, 1 ancistrus, a ampularie. Co rikate na tohle? Je to vhodne? Dekuji za odpovedi
Takže už žádné další ryby?
Více rostlin. Hejnový ryby už žádný další a parničky taky nee.
I já mám. Velké rybky moc nemusím. Pro mě je "TOP" velké hejno malých rybek ve velkém akváriu. Neonky jsou krásné rybky, akorát potřebují dlouhou nádrž. Do 54 litrovky už bych jen z principu neonky, kardinálky.. nedával. Ty razborky jsou fajn volba. Některé drží v hejnu furt. Některé skoro vůbec. Pokud mají vedle sebe nějakou rybku, ze které mají "strach", tak se toho hejna snaží držet skoro furt. Pokud ne a mají volnost, tak uletí a tvoření hejna je pro některé druhy celkem dost těžké.
Dřív jsem měl taky slabost pro neonky. Díky velikosti mých akvárií jsem holt musel přejít na razborky
Díky moc. Když já mám pro neonky slabost
jen jsem chtěl vědět jestli to není vyloženě špatně
Moc?
Ještě můžeš přidat aspoň na těch tetrách.
EDIT: Až teď jsem se pozorněji podíval na název rybky. Myslel jsem si, že budeš mít ohnivky. Každopádně i tak si myslím, že můžeš přidat aspoň 5 kousků navíc. Filtraci máš dobrou a o akva se budeš starat, takže nevidím důvod proč ještě pár kousků nepřidat.
Jsem taky za razborky. Jinak těch pancéřníčků vem aspoň 6. Každý pancéřníček navíc je vždy lepší
Přece jen je to hejnová rybka, která v přírodě plave v hejnech o tisíci až desetitísíci hlavách.
Do těch 60cm délky už to jde. Zase to tak nehroťme, oni budou v metru plavat, že jim to bude taky malý, tedy to tak bude vypadat.
Neonky modré jsou přes svou ne/velikost velcí plavci. Do tohoto akva se nehodí.
ty neonky bych tam nedával.Místo nic bych volil nějaké malé razborky,klidně 30ks
Ahoj, začínám vybírat rybičky do mého akva (64l, vizte prezentaci), muj plán je následující: 25 neonek, 5 pancernicku panda a krevetky Red cherry. Šlo by to?
Starší reakce
Pár chichavcu medovych tam klidně dej i otiky můžeš.Ty tetry vymen za tetry ohnive nebo nějaké razbory třeba galaxy a takové malé rybky.Třeba moc hezké jsou razbory skvrnoocasé v Hornbachu máš 1ks za 7kč.Jinak celkem dobrý výběr ryb žádné silenosti.
Proč? Pár medových tam klidně být může.
Ty tetry bych vyměnil za hejno razborek/teter ohnivých/neonek modrých. Otíků 6(je to hejnová rybka). V tom hejnu razborek/teter ohnivých třeba 20 kousků. To je už super osádka. Na ty čichavce zapomeň
0 12.05.2014 19:26 Pepe845 – Může Být ?
Dobrý den, mužu dat do akvarka 60*30*30 (54 lit) tuto osádku .cca 12 teter červených párek otíků .a 1-2 čichavce medové ?
Ja by som to urobil jednoduchšie. Mrenky siamské preč a namiesto nich 10-15ks otocinclus afinis. Ožilo by to takmer okamžite. Tie SAE niekedy svojím plávaním ostatné rybky môžu plašiť, no a veľkosťou i stresovať
To je taky pravda, např. v tom přidávání dalšího druhu - já bych nevolila další hejno danií, ale případně posílila hejno neonek. 120l už by pro ně snad mělo být únosné.
Někdy méně znamená více.
Ja mam v akvu stejne velikosti 15 neonek,ale modrych,taky 6 panciku, 8 otiku a tri drihy cichlidek a funguje to. Jde spise o to,jak se budes o akvo starat,jeden dominantni par cichlidek by se podle me dal. Ale s temi parmickami,jak jsi sam psal,budes casem muset neco udelat.
Přidat reakci
1 ...... [71] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199752x