Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Tak když už, tak bych se přiklonil k těm modrým a klidně i více než 10, jsou o kapánek menší a více kousků bude vypadat líp.
Já bych se 10ks inesek nebo modrých nebál.
Takže se budu držet původního plánu a dám tam ty gavůnky werneovy a basta.
Kubasix: Já tam právě ty neonky nechci vůbec, ale jak sis jistě všiml názvu, moje akvárko to neni...
....co by na sebe říkali Gavůnek Werneuv a neonky?
Jaké neonky?
A chceš je do toho akva hodně nebo je to jen varianta? Co třeba nějaký sekernatky
Ne, neonky bych už tam necpal, to akvo má jenom 70cm na délku a na neonky by to chtělo trošku delší rozplavbu a za další jsou to rybky obdobné velikosti a bude se to tlouct a nikdo nevynikne, prostě to bude polívčička.
Pancéřníčky plánuju ještě minimálně 2, možná je zaokrouhlím na 10 a bude. Posilovat živorodky nechci, ony se posílí časem samy. Nicméně jako dominantní ryby bych rád ty werneáky, otázka jestli i ty neonky, jestli se snesou, nebo si vybrat buď a nebo.
ty krunýřovce bych tam už nedával spíš ti pancéřníčci a můžeš přidat na ostatních rybkách
0 12.12.2013 12:38 Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumím Ahoj. Zarybňuju postupně tohle akvárko
rybicky.net/nadrze/17060 Plánovaná osádka jak původní, tak aktuální je uvedená v deníku a jsem pořád otravován s neonkama. Takže otázka zní jednoduše, co by na sebe říkali Gavůnek Werneuv a neonky?
Starší reakce
Většinou je méně více, ale v tomto případě radši hejno klidně po 30 kusech.
Akvárko je 1,2 m. Nemohli jsme se právě rozhodnout, jestli větší hejno těch malých nebo méně těch větších. Každopádně všem díky za odpověď.
Pokud je tam opravdu jenom jeden pár těch čichavců, tak těch hejnovejch rybk klidně i dvojnásobek, jenž Ti je doporučován, tedy mám na mysli hejnovky menšího vzrůstu, ne ty konga, na ty by to chtělo ještě delší akvo, ten metr na ně je skoro málo, ale vzhledem k tomu že dorostou jako čichavci, tak bych volil to hejno z menších, ale o to náležitě početně posílených.
To pancéřníčci taky
za me hejno razbor hengeli (odhadem tak 20 kousku) a osobne bych dal prednost otikum pred pancernicky (tak 10-12 kousku), ale pockej si co ti na to reknou ostatni...
EDIT: ikdyz je fakt, ze otici jsou z jizni ameriky
0 03.12.2013 17:30 SAJ – jaké ryby do 200l akvária
Ahoj,
co do zaběhnutého akvária 200 l k 1 páru čichavců? Chtěli jsme nějaké hejnové rybky - neonky, razbora klínoskvrnná nebo by mohla být i afrotetra konžská? Možná ještě pacéřníčky kolumbijské na dno?
Díky.
Víc už bych tam toho nedával. Ti zelení mi nepříjdou moc vhodní do takové nádrže...oni to v dospělosti nejsou zrovna drobečci, ale pořádní vepři
Jedna rybka už tak nevytrhne.
Jen nesmíš podcenit výměnu vody, ale to vždycky.
Já mám taky 6 pand v čistý 56l a je to ok.
Jeden uz tam je takze k nemu 4 a bude jich 5
nebo kdyz koupim 5 nebude jich 6 hodne na takova akva?
Spíš 5 nebo 6 těch pancéřníčků. Narozdíl od těch 4 více drží hejno.
Takze z 10 kardinale 4 nejaky pancernicky? a jeste neco by slo?
A ta kco jineho neco barevneho pekneho nemusi byt barevne ale aby to pekne vypadalo
Tak až si je vezme, tak pancéřníčky ano, ale ty kluky v triku bych tam nedával, to jsou plavci a chtělo by to pro ně delší akvo, kde lépe vyniknou.
Edit: Spíš než toho zelenýho, třeba toho zelenopásýho, jsou o kapánek menší a nebo klasiku, skvrnitýho.
Máš už pořešenou tu zbylou osádku? Jestli nee, tak je ta otázka zbytečná.
Pozor také na znečištění nádrže, na to je krevetka citlivá. Endlerky sice nejsou takový bordeláři, ale až se namnoží, mohl by být problém, abys nakonec s kýblem neběhal obden a místo radosti nebyli starosti...
Někdo Ti napíše, že ne a někdo že ano, bude to akvo od akva, v jenom se jim dařit bude a ve druhým budou endlerky vybírat mladý krevetky na jídelníček. Mrkni do vlákna jaký ryby ke krevetkám.
mohu dát ještě k těm živorodkám nějaké krevetky ?
Zdravim do akva 54l mohu tam dat ze 5 pancernicku zelenych? a ze 6 danio pruhovaneho?
0 02.12.2013 04:51 radim myslim ty dva šneky...a myslím to s tebou dobře
srandu si nedělám
píšeš v prezentaci, že tam máš 2 okružáky. No podle mě jsou to ampulárky okružákovité, které víc než zbožňují mladé listy některých rostlin. Dal bych všem prodejcům přes prsty za tyto šneky. Kryptokoryny, anubiasy, růžkatec a jinší tento šnek aktivně žere. Jednou jsem se nechal napálit v akvarijnictví a přišlo mě to dost draho na rostlinách.
Aha.. No popremyslim a dam vědět.Ale moc dekuji.
Jaké marisy a jaká podrazka bot.. No doufám, ze si děláš jen srandu!
Jestli myslíš paví očka tak ty jsou prestehovany ze starého akvarka a dokud mi neuměli tak tam zůstanou.
To je dobrý nápad.. Určitě ji tam dej. Děkuji.
Tak jsme se dopracovali k identifikaci tvého "sumečka". Není to zcela jistě sumeček, ale druh pancéřníčka... Dost lidí a přátel (mimo jiné i ti, jejichž názorům 100pro věřím) tvrdí, že je to buď pancéřníček venezuelský, nebo tmavý... Pro naše potřeby je vcelku jedno, který z nich...
Tak teď je otázka (vím, už několikátá, jsem s tím otravný, ale chceš-li poradit i jinak než: "já si myslím", tak nezbytná). Chceš mít v akva živorodky? Vzhledem k velikosti nedoporučuji, ale samo to nechám na tobě...
Tak jako tak, parmičky si chtěla a už jich tam máš 8. To je asi možné, s přimhouřením oka, zachovat. Dále tam máš 2 druhy pancéřníčků. I když je to ten, nebo ten druh, je to hejnová ryba... Máš ty kluky po jednom, což není dobře. Ideálně 8 ks, ale máš menší akva, tak 6 bude muset být také ucházející. Předpokládám, že nebudeš chtít řešit co s tím druhým, tak napíšu (i když se asi setkám s nesouhlasem), že obé bude druh corydoras, tak se rozhodni sama (i podle nabídky v akvaristikách), jestli chceš pancéřníčka A+5, nebo B+5, nebo jak se jeví mě ideálně 3A+3B. Je to hodně podobný druh, měli by spolu kamarádit a navzájem se, co se týče hejnovosti, akceptovat... Šneky neřeš a na zbytek osazenstva čekám na tvé rozhodnutí...
Díky, potvrdili mi to i v jiném vlákně...
Nejspíš OT (když tak označ, nebo umaž, ty víš...
)
Je to pancéřníček tmavý.
Myslím tak 99%.
Přesně jak říká Urtman je to nějaká tmavá forma pancéřníčka (nevim jakého a zkusím najít)
Tyo, z hlavy nevím a prolistovávám atlasem (ten co uvádíš, to není na tak milion procent)... Trofnu si hádat, že to je nějaký pancéřníček také... Jak se chová vůči tomu druhému pancákovi? Kamarádí spolu? Plavou spolu??
S dovolením tu fotku stáhnu a umístím do vlákna k identifikaci, kam patří. Můžu?
Mám ji v prezentaci.Na jedné fotce je dole u kořene.
Tak případnou výměnu dna nech na později (tu ve finále zvážíš sama, podle osazenstva co nakonec zvolíš), klidně ti i poradíme jak na to, aby se ti to celé nepo...
Zpátky k věci, co je to opravdu za sumečka potřebuji vědět (a i ostatní, kteří ti mají poradit)... Můžeš ho vyfotit? Nebo aspoň nějak popsat? Nebo pohledat zde v atlase?? Obávám se, že bez toho se nehnem, pokud tedy nechceš hned slyšet: sumeček ven!
Ty tvoje "parničky" vzniky od slova "pařit" nebo od naší známe "parmy"? Jinak ten sumeček je vážně úlet, jestli je to pravda. On by tam sice nedorostl ani do té spodní velikostní informace. Spíš se brzo odporoučí.
To dno by se vyměnit dalo. Ryby můžou být pár dní třeba v kýblu nebo nějaké jiné nádobě. Krátkodobě prakticky všechny ryby vydrží pár dní ve stísněném prostoru. Mezitím to přezaložíš. Vodu můžeš z části použít původní a filtr zaběhnutý už stejně asi tak nějak máš.
Teď mě asi ukřižujete, ale nevím , který to je, ale ten černý to nebude..aspoň podle fotky. Jo a myslím tu 60l
Ale dno přece měnit nemůžu..to přece není jen tak jednoduché a to by už byli moje 3 kameny a rybičky nemám komu podarovat..
Nejvíce mě pobavil 2x šnek, jak si je počítala?
Ne teď vážně, potřebuji ještě dvě doplňující informace. Jedná se o tvé 60 litrové z prezentace?
A ten sumeček, co píšeš a máš uvedeno v prezentaci, je opravdu tento?
rybicky.net/atlasryb/sumecek_cerny 2x Dánio pruhované
1x panceřníček
8x parnička mechová
2x Paví očko
1x Sumeček a 2 šneky
Je chyba tvoje,ale i chyba akvaristik,protože ty zajímá jen prodej/výdělek,ale nestaraj se o zákazníky a nesnaží se jim poradit... naštěstí jsou i akvaristiky opačného případu
u nás v akvaristice je jedna prodavačka a jeden prodavač, ona čumí neustále do mobilu, asi zavísla na facebooku,říkáme ji s kámošem blbka,prodavač strááášně chytrej,snaží prodat nějaké vodičky na vytvoření brčálníku
Přidat reakci
1 ...... [80] ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199752x