Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Sagittariusi
Tak klasickou radu s predátorem už máme za sebou, tak co to zkusit úplně obráceně, tedy s hejnem dalších velikostně obdobných parťáků jiného druhu?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Banung Re: Sagittariusi
Tak já dám dánia perlová k parmičkám červenoploutvým - to bude asi hejno ukázkový smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sagittariusi Re: NHKG
Potom je otázkou či je lepšie rozpŕchnuté hejno alebo nakŕmenie dominantných rýb :-D. Myslel som že aspoň pri trení akarky zelenej a pri bránení by hejno držlo spolu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaqRe: NHKG
Vida! Tak takhle se na věc musí!
 Reagovat na tento příspěvek 1  - NHKG Re: Sagittariusi
Podle mě to nepomůže. Jakmile ryby zjistí, že ta nová ryba jim není nebezpečná, zase se na hejno vykašlou.
Ale když jsem dal do akvária k neonkám černým hřebenáče, kteří je žrali, tak se neonky držely pohromadě skoro týden. Pak už nebyla v akváriu ani jedna neonka. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sagittariusi
Ahojte rád by som sa poradil. Mojich 30 dánii perlových akosi nedrží hejno a sú všemožne poskrývané a hejno vidím akurát keď mením vodu a majú strach. Je možné k mojej nastávajúcej osádke pridať nejaký dominantnejší pár alebo jednotlivca aby sa ryby držali zoskupené? Bojovníka dať do akvária nemôžem pretože mám dosť silný prúd vo vode a asi by sa trápil tak som rozmýšľal na párikom Akarky zelenej. No pre ne nemám zas dosť jaskyniek a úkrytov okrem rastlín tak neviem či by to nebol problém. Ďakujem za radu a poprípade nejaký iný vhodný typ.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Amatértom Re: NHKG
Však já čichavce mám taky. :) Jen mě zajímalo, jestli jsou i v Asii ryby podobné vzhledově a způsobem života cichlidkám
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: Amatértom
U dna jak cichlidky je moc neuvidíš. Ale jsou hezčí než ostnáči. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Amatértom Re: NHKG
:( ti ostnáči jsou lepší volba :) čichavci jsou spíš u hladiny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: Amatértom
Malí čichavci, například: rybicky.net/atlasryb/cichavec_zakrsly
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Amatértom Re: LiborSprysl
Jasná Páka :-D. Vypadají pěkně do 60 litrů se snad vlezou. Zkusím je sehnat děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Amatértom
Budeme-li brát že mají okouni docela blízko k cichlidám ... search.seznam.cz/… .... nebo menší druhy...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Amatértom – Asie
Dobrý den,
Sháním nějaké menší ryby žijící v páru. Něco jako cichlidky, akorát z Asie. Existují tam vůbec takové druhy?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Banung
Má obava je spíš to, že se tam ty Parmy příliš zabydlej a budou terorizovat ostatní nově příchozí... (Proto jsem je taky dokupoval tak rychle i když není zaběhlé AQ)
ale prý, když je jich víc, tak se strkaj mezi sebou a na ostatní ryby kašlou...
Když plavou okolo lávovejch kamenu, tak mi fakt připomínaj žraloky ze šnorchlování palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Banung Re: ctibum
Tak tak smich
Ale akvárium jsem dost upravil, dle zahraničních rad a nyní je to OK
večer plavou často všechny spolu...

Red cherry - jo to bude krmení a doufam, že se stihne množit.
Každopádně zatim se kreveta vesele promenáduje mezi rybama :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: powery
Tak on už tam ty Parmičky má, řešil je v jejich vlákně tejden. A stejně je tam má, takže je asi jedno, co mu k nim kdo napíše... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - powery Re: Banung
- k první rybě, z atlasu

Dop.počet ryb: Chovat 1 kus. Ve větších nádržích, ve kterých si mohou vytvořit teritoria lze i více kusů.
Min.vel.n.: 120 litrů.
Snášenlivost: Agresivní, teritoriální ryba, což platí jen v případě, že nemá dostatek prostoru a možnost vytvořit si své teritorium. Pokud je chována v dostatečně velké nádrži, zpravidla si nevšímá jiných ryb a občasné souboje s příslušníky vlastního druhu jsou bez následků. Lze chovat ve společenských nádržích s dostatkem prostoru, naprosto nevhodná je pak pro chov v akváriích pod 100 litrů.

5-6 kusů? coze

Parmičky a red cherry nepůjdou k sobě
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: Banung
Ty Red cherry to bude krmení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Banung – Zde oblíbené diskusní téma
Finální posádka mého AQ by měla být:

5 - 6x parmička červenoploutvá (až vyrostou,vyroste i AQ)
14x - dánio perlové
6 - 8x - parmička z oděsy

Xx - Red cherry
5x - nějakej ráček ideálně modrej, ale určitě ne červenej :)

a teď do mě :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: Pepan
Pepan napsal: Psal jsem že výška by měla být úměrná velikosti čichavcce. Oni ti perleťáci byli velcí jako laliusi? Pokud ano, měl bys je líp krmit. ;-) Právě proto jsem zareagoval. ;-) Nemusí být úměrná. :-) Normálních 15cm, krmeno živou, tření u jednoho i druhého tebou jmenovaného druhu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: romant
Psal jsem že výška by měla být úměrná velikosti čichavcce. Oni ti perleťáci byli velcí jako laliusi? Pokud ano, měl bys je líp krmit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LuciePosepnaRe: Bacoun
Když já to akvárko dostala i s rybičkama - jinak by s nimi bylo bůh ví co :-( Ale tak jim to hezky upravím a budu doufat že si to holky i tak užijí, protože momentálně z mateřské na větší vážně nemám :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Pepan
Tření perleťáků v 70cm hluboký nádrži bez problémů, ale už budu mlčet. :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - drvi Re: Maq
Maq napsal:
Ale místy tady někteří bettaři ujišťují, že ve velkých akváriích mají betty a je jim tam fajn.

Jj, v 700 litrech (vyska 55 cm) zije 10 bettich samic s ostatnima rybama a naprosto v pohode :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Pepan Re: romant
Podívej, já si s nimi trochu v poslední době hraju a myslím si, že ta hloubka hraje jistou roli. Podle mě se spokojenost ryby pozná v tom, že je dobře vybarvená a hlavně má ochotu se v společenské nádrži třít. A to je asi nejpodstatnější příznak toho, že ta ryba je spokojená. Emoce ale jinak moc neprojevuje.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R romant
Výška hladiny je důležitá v určitém momentu vývoje právě onoho labyrintu u mladých jedinců, jinak bych lidem nemotal hlavu s tou hloubkou pod rybou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaqRe: Pepan
Asi jó. Koneckonců ten labyrint nemají pronic zanic. Takže jsou asi stavění na loužičky.
Ale místy tady někteří bettaři ujišťují, že ve velkých akváriích mají betty a je jim tam fajn.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: Maq
Když se člověk podívá, kde ty ryby žijí, tak to bývají mělké louže, nic hlubokého. Proto si myslím že v hlubších akváriích se tyhle ryby necítí v pohodě. Má to i výhodu, že v mělkých vodách ta ryba nemusí sledovat prostor pod sebou, v mělké louži ji zespodu nemůže napadnout dravec.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaqRe: Pepan, NHKG
Jedno s druhým se nemusí nutně vylučovat.
Možná se drží v nějaké hloubce pod hladinou bez ohledu na hloubku dna, ale mají geneticky dané stavět hnízda a třít se jen na mělčinách.
Jenom takový nápad... stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: NHKG
Náhoda by bylo jedno hnízdo, ale když jich je za půl roku nějakých 7-8, tak to náhoda není.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: PavíholkaXXL
Podívej se do atlasu co se ti líbí a může být v akváriu jaké máš (a je vhodné pro začátečníky). U každé ryby se píše minimální velikost nádrže i obtížnost chovu. Hodně lidí má skaláry v podobně velkém akváriu jako máš ty, ale je to pro ně malé, většinou to nedopadne dobře (pro skaláry). Lidem v akvaristice nevěř pokud je neznáš nějak blíže a ber je jako podavače.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PavíholkaXXL – rada
Ahoj, potřebovala bych poradit s výběrem rybek, mám 92l akvo(výška 50cm) vím, je to blbý dotaz a ať si vyberu co se mi líbí za druh, ale třeba v akvaristice mi řekli že tam můžu mít i skaláry a to mi přijde jako blbost, proto se obracím na toto fórum.
Předem děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 2  - NHKG Re: Pepan
Může to být náhoda. Už delší dobu čichavce nemám, ale co pamatuju, tak u mě se většinou motali u hladiny. Takže jim bylo jedno kde mají dno. Nejsou to pancéřníčci, kteří žijí na dně a v hlubokém akváriu to mají daleko ke hladině.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: Jarry
Velikost čichavce by měla být přímo úměrná výšce akvária. Čím menší ryba, tím víc se namaká při plavbě pro vzduch a tím méně jí ta výška vyhovuje. Pro malé čichavce jako čichavec zákrslý, případně čichavec medový bych doporučil výšku tak kolem 30cm, cpát do akvária o výšce 50 cm třeba vrčivky je pak naprostá zhovadilost. Ty první dva druhy mám v akvárku o výšce asi těch 30cm a často tam staví hnízda. Když byly ve vyšším akvárku (asi 50cm), hnízdo se tam neobjevilo ani jedno. Myslím si, že tato skutečnost hovoří za vše.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarry Re: Pepan
To Driv3rovo? 45cm jestli dobře koukám do prezentace, to by snad mělo být ok pro jakékoliv čichavce.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - BacounRe: LuciePosepna
Myslím,že tato rybka velikostí a momentálním počtem kusů,není do tak malého objemu vhodná.viz odkaz ;-)

rybicky.net/atlasryb/parmicka_nadherna
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LuciePosepna
Dotaz od známých jsem si vzala akvarium 54l i s rybičkama - 3x parmička nádherná a 1x ancistrus. Mohu tam časem nějakou rybičku dokoupit? Bylo mi jich líto - chtěli je spláchnout do wc a přiznám se že nechci mit přerybněno. Radši se zeptám, než udělat botu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: Jarry
Jak je to akvárko vysoké? Výška by měla limitovat výběr čichavců.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Driv3r Re: NHKG
Na ty sumečky :-D jsem koukal předminulý tyden měli je u nás v akvaristice,jsou moc pěkný. Půjdu do těch sekavcu a ty sumecky.nejdřív ale nechám do zadní stěny udělat přepad.a nový filtr.už ten vnitřní nechci.betu a čichavce sem napsal protože jsou jediný co vím že jsou labyrintky smich
Čichavce jsem kdysi měl a nedopadli dobře ale tehdy jsem byl mladší a s menšími možnostmi. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarry Re: Driv3r
Udělal bych Asii s čichavcema, ostatní body NHKG vystihl naprosto přesně :-) Sám ještě nad Asií uvažuju, ale už to nemám kam dát :(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: Driv3r
Ideální by byl tento, žijí spolu i v přírodě: rybicky.net/atlasryb/cichavec_tmavohnedy Ale jsou to dost náročné ryby.
Z labyrintek víceméně cokoliv menšího co se ti líbí. Ale zrovna bety se do společenského akvária podle mě nehodí.
Co třeba rybicky.net/atlasryb/cichavec_pruhovany nebo rybicky.net/atlasryb/cichavec_zakrsly Bacha, oba druhy jako většina čichavců vyžadují kvalitní vodu (bez dusíkatých a jiných odpadních látek), jinak o ně kvůli bakteriální infekci přijdeš.
Můžeš k nim dát víceméně cokoliv mírumilovného s podobnými nároky na vodu.
Já třeba uvažuju o koupi rybicky.net/atlasryb/sumecek_sklovity, ti by k nim šli. Tady je akorát ta karta úplně blbě (opravím ji, až budu s nimi mít nějaké zkušenosti), tak spíše tady: www.seriouslyfish.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Driv3r Re: NHKG
Dobře si to vystihl smich ty sekavce bych chtel zkusit jaké rybky k nim?na tu řeku je to krátký hmm ty sekavci jsou většinou masožravy.Sekavec sundský toho bych bral.jaký ty labyrintky? Betu,čichavce?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: Driv3r
1. Moc pracné ;-)
2. Moc malé akva
3. Proč ne, dal bych k nim nějaké labyrintky
4. Moc drahé a náročné.
5. Akvárka se neruší.

Škoda, že to akva není trochu větší. Měl bych pro tebe ideální hadovitou rybu: rybicky.net/atlasryb/bichirek_kalabarsky

EDIT: A co tak zkusit něco úplně jiného. Třeba já teď dost přecházím na říční biotop: www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Driv3r
Zkusím to sem kdyžtak to přesunete.
Mé první akva (chaos)120l teď zeje prázdnotou a nějak nevím co s ním,do něj.
Mám pár možností

1.nový pokus se zásobními substráty.
rostlinné s krevetkama.

2.možná malawi?

3.nebo bych chtěl sekavce nebo něco
podobného hadum.a co k nim.

4.pokus o reef ? Na bazarech se nechá
koupit dost potřebné techniky.

5.zrušit mít prázdný akva mi dlouho
neprojde.

Za každý názor a nasměrování budu rád.nic me nenapadá.nebo se nevím rozhodnout.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - hrochy Re: Ciffik
Nechci polemizovat, jestli je lepší je dát tam či onam. Ale například zde: e-akvarium.cz/… možno dohledat toto: Rybka je na chov relatívne nenáročná a dala by sa prirovnať k niektorým dániam. Zdá sa, že parametre vody jej vyhovujú prakticky akékoľvek, ak samozrejme nezachádzame do extrémov. Osobne som skúšal vodu tvrdú a zásaditú ako aj mäkkú a kyslú. Na rybky to nemalo nejaký zásadný vplyv. Síce sú margaritatusky celkom aktívnymi plavcami, uspokoja sa však s nádržou o objeme 15 litrov, ktorú je treba husto osadiť rastlinami a koreňmi. Samozrejme fantázii sa medze nekladú.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: ctibum
S klidme si je tam dej. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Ciffik, afc
Ctěný soude. Na svoji obhajobu uvádím, že do nano bych je nedal a 61l hrubého mi jako nano nepřijde. Vlákno o Galaxkách jsem četl a usoudil jsem, že hejno v "61" nebude bráno jako týrání. Proto, pro moji vůli to ještě konzultovat a i pro kulaté červené razítko schvalovatele romanta zdvořile žádám o pdmíněný trest ve spodní hranici...
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Ciffik Re: ctibum
A já souhlasím. Nevím, kdo s dániem perlovým přišel jako s rybkou vhodnou do nano, ale zasloužil by...

Ono se to těžce vysvětluje, ale kdo je kdy viděl ve větším objemu, tak by je už v životě do malé nádržky nedal. Jsou to úžasní plavci. Aktivní a čilé rybky (pokud tedy mají prostor).Osobně bych je nedal do akva kratšího než 80 cm. O nano kostkách raděj ani nemluvím.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R afc1886
Poslechnout,protože to řekl. smich
Hlavně nedávej ty rázbory skvrnoocasé,to jsou strašní strašpytlové,ti jsou pořád zalezlí a akvárium vypadá jako prázdné.Neříkám,že tam nemůžou být,ale ve větším akva vypadají o hodně líp,viz komentáře. rybicky.net/atlasryb/danio_perlove
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: ctibum
ctibum napsal: Zdravíčko
Vidí někdo problém v sestavě cca 30 Dánií perlových a cca 10 Pancéřníčků malých? K tomu napočítaně krevet Red Cherry... Do hrubých 61l. Abych předešel spekulacím, jde sice o mojí "61", ale výhledově, až dožijí Betty...

V jiném vlákně zazněl názor od nejmenovaného akvaristy, že "Spíše bych ty Dánia dal do větší nádrže, tam se líp ukážou". Je nějaký důvod, proč bych měl afc1886 poslechnout...? :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 186

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 202607x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-stredniho-akvaria-51-150-l-?od=2029