Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
jj udělám ale teď nemám čas a navíc si koupim nové AQ
Asi raz za mesiac? A ake je to akvarium velke? Kolko mas ryb? Rastlin? Filter?
nečistím celé najednou ale vždycky jen 1/4 vody (asi jednou měsíčně)

Začal bych čtením základů akvaristiky, anebo bych se na to vykašlal a přestal je mučit. Předpokládám, že čištění pravděpodobně celého akva, první velká chyba...víc se z toho ničeho nedá ani odvodit...
Založ si prezentaci nádrže. Z tvého dotazu nikdo nic nepozná. Důležité jsou informace o velikosti nádrže, filtraci, rostlinách, zarybnění a údržbě.
Chtělo by to víc informací, taklhle se radí těžko.
Ahoj moje paví očka pořát umírají.

Nevím co s tím. I když akvárko vyčistím jak chci tak vždycky pochcípaj

. Už jsem za ně utratila minimálně 1000 kč a pořád nic

Prosim moc o radu.
Starší reakce
záleží jaký filtr máš, molitanovej je nenasaje a pokud máš potěr tak předpokládám v porodničce a tam asi nebude ext. filtr

Díky moc za rady.

Škoda,ale co se dá dělat.Co se týká čichavců,na prezentaci píšete,že máte čichavce líbající,což je velká ryba,proto by bylo lepší pořídit si buď větší akva,nebo menší rybky.Taky to chce provoz v akva sledovat,ryby se napadají po setmění.Já se například musela zbavit velkých krunýřovců,okusovali ploutve závojnatek,které spaly na dně.Ve dne sice taky byly tahanice o žrádlo,ale končily tím,že ancík nebo gibi potravu zalehli a ostatní si netroufli je obtěžovat.Paví očka se dost perou i mezi sebou,stačí malé poranění a je tu infekce atd.To jak jsou ryby agresivní závisí na velikosti akva a možnostech rozdělení teritorií.Až se akvárko důkladně osází,bude určitě míň problémů.Držím palce ať už akvárko jen prosperuje.
Bohužel, už je pozdě... už mezi námi není...

Já nevím jak dlouho vydrží, ale plave, není na dně.
Ancistruse budeme darovat jednomu chlapovi, ale až za týden.
Rostliny jsem chtěl jít koupit, ale bohužel mi do toho něco vlezlo.
Čichavec by ale neměl být dravá ryba ne? A navíc, nevypadá jako ochutnaná, je úplně normální, jen nemůže hýbat jednou ploutví, jak by chtěla.
A Preventin jsem dával ve čtvrtek protože zase jiné paví očko zemřelo, tak jako prevenci.
Odlovit,zkus preventin.Pokud je v tom akva co je v prezentaci tak ho asi ochutnal nějaký spolubydlící.Chtělo by to víc rostlinek,aby se ryby mohly schovávat a místo velkých čichavců něco menšího.Taky těch ancíků je moc.
Problém je v tom, že má něco s levou ploutví a nedokáže plavat jak by chtěla. Nevím jak se to mohlo stát... nic víc vám bohužel říct nemůžu, pouze otázku, co s ní mám dělat?
Starší reakce

to ne, ale je možný že má začínající vodnatelnost. U mě se to projevovalo stejně . . .
Každopádně sleduj chování samečka, jestli jí hodně, schovává se, vylučuje dobře ? Může to být příznak vodnatelnosti (nafouklé břicho).
OHHHHHHH to je skoda vies co ? poradim ti naruto ms doma malachitovu zelen? ak mas tak daj do akvarka asi 3 az 5 kvapiek a o 2 dni bude vporiatku viem to z vlastnej skusenosti.
no to je skoda .Ale poradim vam zakupte nove akvarko mozno bolo pre nich male.

mam gupku samceka a neviem ci je chory alebo je len poriadne prezraty. neviem ci to bude na tej fotke vidiet ale dufam ze hej. mozte mi poradit co s nim ???
Starší reakce
Starší reakce
Dnes máme smutek, synovi uhynuly dvě oblíbené samičky pavího očka. Jedné /zbarvená dozlata/ se udělaly červené pruhy. Nevíte někdo, jestli to ukazuje na příčinu úhynu? Díky.
Jj taky se moje jednou přejedla ale do rána to bylo v cajku

Tak to aby měla dietu

!
třeba se jen najedla no

- paví oka budou nafouklí furt

Tak uvidíme

. Děkuji za pomoc.
Podle mě jo

A je to možné za týden? Protože v obchodě odkud rybky jsou byly zlášť samičky a zvlášť samečci.
Podle mě bude maminka

Zdravím všechny, mám dotaz. Samičce pavího oka se nějak začíná zvětšovat břicho. Mám ji doma teprve týden. Je možné, že už za tu dobu stihla otěhotnět? Četla jsem tady totiž, že to trvá 4 týdny než porodí a nevím, zda se už břicho zvětšuje hned první týden. Posílám fotku. A zvětšuje se ji i ta černá skvrna u zadečku (na fotce to nejde vidět

.
Většinou se jedná o moc jedinců v jedné nádrži ( ocásky do špičky ) kdysi dávno jsem to měl v celým akvárečku s okama, nějaký kusy to nepřežily - ale jak jich ubylo, tak zbytek se zpravil

spatnou vodou. ale ani po zlepseni vody se to nespravi. u starsich pavich ok to uz ani neni vodou, je to stadium pred koncem.
je to urcite pravda, jen mi prijde, ze ani tak se ty generace rapidne nezlepsi.
myslím, že na to má taky vliv.když má někdo 50 pavích oček z 5 nakoupených po pár generacích jsou náchylné na choroby.Chce to občas koupit samečka
Když nedáš 2 dny žrát pavímu očku spíš mu to prospějě - očistí se ...
Paví očka se mi začala shromažďovat v rohu akvárka u hladiny a vypadá to, že dýchají vzduch. Občas proplují po akvárka ale zase se vrací do rohu. Ostaní rybky (neonky) se chovají normálně. Voda je OK test na NO2, NO3 a pH v normálu. Ani vzduchování nepomáhá. Filtr dostečně výkonný (Fluval 105) pro akvárko 40 l. Co s tím ? Mohlo by to být, že mají strach ze sumečků ? Původně jsem měl 2 sumečky (panda) a 2 ancíky, nyní jsem přidal 6 sumečků. Sumečci nyní "ovládájí" akvárko.
Starší reakce
řekl bych co je snad nejčastější, špatná výměna vody, filtrace...
bubo, BUBO, GERRY, Gery, gery, Janush - nedělej za sebe .....
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... 58 59
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 36895x