Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (gupka) - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN – Re: faifo22
Patrně se jim u vás z nějakého důvodu nedaří.
Proč tomu tak je, vám na základě vašeho vyčerpávajícího popisu problému nikdo sdělit nedokáže.
Což takhle doplnit další informace?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - faifo22 – gupky kapuu
chlapi mam gupky... 60 L akvarko....sekavce 2kusy ...prisavnika agupiek je asi 10.... vzdy ked kupim nove gupky vydrzia tak tyzden nechapem..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tokuschew
hmm. Ja mám taký pocit, že sa niečo zmenilo. Dokupovali sa nové gupky asi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull – Re: babis
Což se podle toho jak jsi vyplnil svůj profil krásně pozná že...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - babis
Nepsal že filtr peru každý týden , ten peru až když je moc ucpaný , jemi skoro 40 a akvarka mám od 10let , mě jen zaráží že jsem se takovým to projevem "nečeho" nesetkal , a zaráží mě že to odnesli jen samečci . Chtěl bych tuto diskuzi již ukončit páč to nikam nevede . Přijde jako kdyby jste mě tu učili základy . no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: babis
Ten filtr není nutný čistit každý týden. Když čistit, tak proprat ve vodě z akvárka. To kdy je dobrej čas na čištění filtru, se nejlíp vysleduje tím, když viditelně klesá jeho výkon. Častým čištěním se zbytečně připravuješ o nitrifikační bakterie, kterými je ten filtr osídlen. Ty bakterie jsou velmi důležitý pro udržování tzv. biologický rovnováhy v akváriu a napomáhají odbourávání těch škodlivejch dusíkatejch látek. Takže bych řekl, že ta příčina úhynu těch pavích oček je právě ta nedostatečná přítomnost nitrifikačních bakterií.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - babis
Ten filtr je mechanický , je v něm takový ten modrý molitam a v kaplsi na uhlí mám keramické korálky . Je to tam od začátku akvárka - tzn. rok
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: babis
Ten filtr, co je to zač?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - babis
Výměnu vody provádít zvonem a kterým probírám dno . Zaráží mě že to odnesli jenom samečci . Kdyby tam byla tak špatná voda tak si myslím že to začne krevetkama , ale ty jsou úplně v pohodě .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: pavel babiš
A co takhle odkalit dno, kde se hromadí výkaly těch rybek. Jenom výměna vody nestačí. Je třeba to spojit. Měnil bych klidně 10 litrů. V akváriu se nahromadily dusíkaté látky a ty rybky se udusily.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavel babiš
přidávám reakci už potřetí a stále se to tu nechce zobrazit.
akvárko má 30litrů , byli tam 4 hloky a 3 kluci a cca 15 mladých 1cm , rostlin je tam dost jak s kořeny tak plovoucí , vzduchování a filtrace běží 24h , vodu měním 1x týdně 5litrů min. 24h odstátou. S akvárkem jsem právě nic nedělal , jenom měním vodu , peru filtr . Toť vše
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika
Aký zásah ste robili do akvária?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: pavel babiš
Jak je to akvárko velký? Kolik těch ryb tam je(bylo) celkem. Jsou tam rostliny a filtrace? Jak často a kolik vody se mění?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavel babiš – gupky - samci nějaká nemoc
Zdravím všechny , mám v akvárku paví oka a včera ráno jsem zjistil že všechny samci plavou na stojáka - kolmo a pohybují se jen pomocí předních ploutvý . Změřil jsem vodu a ta je normální . Dneska ráno všichni kluci KO , ale jen kluci , holky jsou úplně normální a mladý taky . Nesetkal se s tím někdo ? Co to mohlo způsobit a jak tomu předcházet ? A ještě tam mám krevetky RED CHERRY a ty jsou taky OK . Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - 0 – Re: Toulik
Fotka k příspěvku Rybky mají stažené ploutvičky a proto ty špičaté ocásky . Vyměnil bych všechnu vodu za novou odstátou, nic víc v danou chvíli ( a nepřekrmovat ) . Nezlepší-li se stav po dvou dnech, tak pak je možnou příčinou navíc i napadení cizopasníky, které se dá dle návodu na balení přípravku přeléčit přímo v akváriu.

V dalším chovu postupovat, jak píše roper - pravidelně obměňovat část vody, čistit filtr, mít v nádrži dostatek vegetace, živit střídmě rozmanitou krmí a pak nynější nesnáze vystřídá radost z pozorování vitálních čilých ryb.

Foto je jen 'ilustrační ' - mladá paví očka z mého letitého chovu, jehož počátky spadají do roku 1986 a několikrát mi za tu dobu téměř vyhynuly z různých příčin .

Reagovat na tento příspěvek 0  - roper – Re: Toulik
Dobrá filtrace je podmínkou. Živorodky jsou nenáročné, ale největší čuňata ve vodě. Je důležité 1 týdně měnit 30% vody a měřit NO3. Dostatek rostlin a nepřekrmovat. Řešil jsem toto samé asi před rokem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Toulik – Paví oko - špičatý ocas
Mám asi měsíc 63L akva.Koupil jsem do něj 4páry pavích oček a samice se asi po týdnu měly mladé.Vše vypadalo v pohodě ale teď mladé pomalu chcípají.Když se na ně dívám tak mají špičaté ocasní ploutve.Nevíte zda je to možné léčit nebo je potřeba akva vypustit a zřidit odzačátku?Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - MoMo
Dobrý den, dneska ráno koukám do akvárka a najednou vidím, jak se sameček pavího očka tak jakoby "ožrale" motá. Vůbec není s hejnem a dalšími rybkami. Občas polehává na dně a vypadá to s ním hodně špatně. Nevíte co by to mohlo být ? CO s tím ? Díky moc všem za rady.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka – Re: Linduš
čím se to léčí??????
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Jirka
brouku, máš tam červa, musíš všechno přeléčit. dál hledej vlákno bílé výkaly
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka
Co ted s tima malejma??? :-(
Některá samičky mají,takové pruhledné,jako závoj nebo co to je.Už jsem odlovil 7 mladych...je to dost nebo málo???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - avast – Re: Jirka
Polovičku měnit nemusíš, stačí tak 1/3.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš
mají bílé výkaly?
Fotka k příspěvku poslední

Fotka k příspěvku tady

Fotka k příspěvku dalsí

Fotka k příspěvku fotka

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirka – Re: Linduš
Fotka k příspěvku Ahoj mam 70 litrove akvarko,jsou v nem mesíc,vodu čistím 1 tydne,a to tak že vypustím polovinu vody,nevím zda je to spravne,co se tyce rostlin a filtru,prilozím fotografie...Dnes rano jsem nasel dalsí samicku mrtvou..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Miras – Re: kakaoo
to nebyla rada abys nekupovala, buď spíše nějaké někomu daruj , či větší nádrž. jinak to akva nevypadá zle :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kakaoo
Moc děkuji za radu.Rybky už další kupovat nebudu a nechám jsi jenom krevetárium ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: kakaoo
není to jen o výměne vody, odkalování měření atd. Řekl bych zmenšit osazenstvo, nebo lépe koupit větší akva.
Vyzkoušejte
Pravidelně znamená 2x týdně zhruba 1/3 vody....no to je problém v takovém malém akvárku je všechno přemnožený....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: kakaoo
pokud jde o akva v tvé prezentaci tak bych příhlížel k dosti vysokému počtu osádky, jinak vodu říkáš, že čistíš, ale ten filtřík nevim nevim. Co znamená to pravidelně?
Mám problém s gupkami jsou celou dobu v pořádku pak naráz zešednou a jsou úplně ve svislé poloze.Dělají mi to samice a i samci a navíc mají ocas úplně stažený.Mám v akvárku i krevetky a těm se daří dobře.Vodu pravidělně čistím.Nevíte čím by to mohlo být?Vím, že tato otázka tu už proběhla, ale žádné kloudné odpovědi jsem se nedočetla....

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - JanSysel
Ocka nemaji rady teplou vodu. Nektera po par vrzich v teple vode hynou. Ale je to jen co jsem cetl nechci tu delat chytreho. Mam je tez ale endlerky a voda jen 21 stupnu a ok
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: marie
Čím je krmíš a kolikrát. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marie – Re: Bak
tomu bohužel nerozumím: co v pet shopu?
 Reagovat na tento příspěvek -1  - Bak – Re: marie
V pet shopu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marie – samice gupky mi po porodu za čas umírají
ahoj všem, jsem začínající akvaristka, a pořídila jsem si mimo jiné gupky(paví očka). než se mi začaly rozmnožovat bylo vše v pořádku, a potom mi začaly samičky umírat. mají splyhlý celý ocas, špatně plavou ale žerou dobře. poradí někdo co s tím? děkuji :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull
1000 ryb v 100 litrech? Nezlobte se ale větší nesmysl jsem tady ještě nečetl. Tohle bych nechtěl vidět ani u potěru tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bohonek – bohoněk
Podle vašeho popisu zduřelých žaber se s největší pravděpodobností jedná o napadení žaber parazity nebo bakteriemi. V tomto případě ryby pár hodin před úhynem lapají u hladiny po vzduchu.O přerybnění zřejmě nejde, protože když se podíváte do akvarií zkušených chovatelů, mají ve 100 l akvariu klidně 1000 rybiček a většina prosperuje. Pouze malé procento ryb roste pomaleji protože se neprosadí při krmení. Proto se také třídí podle velikosti a to často. Pokud ve vašem akvariu prosperují rostliny je již dostatečně zaběhnuté a neměl by být problém ani s dusíkatými látkami.Co se týče akvaria bylo by vhodné zastínit alespoň jednu stěnu. Rybky se potom cítí lépe a jsou vybarvenější a také se méně lekají pohybu okolo akvaria. Na parazity doporučuji přípravek obsahující metylénovou modř- je jich veliká škála od různých výrobců.Na bakterie se mi osvědčil přípravek dezin AB od firmy AQUAR www.aquar.cz. Nejprve vyskoušejte metylénovou modř, protože sám těžko zjistíte pravou příčinu onemocnění žaber a použitím metylénové modři celkem nic nezkazíte. Naopak při použití antibakteriálních prostředků je nutná opatrnost, protože zabijete všechny bakterie a to i nitrifikační, které vám z akvaria odstraňují dusíkaté látky. Proto se tyto prostředky používají jen v nejnutnějším případě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - surpan
Yirka napsal: Změř vodu, uvidíš. Těch neonek je mi docela líto, moc si nezaplavou.

Do budoucna jim hodlám pořídit 6stovku, ale nejdřív musím vypilovat začátecnické chyby a naučit se více o chovu ryb, zatím jsem vždy především pěstoval rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: surpan
Změř vodu, uvidíš. Těch neonek je mi docela líto, moc si nezaplavou.
Yirka napsal: To akvárium má sotva 25 l čistého objemu a je ne mírně, ale dost přerybněno, přičemž krunýřovci a neonky se do něj nehodí. Testovat na N látky to chtělo již dříve, ale i teď ti to může ukázat obrázek. V komentářích si uvědomuješ, že "rybek je více, ale nehodláš se jich zbavovat", tak ti ukázaly cestu samy, myslím.....

Ukázali, ale i když jsem ubral ryb, zůstali jen neonky- 7 kusů, 2 malí krunýřovci, 2 malí panceřnícci, výměna vody pokračovala a neustále to není v pořádku a je to spíš horší
To akvárium má sotva 25 l čistého objemu a je ne mírně, ale dost přerybněno, přičemž krunýřovci a neonky se do něj nehodí. Testovat na N látky to chtělo již dříve, ale i teď ti to může ukázat obrázek. V komentářích si uvědomuješ, že "rybek je více, ale nehodláš se jich zbavovat", tak ti ukázaly cestu samy, myslím.....
Yirka napsal: Nepíšeš nic o rostlinách, filtreaci, ostatní technice, co považuješ za mírné přerybnění, jak dlouho je založeno. To je těžké.

odkaz na akvarko je zde:
www.akvarko.cz/…
filtr vnitřní aquael, na fotce je méně rostlin, v popisu je jich více. ohřívač na 24°C. Akvárko je založeno cca 1,5 měsíce
Nepíšeš nic o rostlinách, filtreaci, ostatní technice, co považuješ za mírné přerybnění, jak dlouho je založeno. To je těžké.
Začínám si myslet, že se jedná o otravu. Ryby již umírají bez viditelných problémů, již se to týká i samců pavích ok a i neonek.
Napadá mě otrava a to buď NO2, NO3, Fe, nebo nedostatek kyslíku.
Nyní vysvětlím proč, ale i proč by k tomu nemělo docházet.
NO2 a NO3. Akvárko je sice 30 litrové a bylo mírně přerybněno, ale vodu měním každý týden 1/4 objemu. Voduz z vodovodu upravuji přípravkem.
Fe. Pokud jsou v baráku staré ocelové vodovodní trubky, napadlo mě že by mohlo dojít k otravě železem. Mohlo by to dokázat i to, že rostlinám se velice daří.
Nedostatek kyslíku. Leda kvůli mírnému přerybnění, ale do nedávna nebyl problém a akvárium je dost zarostlé rostlinami. a CO2 nepřidávám. Takže by to nemělo taky být.
Prosím o nápady a o případné vyvrácení argumentů.
Dnes koupím testy na NO52 a NO3
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: hanyking
...Mám měkkou a kyselejší vodu. Tak ji solím...
Pokud ji solíte kuchyňskou solí, pak to nemá vliv ani na tvrdost vody ani na pH. :)
Což neznamená, že solení vody nemá vliv na gupky... :-)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 58 59

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 36895x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11471-pavi-ocko-gupka-nemoc?od=1115