Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Postupný úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Postupný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.02.2013 07:48 Žena vondr001 [674] Re: Rittersportka
Akvárko si zarybnila moc brzy. Dala do něj najednou spoustu ryb. Akvárko není ještě zaběhlé a není v něm dostatek nitrifikačních baktérií. Denně měň část vody, než se akva zaběhne. Doporučuji přečíst témata pro začátečníky.
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2013 07:41 Rittersportka – Úhyn moll
Zdravím, mám akvárko necelé 3 týdny. Minulý týden jsem v něm měla už 14 obyvatel (betta, čichavci, pancéřníček, sumečci, tetry červenohlavé) a bez problémů s adaptací. V pátek jsem si přikoupila parmičku červenoocasou a 3 molly. V sobotu jsem začala pozorovat slabý zákal vody. Vyčistila jsem filtr. Do druhého dne byly 2 molly mrtvé bez známek zranění. Zákla trval, tak jsem vyměnila 1/3 vody + Sera aquatan, současně jsem odsála i bordel ze dna. Do rána byla voda bez zákalu, ale i třetí molla mrtvá. Ostatní ryby jsou v pohodě. Co může být příčinou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2013 19:49 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
Problém bych nehledal v jejich původu. To by se rozneslo rychle, že jim umírají ryby. Problém bude v nádrži. Prvně by to chtělo velkou výměnu vody, ideálně vícekrát za sebou, aby se protočila voda. Mohl být kontaminovaný třeba kýbl při dolívání vody a koncentrace "jedu" je tak malá, že pomalu zabíjí nejslabší jedince. Pak by to chtělo pořádně změřit vodu. Podle rozmezí 50-100mg/l NO3, to vypadá na papírkový test. Ta hodnota může být úplně jiná a s velkou pravděpodobností to bude ta pravá příčina(i přes přežívající otíky)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2013 19:41 Muž Yirka [9222] Re: Thomatys
Ještě je třetí možnost, a to, že se o ně správně nestaráš a v nádrži nemají vhodné podmínky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2013 18:52 Muž Thomatys [-3] – Před smrtí
Zdravím, tak dneska sem zjistil, že mi umírá další sumec. Je na tom úplně stejně jako ten předešlí a to tím, že mam v akvárku topítko přímo na kraji akvária kde je malá škvírka, no jak ten minulej sumec tak tento tam leze a leží tam vzhůru nohama. Když ho od tam tud vyženu tak se tam zachvíli opět vrátí, zatím co ten poslední v klidu leží jinde a nic s nim není. Ostatním rybám taky nic není, otíci jsou všichni. Takže nechápu proč mi pořád jenom ti sumci umíraj. Když sem ještě u starého akvária měl ryby tak jediný kdo mi přežil byli právě sumci, nic proti ZOO Braník, ale když sem to kupoval tam tak mi to umírá, když sem ty sumce koupil jinde tak jim nic nebylo. Takže babo raď, že umíraj jenom sumci a jiný ryby nic. Takže buď jsou starý nebo jim už od narození něco je nebo je u dna akvária něco co je postupně zabijí.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2013 09:49 R Muž romant [28001] Re: Thomatys
Viděl bych to asi tak, že i ryby jsou smrtelný. To měření je dost neprokazatelný(papírky nebrat) na to, abychom mohli činit nějaké závěry, že je chyba ve vodě. Ty hodnoty NO3 by se daly považovat za vyšší, ale je to o té průkaznosti měření a jak jsem se díval, máš tam i otíky a tam bych předpokládal že zareagují nejdříve. Prostě bych postupoval i nadále stejně, týdně měnil vodu, moc nekrmil, podle potřeby odkaloval dno a při výrazně sníženým výkonu filtru, tento lehce propláchnul akva vodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2013 09:37 Muž Thomatys [-3] – Uhyn
Zdravím, před asi 4 týdny +,- mi umřela jedna rybka od Pavích oček a dneska mi umřel jeden ze sumečku Pancéřníček zlatopásý. Tak sem chtěl vědět jestli tedy chyba je na mé straně co se týká kvality nebo sem hold už podruhé narazil na nějak nemocnou rybu z obchodu. Více informací v mé prezentaci, ale zapíšu sem dnešní měření, je to bohužel měřeno jen odhadovým testem - rychlo test s proužkem na chemický nemám peníze.

NO3 - 50-100
NO2 - 0
GH=DT=TH - 6°-7°
KH - 3°-6
PH - 6,8
Chlor - 0
Teplota od 25 do 26, podle teploty v místnosti.

Krmení 1x až 2x za den, sušené krmivo v poloviční kávové lžičce.

Vodu měním každý týden. Rostliny neodumírají a rostou. Ryby s nima sem problém neměl po koupi mi normálně žili bez problému až do těchto posledních týdnu kdy mi umřeli už 2 odlišné ryby, ostatním nic není. Jen mi asi ryby buď sežrali mladé nebo umřeli, to bohužel nevím, ale vím, že sem je v akváriu už neviděl.

Test bohužel jiný nemám a delší dobu mít nebudu takže tento hrubý proužkový test musí prozatím stačit. Projistotu sem do akvária nakapal protibakteriální sloučenimu neškodnou pro ryby. Do akvária sem totiž nedal od založení vůbec žádné chemikálie, vůbec nic.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 12:47 Muž Yirka [9222] Re: LiborSprysl
U6 pěkných pár let na ně u kolegy koukám a tak vím, že ta teplota je prostě taková. A taky vím, že před pár lety se u něj dveře s kupci ze SK netrhly. Ovšem ten hlavní boom je již pryč. (Stejně tak jako původní ceny). ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 12:29 Muž LiborSprysl [9015] Re: Yirka
Tak kyslík určitě, čistota...to je jasné. Ta teplota mi tedy fakt pro poudící vodu nesedí, ale přít se nechci...Ty na SK mají především původ právě tam, do CZ se jich vozí odtamtud hodně. Nic to nemění na faktu, že jsou lovené "po hodně" a tím značně utrpí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 09:03 Muž Yirka [9222] Re: LiborSprysl
Teplota je OK. Spíš by mě zajímalo, jaký je zdroj. Zda je to dovoz, či tuzemský odchov. Těch je už myslím většina. (I ty na SK mají většinou původ v CZ). A ještě je třeba zhodnoti okysličení vody, tyto rybky potřebují nadstandartní.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 08:06 R Muž romant [28001] Re: trix
Podíval bych se do tohoto vlákna, je tam někde uveden zdejší uživatel, jenž tyto ryby množí, třeba bude umět přesněji poradit on. rybicky.net/forum/5178
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 07:41 trix
Dlžka je 5 cm a ja ich mám už asi 3 tyždne a každy den mi niečo uhynie.Rybyčky keď som doviezol,tak nemali odreniny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 06:52 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
Já myslel, že míň. Ty větší bývají odolnější...o kousek. Většinou se vozí ve velikosti 3-4cm a ty haprujou zcela běžně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 06:47 R Muž romant [28001] Re: LiborSprysl
5cm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 06:41 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
No kolik podle tebe mají cm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 06:39 R Muž romant [28001] Re: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: ...takže k infekci je jen krok...
Spíš krůček. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 06:37 Muž LiborSprysl [9015] Re: trix
Pokud není v nádrži jedovatých dusíků (ta teplota je na mé gusto až zbytečně velmi vysoká), pak dle velikosti soudím, že se jedná o velmi malé rybky. Při jejich transportu je podobný problém jako u otocinklů...jsou lovené po desítkách, převáženy ve velkých pytlích. Jsou pomačkané a odřené, takže k infekci je jen krok...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2013 21:44 trix
Fotka k příspěvku foto bruška

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2013 21:39 trix
Fotka k příspěvku foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2013 21:38 trix
Fotka k příspěvku Po dovezení ryb postupne po niekoľkých dnoch som spozoroval uhyn ryb.
Každý deň uhynu ďalšie rybyčky.Jedna sa o druh Garra Rufa.
Rybyčky majú čistu a filtrovanu vodu.Teplota je okolo 28 C.
Na tele sa objavia červané fliačiky a mám dojem niekedy som videl aj nad hlavičkou pupenec.Rybka potom za jeden ďen uhynie .
Pozna niekto odpoveď.Za info ďakujem.
ĽUBO

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 12:50 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: havranik22
gold molla? To máš teda úžasnou skvadru ryb... tone A kdy jsi je tam vypustil? Jestli jsi dal většinou ryb současně a chceš zamezit dalším úhynům, tak minimálně ty závojnatky musí jít pryč a dál by bylo vhodné denně měnit vodu, aspoň 1/3, lépe i 1/2 a odkalovat.

edit: problém je v tom, že:
1) živorodky a závojnatky produkují hodně odpadu
2) není řádně zaběhnuté akvárko, ideálně měsíc a teprve potom !!!postupně!!! zarybňovat
3) rostliny pomáhají také s likvidací odpadu a pomáhají rychlejšímu záběhu akvárka

Sežen si nějaké ryhcle rosotucí rostliny, např tyhle
rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum
rybicky.net/atlasrostlin/cryptocoryne_aponogetifolia
rybicky.net/atlasrostlin/hygrophila_corymbosa
rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens
rybicky.net/atlasrostlin/pistia_stratiotes
rybicky.net/atlasrostlin/rotala_russila
rybicky.net/atlasrostlin/sagittaria_platyphylla
rybicky.net/atlasrostlin/vallisneria_gigantea
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 12:49 havranik22
ano,je pravda,že rybky které uhynuly byly koupeny po 3 dnech napuštění akvária,ikdyž sem věděl že má být voda ustála až 2 týdny.Názvy rostlin vám nepovím,nekupoval jsem je já,ale v tom by mohl být problém? zkusím je kdyžtak pohledat na netu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 12:46 havranik22
a ještě jeden čichavec,podotýkám,že mi umřely rybky:bojovnice,skalára a ted si nemůžu vzpomenout na název,jejichž podoba je k černé moly,měl jsem černou a 2 bílé...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 12:44 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: havranik22
Závojnatky okamžitě pryč. Je to pro ně malé a v tvorbě odpadu jsou to přeborníci. Oka a ancistruci taky pěkně umí tahat za sebou kabel. Ryby jsi kupoval na dvě fáze jestli dobře chápu? Kdy jsi tam dal první ryby? Za jak dlouho další? Jaké máš rostlinky v akvárku? Velké je velmi široký pojem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 12:38 havranik22
8 neonek,4krunýřovce(malé),pak jsem koupil něco na burze jejichž název neznám,ale pohybují se na dně akvária a jsou podobní humrům...už jen jednu skalárku,4 gupky a 2 závojnatky.Děkuji za pomoc :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 12:37 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: havranik22
Svítíš zbytečně dlouho. Kolik a jaké ryby v akvárku máš? Chtělo by to prezentaci. Po měsící se akvárko teprve začíná tak nějak zabíhat. Jestli tam máš živorodky, tak produkují hodně odpadu, který se rozkládá a pokud nitrifikační bakterie nestíhají likvidovat NO2, tak se nedivím že ryby umírají. Akvárko by se mělo začít zarybňovat zhruba po měsící a postupně na několik fází. Jestli jsi tam narval všechny ryby hned, tak je to velká zátěž pro akvárko. 5 rostlin je taky strašně málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 12:29 Muž azonic [63] - Rostliny
Jaké rybičky ti uhynuly? Koukám že voda má 27°C což je pro některé rybky dost. Mimochodem svítit tak dlouho je podle mě zbytečné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2012 12:17 havranik22 – Vymírání rybiček,prosím o pomoc :(
mám akvárium založené tak měsíc,a tak jednou za týden mi umře rybička,většinou přes noc,ikdyž nevím co to s tím má společného,protože okysličování mi jede 24 h,ale se ztlumeným tlakem a filtr samozřejmě jede také 24h.Přečtl jsem si jak nejlépe krmit,tak jsem krmil 3x denně,kdy potravu měli snězenu do 1-2 minut.Osvětlení mi jede od 7:00 do 23:00.Poté jsem tedy dal rybkám dietu a krmil je jednou denně kdy potravu snědli do minuty,skoro týden byl klid,ale pres dnešní večer zemřeli 2 rybky,většinou to byly malé ale dnešní večer zemřela i skalárka.Snad mi tento web mnou velmi často navštěvovaný pomůže :) :/

parametry akvária:130 l
osvětlení :7:00-23:00
teplota :27
okysličování :24 h,se zmírněným tlakem
rostliny :živé,větší,5
filtr :24h
založeno :před měsícem
krmivo :obyčejné pro všechny rybky
dno :písek

!akváriu byla odpuštěna 1/3 vody a vyčištěno dno odkalovačem!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2012 00:29 lakystar
strava: krmím ich tak že ráno vločky a večer jadna mrazená kocka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2012 23:16 lakystar
ta zostalo mich už iba 14, 9živorodiek, 2 prisavnici, 1 mrenka, 2prisavky thajske?čo mám z nimi spraviť?
aké ryby by boli vhodné do 60l akvária?(do hornej časti a do dlnej časti)
teraz tie ryby čo mám sú niečim nakazené alebo nie?
mrenky som kupoval u akvaristu v MI aj prísavnikov a ostatne v prešove zoocentrum
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   18.08.2012 20:26 R Muž romant [28001] Re: lakystar
Pouč se ze svých chyb a začni znovu, vše podstatné Ti již kolegové napsali. Před tím než si nějakou rybu do nádrže pořídíš, tak se mrkni na její nároky a potřeby a orientuj se podle toho. To akvárium není ani malý ani velký a bude se z něj dát udělat pěkná a funkční nádrž. Podívej se do sekce nádrže a okoukni tam co ostatní v podobných akváriích mají. Poslední rada na závěr, měň tu vodu denně, ať se ještě zachrání co se zachránit dá. Co půjde rozdat, rozdej, co ne vzhledem ke zdravotnímu stavu nezbyde než utratit(silně perlivá voda je spolehlivá) a začni znovu a lépe. Zdejší stránky jsou doslova napěchovaný radama jak a co udělat tak aby to fungovalo, tak studuj a nestyď se zeptat, když něčemu nebudeš rozumět. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.08.2012 19:26 R Muž Silent [5949] Re: lakystar
Ryby hynou, protože jsou v dlouhodobě neudržitelné nádrži. 17 ryb z toho 10 živorodek, 2 sekavky nádherné, 2 přísavky thajské a 2 předpokládám ancistrusi nemůžou v 60ti litrové nádrži přežít delší dobu. Dejme tomu při zamhouřeném oku tam lze chovat ty živorodky, ale ostatní ryby ani omylem. Ty sis patrně o těchto rybách před koupí nic nezjistil, protože jinak bys je nemohl takto dát dohromady. Podle fotky je sekavka vyhublá nejspíše i nevhodnou stravou. Pokud nesnížíš stav ryb tak budou úhyny nejspíše pokračovat. Při tom zarybnění je i filtrace poddimenzovaná co se objemu hmoty týče, rostlin také velmi málo a tudíž to výměna vody 1/3 jedenkrát týdně nezachrání. Doporučím přečíst alespoň tyto základy www.horacovoakvarium.cz/… www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   18.08.2012 19:19 Muž Yirka [9222] Re: lakystar
Té rybky mi je líto už od podívání a kdybych měl tu moc tak ti přikážu: okamžitě ji utrať! (Tyto rybky stejně do tak malé nádrže nepatří). Stejně tak je ta nádrž nevhodná pro přísavku thajskou. Vždyť si o nich něco přečti. ne
Jinak schází informace jak dlouho je nádrž založená a jak byly rybky přidávány a z jakých zdrojů a jak byly karanténovány. Tam by mohl být zakopaný pes.
Edit: ještě prosím přesunout do tématu - třeba hned kousek vedle: Jaká je to nemoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2012 18:29 lakystar – vředovitost ryb
Fotka k příspěvku Prepáčte, že akladám novú temu, ale musím.
Minulý týždeň mi zahinula mrenka nádherna a black molly dnes už druhý deň leží druhá mrenka na boku tažko sa bohybuje, tuknete do nej on nič ako by stratila únikovz reflex.Môže to byť vředovitost ryb? Aleo čo im je? ale za 2 týždne tri nie niečo v poriadku.

akvarium: 60l
zabehnute: pomocou Sera nitrivec
filter: Hailea BT-400
ryby: 17 rýb 10živorodiek (3black molly, 4 gold, 3červené), 3 mrenky nádherné, 2 prísavka thajska, 2 prísavnici
rastliny: riasová guľka, javský mach
starosltivosť: raz týždeňe mením 1/3 vody

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2012 09:56 Redgi
Uvidím co bude dál, jak se bude akvárium vyvíjet v následujících dnech. Každopádně zatím dík za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2012 09:49 R Muž romant [28001] Re: Redgi
Ano, jsou. Mrkni do vlákna stran testů a uvidíš, s čím jsou dobrý zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2012 09:47 Redgi
Dajan 3in1

ph - 6.4
kh - 10
Gh - 10

To jsou ty papírky vážně tak nahov.. ? :-D
Každý test má jiné hodnoty....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2012 09:43 R Muž romant [28001] Re: Redgi
To je jako detektivka, každou chvilku jinej pachatel. :) Tak vážněji, pokud to jsou hodnoty po výměně vody, tak to už je lepší, ale stejně bych to ověřil jiným kontrolním měřením. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2012 09:39 Redgi
Tak aktualní stav:

NO3 - 20
NO2 - 0
Gh - 7
Kh - 10
ph - 7.2
cl - 0

Odkaleno a přidány rašelinové výluhy Torben
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2012 09:24 R Muž romant [28001] Re: hr
Ten věk už mě napadl včera v souvislosti s tou teplotou, ale pořád si myslím, že na vině bude rozhoupaná voda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2012 09:19 Redgi
Nasazuji vodoléčbu a uvidime co dal. odkalím akva a udělám testy znovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2012 09:14 R Muž romant [28001] Re: Redgi
Inu to by bylo na pováženou, ale je otázka jak přesné je to měření, té hodnotě "nula" u NO3 z vodovodu se zdráhám uvěřit. Ať už je to tak, či tak, vypadá to, že Ti akvárium místo toho aby NO3 konzumovalo, tak ho vytváří. Zaměřil bych se na množství rostlin, zvláštěpak rychlejirostoucích a nějakých specialitů na dusičnany, mám na mysli plovoučky, to jako opatření dlouhodobé a jako krátkodobé je ta vodoléčba, jako okamžitá pomoc při snížení hodnoty dusičnanů. Ovšem ani těch 50 mg/l není žádné závratná hodnota, ale u citlivějších ryb to může už být problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2012 09:05 Redgi Re: Redgi
Redgi napsal: Tady jsou dnešní hodnoty:
JBL EasyTest 6in1

NO3 - 50
NO2 - 0
GH - 14
KH - 6
Ph - 7,2
CL - 0

Tady je vodod:

NO3 - 0
NO2 - 0
GH - 14
Kh - 10
Ph - 7,2
cl - 0
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2012 09:02 Redgi Re: romant
romant napsal: Tak změř ještě akvárko, ať je vidět jak se to NO3 hejbe, mělo by bejt nižší než na vstupu.

sorry, špatně jsme se pochopily. Ty hodnoty byly z akvárka.
Vodovod udělám teď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2012 09:00 R Muž romant [28001] Re: Redgi
Tak změř ještě akvárko, ať je vidět jak se to NO3 hejbe, mělo by bejt nižší než na vstupu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2012 08:57 Redgi Re: romant
jj voda z vodovodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2012 08:55 R Muž romant [28001] Re: Redgi
To je akvárko nebo vodovod?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.08.2012 08:54 Redgi
Tady jsou dnešní hodnoty:
JBL EasyTest 6in1

NO3 - 50
NO2 - 0
GH - 14
KH - 6
Ph - 7,2
CL - 0

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2012 22:31 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Redgi
kdyby ti ty dusičnany vyšly vyšší tak změř i vodu z vodovodu, jaká je hodnota tam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.08.2012 21:58 R Muž romant [28001] Re: Redgi
No, nejen zní, ale i funguje. X-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 48

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26781x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3116-postupny-uhyn-ryb?od=778