Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Postupný úhyn ryb

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 9 Přejít na další stránku   1  
Postupný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2016 14:44 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Yirka
Sa to tu nejako zvrhlo prim k extrémnym tvrdeniam, žiaľ :-( Zjavne nechce jedna strana pochopiť druhú a naopak. Nezdá sa mi ani extrém žiadnej výmeny vody - dobre, aj ak nemá dusičnany, nenapil by som sa mesačnej vody z akvária určite, čo rôzne organické látky?

Ale ani extrém tvrdošijného odmietania merania - zoberme trebárs moje pomocné akvárium "rozplávačka", kde nehnojím, je to také chovné low-tech akvárium. Vďaka meraniam viem, že v súčastnosti (už je tam len cca 30 ancíkov) stačí meniť raz za týždeň maximum vody, pretože filtrácia zvláda dusitany konštantne a dusičnany z cca 10 mg/l stúpnu na cca 50 mg/l (a to asi tretinu priestoru vypĺňajú dva mohutné trsy Egerie, cca 50-100 stoniek dĺžky cca 30 cm, takže nie je pravda ani to, že "stačí hodiť kus Egeria densa a dusičnany budú vždynízko", to teda nie, až taká zázračnica to nie je) a vďaka meraniam som vedel, že keď som tam mal niekoľkonásobne viac ancíkov, musel som meniť každé 3 dni maximum vody. Bez meraní by som netušil, či mám meniť denne, či stačí raz za týždeň tretina alebo v akom stave sú procesy všeobecne. A nech sa nikto nehnevá, ale riešiť situáciu až keď mi rybky dychčia pod hladinou, to mi príde dosť neskoro.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2016 14:13 zuzakva Re: NHKG
Já ve svém akváriu neměním vodu vůbec - jen dolévám demi. No ano, při čištění filtru (tak jednou za půl roku - čistím v případě zpomalení průtoku) se nějaká ta voda vymění, ale to je zanedbatelné. A občas odkalování, ale odkaluji jen "chirurgicky" vzduchovací hadičkou, pokud mě někde vizuálně irituje nějaký bordýlek :-D Akvárium má 50 litrů, žádný zázrak to není, ve velkém akváriu by to bylo mnohem snazší.


Základ je, nepřerybňovat - a ano, dost kytek. Nemusí to být Egeria.
A ano, pokud hightech = EI, tak zhroutila. EI vymyslel někdo, kdo měl velké svaly a barvoslepé oči, tak nahradil testy výměnou vody pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.03.2016 14:08 Muž Yirka [9123] Re: zuzakva
Děvče, nezlob se na mě, ale vidíš ty věci poněkud zkresleně a rozhodně se nedají vydávat za nějaká obecně platná pravidla. Dokonce si troufnu říci, že od tříměsíční akvaristky zní poněkud troufale.
A vycházet z toho, že v nádrži je nižší NO3 než ve vodě z kohoutku a říkat si, že je ta voda v nádrži kvalitnější? Sorry. To už není ani na diskusi. Ono totiž stačí do nádrže vhodit kus Egeria Densa a ty dusičnany budou vždy velmi nízko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.03.2016 14:08 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: zuzakva
Nevím o jediném sladkovodním akváriu tady na rybičkách, kde by byla rovnováha a fungovalo bez výměny vody. I většina high tech akvárií by se bez masivní výměny vody po čase zhroutila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2016 13:58 zuzakva Re: koyack
Právě proto, že má akvárium tři měsíce, by se měl naučit jak funguje a co se v něm děje...


Že je v akváriu lepší voda než ve vodovodu tě překvapuje? Máš pocit, že voda se musí v akváriu zhoršovat? Pak raději no comment.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   03.03.2016 13:55 Muž koyack [87] Re: zuzakva
Takže máte lepší vodu v akváriu než, která vám teče z kohoutku. To by mě zajímalo co ti vaši chovanci v akvárku vylučují. Píšete o bio.rovnováze. Myslíte, že tazatel který má akvárium cca. tři měsíce bude mít s rovnováhou v akváriu nějaké praktické zkušenosti? Já se domnívám, že ne. A radit mu, když mu padá jedna ryba za druhou neměnit vodu ale koupit testy a měřit tak to mě přijde hodně ujeté. Co funguje vám nemusí fungovat jinde. Takže já jdu vyměnit vodu tak jako každý týden, no snad to ty moje rybky nějak přežijí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.03.2016 13:15 zuzakva Re: koyack
koyack napsal: Cituji: "Pro mě jsou ty kýble s vodou asi moc těžký no, tak vodu neměním, radši občas změřím". A já hlupák se s těma kýblema tahám a přitom si stačí koupit testy a měřit. Tak doufám, že ty vaše názory si nevezme k srdci nějaký akvaristický potěr.

Ano stačí měřit, na základě měření vědět, co se v akváriu děje a akvárium provozovat tak, aby bylo v biologické rovnováze. Pak stačí výměny jen malé, nejsou nijak kritické (tedy když se vynechají, nic hrozného se neděje), nebo dokonce žádné (ani to není u nepřerybněných nádrží scifi). Bavíme se tedy o nádrži v biologické rovnováze, která by asi měla být cílem většiny akvaristů, ne nějaké velkokapacitní odchovně.

Ale jsem holka, nerada tahám těžké věci a nejsem jako spousta mužů barvoslepá :-D. Ale i to se dá řešit, ten test se dá vyfotit a vyhodnotit ve Photoshopu :-D

A hlavně, výměnami člověk dosáhne maximálně tak dobré vody, jaká mu teče ze zdroje. To může být ale dost katastrofa. Já mám v akváriu například asi desetkrát méně dusičnanů než ve vodě z vodovodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.03.2016 12:58 Muž koyack [87] Re: zuzakva
Cituji: "Pro mě jsou ty kýble s vodou asi moc těžký no, tak vodu neměním, radši občas změřím". A já hlupák se s těma kýblema tahám a přitom si stačí koupit testy a měřit. Tak doufám, že ty vaše názory si nevezme k srdci nějaký akvaristický potěr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2016 11:58 Muž motýlek [275] Re: zuzakva
rozumný postoj ... já se snažím podobně řešit přístup k udržování rovnováhy v akvárku ... samozřejmě, že u odchovny to je jinak, ale u společenského či druhového akvárii je výměna vody v naprosto pravidelných intervalech pro úředníky ... osobně "se podívám a vidím" ;-) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.03.2016 11:54 zuzakva Re: koyack
1) změřit

2) na základě měření zjistit příčinu

3) odstranit příčinu (což může a nemusí zahrnovat výměnu vody)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2016 11:52 zuzakva Re: NHKG
Nedělá tenhle přístup z té akvaristiky trošku otročinu? Neměřit, nezajímat se, co se tam skutečně děje, ale preventivně měnit měnit měnit a nevynechávat? Pro mě jsou ty kýble s vodou asi moc těžký no, tak vodu neměním, radši občas změřím. Taky z vodovodu tečou věci, co v akváriu mít nechci, udržovat kvalitu vody výměnami by byla rezignace na kvalitu vody. Ale to je asi bolest Prahy. Ale každý soudruh podle svých potřeb a možností.

U mě je fungující akvárko takové, kde stačí tak hodina údržby měsíčně, z čehož je 90% krmení ryb a protrhávání rostlin. Ne takové, které se v rovnováze musí udržovat neustálou výměnou vody. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2016 11:52 Muž koyack [87] Re: zuzakva
Takže jestli jsem vás dobře pochopil, doporučujete tazateli /VitekV/ vodu neměnit ale změřit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   03.03.2016 09:29 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Vítek V
Připravky nejsou potřeba. Hlavně ty výměny dělat pravidelně a nevynechávat. Naopak v případě problémů provádět častěji. A zjisti si parametry vody co do akvária liješ, měřit akvarijní vodu není nutné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2016 09:12 Vítek V Re: romant
Co mi doporucis za přípravek , při výměně vody ? Dávám aquasafe nebo aquatan ..
Mám dávat při každé výměně ? Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:52 zuzakva Re: romant
Ten o otravě nic neví, proto se ptá. Samozřejmě je možné, že tu betty umřely na něco jiného než ty skaláry, ale pokud to má stejnou příčinu, na dusík nevěřím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:48 R Muž romant [27987] Re: zuzakva
Tazatel dnes v 17:42.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:48 zuzakva
já prostě nemám křišťálovou kouli ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:46 zuzakva Re: romant
a my vime, ze je to otrava? lapani u hladiny nemusi byt jen otrava, muze to byt i infekce, pokud lapaji betty, je neco divne..., kdyby odesly skalary a betty to ignorovaly, byla by otrava celkem zrejma
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.03.2016 19:44 R Muž romant [27987] Re: zuzakva
Ale o dusičnany tady nejde. ;-) Jinak klidně si raď lidem ať vodu nejdříve změří, já jim poradím ať vodu hned při zpozorování příznaků otravy, jak to popisuje tazatel prostě a jednoduše vymění. X-) Nemám s tvým názorem problém, jenom mám prostě jiný. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:39 zuzakva Re: romant
Tu vodu je ale záhodno změřit tak jak je, ne po výměně.


BTW: já jako pražačka bych výměnami vody obsah dusičnanů v akváriu radikálně ZVYŠOVALA:)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:37 R Muž romant [27987] Re: zervan
Já to zjednoduším, jakmile pozoruji lapat po vzduchu u hladiny skaláru, mají v tom prsty buď dusitany a nebo v horším případě čpavek a ten je o to zákeřnější, že se ukáže jenom tzv. na chvilku a když se dostaneme k jeho měření, už tam prostě nic nenaměříme, proto možná tak tvrdošíjně "odmítám" to měření. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.03.2016 19:32 R Muž romant [27987] Re: zuzakva
Já bych před tím, než budu měřit všechno, vyměnil polovinu vody. :) Moje zkušenost říká, že posléze nebudu muset měřit takřka nic. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:32 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: romant
Tak ja odpoviem: dusitany a dusičnany predsa :)

a) sú vo vysokej miere dusitany a dusičnany v pohode: je nutné zlepšiť filtráciu, lebo to nezvláda, potom nebude treba meniť vodu častejšie;

b) sú vo vysokej miere dusičnany, ale dusitany v pohode: filter je OK a pomôže len častá výmena vody alebo nechať akvárium riadne zarásť rýchlymi rastlinami ako Egeria, ak je aj dosť silné svetlo;

c) vo vysokej miere sú oboje: treba aj zlepšiť filtráciu, aj častejšie meniť vodu alebo zarásť akvárium;

d) oboje sú v pohode: chyba je niekde úplne inde, treba usilovne pátrať.

Vari nestojí za to rozlíšiť tieto 4 situácie? ;) Tak ako píše zuzakva, ani ja by som nemusel meniť vodu, ak by šlo len o dusíkaté látky, lebo ich musím denne pridávať :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:28 zuzakva Re: romant
Já bych změřila všechno, ale primárně samozřemě dusík, pH...


Ne, betta skutečně nezačne odcházet jako první, betta splendens, klasická domestikovaná vydrží ohledně vody téměř cokoliv, daleko víc, než jakákoliv jiná ryba, co jsem kdy měla - a to včetně chloru nebo mědi - za to na parazity jsou dost citlivé. Jakkoliv s tím nesouhlasím, znám lidi co množí (na kšeft) betty způsobem, který by žádná jiná ryba nepřežila - malá nádržka, zkažená voda (když zrovna nebyl čas, že...) 100% výměna za neodstátou vodovodní, oodinózu léčit od oka modrou skalicí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:21 R Muž romant [27987] Re: zuzakva
Znovu se zeptám, co má změřit? X-) Nic proti tvému systému provozování akvaria, když víš co děláš, nemám s tím problém. Betta odejde na vysoký koncentrce N látek stejně tak rychle, jako jiný ryby a možná i rychleji. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:20 Vítek V Re: zuzakva
Když jsem měl 60 l akva tak jsem taky neměnil , jen doleval a 4 roky bylo vše v pohodě s obyc molitanovim filtrem .. A vodu jsem měnil 1 x Za 3 měsíce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:18 Vítek V Re: romant
Když menim vodu tak ten filtr lehce oplachnu tou vodou kterou vypoustim ..
Mám to čistit ještě nějak víc ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.03.2016 19:18 zuzakva Re: romant
já vodu neměním vůbec, jen dolévám odpařenou demi :))))

ale nevím o jeho akváriu nic, jen prostě betta není ryba, která začne odcházet první na špatnou filtraci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:15 Vítek V Re: zuzakva
Myslím že ne , rybky jsou na pohled zdravé a potravu přijímají až až ..
Spíš jestli ty samice neuhonili skaláry nebo parmy .. 2 Betty jsem totiž ani nenašel .. O to se asi dole postarali ancistrusy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.03.2016 19:14 R Muž romant [27987] Re: zuzakva
A co má změřit? Když někdo mění vodu jednou za měsíc, má v akváriu skaláry a ancáky(filtrace na hraně), tak se prostě není čemu divit, systém se nasytil a kyvadlo se vychýlilo na druhou stranu. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:05 zuzakva Re: Vítek V
Změř tu vodu, ale je mi divné, že by zrovna betty umíraly na lapání u hladiny... O2/CO2 ve vodě je moc nezajímá, krom skutečných extrémů, a i na ten dusík jsou extra odolné, podle mých zkušeností (viděla jsem betty přežívat v doslova hnijící smradlavé dlouhodobě zanedbané vodě). Nemáš tam nějakou infekci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 18:13 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: romant
Samozrejme vodu treba meniť v každom prípade hneď, ale predsa len, ak človek vie, na čom je, tak vie aj to, či stačí vymeniť polovicu vody alebo radšej 80% alebo hneď aj opakovane (čo zase pri takom objeme nie je až tak zanedbateľné). Určite však nie čakať, kým sa kúpi test a až potom meniť vodu.. to len ak je hneď po ruke ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.03.2016 18:08 R Muž romant [27987] Re: Vítek V
Na co testy? Když vidím ryby lapat u hladiny, nepřemějšlím o blbostech a jdu měnit vodu, klidně polovinu nádrže a potom teprve pátrám po příčinách, tedy si myslím, že máš rozhozenou nitrifikaci, prostě nefunguje a hromadí se ti tam více či méně škodlivý N látky a ty z vody jinak, než tou intenzivní výměnou efektivně nedostaneš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 18:05 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Vítek V
Debata o testoch s rôznymi názormi je tu: rybicky.net/forum/423-testy-vody
Za seba veľmi odporúčam JBL testy.

Hnedá riasa budú rozsievky a to tiež môže napovedať že bude problém s nedostatočnou filtráciou a hromadením dusitanov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 17:55 Vítek V Re: afc1886
Akva je založené cca 3 měsíce ..

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 17:53 Vítek V Re: zervan
Jaký test je na to nejlepší ?Objevila se mi hnědá řasa tak mi poradili ať dávám co2 plus od tetry .. Tak mám strach jestli jsem tím neuskodil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 17:50 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Vítek V
Chýba podstatný údaj - aký je objem akvária a čo sa stalo pred pár týždňami, boli nejaké rybky pridané alebo iná zmena? Meniť raz za mesiac v prerybnenom akváriu (netvrdím, že je, nevieme objem) by podľa opisu mohlo znamenať otravu dusitanmi, ale možno i dusičnanmi, pokiaľ sú neznáme hodnoty a ešte sa len tak naslepo hnojí. Takže ako prvá pomoc: výmena vody, ale na stanovenie príčiny problémov, aby sa im dalo vyhnúť, by som zmeral dusitany a dusičnany určite.

Edit: pardon, v predošlom príspevku je 240 l, to je dosť... prerybnené to hádam nie je, ale i tak tá výmena a zmeranie na stanovenie príčiny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.03.2016 17:49 R Muž afc1886 [14681] Re: Vítek V
Zaměř se na kvalitu vody.Filtr nic moc na to akva a výměna vody 1/3 jednou za měsíc je bída.Vodu by jsi měl měnit 1/3 co týden.Teď měň vodu každý den jednu třetinu,neli polovinu.
Edit-Jak dlouho je akva založené?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 17:42 Vítek V Re: afc1886
Filtr juwel bio 3
Měl jsem 6 skalár teď už jen 4 .. Parmicku cervenoploutvou ( ta už také není ) nějaké parmicky, mechové a ctyrpruhe a asi 10 ancistrusu .. 4 ks sekavec a ze 4 ks samice betta zbyla jen jedna a samec je pořad ok .. Vodu menim 1/3 cca každý měsíc ..
Začal jsem přidávat hnojivo a co2 roztok tak se bojim jestli to není ta příčina . vzduchovani jsem zapnul teprv včera když jedna ze skalár lapala po dechu a dnes jsem ji našel mrtvou

Díky za každou radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 16:34 R Muž afc1886 [14681] Re: Vítek V
Rozepiš se víc,jaký filtr,jaké ryby,jyká údržba atd,nebo zařiď prezentaci.
Edit-máš CO2,jestli jsi ve správném tématu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 16:27 Vítek V
Ahoj , prosím poradte

Pokaždé mi nějaka ryba začne lapat po dechu u hladiny a do 2 dnu je po ní

Během 14 dni už asi 4 ryby .. Co může být špatně ?

Akva 240 l , voda tvrdá ze studny , přidáván aquatan

Zkusil jsem zapojit vzduchovani

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   13.02.2016 13:40 Muž NASREDDIN [1383] Re: Evík
Úhyn je způsoben akvaristou.
Přesněji neznalostí aspoň nějakých základních akvaristických pravidel.

Patrně ta filtrace nebude tak funkční, jak se domníváš.
Akvárko nebude zaběhlé, nebo o něj není náležitě pečováno.
Ten rybí mix napovídá o špatném začátku.


edit:
trocha četby do začátku
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   13.02.2016 13:37 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Evík
Nevhodné podmínky. Ihned vyměň 50% vody. Pak si založ prezentaci. Ale kombinace závojnatka + skaláry by chtěla minimálně 500l nádrž!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.02.2016 13:36 Muž Jifi [675] Re: Evík
1) z té trochy informací se nedá říct lautr nic
2) ale tuším, že závojnatka ke skalárám není dobrá volba

Popiš pořádně situaci:
- jak velké akvárko
- kdy bylo založené
- jak často měníte vodu a kolik
- jaká filtrace
- atd.

Zakalená voda - to není dobré; možná to je přemnožený nálevník.

"kytky umělé" - to tam jako nemáte živé kytky ??? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 13:33 Evík – Dotaz
Ahoj Všem,včera jsme dali do akvárka poprvé skaláry....dnes jsem našla dva mrtvé a umírají další teplota kolem 26stupnů a bublinky mírné vodu mají mírně zkalenou ale filtr funguje,kytky umělé máme tam i závojnatky a bojovnici,poradí někdo čím může bít takový úhyn způsoben? :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 13:48 Muž Legioix [574] Re: kralovi
Za tu cenu je to strašně předražené. Ted se mi ale dostal do ruky tento: www.zoofast.cz/… a je to kupodivu za tu cenu asi nejlepší funkční filtr.

www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 13:38 Muž Yirka [9123] Re: kralovi
Za mě určitě ne, a za tu cenu již vůbec ne.
Jak psal kolega Legioix, do té velikosti objemu je opravdu nejlepší bublifuk (existuje i levnější vatianta - www.akva-exo.cz/… ). Je k ní pouze potřebný vzduchovací motorek.
Oboje dohromady pak spojují čerpadla, viz mnou uvedená řada Atman At 200 až 203 s výhodou minimální hlučnosti. www.greenpets.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 13:33 kralovi Re: Legioix
Legioix napsal: Podle tohoto to zvládne i totální začátečník: rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
Večer sena to podívám, děkuju.
Ještě se chci zeptat názor na tento filtr profiplants.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 13:29 Muž Legioix [574] Re: kralovi
Podle tohoto to zvládne i totální začátečník: rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 13:25 kralovi Re: Legioix
Legioix napsal: kralovi napsala:
akvárium má 40x25x25cm


To akvárium ale nemá těch 40l, ale jen 25l. Po odečtení skel, dna a dekorace tam bude ve výsledku cca 18l vody což je pro platy stejně málo. Tím pádem nemá ani cenu řešit filtraci. Do tak malého akvária je nejlepší bublifuk: www.akva-tera.cz/…# pokud teda máte vzduchovací motorek a nebo to vyřešit tou kostkou molitanu a ten stavajici filtr do nej zadlabat.

tak teď už jsem se úplně ztratila smich . Rozměry jsou 50x25x25. což je stejně málo. Tak jinak. Je tu nějaký akvarista z Prahy a okolí (nejlepe směr mělník), který by byl ochotný nám pomoct se založením akvaria a výběrem rybiček?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [9] ...... 48

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26751x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3116-postupny-uhyn-ryb?od=401