Garra rufa - chov, odchov
Děkuji za upozornění, podezřívala jsem v akváriu kdekoho, ale garry ne. Tak proto máme hromady ulit a málo dříve mírně přemnožených malých šneků.
Myslím že rostou podobně jako ostatní ryby. Jen chci upozornit že žerou šneky, nikde jsem se o tom nedočetl. Nevím jestli to teda dělají všechny, nebo z nějakého důvodu jen ty mé.
Zdravím,
nedávno jsem si pořídila právě gary rudohnědé a poněkud mě vyděsilo, že plavou jaksi našikmo, ne s vodorovným tělem jako jiné rybky, ale asi je to normální, vypadají vitálně.
Zajímalo by mě, jak rychle tyto rybky vyrostou do plné velikosti? Já si pořídila gary, které mají cca 4-5 cm, jsou asi jako malá mečovka, moje sestra si o několik dní později koupila také gary rudohnědé, ale její mají tak více než 10 cm, měly by tedy být o hodně starší, ne?
Starší reakce
Dej vědět. Ruducha mě zajímá.
Před čtyřmi dny jsem si čtyři pořídil. První den byly opravdu zalezlé. Včera jsem je pozoroval všechny. Šmejdí po celém akva. Ode dna se postupně posouvají k hladině po celém akváriu. Sice nebarevná, ale tvarem těla a chováním hezká, zajímavá rybka. Na tu řasu jsem sám zvědavý. Ale to až časem
Chová někdo Garru gotyla? V tomto článku o ní pějou, jak žere ruduchu
rybicky.net/clanky/1278-
Jest tomu tak? Já jsem měla g.rufa, zase pořídím, ale jestli šly i po ruduše, nevím? Uklizeči ale super.
Starší reakce
Nazdar, pořiď si Kambodžky!!!! Je lovím na etapy, vychcanější Garry jsem ještě neviděl.-)
Moje by měli mít podle atlasu 7cm, tři z těch 6ti už jsou pěkný mackové, další neplánuji, 6 jich stačí úplně, jsou to dokonalý vysavači
líbí se mi u nich to že nejsou plachý, naopak se rádi předvádějí, to se jen tak nevidí u ryb dna
Starší reakce
Netuším, u mě Flavatry toto nedělají, to by bylo to poslední
spíš se pošťuchují ale neshlukují, skupinku tvoří max 2. Toto jak leží na sobě mi přijde divný, ale snad bude někdo vědět
Je to normální? Všech 6 na hromadě.
Starší reakce
Tak já budu mít flavatra ty jsou o něco menší, těším se na ně
Tyhle jsou taky 3 cm. Už si ani nepamatuju, jak byly veliký ty dvě obří potvory.-)))
Tak já je budu mít zítra, před chvílí mi psali z Vivária že mají pro mě připravené 4ks 3cm velikost
A které? Žlutopruhé? Odkud?
Dneska jsem dovez 3 malý.-) Díky Lucasio.-)
Starší reakce
Vzácná chvilka v klidu
Starší reakce
Tak to jsi mě uklidnil, dočetl jsem se to v atlase, tak si to raději ověřuji, nechce se mi kupovat krycí sklo
. Díky
Ne nevyskakují.
Je pravda, že ty moje jsou už dost velký.....ale ani když byly malý, tak ne.
Ještě jeden skromný dotaz pro ty co mají Garry bez krytu či skla na akváriu, je pravda že rádi vyskakují?
Tak to fakt netuším, já si ani nejsem jistá, co za druh to vlastně mám.
Každopádně jsou zábavné, živé, lítají sem tam, furt něco pucujou a trochu se pošťuchujou.
Díky moc, potěšili jste mě, byli tam plánované původně ještě před koupí skla, ale pak jsem znejistěl, teď to vypadá že se mohu držet podle původního plánu
ještě jeden dotaz, je rozdíl v chování mezi jednotlivými druhy Garry?
Jj, ty čtyři jsou tak akorát.
Nevím, parmičky jsem ještě neměl, ale vím že umí být rychlý, Razborky jsou taky rychlý tak snad by to mohlo být ok, přemýšlel jsem 2 kusech, ale po konzultaci s Atomret je to prý málo, tak jsem si řekl že 4ks nechci to přehnat
Napadání jsem nepozorovala. Občas se některá pokouší přisát na velké pomalé čichavce, ale většinou si hledí samy sebe. Ostatních ryb si nevšímají vůbec. Parmičky jsou asi celkem živé, ne? To by mělo být v pohodě.
Jinak já mám teda asi garry gotyly, myslím.
Třeba s Tetrama úplně na pohodu.-)
Ahoj, můžu dotaz na Gary? Četl jsem že napadají občas jiné ryby, co je na tom pravdy, nemám s nimi zkušenosti, chtěl jsem je do akva NoName, bude tam jeden druh parmiček 10ks na způsob pětipruhých a rasborky co už tam jsou (nebyli v plánu ale nešlo jinak). Myslíte, že by to bylo do pohody?
Starší reakce
Toto téma má pouze dvě stránky, stačí srolovat.....
Mám otázku, čistě z říše Sci fi. Poved se tu někomu odchov?
Starší reakce
Min. 10 pokud to prostor dovolí
Lepší je hejno. Při menším počtu obtěžují ostatní ryby.
Zdravím , mám ve 240 nevě dvě Garry rufy, spolu s Pancéřníky a Ancíky. Je dobré je chovat v hejnu nebo stačí 2 - 3 kusy?
Starší reakce
my jsme je pořídili za 22 kč na dermaquarium.eu . Je to ale normálně česká společnost, kteří se na rybky specializují
Chtělo by napsat, v jaké lokalitě sháníte. Já koupila Garry normálně v akvaristice, konktrétně v Brně. Viděla jsem je hned ve 2 prodejnách.
Tak ten pan Hanáček inzeruje rybky na Bazosi. Je tam kont. vč. telefonu:
zvirata.bazos.cz/… Uherský Brod - směrem na Nivnici ... pan Hanáček (?) ... Zkus najít na mapě ... Já jsem teď jen na telefonu, ale možná mám doma kontakt - poslal bych zítra ...
0 23.10.2017 10:25 Andy – Rybky
Dobrý den,kde prosim koupím rybičky Garra Rufa?nějaký drobný chovatel nebo prodejna,prosim poraďte
Starší reakce
Já mám Garry flavatra společně s krevetkami ve 180 l. Dospělých si nevšímají, ale jestli občas nesežerou mladé, to nevím. Určitě to tak dělají i ostatní ryby.
Mohly by být Garry s krevetkami ve společenské nádrži? 190 l. Má někdo společně?
Starší reakce
jj - ale to bylo přes přímluvu - normálně to v malém neprodává ...
já je získal od velkochovatele z Uh.Brodu - tuším Hanáček (?) ... po 13 Kč ...
To už motýlek asi neřeší, když je nemá. A já uvidím, co mám. Zatím vypadajou obě rybky stejně.
Jedna věc je, že se třou, druhá věc je odchov. A ten je obtížný, protože to chce specifické podmínky chemické i fyzikální.
Prý se třou docela ochotně a vlastní potěr neloví, takže je to možné. Jen doufám,že mi vydržijou déle než rok.
Maq: Já su taky z Hané
v Brně sice náplava, už X let, ale hantec je sranda.
(to "-jou" je tam pro Tebe)
byla to samostatná nádrž - asi 30 litrů ... jednou jsem tam objevil i nějaký potěr - ale bylo to strašně malé a nejsem si jist - pohybovalo se to po dně a zmizelo mezi štěrk ... měl jsem tam takový malý, ale hodně rychlý filtr - vymyslel jsem to tak, že voda z něj šla na krycí sklo - jinak by to byl "protiproud" jako prase - ono je to vlnění hladiny vidět i na foto
... ty ďubky jsou buchanky ...
Zakucelka je Ludwiga,že. Tu teda nežraly. A měls tam u jich i jiné druhy, tedy ryb?
Maq: Myslíš to jediné Moravské "majou",co mi uniklo?
Přidat reakci
[1] 2 3
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10776x