Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Postupný úhyn ryb

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Postupný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:39 Žena Lucie Š. [96]
Jediné kde si nechávám odtát vodu je Finito, kde mám krevety a borarasky. To je na jeden barel, ale k neonkám a do Axolotího, to musim valit rovnou a skoro si myslím, že nejvíc na chlor trpí Axové a tam, musím zaklepat je vše v pohodě. Jen teda musím našetřit a pořešit filtry do obou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:35 Žena Lucie Š. [96] Re: 4Sima
No právě, nejde mi to do hlavy, že vše ostatní je v pohodě. Myslíte, že mám ještě dokončit tu léčbu Eshou, nebo ne a rovnou ty výměny? Já už fakt nevim, někde jsem četla, že u těch modrých neonek se stalo, že po čase postupně všechny odešli, Do poslední chvíle se zdají být v pořádku a většinou je to jen jedna, nebo dvě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:32 Muž 4Sima [1897] Re: Lucie Š.
Tak myslím, že někdo může půjčit na změření. Já Znojmo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:31 Muž Smetany [1226] Re: Lucie Š.
Pokud je chlór cítit určitě to není dobré ale i tak nevím proč by měl zabíjet jen neonky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:29 Žena Lucie Š. [96] Re: 4Sima
Díky, jasný, nemám srovnání s jiným, jen ten Aquar testem, na který jsem nečetla dobré recenze, dřív jsem právě používala proužkové, i když se nic nědělo, jen pro jistotu a na těch mi to vycházelo dobře, ale přestala jsem měřit a spíš to jen pozorovat a teď tohle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:28 Muž 4Sima [1897] Re: Lucie Š.
Jak říkal kolega, krevetkám by ten chlor měl vadit víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:25 Žena Lucie Š. [96] Re: Smetany
Teplota se mi drží plus mínus stejně na 23 stupních. I při výměně se snažím dodržet tu teplotu, ať v tom není nějaký skok. Poslední dobou se mi zdá, že je z vody více cítit chlor. Akorát teda, prvně jsem to přikládala tomu, že se mi po přechodu z cigaret na elektroniku zlepšil čich, ale ptala jsem se dneska v baráku a prý jim taky příjde, že je víc cítit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:23 Muž 4Sima [1897] Re: Lucie Š.
Nemám zkušenost s tímhle testem, ale chtěl jsem vyloučit použití nekvalitního testu (např. papírový 6v1) a tím pádem chybného výsledku. Používám JBL a test na NO2 se mi zdá pouzitelnější, nebylo by špatný zkusit změřit jiným testem pro vyloučení chybného výsledku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:15 Muž Smetany [1226] Re: Lucie Š.
Mám ještě hloupý dotaz co teplota? K té vodě z kohoutku radši měn min a častěji nicméně i tam si myslím že by chlor vadil dřív krevetam než neonkám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:07 Žena Lucie Š. [96] Re: 4Sima
Mám tento www.euronics.cz/… . Ještě jsem to přeměřovala od Aquar Nitrat testem, ale ten ani nepoužívám, protože mi vždy a na každou vodu ukázal tu nejvyšší hodnotu. I odstátou z kohoutku.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 15:58 Muž 4Sima [1897] Re: Lucie Š.
Jaký máš test na NO2?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 15:51 Žena Lucie Š. [96] Re: Strakááč
Díky, mám se tedy na tu Eshu 2000 vykašlat, dál už nepokračovat a rovnou teda měnit vodu? Pří té léčbe se má voda měnit až po. Už se ptám asi jako tatar, ale nechci nadělat nějakou další paseku. A jěště se zeptám, při takovém množství výměny, nemám kde vodu nechat odstát, normálně napouštím rovnou hadicí, nebude v tom problém?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 14:13 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: Lucie Š.
filtrace je slabší, honič vody lepší než nic.. ale zas kytek je tam požehnaně... ty by měly zvládat hodně.... neonek tam máš fakt hodně, ale ty neonky nenadělají bordel skoro žádnej...
podle mě bude asi problém v krmení, asi krmíš moc.. určitě bych radši krmil víckrát a úplně směšný množství, taky je fajn dva dny před výměnou vody nekrmit a třeba tři hodiny před výměnou vody můžeš nakrmit víc, výměnou vody se to pak kdyžtak odsaje.. aby nemohlo nic zůstat na dně.. a jak bylo psáno níž... nekrmil bych klidně i tři dny teď, pak bych začal krmit ale úplně minimální dávky třeba čtyřikrát denně... než jednu větší dávku jednou za den... :) v těch třech dnech bych každej den vyměnil polovinu vody, nasadil bych aktivní uhlí kvůli těm léčivům a až to uhlí dáš pryč tak každou výměnou bych dolejval torben jak je psáno doporučená dávka, časem klidně i víc torbenu max na trojnásobnou dop. dávku, jen si ryby musí postupně zvyknout :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 13:44 Žena Lucie Š. [96] Re: Smetany
Díky, tak to mě mrzí a doufám, že to nebude stejné i u mě. No znovu jsem teď otestovala No2 a je to stále podle testu méně než 0,3 mg/l. Světle žluté, podle stupnice nejméně. Moc se mi to taky nechce zdát, vše ostatní, nebýt těch neonek se zdá za celou dobu v nejlepší kondici i rostliny, kterých je to plné. O pandách, jestli si dobře pamatuji, jsem četla, že jsou dost náchylné, tak mi nejde do hlavy, že by to také nebylo znát, i ty krevety, nosí, malé velké se tam prohánějí. Do téhle doby, mi od pořízení neonek odešla jen jedna a to druhý den od pořízení, tak mě to dost mrzí. Údržbu určitě nezanedbávám, strávím nad tím dost času i nad čtěním tady, je to na pytel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 03:47 Muž Smetany [1226] Re: Lucie Š.
Nemyslím že by problém byl v parametrech vody. První by pravděpodobně odcházeli krevety a bylo by to na nich poznat. Stalo se mi cca před půl rokem že po přidání kytek z akvaristiky my během několika týdnů odešly všechny neonky ostatní ryby žijí v pohodě dál a kdykoli do té nádrže dám tetru tak je za týden tuhá nikdo netuší proč. Osobně to tipuji na nějakou nemoc a držím palce že to není tvůj případ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 00:49 Žena Lucie Š. [96] Re: MonterMonty
Díky za odpověď, To No2 vyšlo podle toho testu méně než 0,3 mg/l, což je u toho testu jako nejnižší, což chápu jako že by to mělo být v pořádku? V tom filtru jsem hned na začátku nahradila původní válečky Matrixem od Seachemu, tak jsem doufala, že tím se se filtrace zlepší. Krmit se snažím opatrně, ještě uberu a budu pokračovat s tou vodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.12.2018 00:30 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Lucie Š.
Koncentrace NO2 - 0,3mg - to je docela vražedná hodnota. ten filtr co tam máš je sice průtokem cca v pořádku , nicméně objem filtračních médií je tak s bídou na 50l málo zarybněné akvárečko , takže měnit denně min. polovinu vody , razantně snížit krmnou dávku na jednou za dva dny co se za nehet vejde a kvapem začít řešit objemově prostornější filtraci- tu nechat alespoň měsíc v souběhu s tou stávající zajet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2018 23:56 Žena Lucie Š. [96] – Postupný úhyn modrých neonek
Ahoj, chtěla bych poprosit o radu. Cca dva týdny mi postupně umírají modré neonky. No, můj původní záměr byl čistě jen hejno neonek a krevety, nakonec jsem si na dno pořídila pandíky a na řasy krunýřovce jednopruhý ( těch pár řas je teď ten nejmenší problém). Pandíků jsem si koupila šest ve známém zveráku, po té bylo ještě vše v pořádku. Na burze jsem narazila na krunýřovce, které u nás nejsou moc k sehnání, vzala jsem 7 kousků a k tomu ještě 4 pandy. Jsem blbec a ryby vypustila po aklimatizaci bez karantény, kterou nemám. Pár dní na to, jsem vylovila dva krunýřovce a pak postupně začaly umírat neonky, některý den nic, pak třeba jedna, max tři, teď už jich je cca 18. První dny jsem obden měnila část vody, na neonkách nic moc není vidět, jen těsně před úhynem, je bledá, lapá po dechu, možná trošku vyboulené oči, jen na jedné se mi zdálo, že je trošku zježená, na ostatních nic. Jednoho pandu jsem utratila, měl nejspíš plíseň na hlavě, tak jsem ho radši a ze strachu, že se to rozjede na ostatní utratila. Na tři dny jsem nasadila Eshu 2000, poté vyměnila vodu, dala Eshu Optimu a Torben, tak tři dny byl klid. Včera jsem zas měnila vodu, zlehka propláchla filtr v odpuštěné vodě, do dna jsem nešťourala. Večer jsem otestovala vodu kapkovým testem Tetra ( starší co jsem našla ještě doma) , hodnoty No2 - < 0,3 mg/l, PH - 7, Co2 podle tabulky 10 mg/l, Kh 3, ostatní údaje nemám. Dnes večer jsem musela utratit další neonku co byla špatná. Jsem zoufalá a pomalu začínám věřit, že postupně odejdou všechny. Nebýt úhynu neonek, tak se zdá, že vše klape, pandové jsou v pořádku, krevety se tam proháněj a množí, to samé dva mini ráčci a molucká kreveta jsou v pořádku. Znovu jsem tam nakapala Eshu, nechce se mi tam cpát nějaký driák léčivo, který to ještě rozhodí, když ani nevím co léčit. Pokud byste měl někdo radu, budu moc vděčná. Díky Lucie

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2018 18:44 Muž MichalV [327] Re: Mlsoun
ak namerias NO2 tak to bude vodnatelnost v jej dôsledku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2018 18:39 Andaska Re: Mlsoun
OTaky me hned napadla vodnatelnost. Davala jsem na ni pripravek esha 2000.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2018 18:02 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Mlsoun
Zdá se mi to nebo mají najezene supiny? Tipuju infekcni vodnatelnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2018 16:42 Muž Mlsoun [3] – Plata korálová
Fotka k příspěvku Ahoj, postupně mi chcípá jedna plata za druhou. Vetšinou vypadají že by měly porodit a místo toho se začnou stranit, málo plavou, pak někam zalezou do tmy, večer už jen stojí na místě a ráno až je po ní. Takhle jedna po druhé, po pár dnech. Co s tím ?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2018 12:48 Andaska
Ano, vim, ze jsem mohla ještě počkat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2018 12:46 Andaska Re: JirkaŠčobák
Hmmm, tak dekuju no sad .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   29.08.2018 21:15 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Andaska
Ženská, ženská. Tak tobě tady chcípají ryby, jak na běžícím páse, nevíš, co s tím, každou chcíplou málem obrečíš a pak jdeš a dokoupíš tam nové.

Místo, abys počkala, než se to usadí.

Inu,jak to píše Horác, to jsou fakt pravdy, které se tady potvrzují stále dokola. "Čím dřív tam dáte ryby, tím dřív si můžete koupit nové."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   29.08.2018 21:00 R Muž romant [27987] Re: Andaska
Andaska napsala: Já vim, ale zase je to hejnova rybka, tak jsem jim tam radši 3 kamose přidala ano A takhle přesně vznikají ty problémy, tedy v možném dalším zhoupnutí vody. Ono je momentálně křehká stabilita nastavena na nějaký počet a přidáním dalších producentů už to nemusí být ta správná rovina. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2018 20:22 Muž GlobalRadar [36] - Menší převážně jednodruhové biotopové akváriaRe: Andaska
Tak drzim palce, nech to dobre dopadne :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   29.08.2018 20:19 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Andaska
Je to zbytečné riziko a ukazuje to, že nemáš sebedisciplínu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   29.08.2018 19:36 Andaska Re: afc1886
Já vim, ale zase je to hejnova rybka, tak jsem jim tam radši 3 kamose přidala ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2018 19:35 Andaska Re: tramtra
Dekuji kocko ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.08.2018 19:20 R Muž afc1886 [14703] Re: Andaska
Tak já ti samozřejmě taky držím palce, ale ty rybky jsi dokupovat neměla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2018 18:49 Žena tramtra [3202] Re: Andaska
Ještě vydrž a chvíli to hlídej, jestli se to znovu nezhoupne. Přeji ti moc, aby ne. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.08.2018 18:11 Andaska
Ahoj, tak dnes poprvé po 15 dnech je NO2 na nule! Zbyli 3 pandici basti. Ale už jich je 6. Já musela...ty 3 se tam chudinky ztraceli
stydim Zvládla jsem to jen díky Vám vsem, co jste me podporili a dávali mi cenné rady jak se s tím vším vypořádat. Obrovské diky! Jste nejlepší! love pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2018 21:43 Maq Re: stryke83
stryke83 napsal: Proč by nemohly ve vodě s dusitany žít žádné organismy? problém je jen u živočichů
Dusitany jsou jedovaté i pro nitrifikační bakterie, které je samy vyrábějí oxidací amonia(ku).
Jde ale hlavně o to, že dusitany ve vodě signalizují nejen dysfunkci nitrifikace jako takové, ale i závažné problémy v rámci celé mikrobiální komunity, a potažmo problém celého akvária. Myslím že jádro pudla je v tomto případě nadbytek organických látek ve vodě, a to až v té míře, že obligátně aerobní mikrobi (např. nitrifikační) mají potíže přežít. Deficitem kyslíku postižení mikrobi pak nezlikvidují mrtvolku ryby tak "dočista" a neškodně, jako v normálním akváriu. A i pokud by rozklad té mrtvolky probíhal převážně aerobně, spotřebovaný kyslík bude chybět jinde. Je to zkrátka další veliká dávka organického znečištění navíc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2018 18:55 Muž stryke83 [16] - Jižní AmerikaRe: Maq
Proč by nemohly ve vodě s dusitany žít žádné organismy? Kdyby to byla pravda, tak by život na zemi dávno zanikl... problém je jen u živočichů, kteří mají krev (zejména červenou) a používají ji na přenos CO2 ven s těla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2018 18:50 Muž stryke83 [16] - Jižní AmerikaRe: Andaska
Myslím to není třeba moc řešit... mám vyzkoušené, že v 20l vody z akvária “zmizí” mrtvá neonka za týden... bez zápachu, bez kalu. Nezapomínejte, že pokud mají bakterie co žrát, dokáží zdvojnásobit svůj počet za cca 30 minut. Za den se tak dokáže “narodit” dost bakterii, aby v nich za další 2-3 dny zmizela celá neonka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.08.2018 17:13 R Muž romant [27987] Re: Andaska
Jeden zákazník zaznamenal za dobu dovolené v trvání 10 dní ztrátu 12 pancéřníčků panda, ale nenašel se ani jediný a to je průhledový akvárko, kde je na dno velmi dobře vidět z obou stran, moje odpověď byla "je to normální", tedy to že se žádnej nenašel. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2018 10:20 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Andaska
Může. A je to 24h, cos psala, žes čtvrtého nenašla. Takže může být uhynulý ještě dýl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2018 10:13 Andaska Re: JirkaŠčobák
Takhle rychle jo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2018 10:05 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Andaska
Za 24h už z něj moc nezbude i kdyby tam byli jen šneci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2018 10:02 Andaska
Myslím, ze mate pravdu vsichni ;-) . Záleží na tom jak je akvárium stabilní, což moje ted zrovna bohužel není. Takže by mi tam jedna umrelá rybka asi udělala neplechu. Jak já toho pandika najdu, to teda nevím ne .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.08.2018 23:17 Maq
Pánové...
Je veliký, převeliký rozdíl, pokud jeden gram masa zapadne ve funkčním akváriu, a nebo naopak v akváriu, kde ryby hynou, nežerou, šneci tam nejsou, dusitany nejsou na nule a o nějaké stabilitě nemůže být řeči.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2018 22:34 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.
Jo, čerstvá chcíplá rybička, to je pro zbytek akvária to nejkvalitnější přírodní krmení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2018 22:30 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: Andaska
Strejdovi stářím zemřel čichavec v 70litrech.. a nevšiml si toho, po dvou dnech našel velkou kostru a říká.. cichavec zdechnul... vodu mu to nezkazilo a ancíci se nadlábli :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.08.2018 21:19 Muž GlobalRadar [36] - Menší převážně jednodruhové biotopové akváriaRe: Andaska
Aj keby bol mrtvy a nenasla si ho, tak 1 mtrvy panciernicek ti v 112 litroch s vodou neurobi nic dramaticke (dokonca by som sa odvazil povedat, ze vobec nic - specialne pri tych castych vymenach ktore teraz robis). Rastliny kvoli tomu nevytahuj, je zbytocne im kvoli tomuto prerusovat koreniaci proces.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2018 19:02 Andaska Re: PeCh
Jo, bude někde zalezly, ale zatím jsem ho nenašla. Mám tam moc rostlinek. Musela bych je vytáhnout, ale to dělat nechci, tak snad vyplave coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2018 19:00 Andaska Re: romant
Jsou tam zatim jen 3 levatky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   26.08.2018 18:55 Muž PeCh [77] Re: Andaska
No ryba sa nemôže len tak vypariť. Ak je na druhom brehu, tak by podľa mňa mala pri rozklade vyplávať na hladinu. Môže však ostať niekde zakliesnená, to by si ju však našla. Alebo by ju mohlo niečo "spapať" (u teba asi nemá čo). Ešte by mohla vyskočiť, ale to asi tiež nebude prípad pánd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.08.2018 18:42 R Muž romant [27987] Re: Andaska
Nejlepší žrádlo pro rybu je zase ryba, ono to že nikoho nenacházíš ještě nemusí nutně znamenat, že budeš mít bezesný noci a pokud tam máš i nějaký plže, velmi významní pomocníci při odklízení mrtvolek, čímž neříkám se nepodívat, ale řešit to do mrtě nemusíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2018 13:49 Andaska Re: Maq
Ajeje, no to mám radost...jednoho jsem našla a vyndala. Zbývají 4 a vydim 3. Toho posledního nenajdu ani náhodou. Projela jsem to cely. Asi se někde zasmodrchal.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 48

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26751x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3116-postupny-uhyn-ryb?od=151