Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Výměna vody

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Údržba 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Výměna vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2020 20:29 R Muž Anthrax [4765] Re: Socrates
Určitě máš jinde jinou batterii. Já vodu napouštím hadicí z koupelny. I když kuchyňský dřez je blíž. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2020 19:57 Muž Socrates [298] - Raci, krabi, krevetkyRe: afc1886
V klidu sedět by se mi líbilo, tak mi poraď něco na tohle www.ikea.com/…
:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.02.2020 19:46 Muž Zip [277] Re: KaGaOri
Stačí něco z tohoto, ale již jsme mimo téma
www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2020 19:43 Žena KaGaOri [89] Re: afc1886
Nápad skvělý, ale pro uživatele RO naneštěstí nepoužitelný :-( . Spíš řeším jak bez námahy dostat vodu z akva, jenže záchod je moc daleko a dřez moc vysoko :-O tak mi zbývají jen ty kýble.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.02.2020 19:37 R Muž afc1886 [14682]
Socrates napsal: Jasný... myslel jsem, že bych se přestal tahat s kýblema, ale už v tom mám jasno, domácí posilovna bude pokračovat! :)
Je škoda se tahat s kýblema, když můžeš sedět a v klídku sledovat akvárium.
obchod.remont-cerpadla.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2020 16:44 Jarden Sk Re: DH
Určite také akvaria tu sú, a v podstate aj to tvoje tak funguje-je to otázka svetla a živín ktoré akva produkuje a vstupnej vody-čo obsahuje a ak tvoje akva nevykazuje vysoké hodnoty, tak si to vyladil a budeš to len jemne korigovať.Akvárium sa však neustále mení či už množstvo rastlinnej hmoty alebo žiarivky sa opotrebujú a podmienky sa zmenia alebo pridáš či ubereš ryby a zase sa to všetko trochu rozladí.Je to živé prostredie-a to je na tom zaujímavé a poučné.Určite sa niekto ohlási, čo to má takto vyladené, je veľa takých nádrží...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2020 16:19 Muž DH [335] Re: Jarden Sk
Asi zůstanu u cyklu 1x za 3 týdny a zatím to nebudu dál prodlužovat. Nechtěl jsem zpochybňovat zavedená pravidla. Spíš jsem zkoušel, jestli se tu třeba ozvou lidé, kteří mají akvária, kde je více ryb nebo jiných živočichů a vše jim funguje dlouhodobě (roky) bez častých (týdenních) výměn vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2020 16:10 Muž DH [335] Re: vaclav
No konečně se někam dostáváme ;-). Václave tím průšvihem myslíš třeba větší pravděpodobnost výskytu nemocí a různých plísní je to tak? Tak vodní želvy jsou velice odolná stvoření, když vemu v potaz v jakých vodách v přírodě občas žijí, tak běžné akvárium, kde jsou schopny přežít ryby je pro ně křišťálová studánka. V akváriu mám jen parmičky a black moly a to jsou taky velice odolné ryby, často se používají jako zkušební rybky pro záběh akvária. Nechci, aby tady někdo nabyl dojmu, že budu prodlužovat cyklus výměny vody tak dlouho, až mi začnou chcípat ryby. Ale na druhou stranu, je potřeba stejná kvalita vody třeba pro choulostivé terčovce jako pro odolné, dalo by se říct krmné rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2020 16:01 Jarden Sk Re: DH
No to je práve to, že keď je už problém v akva a začneš robiť väčšie výmeny vody, tak je to väčší problém /velké výkyvy prostredia/, ako keď to robíš pravidelne a ryby a rastliny sú na to zvyknuté.Ak sem tam vynecháš jednu výmenu tak to by nemal byť problém...Podľa toho čo píšeš a aj podľa obrázku je o akva dobre postarané, tak to nebude žiadny problém ak si prispôsobíš údržbu podľa podmienok- sám uvidíš čo a kedy to potrebuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2020 15:44 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: DH
Tak výměna vody není jen o chemii ale ve vodě se množí spousta mikro organismů a nejsou to všechno jen prospěšné druhy. Pokud neměníš vodu kumulují se v akváriu a je většinou jen otázka času než vypukne nějaký průšvih. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2020 15:36 Muž DH [335] Re: Jarden Sk
Samozřejmně pokud se začne zhoršovat kvalita vody, začnou růst řasy, tak budu měnit vodu častěji to je logické a něco takového ani nemusíš zmiňovat. Spíš jsem chtěl zavést diskusi směrem, jestli je nutné měnit vodu často, pokud nemám problém s řasami a parametry vody (dusičnany) se nemění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.01.2020 15:09 Jarden Sk Re: DH
Pozri napísali sme ti názor, ešte to doplním, máš dosť dusičnanov už vo vstupnej vode okolo 27mg/l, takže výmenou vody ich budeš držať aspoń na cca 30 mg/l záleží kolko vymeníš vody a keďže kŕmenie flákať moc nemôžeš tak amoniak a NO3 sa ti môže stupňovať ak nebudeš meniť vodu a odkalovať.Do vody nehnojíš tak dodáš výmenou aj nejaké minimum živin. Ja moc slimáky a ryby ako boj s riasou neuznávam, ale keď ti to pomohlo-fajn. Poznám akvaristu čo nemenil vodu rakom v akva roky a dolieval len odpar a žili aj v tom čaji čo sa tam vytvoril, takto som tiež choval ryby keď som bol začiatočník /dnes by som to už neurobil/ a nechcelo sa mi starať o akva. Robíš to aj pre ryby a želvu-je to tvoja vec-tvoje živočíchy a tvoja zodpovednosť ako sa rozhodneš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2020 14:13 Muž DH [335] Re: RAP
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Množství vody je pořád stejné, měním zhruba 25%. Když jsem měl problém s řasama, tak jsem měnil týdně i 40%. Stejně to nepomohlo, štětičkovou řasu mi odstranily až parmičky siamské a od té doby po ní není v akváriu ani stopa. Taky jsem měl velký problém s přisedlou řasou na čelním skle, otíral jsem každý týden při výměně. Pak jsem pořídil 6 neritin a od té doby sklo nemusím čistit. Tady na fóru se razí názor, že na všechny problémy pomůže častější výměna vody a že řasožrouti řeší jen následky. Já už jsem byl nešťastný a jeden čas jsem měnil vodu dokonce 2x týdně a štětička si rostla vesele dál. Řekl bych, že řasožrouti mi pomohli překonat období, kdy se akvárium zabíhalo.
Myslím si nebo alespoň doufám, že mám akvárium v biologické rovnováze, mám vyřešen odvod dusičnanů v podobě rychlerostoucích valisnerii, okřehku na hladině (pravidelně vyhazuji) a hydroponicky pěstovaného potosu (roste jak blázen). Takže nevidím důvod pro tak časté výměny vody. Je to u mě otázka 5-10 minut, netahám kýble, mám hadici napojenou na vodovod a odpad, takže nejde o lenost, spíš si myslím, že je to v mém případě zbytečné. Ale samozřejmě nemám 10-20 leté zlušenosti, jako někteří borci tady, proto se radši ptám a čékám na logické zdůvodnění, proč by to mohlo nebo nemohlo fungovat.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.01.2020 19:55 Muž RAP [1553] Re: DH
To ti nikdo se zárukou neřekne. Podle mne menší výměna 1x týdně lepší než velká jednou za 3týdny.
Jen tak ze zvědavosti, proč prodlužuješ ten interval výměny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2020 19:29 Muž vlka [3444] Re: DH
Vzpomínám si, že jsem před mnoha lety měl v normálním AQ (rámové něco přes 100 litrů) Paví očka, Mečovky a další rybičky spolu s Želvou nádhernou. Vodu jsem nikdy pravidelně neměnil a želvičku jsem dával pryč, až když měla dobrých 15 cm v průměru. Krmil jsem ji syrovými játry, kuřecím masem, Nitěnkami a odrostlejším potěrem od Pavích oček. A nikdy se nic nestalo. Jo, jednou se ozval řev naší malé dcerky z obýváku a když jsme dorazili ze dvorku, měla želvičku zakouslou v prstu, stála uprostřed obýváku a řvala jak tur. Ale soužití té želvičky a rybiček bylo v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.01.2020 09:21 Jarden Sk Re: DH
Ahoj, pripojím svoj názor.Vymieňam vodu každý týždeň cca 50percent a ak je v akva nejaký problém hlavne s riasou, tak vymieňam aj 2x v týždni.Hnojím ale intenzívne a mám silné svetlo a CO2. S názorom NHKG súhlasím a myslím si že v akváriách, kde sa intenzívne nehnojí, nie sú nutné časté a velké výmeny vody, ale ak je intenzívnejšie napadnuté riasou tak jednoznačne by som výmeny doporučil/riasy vylučujú látky, ktoré blokujú rast rastlín-Alelopatia-opisuje D.Walstad/.Velmi záleží aj na kvalite a množstve živín vo vstupnej vode-sú akváriá kde sa čerstvou vodou hnojí, tak je to spôsob ako ušetriť, nehovoriac o tom, že sa zbavuje voda aj odpadu /napr. humínové látky majú problém spracovať baktérie a hromadia sa/ v-je to predsa len uzavretý systém oproti napr. tečúcim vodám v prírode.Oproti velkým uzavretým systémom /nádrže,rybníky/v prírode je akva miníčko a tam stabilizovať podmienky je náročnejšie-veď sa hovorí, že čím menšie akva, tým je systém krehkejší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2020 08:37 Muž DH [335] Re: NHKG
Tak to si rozhodně nemyslím, můžeš to trochu podrobněji rozvést? Z jakého důvodu by to tak mělo dopadnout? Koukni tady na ten odkaz, jsou to paludária pro stejný druh želvy, jako mám já. Ten člověk se zabývá chovem už hodně dlouho (10+ let)
www.sawbacks.at/…
Cítím trochu zklamání, zrovna od zkušeného akvaristy jako jsi ty, bych čekal, že se mi aspoň podívá do profilu, než začně vynášet moudra. Není želva jako želva, podobně jako není ryba jako ryba ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2020 08:25 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: DH
Ten týden platí pro běžná akvária. Samozřejmě u akvárií s minimem ryb stačí vodu měnit mnohem méně, ale jen dolívat odpar nejde. Časem se ti začnou v akváriu nějaké látky hromadit a nemusí jít jen o dusík.
Mám akvária, kde měním vodu jen 1x za měsíc a mám tam jen pár velkých ryb. Ale aspoň mi se v takových akváriích moc nedaří rostlinám.
Ale ty pokud máš tu želvu, tak je vše marné. Podle mě časem přijdeš o ryby, rostliny a z akvária bude "žumpa".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2020 08:02 Muž DH [335] – Pravidelné výměny vody
Chci se zeptat zkušenějších akvaristů, co jsem tak četl tady na fóru, doporučuje se dělat pravidelné výměny vody každý týden od 20-40%. Mám 1,5 roku založené akvárium, 200 l kde je želva (10cm /100g) a asi 20 malých parmiček. Zhruba po roce, kdy jsem prošel různými fázemi všelijakých druhů řas, se akvárium ustálilo, řasy téměř zmizely a hodnoty dusičnanů se držely pořád na stejných hodnotách jsem přešel na cyklus výměn 1x z dva týdny. Kvalita vody zůstala stejná, takže jsem přešel nedávno na cyclus 1x za 3 týdny. A pokud se po pár měsících kvalita vody a stav v akváriu nezhorší, tak bych chtěl cyklus ještě prodloužit. Je to dobrý nápad nebo mám zůstat u třech týdnů? Jak často děláte výměny ve vašich akváriích, pokud tam máte ryby (třeba nějaké větší, ne pár neonek). Předpokládám, že třeba u čistě rostlinných akvárií nebo u akvárii, kde je 5 malých rybek, by se částečné výměny nemusely dělat vůbec, stačí jen doplňovat odpar.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   22.09.2019 07:17 Muž Yirka [9126] Re: trichopter
Nerozumím proč nějaké čerpadlo. Napojíš hadici na kohoutek nebo sprchu pustíš vodu a hotovo. K tomu přece nepotřebuješ žádné čerpadlo. A nevím jak na Slovensku, ale zde bych z chlorování vody při výměně cca 60-70 litrů vůbec neřešil. Měním přímo z řádu již 10 let a nikdy nebyl problém.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2019 03:53 R Muž afc1886 [14682] Re: trichopter
Já používám na výměnu tento adaptér obchod.remont-cerpadla.cz/… a výměna je pohodová záležitost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2019 00:12 trichopter – výmena vody
zdravým,,Chcem sa spýtať,chcem meniť vodu priamo z vodovodu hadicou.Mám viac menej jednoduche rastliny a v akva guramy zlate,mrenky machove,párik ostriežkov purpurových,tetra krvava,pancierniky2ks ,kolikza krpatá jeden pár a pár ryb neivem názov.Začali mi vymierať prísavníky, jedna tetra...Može to byť chlorom?Žiadnechoroby nie je vidno.Akva je zhruba230 litorv vody.Filter eheim profi2075.Svetlo2*meter studená led 9,4W +jeden meter tepla biela14,4W-Akva s hlbkou60cm.Ako riešite presne výmenu? treba radšej počkať kýmm chlor vyprchá ,alebo to nevadí ,niekto to nerieši, nikto kýbluje odstátu vodu.Ja mám akva vysoko radšej by som naplnilhadicou,Má niketo nejý tip kde by osm kupil nejakú pumpu a napríklad ,menil vodu z vane odstátu?
Dik za tipy

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2019 13:17 Muž ValaRa [26] Re: Evča
Ja mám tiež 54-ku, ale husto zarastenú. Je tam Betta a Ottocinclusy, teplotu udržujem na tých 26°C čo je vhodná teplota pre oba druhy. Aj keď u Otíkov horná hraničná. Mením minimálne raz týždenne tých 30% vody. Deň predtým ju naberiem z vodovodu, studenú do veľkej nádoby, a nechám odstáť do druhého dňa. Teplota sa stabilizuje na izbových 22°C, potom z kanvice dolejem par deci horúcej a premiešam. Kvôli Otíkom zvyknem tesne pred výmenou do tej nádoby strčiť na pár minút vzduchovací kamienok a trochu ju prekysličiť. Neviem či to má nejaký zmysel, ale snažím sa Otíkov pri výmene čo najmenej stresovať :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.05.2019 20:51 Maq Re: Evča
Těch 30% týdně bych bral jako minimum, když je akvárium v opravdu dobrém stavu. Nechci Tě nijak podceňovat, ale začátečníci často pokládají za "dobrý stav" něco, co by pokročilý akvarista nebral.
Takže raději víc, určitě to neflákat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2019 16:45 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Evča
To záleží na spoustě faktorů (počet ryb, množství sypaného krmení, citlivost ryb na znečištění vody, kvalita vovodní vody, ...). Ale obvykle se mění 1x týdně 30%. Pokud uvidíš, že se rybám nedaří, tak pak je potřeba měnit častěji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2019 16:33 Evča – vymena vody
Jak často se musí měnit voda v zaběhlém akva (54 l), když je tam málo rostlin? Stačí to jednou týdně?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2018 19:27 micuda Re: afc1886
topítko mám ,na netu jsem se dočetl teplota 24-26,prezentaci udělám později
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2018 19:01 R Muž afc1886 [14682] Re: micuda
Tak pro bettu je i těch 24 málo. Máš tam topítko? Prezentace akvária by dost pomohla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2018 18:59 micuda Re: afc1886
mám tam bojovnici ,akvárko je už přestavěné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2018 18:24 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: micuda
Říká se, že by neměla být chladnější o víc jak 5°C. Ale bude dost záležet na konkrétní rybě, čím menší rozdíl, tím líp.
Já většinou napouštím vodu přímo z vodovodu, ale jde to řešit trochou vařící vody z rychlovarné konvice a pak dobře promíchat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2018 18:24 R Muž afc1886 [14682] Re: micuda
A co tam máš za rybu? Je to toto akvárium?
rybicky.net/forum/3947…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2018 18:19 micuda – výměna vody
Jakou teplotu by měla mýt odstátá voda určená k výměně když v akvárku je teplota 24,5. Akvárko má objem 19 l a měním 3l.Jde mi o to aby tam nebyl teplotní skok pro rostliny a rybu.V létě to bylo ok ale ted nemohu dosáhnout větší teploty odstáté vody než19 stupnu.Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2018 18:29 Milan Výměna vody
Dík, vybral som Atman AT-306 2000l/h

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   22.06.2018 12:36 Muž antiA [354] - ><((((((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((((((º>Re: Milan
Nejde až tak o vzdálenost ale o rozdíl výšek jedné a druhé nádoby. Pak nebude problém vytipovat vhodné čerpadlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2018 17:27 Milan – čerpadlo na odkalovanei
Zdravím,
Chcem si ulahčiť týždennú výmenu vody v 570 l akváriu.Doteraz behám s vedrami.
Mám JBL Aqua In-Out set. Plánujem ho napojiť na čerpadlo a čerpať vodu do suda cca 10m vzdialeného.
Potrebujem poradiť aké čerpadlo kúpiť.
Ďakujem.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.06.2018 19:08 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Wanderer
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2018 18:49 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: rufus
To jo, taky bych to s přesným dodržováním parametrů nepřeháněl. Ale jestli párkrát za sebou do 25°C napustíš polovinu objemu 8°, tak cryptocoryny začnou protestovat a zesklovatí. Taky záleží jaký je to druh, budou i odolnější, kterým to nemusí vadit. Každý si tu zkušenost holt musí udělat sám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   02.06.2018 15:39 rufus – voda
K tým cryptocorynam si dovolím trošku oponovat. Ľudia sa im boja aj pomaly vodu meniť. Netreba ich rozmaznávať. Nalejem vodu z vodovodu a hotovo. Než si zvykne tak opadá ale potom je to v poriadku. Prvú som dostal k mojim 8mim narodeninám. Teraz mám 43 a stále rastie. Nikdy som nebral ohľad či jej bude sedieť teplota a nebodaj Ph... Sťahovala sa so mnou 6x za tie roky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2018 10:34 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: Wanderer
Jo když jsem dával čolky do studeny vody kvůli množení, tak jsem tam ja blbec napral cryptocoryny a byly za tejden v háji :))
Plánuju hlavně anubiase a echinodory..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2018 08:00 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Strakááč
Ještě bych dodal, že pokud máš cryptocoryny, tak bych si tu teplotu napouštěné vody hlídal. Může to u nich způsobit sklovatění listů - cryptocorynovou nemoc. S popsaným souhlasím, pořídit hadici a zrušit kýble. Koníček má člověka těšit a ne aby byl jeho otrokem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2018 22:31 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: ctibum
Samozřejmě že i napouštím je to poměrně robustní hadice a nevadí jí škrcení nebo zalomení, mám jí už poměrně dlouho. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2018 22:07 R Muž ctibum [6909] Re: vaaclav
S tou silikonovou i napouštíš? Přímo z vodovodu? Jde mi o tlak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2018 21:53 Muž dudak [1885]
PVC hadice, s výztuží ze syntetické příze, kupoval jsem tady www.gumex.cz/…
když napouštíte studenou, je dost tuhá, ale když dáte teplou, pěkně změkne, ani v ohybech se ale nebortí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2018 21:52 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: ctibum
Zelenou. Koupil jsem ji asi před patnácti lety.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2018 21:48 R Muž ctibum [6909]
Díky všem za příspěvky do ankety! pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2018 21:36 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostliny
Silikonová průhledná hadice :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2018 21:10 Muž Jarry [1437] Re: ctibum
Přešel jsem z levné zelené na dvouvrstvou, byla to velká úleva:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2018 19:50 Muž File1980 [53] Re: ctibum
Já mám Neptun comfort fix 13 mm 1/2" a zatím spokojenost.Koupeno v Bauhausu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2018 19:48 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: ctibum
Nejlevnější hadice se hrozně rády lámou, podle mě jsou nepoužitelné. Já jsem koupil žlutou hadici "noname" co byla někde v akci a na první pohled vypadala docela tuze. A funguje už pár roků naprosto perfektně. Akorát bych potřeboval delší...
Gardena je hrozně drahá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2018 19:39 R Muž ctibum [6909]
Ta redukce je k nezaplacení..
Ale když už jsme v tom, jaký máte kdo hadice? Já mám tu nejlevnější zahradní z Tesca a je to bída, bortí se atp. Na druhou stranu třeba Gardena mi přijde naopak moc tuhá...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] ...... 40 41

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 41255x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/274-vymena-vody?od=201