Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Výměna vody

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Údržba 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 40 Přejít na další stránku   1  
Výměna vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2008 21:18 Muž frmol [14]
k zakladnm pravidlum pri zakladani noveho aq patri
1- dat tam co nejvice rostlin, kolik se vejde, hodne rychlerostoucich
2- aspon 1 mesic bez ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2008 21:11 domca
mam problem s bilym zakalem vody akvarium ma 200 litru ryby mam tlamovce malawi a Tanganika prosim o radu dekuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2008 21:23 Muž MiHl [55] - Cichlidy – Re: Schimanski
souhlasím s filipsi, pro zmizení bílého zákalu sice stačí vůbec nic nedělat, ale pokud jsou ve vodě už ryby (což se rozhodně nemělo stát no ), tak je pravidelná výměna části vody (osobně bych měnil asi 10-20 % každý den - kolik je věc názoru) kvůli dusíkatým látkám naopak velice vhodná ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2008 21:17 Muž filipsi [1297] – Re: Schimanski
Jak myslis. Prave to, ze nejsou dostatecne namnozene bakterie zpracovajici produkty ryb, bude znamenat, ze jejich koncentrace ve vode bude stoupat do urovni, ktere ryby prezit ve zdravi nemohou. Tomu zabrani vcasna vymena vody, ktera tyto latky bude drzet v urovni, kde ryby mohou prezit. Prodlouzi se tim doba, nez akvarko zacne fungovat, mozna se zopakuje i zakal, ale ryby preziji.
Ale jak pises, tazatel se o tom presvedci sam, at tak ci onak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2008 21:05 Schimanski – Re: filipsi
Každá neuvážená výměna vody v tomto počátečním období prodlouží dobu trvání bílého zákalu. Opakuji, není zde vytvořená biologická rovnováha, funguje to jinak než u zavedeného akvária.
Nakonec, tazatel se o tom přesvědčí sám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2008 20:58 Muž filipsi [1297] – Re: Schimanski
Naopak, kdyz uz tam jsou rybicky (co tam byt nemely) je vymena vody vhodna. Ne hned, podle ryb tak za tyden, a pak pravidelne podle potreby. To uz se nic jineho delat neda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2008 20:52 Schimanski – Re: Kromoli
Nic. Je to přirozený proces, který bude trvat do doby, než se v akvariu utvoří biologická rovnováha. Záleží na velikosti akvária, kvalitě vody, osvětlení , složení půdy v akváriu. Vzduchování a filtrování na bílý zákal vliv nemá. Do 14-ti dnů by to mohlo být ready. Případná výměna vody je zcela nevhodná. Rovněž není vhodné, cpát do nově zařízeného akvária rybičky, ale pokud jich tam nemáte moc a nejsou choulostivé, měly by to přežít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2008 20:05 Kromoli – bíle zakalená voda
Ahoj. Založil jsem si akvárko, dal do něj rybky a do druhého dne se mi ve vodě udělal bílý zákal.
Může mi někdo poradit o co jde a co s tím. Děkuji. Radek

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2008 20:00 rolandmynar Re: Amazonstar
Leju tam vodu hadicí přímo z vodovodu a rybky se náramně baví. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.01.2008 12:55 Amazonstar Re: Alena.sv
vzhledem k tomu ze mam tech akvarek vic tak si asi male cerpadlo poridim....bude to asi nejjednoduzsi...))diky a ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.01.2008 12:48 začátky Re: Amazonstar
My lejeme vodu tak, že na hladinu položíme uzávěr o kýble (používá se jen pro akva) a na to vodu z kýble lejeme. Proud se tak rozloží po hladině. Když jsem zakládali akva, tak se čerstvě zasazeníé kytky, ani písek, nehnuly. Vymyslel to můj muž a je to skvělé, doporučuju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.01.2008 12:44 Žena Alena.sv [89] Re: Amazonstar
A já jsem si pořídila laciné akvarijní čerpadlo,na něj nasadila hadičku,a žádný zdvíhání kýblů.Čerpadlo dám do kanistru,nebo kýble a strčím do zásuvky a voda teče proudem tak akorát. palec ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.01.2008 12:33 Beddy to Amazonstar
já leju vodu z kýble přez ruku. Tak se proud rozmělní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2008 12:31 Amazonstar
taky bych mel otazku na ostatni..: muzu rybu poskodit kdyz vlejvam vodu do nadrze z kyble?? ryby porad lezou do tohio vyru a obcas to s nima placne o dno...docela mam strach ze jim obcas neco udelam ,ale za dva roky se nic netalo..:)) jaky mate zkusenosti vy??

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2007 14:44 Muž Horác [3942] Re: Felix
Rozsivky jsou jednobuněčné řasy (viz cs.wikipedia.org/…)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2007 05:15 Muž Felix [267] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: Chrostík
To co Ti tam roste bude nejspíš rozsivka (tzv. "hnědá řasa"). Zbavíš se jí, když zvýšíš intenzitu osvětlení (narozdíl od pravých řas nesnáší světlo) a dáš pozor na obsah dusíkatých látek ve vodě. Se světlem ale zase pozor, aby se Ti v akvárku nepomnožily prozměnu zelené řasy nebo sinice ("modrá řasa"). Musíš to prostě vychytat "tak asi napůl mezi nima" ;-) X-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2007 10:27 Chrostík Re: mch.sokolov
Fotka k příspěvku Sic jsem se dočetl, že se nemusí odkalovat ihned od založení akvária, ale já jsem udkalovat bohužel musel, páč mi tam vyrostla taková hnědá sulcovitá hmota....prý řasa, kterou jsem musel odstranit. :-(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2007 09:01 Muž mch.sokolov [160] - CichlidyRe: Chrostík
Po založeni akvária se určitě měsic nemusi měnit a odkalovat:-) V akvu je spouta živin a při brzký výměně může dojit ke ''katastrofě''a jinak stači 1/4 vody pak vyměnit. Vice najdeš v radách X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2007 07:45 Chrostík – Kolik vody?
Chtěl bych se zeptat, jak často vyměnujete vodu a v jakém množství. Já jsem včera poprvé odkaloval a vyměnil jsem asi 1/3. Není to zbytečně moc?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2006 11:34 kofrik – Výměna vody
Já používám odkalovací zvon(doufám,že je název správný?:),vyměňuji 1x za 3 týdny asi 30L. Vypouštění vody je vpoho,ale napouštění problém.Ač mám u akva skříň,která je výš než hladina akva,na kterou dám 30L barel,tak se stím hodně dlouho morduji!:( Voda teče málo,pouštím ji na hladinu a nedojde k žádnému zakalení. Vodu nechám nejméně 1 den odstát.Pokud někdo ví,proč mám problém s napouštěním,rád se přiučím!.-) děkuji
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2006 11:13 SVETLUSKA – napouštění vody
;-) jo,já mám zahradní hadici a stou vodu vyčerpávám na způsob spojených nádob.Stejně to tak i napouštím.Zatím je to dobré a nestěžijí si moje rybky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2006 00:25 Žena katunka [158] – ...
Musím se přiznat, že já liju přímo z kýblu...ale pomalu, tak aby ty bublinky nešly až na dno...holkám se to moc líbí a ani rostliny si nestěžovaly... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2006 00:04 zoo – dolejvani
ja pouzivam taky ten papir. papir na hlaadine, voda se nezviri a papir pak vyhodim. je to ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2006 21:52 Havel-st – voda
Když do prázdné nádrže, tak položím na dno plastovou krabičku se šutrem, aby se dotýkala skla a byla k němu nakkloněná. Když se zaplaví, tak směruje proud k hladině. jo a napouštím hadicí, samospádem.
Při částečné výměně, nějakou nádobou (2-3 litry) - plnou potopím, nakloním o 90 stupňů a pomalu vytáhnu. Je to rychlé i když sem tam něco ukápne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2006 20:13 Jery – voda
také se to dá lít na nataženou otevřenou dlaň,kterou dáš tak 5cm pod hladinu a dekorace a kytky zůstanou neporušeny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2006 20:02 Snow_Man – vojta
to vojta: nene rovnou z vodovodu nee. chce to nechat odstát kvůli chloru který z vody postupně vyprchá. Já jí nechávám odstát přes noc. Jo aještě ta vody by měla mít stejnou teplotu jako v aq to je snad jasný. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.12.2006 19:58 vojta – voda
Mám malý dotaz mohu lít vodu z vodovodu do akvaria hned po napuštění a nebo by se měla nechet odležet? ne ne ne coze :-( :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.09.2006 13:37 neo – Nene
10 dní jim ani zdaleka neublíží. Někteří je dokonce nechánaj 3 tejdny bez potravy. smich Tech 10 dní jim prospějwe
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2006 13:24 Promélie – Problém s vodou
Tak já jí raději nechám 24 hodin :-) Fakt jim nemám dávat tak dlouho potravu? Mám do tý vody dát aqutan a nitrivec? Co sůl, slyšela jsem, že malé množství neuškodí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2006 13:20 logos – odstát
odstát ji nech aspoň 12h, nejlepší je 24h nebo prostě přes noc. Zálež také na množství, pokkud je to do 20l odstátě vody tak stačí těch 12-24h
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2006 13:03 Promélie – Problém s vodou
10 dní? To přežijí? Jak dlouho mám tu vodu nechat odstát? Moc děkuji za radu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2006 13:00 neo – jeje
No ryby nekrm aspon 10 dní a vyměn 50 procent vody za odstátou.
Kup si nejaký přípravek pro rychlé osídlení filtru bakteriemi ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2006 12:56 Promelie – Problém s vodou
Dobrý den, mám 14 dní založené nové akvárium, bohužel v něm mám už i rybky (tedy těch pár co zbylo) :-( V akvaristice trvdili, že stačí filtrovat 24 hodin, teď už vím, že je nejlepší počkat alespoň měsíc. Chtěla jsem poprosit o radu. Můžu vyměnit část vody nebo raději ne? Bojím se, aby jsem nepřišla i o ostatní rybičky - o ty odolnější. Moc děkuji všem za odpověď jsem začátečník.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.09.2006 16:42 Štěpán – ...
Ostatní akvaristické sviňáctvo by bylo jistě také rádo!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.09.2006 16:39 Štěpán – ...
než německy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.09.2006 16:38 Štěpán – svině
Zvědavá sviňa by prosila o převedení zajímavého perly o staré vodě do jazyka českého, aby se jí lépe trávila, děkuji! Bohužel jsem příliš mladé zvíře a rozumím lépe anglicky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.09.2006 16:31 Sid – Z_I_K
To zvedavy_invalida_karasek

Tak ještě jeden pokus:( :) )
Deterse mám rád! :-) - správná makačka na bednu, že?
A co říkáte na můj předchozí příspěvek - udělal jsem vám radost? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.09.2006 13:59 Sid – Perly sviním
No, já myslím, Z_I_Ku, že vaše perly sem tam nějaká svině ocení. Já např. diskusi na této úrovni vítám! :)
I když mám tak trochu pocit, že více nadhledu by vám neublížilo. :-)
Určitě by ale bylo škoda, kdybyste - v podstatě bez důvodu - na zdejší diskusi zanevřel. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.09.2006 13:41 pirát – voda
jen chci upozornit ,že pro svině jsou slušné webové stránky i v češtině a to celkem na odborné úrovni,kdo chce nechť pohledá na netu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2006 13:17 Muž [] – cizí jazyky
To: Vesnach

pokud nejsou lidé schopni si něco přečíst v cizím jazyce je to jejich problém. Pokud mi hcces tím naznačit že nemám poukazovat na zdroje relevantních odborných informaci protože tomu nikdo neporozumí a mám tím padem ve svých reakcích poklesnout na zdejší (až na pár vyjímek) nízkou úroveň akvaristických znalostí a zkušeností, tak pak je pro mne návštěva zdejšího webu skutečně ztratou času a reagováním na zdejší problemy jen hazení perel sviním
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.09.2006 12:57 Žena Vesnach [56] – karas
Za tu nemcinu ti asi nikdo nepodekuje! tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.09.2006 12:50 – NO3
Já mám vodu co nemá NO3 :(
A v zaběhlém akvárku mám stěží 5. Přitom doporučujou 25 - 100 mg. Takže proto mi nerostou rostliny. A je hezký že mám vodu bez dusičnanů, ale stejně piju balenou sodovku :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.09.2006 10:40 blek – NO3
myslím, že to mám změřený docela dobře ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.09.2006 09:39 solem – to já
No nevím, zkus se zamyslet nad tím jak se získává nejměkčí voda- destika a když se ti z akvária odpařuje destilka tzak co ti tam asi po ní zústává a hromadí se? Toď k té tvé minerálce smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.09.2006 09:33 Roman – zázrak
Asi to bere z ledovce,ale i tam se něco najde. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.09.2006 19:30 Muž [] – NO3 - 0???
To Blek:

NO3 z kouhoutku skutečně 0?? Kde bydlíš že máš takovou vodu nebo je to spíše chyba v měření?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.09.2006 12:20 Pavel – voda
V akva mám Skaláry, Tetry a Sumce. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2006 20:45 blek – odstát
měním cca 100litrů každých 14 dnů (z kohoutku NO3 = 0,0) nemám nikterak náročné rybky a tak na nějaké odstávání taky kašlu, následovat mě sice nikomu nedoporučuju, ale u mě to funguje. Dost záleží na chovaných rybách, jejich kondici, a přičinlivosti zaměstnanců v té které vodárně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2006 19:32 GAGAL – voda
Dolévám taky chlorovanou a nic se neděje. Dělám to již řadu let. Nemusíš se bát je to v poho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2006 19:29 Lupendo – vymenq vody
ahoj, muzu se teda jeste zeptat? kdyz menim vodu tak nemam moznost ji nekde odstat (mam maximalne 10l kybl a ten nestaci) tak jak to mam udelat abych prilis neporusila to rovnovahu
Vzdycky jsem dolevala chlorovanou vodu vim ze to neni idealni, co s tim delate vy?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [40] 41

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 41597x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/274-vymena-vody?od=1951