Zákal vody
Pravda ma plže jsem zapomněl.
mi při tom zasolení odešli jenom šneci
Podpořit nitrifikaci, to je to co zabírá. Nech to úplně v klidu, žádný krmení, žádný čištění filtru, čím ví rostlin, tím líp, ale pozor, tak koncentrace pol. lžíce soli na 50 litrů už je pro některé druhy hranová a nemusejí to dát.
Dobře zasolil jsem to vzduchovaní navíc už beží pár dní tak snad toto zabere. Nemám třeba i akvo zakrýt? nebo přidat na teplotě?
Dával jsem 2 na 100l. ta lžícena 50l mi kdysi byla doporučena jako maximum tak můžeš dát třeba půlku a kdyby to nezabralo tak druhou půlku
pridal jsem vzduchovani a na 260 litru 5lzic soli?
Vypadá to na nálevníka, přidej vzduchování a trochu soli (lžíci na 50l)
nn to neni ono to v prezentaci nemam.
Nálevník. To je akvo co je v prezentaci?
0 26.04.2015 10:02 Puncocha – zákal
Prosím o radu! Před týdnem jsem jako vždy normal odkaloval + menil cast vody a z niceho nic se mi obevil hnusny zakal myslel jsem ze to slehne a bude to v pohode ale mam to cely tyden porad stejny. Akvo je pres rok se stalym osazenstvem filtr nemenim jen obcas vyperu ve vode z akvarka.
Starší reakce
Super, díky moc, zase sem o něco chytřejší
Při zabíhání nádrže bych udržoval pH v neutrální oblasti, což je kolem 7. Po záběhu lze pH upravit na požadovanou hodnotu a tu pak udržovat. Ostatně pH bude časem klesat i díky činnosti nitrifikačních bakterií.
A ph jaká hodnota je nejlepší? Ja měřil odpoledne, a mel sem okolo 7
sice mam jen ten akvin od Rataje takže to asi nebude nejpřesnější
Větší vliv má pH než teplota. Navíc pokud je nižší teplota jen otázka pár dní neřešil bych to.
Díky, nato jsem zapomněl
jinak dotaz ještě, může mít vliv teplota vody na rychlost osídlení bakteriemi? Nemam teď topítko, zítra přijdou peníze z brigády ale asi nebude nikde otevřeno, tak mam zatím ted cca 17 stupňů vodu
Ten nachovej závoj vody je příznak ještě ne zcela funkční nitrifikace a to že jsi písek moc nepropral je spíš k užitku, protože je nějaký žrádlo pro nitrifikační bakterie a klidně jim tam ještě přisyp trochu sušenýho krmení. Je to o tom čase a ona se to i přítelkyně naučí.
Já sem v pohodě, ale poslouchat pořád přítelkyni jaká to je hrůza
dokud tam nejsou ryby tak mi to vůbec nevadí
Tak to bych ten mírný zákal ani neřešil. Jakmile se filtrace pořádně nastartuje tak se akvárko vyčistí samo.
Tak ve filtru je jeden plátek, mam eheim classic 250 a úplně navrchu je
je i možný ze to udělalo Ada bio Rio na biologickou filtraci. V letáku bylo napsaný st se to nepropírá že to něco obsahuje a že to může zakalit akvárium ale že to opadne, tak uvidím
jak to tak nebude měsíc tak mi to nevadí
Vatu je třeba dát do filtru ne do sacího koše. Vata se brzy zanese a v koši kde jí bude velmi malé množství by brzo bránila průtoku vody což by v krajním případě mohlo vést k poškození čerpadla u filtru.
Jj je nová, sice sem náplně propil vodou z vymačkaného starého filtru ale urcite není jeste osídlená po 2 dnech. Dobre zkusím kdyžtak tu vatu dat do sacího koše
protože nevím jestli to sedne když je to tak lehký :/
...taky mi v akva poletoval drobný prach - mojí kostkou molitanu to proběhlo a znovu to bylo v akva...nechal jsem se inspirovat u kofejna a udělal si takový udělátko - ještě jsem nekoupil vatu, tak tam mám fáč a v pohodě to zachytí....
Nechal bych to na výměnách vody a hlavně filtraci. Ta, předpokládám, ještě není zaběhlá a tak ještě neprobíhá dokonale. Dá se použít filtrační vata nebo speciální mikropórovitá textilie od JBL která vyfiltruje i jemné částečky, ale to je u nové nádrže jen pro optické vyčištění a pro dobrý pocit chovatele
.
Zdravím, včera sem napustil akvarium a dnes pozoruju jak mi se mi tam točí nějaký prach. Není to nálevník, ani žádná řasa, voda není kalná je průzračná ale jak vidím proud filtru tak se tam točí uplně nějaký prach. spíš bych chtěl doporučit něco co nejvíc urychlí vymizení toho prachu. První týden měním denně 30% vody co se mi osvědčilo i v prvním akvariu, a filtr jede na plný obrátky i hodně provzdušňuje vodu. Myslím si že je to dnem, moc sem ho neproplachoval protože tak jemnej písek ani nějak moc extra nejde
Starší reakce
Dobrý den, včera jsem si založila akvárečko (12 litrů) a dnes se mi mírně zakalilo. myslím si že je to substrátem, který i přes to že jsem jej několikrát důkladně propláchla, stále vodu znečišťuje. Mohlo by to být i něčím jiným? Krevetky už tam mám nasazené, bohužel jsem je dostala nečekaně, takže jsem je musela dát do nezaběhlého akvária. Substrát je tento: aquaclay ground. Děkuji za odpovědí
Starší reakce
Vyměnit polovinu vody a čekat.
0 29.12.2014 10:28 Lord – Olej v akva
Zařídil jsem nové rostlinné akva. Když jsem kompletoval vnější filtr,tak jsem si všimnul,že uvnitř na jednom plastovém kbelíku je mastny od nějaké vazeliny či oleje. Pořádně jsem to umyl. Přesto po startu akva je voda po oleji trochu cítit. Rostliny rostou v pohodě. Ryby tam budu dávat až po měsíci. Co by jste mi poradili? Díky.
mockrat dekuji ja uz chtel propirat a menit vodu znovu
0 29.12.2014 09:32 duffy – mlečná voda
dobry den vcera sem zalozil akvarko vse sem propral ale akvarko je mlecne
Starší reakce
Také se trošku připojím do diskuse - měl jsem nálevníka, hodně zakalenou vodu ( kde už byly bohužel rybky ), týden jsem nekrmil a aplikoval měsíční kůru - Tetra Clear+Save.
Když jsem koupil akvárko, tak jsem na radu jednoho akvaristy vlil do nového akva lahvičku s bakteriemi a po 14 dnech už jsem pustil 100 neonek-nedočkavý amatér a po dalším týdnu 14 terčovců. Žádná rybka neumřela, jen mi 3 neonky vyskočily ( 1 jsem zachránil ) z akva, bylo to vždy, když jsem zhasl osvětlení, pořídil jsem víko a ztlumovač světla.
Mi přišlo dost podivné, aby se při pouhém dnu a dekoraci, praktiky hned zakalila po nalití ta trocha vody, jako by tam byl nějaký šamot.
Teď si představ, že do toho zasadí kytky a vodou zcela naplní akvárium. Co by se tu objevilo nářků a nakonec by stejně musel udělat vše znovu. Výměna dna s pouhými pěti litry vody je snazší.
Proto jsem si dovolil Ti oponovat, i když jsi mněl podporu Turbínky a "vznesl" tu svou amatérskou poznámku.
Přesně. Chce to něco jemnějšího, ideál je křemičitej písek, štěrk frakce 2-4mm, takže oddělení stavebnin, písek betoňák, to jsou ty lepší sortimenty.
rybicky.net/clanky/586-
Vyhodit ho hned nemusíš, třeba jej použij na kaktusy, ale do akvárka do raději nedávej
Bohuzel sumi takze ho mam asi vyhodit???
Kápni na několik kamínků trochu octa a jak to bude šumět, je to jasná přítomnost vápence, což je pro akvo začátečníkovo ne zrovna vhodné dno.
tady
Jakej štěrk, soufám že to není nějaká bílá mramorová drť na zásyp hrobů. Vyfoť to ať víme o čem je řeč. Jinak snažit se o totální čistotu dna hned v začátku avária je zbytečný a i kontraproduktivní. Špína má posléze pozitivní efekt v potravě pro nitrifikační bakterie.
zakal to nebyl je to za****** sterk z Hornbachu ktery i po 12 proprani stale vypousti prach a cele akva zanes
Tvoje znalosti já ctím, ale tady se bude jednat o klasický zákal, který je v den zakládání akvária takřka pokaždé přítomen a až dny následující nám ukáží, zda-li je to ona jedno, dvoudenní záležitost a nebo třeba půjde o nálevníka. Já když akvo zakládám, tak mám vodu zakalenou takřka pokaždé, ovšem je taktéž otázka subjektivního vnímání toho zákalu, ale to bych u začátečníka nepředpokládal, že bude umět rozlišit.
Tedy tak to vidím já.
0 24.12.2014 21:04 Algor –
Re: 0 spíš mi prijde ze to je ze sterku protoze kdyz vo v ruce promneju tak to vypusti bilou sra**u
Já bych nejdřív zjistil, co způsobuje zákal.
!!
romant napsal: Ano.
Jistě, vždyť ti to romant psal
a mam tam dat rostliny a dolit tam vodu?
0 24.12.2014 19:57 Algor ahoj zalozil jsem akvarko dal do nej sterk a dekorace nalil tam tak 5l vody a voda se zakalila muzu tam dat rostliny a dolit akva az po okraj??????
Starší reakce
21.11 a v pondělí ráno už to bylo čistý..
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 36 37
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 20188x