Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zákal vody

NápovědaFórum » Řasy » Zákaly vody 

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Zákal vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2022 16:16 maky Re: MarMar
Těch rostlin mi tam přijde opravdu málo, narval bych jich tam dvakrát tolik, klidně i víc. Nejlíp opravdu plevele, které přežijí i nedostatek světla jako je Monosolenium, Riccia, Najas, Egeria, nějaký mech do rohu. Samozřejmě ale záleží na vkusu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 22:09 MarMar Re: Buldr
Ano. Vidíte dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 21:35 MarMar Re: Buldr
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Předem děkuji za obsáhlou reakci.
Akvárium je založené jako lowtech. A více než rok zaběhlé. Krom vnitřního filtru je bez vybavení. Světla klasické zářivky… Objem 300l . Osazení 20ks paví očko, 6 mečovek, 5 neonek a 6 ancistrusů…. Nemyslím, že je tam moc ryb… bohužel mi rostly rostliny pomalu, tak jsem zkusil tekuté co2 , do co2 se mi investovat nechtělo. No a ejhle ono to tekuté fungovalo, tak jsem rostlinky nařizkoval a jak jsem je zasadil, tak se objevil ten mléčný zákal a den, dva později tyto bílé řasy. Vodu jsem měnil běžně 1/2 nádrže za 7-10 dní, jak se povedlo. Tento problém přetrvává už dva a půl týdne. Každé tři dny měníme vodu a čistíme filtr a nic… jsem zoufalý. Všude se dočítám, že je to nedostatek co2 v nádrži… pošlu vodu na rozbor… a dám to sem…

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 19:24 Muž Rovano [246] - RostlinyRe: MarMar
Něco takové jsem měl po léčení chemií. Samovolně to ustoupilo. Ale neměl jsem to v takové míře. Jen sem tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 07:57 Muž jab63 [1627] - BorneoRe: MarMar
Na základě těchto informací odhaduji přerybněno a málo rostlin. Ideálně pro řasy, nevhodné pro rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 00:00 MarMar – Bílý zákal
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, prosím o radu.
Po výměně vody se udělal bílý zákal. Vodu jsme opět vyměnili a po zhruba týdnu se vytvořily takové hrůzy. Co by to mohlo být ? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2022 10:20 Žena Icestar [600] Re: Rak
Týden opuštěné akvárko s vypnutým CO2, zapnutým vzduchováním, nakrmením 1x za tu dobu třetí osobou, a voda čistá jako dřív. Díky za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2021 16:54 Sonic Re: Icestar
Súhlas s Rak, po Blue exite je tam problém s baktériami, výmeny vody kludne aj každý druhý deň a odkal dno, filter naplno /beťák sa nepoteší/ a UV vypni. Kúp hnojivo aj s NO3 a PO4 napr. toto www.invitalshop.sk/… a aspoň pásik na meranie vody. Po každej výmene 1/2-3/4 vody prihnoj tropicou.Keď nameriaš viac ako 15 mg/l NO3 v akváriu, tak prejdeš zase na ten Bioflor a striedaš podľa parametrov vody. CO2 na zelený drop a svetlo moc neuberaj aspoň 7 hod.
Pri výmene vody pootieraj hubkou aj všetky sklá z vnútra. Pristine sa s UV lampou a Blue exitom nepoužíva-to ho môžeš rovno liať do kanálu. Chcelo by to parametre vstupnej vody z vodovodu /najdeš na stránke vodární podľa bydliska/ hlavne NO3 a tvrdosť vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.12.2021 10:31 Rak Re: Icestar
Nezhasínat, nekrmit, vypnout UV, klidně měnit vodu, a hlavně vzduchovat a žádné Seachem Pristine.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2021 09:58 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: Icestar
Zhasnou, nekrmit, filtrovat + klidně ta UV a hlavně neměnit vodu. pivo
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2021 09:37 Žena Icestar [600]
Fotka k příspěvku Už tři dny nám v akva mlhu. Zenová džungle. Poslední dva týdny jsem bojovala se sinicí, Easy Blue dle návodu + Seachem Pristine kvůli mastné hladině. Po skončení terapie ze dne na den toto a ani po dvou dnech běžící UV lampy nonstop se to nelepší. Naopak, horší. Výměna 40 % vody včera. Foto dnes, nejhorší stav... Pomoc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2021 09:49 Nythe Re: Buldr
Fotka k příspěvku Tak som tam dal salviniu , flame Moss trošku a anubias Nana mini na ten koreň . + CO2 mini . Trošku tá salvinia zatieňuje akvárium ale oddelil som to aby vzadu na tie rastliny čo potrebujú viac svetla to svietilo :-D sú tam ešte len 10min tie rastliny takže ešte nevyzerajú good :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2021 13:15 Nythe Re: afc1886
Ok nechám to pracovať a pridám tu salviniu natans .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2021 13:02 R Muž afc1886 [15243] Re: Nythe
Nechej to akvárium normálně žít svým životem a více info zjistíš tady rybicky.net/forum/4822
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2021 11:35 Nythe Re: Buldr
Hej diky akurát som tam dal BactoActive.. a svietiť môžem 5-6h alebo to ešte viac pomôže nalevnikom ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2021 09:20 Nythe – Zakalena voda
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nazdar, Založil som akvárium pred 3 dňami s rozmermi 50d x30s x25v cca 36l keď sa nemýlim. Použil som substrát Rataj Staré dno , Rataj Black volcano ,filter Eheim pick Up 60 , svetlo svieti Max 6h denne. Vodu som vymenil celú hneď po napustení a aj som dal včera 20ml Tetra crystal water . No a výsledok zákal biely aspoň vyzerá ako biely :-D .viď foto čo s tým ? Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2021 12:32 Muž Jirka.B [2] - AmerikaRe: Olda
Pokud máš nádrž přerybněnou, tak může být problém právě ve filtrační vatě. Brzy se zanese a kalí vodu. U mě se zanesla během několika dní po výměně za novou. Když byly ryby menší, žádný problém nebyl. Já jí z filtru odstranil a bylo po půlročním problému se slabým zákalem. Také doporučuji vložit do spodního koše místo válečků 3D koule, odkaz dole. Nedělám reklamu, mám je v silně zarybněné nádrži asi 3 měsíce a zatím žádný zákal. Jak koukám na tvou prezentaci, tak 40 tropheusů je na 300l vody celkem dost. Je také možné, že filtr po letech ztratil výkon, možná by pomohla výměna vrtulky. Měl jsem podobný problém s JBL901, ten dával po letech pouze cca 120L/h.

www.vodnirostlinky.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2021 13:42 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: Olda
Vypni filtrace, nech to sednout, pak odkal dobře dno aa zároveň vymeň půlku vody. Do filtru dej do posledního koše filtrační vatu. Pak to zas vše zapni a uvidíš no.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2021 12:42 Muž Lojza007 [1235] Re: Olda
Byť to neřeší příčinu, možná by pomohl Purigen nebo levnější AquaPura od Rataje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2021 12:14 Olda
Ahoj. Prosím o radu.
Z ničeho nic mám v akva kalnou vodu (ne nálevníka, ani řasu). Neprovedl jsem žádnou změnu, která by za to mohla, nemám v akva kořeny. Léta zajetý vnější filtr eheim professionel 3 2080 s eheim náplněmi, mi vždy vodu čistil do krásně průzračné. Nyní ne. Vyměnil jsem tedy gumové koleno co je pod hlavou filtru, protože se za ty roky trochu zcvrklo ale nepomohlo. Vše mám samozřejmě vyčištěné. Na dně mám křemičitý písek asi 1mm frakci spolu s korálovým pískem, vrstva tak do 2 cm. Pár vápencových kamenů, pár anubiasů, nic víc. 40 menších Trofíků. Mimo vnější eheim mám v akva ještě vnitřní hlavu atman 202 a na ní kostku molitanu. Topím na 27°C. Jsem z toho už zoufalej, nic nepomáhá a ani už mě nenapadá co dalšího zkusit nebo čím by to mohlo být. Jsem z Českého Krumlova. Uvítám jakoukoli radu či přímou pomoc. Děkuju!
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 15:57 R Muž Anthrax [4934] Re: jakaf
Normálně při non stop provozu filtru možná ano. Za půl dne provozu tam těch bakterií dostatek nevznikne a tak žádný binec neudělají. :-) Ale zas nedostetek bakterií = nedoatek odvedené „práce“. A proto zvýšené NO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 15:44 Muž jakaf [92] - Xify a paví očkaRe: Johnny
Pokud se filtr vypne na delší dobu,tak v něm začnou umírat prospěšné bakterie a ty mrtvé bakterie pak po znovupuštění mohou udělat binec ve vodě.I to mohla být příčina toho zákalu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 15:40 Johnny Re: Johnny
Děkuji všem za cenné rady a postřehy.
Jsem opět o něco chytřejší ;-)

Díky H.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 15:20 Johnny Re: afc1886
Kytky se uz trochu rozrostli od te doby, posledni dobou se uz zacalo darit i trave..

Zvazim vymenu filtru a jeho provoz.
Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 14:41 R Muž Anthrax [4934] Re: Silviebaris
O tom nepochybuju, že zelenina hodně dokáže. Ale zvedla by sama o sobě i NO2? :-) Podle mě je to souhra (minimálně) obojího.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 14:35 R Muž afc1886 [15243] Re: Johnny
Jestli se jedná o to akvárium na které máš prezentaci, tak tam se tomu zákalu nedivím.
- filtrace jako by nebyla
- osádka není nejvhodnější vzhledem k objemu
- málo rostlin aby si s tímto stavem poradily
- větší zásah do akvária + mrkev s okurkou a zákal je na světě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 14:15 Silviebaris Re: Anthrax, Káca
Tak nevím,odkaloval 6.6. voda se zakalila přes dnešní noc,což je asi blbost,mě se občas stávalo,že se zakalila do rána,ale né až za dva dny..Okurka dokáže divy,mě akva zkalilo i 5mm kolečko..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 13:55 R Muž Anthrax [4934] Re: Johnny
Nevím jaké kvality ta voda je, já bych dal spíš čerstvou. Vlastně je to dobrá zpráva, že ti akvárko funguje i bez filtrace. Ale musíš tím spíš dávat pozor na tak výrazné zásahy, jako je odkalení. Neodkaluj např. celé dno naráz, ale dělej to postupně, na etapy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 12:28 Johnny Re: patka
Filtr mam vzduchovy, pres noc vypinam aby byl klid.
Jedine tam muzu dat z druheho akva (s cerpadlem) .

Z posledniho cisteni (kdyz jsem odkaloval) mam jeste par litru vody (dal jsem si stranou protoze budu prevazet par kytek).
Ma smysl tam trochu te vody vracet?

Diky vsem za rychle reakce palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.06.2021 12:10 Muž Káca [63] Re: Johnny
Jen doplním: zeleninou ani ovocem celkového mléčného zákalu nedosáhneš. To bys tam musel nasypat půl kýble :-) S ovocem je třeba byt opatrnější, čím zralejší=měkčí, tím více vodu kazící. Oboje dávám pravidelně a v pohodě. Opravdu to taky vidím na rozhozené parametry odkalováním, v kombinaci s nevhodným filtrem a hlavně jeho vypínáním. Stojatá voda se zkazí rychle. Takže několikrát vyměň aspoň třetinu nádrže a nevypínej filtr. Neboj, to se srovná ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.06.2021 10:18 R Muž Anthrax [4934] Re: Johnny
Ahoj. Podle mě souhra více věcí. Filtr tam prakticky nemáš, pokud ho pravidelně vypínáš. Takže tím odkalením dna, na kterém stála velká část biologické rovnováhy, jsi akvárko dost rozhodil.
Hodnota 1 mg/l NO2 rozhodně špatná je. Tahle hodnota má být na 0. Být tebou, tak měním vodu (klidně nějaký čas 1/3 objemu denně), pár dní nekrmím a filtr už nevypínám. Jestli máš vzduchování nebo přivzdušňování, tak ho zaveď dokud zákal nezmizí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 08:03 Žena patka [112] Re: Johnny
Ta okurka dokáže pěkně akva zkalit,mohlo by to být tím..
Zapnul jsi filtr,to ho jinak vypínáš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2021 07:24 Johnny – Mlecny zakal, osadka se drzi prevazne u hladiny
Ahoj,

Ted jsem se probudil a s hruzou zjistil ze v akva neni skoro videt skrz.

Voda je zakalena do bela.

Pred par dny jsem odkaloval dno, filtru jsem se nedotkl. Az do vcera do vecera byla pruzracna a zakalila se doslova pres noc.

Zmeril jsem vodu a hodnoty snad nejsou spatny, o par desetinek vyssi Ph, jinak zadna velka zmena.
Mereni mam v prezentaci..

Divne mi je, ze se krevetky drzi v listech u hladiny, nektere skoro venku z vody.
Vcera dostali varenou mrkev a par kolecek okurky.
Okurku uz predtim jednou dostali a nic z ni nebylo tak nevim jestli je to i tenhle pripad. Vcera jsme krevetkam zkusili dat i kousek hrusky..z te zbyla jen slupka tak si taky nemyslim ze by to zpusobila (kdyz ji celkem rychle zkonzumovali) .

Pletu se? Cim to mohlo byt a co s tim?
Zatim jsem odstavil svetlo a zapnul filtr (driv nez podle casovace).
Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2021 15:42 Muž petromi [1] – Zákal vody po peroxidu
Ahoj, dneska jsem se odhodlal k použití peroxidu vodíku v mém akváriu k potlačení řas... ale po několika hodinách jsem si všiml růžového zabarvení vody... mám se obávat něčeho nežádoucího? Má někdo zkušenosti? ... nastříkal jsem přímo na dekorace 20 ml 3% peroxidu. Může být, že peroxid rozkládá kromě řas i něco jiného? Mám lávové kameny a lávový substrát... možná je to ono? Zabarvení by sedělo.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2020 20:17 Katt Re: Bartex
Nene ja nemám sliz,ani breberky ale ve vodě jako by drobne pevne částice. Nalevnik to neni mam to zjištěné. Jako by prach. Rano rozsvitim je toho vic, během dne se to zlepší. Tak nevim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2020 18:10 Muž Bartex [159] Re: Katt
Fotka k příspěvku Já tady řešil něco podobného asi 2 týdny zpět. Můj kouř se nehýbal ( a nehýbe), protože nemám proudění vody. Ale jinak popisuješ dost podobný úkaz, který vlastním. Uvnitř kouře jsou malé bílé breberky, které se docela chaoticky pohybují. Ty moje jdou za světlem. Stále čekám, až znizí, ale neustále se množí. Jediný rozdíl je, že já nemám nikdy mléčnou vodu. Jen kouř a breberky v čiré vodě. Myslím si, vzhledem k tomu, že kouř se vyskytne až po delší době, že ten hlen jsou jejich odpadní látky, když jsou delší dobu ve větším počtu na jednom místě...
Plus breberky na videu...
youtu.be/…

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2020 17:49 Katt Re: Katt
Hodnoty vody:Tvrdost vody 7,Gh take v poho,NO2 0,NO3 10-15.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2020 16:59 Katt – Zákal
Tak jsem vyzkoušel proti zakalu vše. Nálevník to neni. Připadá mi jako by to byl kouř který se vlivem proudění filtru točí pod hladinou. Slepou hladinu nemám. Napadá me jedna možnost zda nemám špatné dno a neni tam moc minerálů. Nebo opravdu uz nevim.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.03.2020 14:29 R Muž Anthrax [4934] Re: Katt
To spíš bude nálevník. :-)
Edit: Máš tam neakvarijní puškvorec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2020 09:08 Katt – Prospěšné bakterie
Fotka k příspěvku Je možné aby se přemnožili prospěšné bakterie? Tvoří take zakal? Foceno z boku pri zhasnutí akvaria a třetí den po výměně.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2020 12:47 Muž vlka [3507] Re: Jiří
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Vyzkoušej nic nedělat, ono to s největší pravděpodobností zmizí samo. I nálevníci, pokud jsou to oni.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2020 12:31 R Muž afc1886 [15243] Re: Jiří
Jako první zkus test na nálevníky.
Nejdřív naber trochu vody z akvária a dej tuto skleničku proti nějakýmu tmavýmu pozadí, posviť do ní baterkou a pozoruj pohyb.
Jako druhé se zaregistruj a vytvoř prezentaci akvária, aby šlo vidět věci trochu pohromadě.
A za třetí bych na tvém místě nevyhazoval peníze za zázračné vodičky. Čas je lepší pomocník.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2020 12:11 Jiří – Zákal
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mohl by mi někdo prosím poradit s tímto zakalem, 5tydnu po založení, při výměně den krásně čistá voda,druhy den jako mléko. Písek ručně přeprany kořen také. Nasazují vždy bakterie Stability seachen po výměně a Prime seachen. Filtr juwel vnitřní, od vrchu dána hrubá, jemná, vata,akt.uhli,vata,cirax jemná houba. Rybam se daří rostlinám také, rostou perfektně. Štěrk 2-4mm přírodní křemičitý. Voda výměna jednou týdně 1/3. Po čtyřech dnech je to zakalené hrozně. Děkuji za odpovědi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.12.2019 21:51 Žena KaGaOri [89] Re: Cvilda
Na Aqua Safe bych se vykašlala. Jediné co dlouhodobě pomůže na zákal je mikrobiální stabilita v nádrži. Pokud něco přidávat, existují násady užitečných bakterií (např. www.sklorex-akvarium.cz/…). Zasázejte moře rychle rostoucích rostlin. Povlak na kořenech je ze začátku také normální. Pomůžou s ním šneci (např. levatky, okružáci). Ty tam můžete dát hned, na ryby je pár týdnů čas. A nezapomeňte měnit vodu. Stará poučka říká měnit 1/3 až 1/2 tolikátý den kolik týdnů je akvárko v provozu, tj. 1. týden každý den, 2. týden obden, atd. Ryby nejdříve 3. - 4. týden, pokud rostou rostliny, ve vodě nelítá "bílý bordel" a nádrž vypadá celkově OK. Na NO2 a NO3 jsou v akvaristice k dostání testy - pokud chcete mít jistotu, že se otrava rybek nebude opakovat, můžete proměřit (např. www.sklorex-akvarium.cz/… a www.sklorex-akvarium.cz/…). Chtěla jsem napsat, že otestovat tím vodu zvládne i dítě, ale tomu dvouletému bych to přece jen asi ještě nepůjčovala :-D .
Mrkněte na odkazy v záhlaví této diskuse: rybicky.net/forum/15-zacatecnik
Hodně zdaru :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2019 20:58 Muž _ucx_ [1409] - Symphysodon + CorydorasRe: Cvilda
No ryby jsi tam právě dávat neměl. Až tak za tři týdny. Otrava amoniakem jak vyšitá. :-( Rostliny nech, ono se to usadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2019 20:42 Cvilda Re: _ucx_
Prave nemam skusenost... doufam ze to bude casem ok... dostal sem 5 neonek a ty to nedali tak 12 hodin vyjeli pak na hladinu a do 15 min bylo po nich... zklamalo to 2 rocniho syna
EDIT- Snad to ustane... nalil sem uz po 2 aguasafe... je to o kousek lepsi... voda i lehce zapacha
Edit 2: I na listech a korenech se me usazuje jakoze sliz... prosim poradte...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2019 23:17 Muž _ucx_ [1409] - Symphysodon + CorydorasRe: Cvilda
Namnožily se ti tam nějaké bakterie nebo jiná havěť (nejspíš nálevníci). Běžný stav po založení, za den či dva jim dojdou živiny a bídně zhynou. Jejich uhynulé pozůstatky zase budou krmivem pro jiné organismy, zejména pak pro nitrifikační bakterie a ty potřebuješ, takže se nemusíš plašit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2019 22:28 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Cvilda
Den po nemusí nic znamenat. Když to bude i o dva dny, napiš. Pokud bys viděl nějaký další problém, napiš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2019 22:17 Cvilda – Kvalita vody
Jsu zacatecnik... chci se zeptat proc den po napusteni me voda udelal silnej kal bilo sedej?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2019 19:58 Muž zervajs [335] - RostlinyRe: Socrates
odtud jsem jej kupoval, skutečně nerozpustný v alkalických vodách (zásaditých)
akvarijni-hnojivo.cz/…

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 36 37

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 20188x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15415-zakal-vody-?od=101