Zákal vody
Když nebude měnit, sice se možná zbaví nálevníka rychle, ale ryby pochcípají na NO2. Mi ta tvoje rada přijde dobrá.
Ma tam moc ryb, 14dni po založeni.
Chlapi mu radi aby nemenil vodu, že při každe vymene tam pry doleje další nâlevniky
Ja mu poradila menit vodu , nečistit filtraci a nekrmit..
Ten jeden "chytrej" se do mne docela obul ,že je to nesmysl
Jsou tam ryby? Pokud ne a je to nová nádrž, tak neměnit. Pokud tam ryby jsou, tak vzduchovat, měnit a nekrmit.
Pokud se přemnožil nálevník, je podle mě dost pravděpodobné, že voda má špatné parametry. Tou výměnou možná dobu problémů s nálevníkem trošku prodloužíš, ale zdraví ryb má podle mě přednost.
Ale já jsem v tomhle teoretik. Za 30 let co se zabývývám akvaristikou, jsem nálevníka asi neměl. A to jsem kdysi měl brutálně přerybněné akvárium, kde se většina ryb kromě největších držáků nedožila 1 roku.
Kluci.. ?? Při nâlevnikovi.. doporučili by jste menit, nebo nemenit vodu a čekat až zmizí ten nálevnik sâm ?
čtu jinde na webu debatu a nestačim se divit
Starší reakce
To je teda mikro filtr, možná tak do 20litrového akvárka.
Ancistrusi do tak malého akvárka (40 l) nepatří. Teď jsou sice malí, ale dorůstají cca 10-12 cm, nebo i trochu víc - podle podmínek, ve kterých jsou chovaní.
Ty parmičky by taky chtěly trochu větší akvárko a nejlíp malé hejno.
Že nejsou parmičky moc velké, to neznamená nic. Jako ti Ancistrusi.
Je potřeba vědět, jak velké jsou potom dospělé ryby.
Doporučuju napřed nastudovat základní informace o provozu akvárka, o biologické rovnováze. Pak se podívat, jaké ryby byste chtěli a podle nich zvolit vhodnou velikost akvárka. Anebo pokud nemáte místo na větší akvárko, tak velikosti akvárka přizpůsobit ryby.
Mimochodem, 3 rostliny - to není zrovna moc.
Tento filtr má velmi malou osidlovací plochu a já bych ho doporučil tak maximálně do krevetárka. Pro tvou 40 litrovou nádrž bych doporučil spíše biomolitanovou kostku 10x10x16 cm a regulovatelné čerpadlo např.
www.jkanimals.cz/… průtoku se neboj. Dá se zregulovat na únosnou hodnotu. Navíc po záběhu se průtok sám výrazně zmenší.
omlouvám se moje chyba, filtr máme tento
www.jkanimals.cz/…... tu prezentaci udělám, jen musím počkat na přítele, já nemám tel s fotákem..
3 den je zbytečné odkalovat. Měla by se ale denně měnit v tomto případě aspon polovina vody za stejně teplou a odstátou. To v odkazu není filtr, ale jen vzduchovací motorek.
btw: Zaregistruj se a udělej si prezentaci nádrže. Poradí ti možná víc zdejších uživatelů.
Akvarko máme chvilku, založené je teď 3 den. Filtr máme
www.jkanimals.cz/…. Což by měl stačit.. Předtím jsme měli na větší objem ale ten nefiltroval tak nám doporučily tento.. Sumečky máme jen ty Ancistrusy.. Jsou malinký, jsou narozený tak před 3týdny, a my si budem newchávat 2.. Parmička je to 4 pruhá, a není velká.. Zeptám se na to odkalení, jak často by se to mělo odkalovat, teď tam ty rybky jsou 3 den..
heliik napsal: A kolik by mělo být podle vás rybiček ve 40L akváriu? 15 je moc? Měli jsme tam neonky, ty nám do rána umřely, paví oka, ancistrusy, parmičky a šneka.. Ještě podotknu, že tchán má to samé akvárko, ty samé rybky, a on žádné problémy nemá... Vybavení akvária je nové, filtr máme na daleko víc litrů, než má naše akvárko. Vodu v akváriu máme 23st. Díky za radu..
Pro Ancistrusy to je zatraceně malé akvárko, do tak malého akvárka nepatří. Parmičky jaké? Ale předpokládám, že to pro ně bude taky malé.
Paví očka a Ancistrusi nadělají dost výkalů, je potřeba často odkalovat (povrchově) a často měnit vodu.
Jak dlouho máte akvárko založené?
Chtělo by to situaci pořádně popsat. Co jste dělaly/i od začátku, ...
Jaký máte filtr?
Jakou děláte pravidelnou údržbu?
Jaké sumečky tam ještě máte? Nebo tím myslíš ty Ancistrusy?
Jinak při zákalu je potřeba hodně provzdušňovat, protože hrozí udušení.
Oni to ty rybky, ale většinou snědi, jen sumečkum dávame 2 tablety na dno, máme jich 5, ale ne každý den...
Fotku dodám..Do rána to vypadalo ještě hůř, tak přítel vyměnil půl akvaria vody.. A kolik by mělo být podle vás rybiček ve 40L akváriu? 15 je moc? Měli jsme tam neonky, ty nám do rána umřely, paví oka, ancistrusy, parmičky a šneka.. Ještě podotknu, že tchán má to samé akvárko, ty samé rybky, a on žádné problémy nemá... Vybavení akvária je nové, filtr máme na daleko víc litrů, než má naše akvárko. Vodu v akváriu máme 23st. Díky za radu..
Ten mléčný zákal znamená, že překrmujete. A to opravdu hodně. Krmte jen tolik, co ryby během cca 1-3 minut sežerou - když sypete na hladinu jen tolik krmiva, aby nesežrané krmivo nezapadávalo do dna.
To vymytí a vyvařování je úplně zbytečné.
Sůl je na prd.
Akvárko se důkladně neumývá.
Vše špatně, moc ryb, špatně prováděná údržba atd... Chtělo by to prezentaci pro pořádnou radu, ale hned by jsi měl udělat následující:
1. Omezit počet ryb (nebo se omezí sám tím, že postupně vychcípají). Třeba věnovat známým a podobně.
2. Údržba znamená výměnu 30-50% vody, maximálně 1x za měsíc proprání filtru ve vodě z akvária. NIC SE NEVYVAŘUJE! Vzhledem ke kalamitě měnit tu vodu obden, ale za normálních okolností se údržba provádí 1x týdně.
3. Pořádně si něco o akvaristice nastudovat.
Třeba:
www.akvarijni.cz/… 0 17.01.2016 23:17 heliik – Zkalení akvária..
Zdravím, jdu si k vám pro radu, jsem z toho už zoufala... Pořídily jsme si akvárko 40L, máme tam 15 rybek, 3 živé rostlinky. A skoro po každém nakrmení bojujeme se mléčným zákalem, já jsem vyčetla, že se to má nechat být, a jen to filtrovat a filtrovat.. Dobře, tak jeden den to jde, ale druhý den nám už začaly umírat rybky, takže jsme po několikáté, vše důkladně vymyli a vyvařily, včera ráno jsme daly rbky zpět(samozřejmě odstáta voda byla), nekrmily jsme, dnes přítel nakrmil, a po 4 hodinám akvárium je opět zakalené... Nalily jsme tam přípravek od Tetry Crystal Water, dle návodu, a zatím to nefunguje.. Přátelé nám poradily, že do vody máme dát lžičku soli, to jsme také udělaly.. Toto akvárko máme 14 dní, z toho jsme ho už důkladně umyli asi 5... Ke krmení používáme Dajana Tropic vločky, a Dajana Tablets Bottom.. Nemůže to třeba dělat to krmení? Sypeme opravdu špetičku... moc děkuji všem za rady..
Starší reakce
Chtělo by to prezentaci,takhle těžko radit
0 10.01.2016 18:41 LUFIUS61 – Zákal vody
Už tak 21 dni se mi v akváriu objevuje menší zákal vody ( viz. Foto ). Možná to má souvislost s hnědou řasou, která se mi tam množí. Můžete mi někdo poradit co s tim. Vodu měním po týdnu, díky za info ...
Starší reakce
Vyměň polovinu vody, zaregistruj se, zřiď prezentaci a to přesně v tomto pořadí a potom jistě někdo poradí.
0 27.12.2015 20:02 franta – romoza
dobry den zakaluje se mi akvuarko 54l myslim si že je to kvuli filtru prosim poradte nechci mit uhin mich rybycek
Starší reakce
Je to ten nálevník, co dělat, nebo spíš nedělat je jasný.
Ne ;) Mám 2 akvárka. To jedno mám tady zavedené a to jede úplně v pohodě a to druhé je s tím zákalem
Hmm, mě zase nebaví někoho z něčeho neustále podezřívat a hle....
Rozumím tomu správně, že to akvo, kde je ten daný problém je 1,5 let staré?
Ne tohle je jiné ;) To co mám v prezentaci už tak nevypadá
Vypadá lépe,ale nebaví mě aktualizovat fotky
Ta současná fotka je to samý akvo co máš v prezentaci?
Děkuji za rady ;) Zkusím to ještě dnes aplikovat v praxi.
Podle mně je, jak jsem psal níže. A jak píše Romant vzduchovat víc.
0 18.12.2015 19:26 melmenka Ahoj! Přečetla jsem tu pár příspěvků,ale pořád si nevím rady ;) Takto vypadá aktuálně moje akvárko 1.5 od založení. Když bylo 1 založené, byla v něm krásná voda, a tak jsem se rozhodla koupit rybičky a krevetky. Ale zhoršilo se to. Druhé akvárium, které už mám 1 a půl roku je ok, takže voda je v pohodě. Čím by to mohlo být? Svítím Tommi LED osvětlením 18W a mám 50L akvárium. Je to nálevník a nebo není? Za každou pomoc předem děkuji
Starší reakce
Nepřekrmovat ryby, nemít přerybnění v akva, odsát detrit a výměna vody v malém množství, odstraňovat odumřelé části rostlin a bude se to lepšit.
S největší pravděpodobností máš v akváriu nálevníky a to jsou velmi zdatní spotřebitělé kyslíku, takže to vzduchování pokud možno intenzivní. Při výskytu nálevnílů se moc měnit voda nedoporučuje, ale tot co popisuješ je kalamitní stav a zde je výměna zcela na místě. Jít cestou zkvalitnění a nastartování nitrifikace je cesta správným směrem, velké množství rostlin je taktéž nápomocno, ale jak psal kolega, chce to prezentaci, bez toho je to věštírna.
0 21.10.2015 17:42 Dominik – Mléčná voda
Zdravím mám dotaz měl jsem a pořád mám mléčnou vodu nekrmil jsem ryby týden a dával do akvária Biofilter a rybky my začali umírat v akvárku mám filtr i nevedou hadičku s kyslíkem,pomůže když dám ryby pryč a akvárko dám třeba ven na mráz zabije to ty bakterie??
Starší reakce
Podívej se na odkazy které sem dávám, je v nich popsáno, jak správně se má postupovat při zakládání a zarybňování akvária. Z dotazu je pravděpodobné, že máš v akváriu nálevníky(ta mléčná voda), což jak píše kolega do několika dní, kdy bude akvo správně fungovat, opravdu odezní, ale je zde riziko nedostatku kyslíku, neb nálevník je velký spotřebitel kyslíku, takže intenzivnější vzduchování je zde na místě.
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
Jinak pro zdárný vývoj nádrže by jistě bylo vhodné se zaregistrovat, zřídit prezentai předmětný nádrže, uvést co nejvíce informací o akváriu, aby se případné chyby daly napravit a z akvaristiky měl člověk radost.
Nedelej nic...po nekolika dnech zakal zmizi
Precti si tady neco o nalevnicich a o zakladani akvaria jako takoveho taktez!! ;)
0 09.10.2015 14:12 martina – filtr
dobrý den,poradí mi někdo ohledně akvária?akvarium je nové,připravené s rybkama.hned se mi voda zakalila jako by tam někdo nalil mléko,myslela jsem,že je to bílýma kamínkama.byly vyměněny za barevné,akvarium znova vyčištěné,potom jsem si všimla,že je to možná filtrem blucompakt 01,ze kterého se to ,,jako,,mléko šíří.filtr je vyčištěný,nevím co s tím.
Starší reakce
diky. jen se jeste zeptam. filtr necistit ze?zatemnit a vymeny vody.
Starší reakce
Ano, častá příčina.
V mem pripade to bude hlavne prekrmeni,nehodou jsem nasipal do aq moc jednoho druhu krmeni...
Obvykle to bývá nějaký řetěz událostí zdánlivě spolu nesouvisejících, který když se spojí, výsledek je na světě. Tak třeba čištění filtru a odkalování dna zároveň, větší redukce rostlinstva, překrmení atd.
Zajímalo me jaký proces se tam děje....Proč se to stalo...Jasný ze to nechám
Co jdeš gúglovat? Nic nehledej a dej tomu čas, ono si to za několik dní sedne a upřímě, takovouhle vodu má v akváriu čas od času hodně lidí.
Oukej no....du to googlovat...dix
Tak jsem ti měl napsat, že máš rozhoupanou vodu?
No, prostě ti nitrifikace nefunguje na 100%, s Ph se nehraj.
Uplne tomu slovu nerozumim.Nekde jsem se docetl ze pomuze zvisit ph vody.....spis bych se zeptal jak tomu predejit?
Ne zcela funkční nirtifikace.
0 08.09.2015 13:47 Mejla82 Mamten samy problem....po pridani a spusteni topitka (eheim 300w) coz bylo v nedeli..udrzuji vodu cca na 26ºC.Filtrace fluval 405(predfiltr,keramicka napln, akvarijni vata-to si myslim ze muze byt problem) Chemie na rostliny rataj bioflor, davkuji podle navodu.
Mam tam 2 dnem stejny zakal jako je zminovany na prispevku podemnou...
Nevim zda je na vine teplota vody ktera stoupla o 3-4 stupne, nebo spatne/nedostatecne spozeni filtracniho media...
Poradi nekdo??
Posledni fotka pro porovnani pred nastanim zakalu
Diky
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 36 37
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 20188x