Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zákal vody

NápovědaFórum » Řasy » Zákaly vody 

Přejít na předchozí stránku 12 Přejít na další stránku   1  
Zákal vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2015 09:45 amater1 Re: Horác
zvetsene to neni a pri cisteni filtru jsem fatu prohlizel a vypadala celkem dobre konce byly cely apod. Udelam dalsi fotky a pridam jinak od vcera jsem uz jedu uplne bez vaty a nezda se mi ze by se neco zmenilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 22:27 RBSC Re: Horác
OT: Pokud by to byl živý makroskopický bordel (pro příklad i bakterie můžou být makroskopické, ty to však pochopitelně nejsou), tak to filtr jen tak nezachytí.
Taky jsem nikde netvrdil, že má hypotéza je správná... proto ten mikroskop, ať určíme přesnější příčinu(je to strašně mázlé ;-) ). Lesk to má solidní...klidně i na tu vatu(což se mi ale nezdá)... a já jsem zvědavý co to je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 22:10 DanH Re: Horác
Když ten filtr čistil, tak by si snad všiml, kdyby ta filtrační vložka byla scvrklá, ne? :-D Jinak píšeš to stejný, co já: správně fungující filtr to každopádně vyřeší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.05.2015 21:54 Muž Horác [3942]
Vy co tu píšete o zákalu, nálevnících, mikroskopu atd. ... já na těch fotkách vidím pouhým okem viditelný (tj. velký) (tj. makroskopický) bordel ... bordel, který by musel správně fungující filtr zachytit, ne? Nebo to je nějak zvětšený? Pokud jo, tak sorry, že jsem (zbytečně) reagoval :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 21:33 amater1 Re: DanH
Nejlepsi varianta teda bude vyndat vsechnu vatu z filtru a nechat to bejt mesic. Kazdopadne diky za pomoc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 21:28 DanH Re: amater1
Přečti si, co jsem napsal. Pokud jsou to nějaké mikroorganismy, tak tomu nitrifikační bakterie vezmou potravu, a pokud je to jenom nějaký "neživý bordel", tak asi bude problém v mechanické filtraci ( viz Horácův příspěvek ), ale myslím, že pravděpodobnější je první možnost. Každopádně to vyřeší správně fungující filtr ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 21:28 RBSC Re: amater1
V tom případě nečisti tak často, a snad se to konečně srovná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 21:26 amater1 Re: NHKG
Ani jedna ta ryba nema 15cm vsechno to jsou stenatka a nejvetsi ma 5cm ten filtr cistim kvuli tomu plovoucimu bordelu protoze porad cekam ze tam najdu co se stalo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 21:19 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: amater1
Čistíš externí filtr co 14 dní? Další důkaz, že to akvárium je malé.
Podle mě řešíte všichni kraviny. V 130l akváriu je 10 ryb co mají minimální velikost 15cm, 4 ryby 6 cm a dalších 8 ryb bůh ví jak velkých. Toto nemůže fungovat, v takovém akváriu nikdy nebude stabilita! A je úplně jedno jak je velký filtr, jak se provádí údržba, jaké se používá krmivo, ... Pro ty ryby by i 300 litrů bylo málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 21:19 Muž RBeil [174] Re: amater1
Ne všechno ber hned vážně, k tomu se časem dopracuješ co jak bylo myšleno a pochopíš co jak funguje a na jakém pricipu. Tak ji vindej všechnu a uvidíš, je jen na tobě co vyzkoušíš.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 21:18 amater1 Re: RBeil
to byl muj prvni odhad tak jsem vyndal tetra original vatu a nahradil ji sera vatou uplne novou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 21:13 amater1 Re: DanH
Co si mam predstavovat pod pojmem slozitejsi? ppuzivam jenom kvalitni produkty a znackove zradlo. Jo a o akvarko se staram poctive. Kazdy tyden odkaluju. Jednou za 14dni vyleju bordel z filtru hnojim podle navodu co2 taky svitim jak se ma a prej prerybneno nemam no tak ja nevim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 21:12 Muž RBeil [174] Re: RBSC
Tak to nemusí nosit pod mikroskop, ale stačí když tu vatu vyndá a a pár dní počká než se přefiltruje přez molitan :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 21:10 RBSC Re: amater1
Máš možnost někde někomu to dát pod mikroskop? Ať zjistíme, aspoň přibližně, co to je. Aby to nakonec nebyla rozcupovaná vata. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:59 DanH Re: romant
Ve zkratce přesně to, co jsem psal. Jinak vím, že ne všechno svinstvo v akvárku jsou nálevníci, ale stejně si myslím, že to nesežerou, ale že je to složitější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:54 Muž RBeil [174] Re: DanH
Né každý zákal je tvořen nálevníkem....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:52 R Muž romant [28001] Re: DanH
Nálevník to není a nitrifikační bakterie nesežere nálevníka, ale zvítězí s ním v boji o potravu a tím nálevník vymizí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:50 DanH Re: romant
Já jsem četl, že ten zákal je způsoben nálevníky. A dost by mě zajímalo, jak taková nitrifikační bakterie chce sežrat nálevníka :-D . Nálevníkům vyhovuje to nevyvážené prostředí, protože tam mají potravu ( která tam je, protože jí vyhovuje ta nerovnováha :-D ) a zmizí, když jim zmizí potrava.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:49 amater1 Re: Horác
Tak vatu jsem tam napechoval do filtracniho kose dusledne a v dalsich filtracnich kosich jsou original pasujici molitany apod. Jenom jsem menil origo vatu ktera uz byla jeta za sera vatu a plastovy jezky a obycejnou keramiku za siporax je tam toho napechovano maximum
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:35 R Muž romant [28001] Re: Horác
Já třeba na vatu moc nesázím, tedy jí ani skoro nepoužívám a všechno to tlačím do té bilogické stránky a nechávám to pořádně zašpinit, osídlit, zaběhnout, sežrat a v počátečním stádiu tohoto procesu se velmi často setkávám s vodou, na jakou si stěžuje tazatel ve svém prvotním dotazu. Jinak pro ostatní, ze mě si příklad neberte a vatu, je-li do filtru výrobcem předepsána podle návodu používejte. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:31 RBSC Re: RBeil, Horác
Já razím hypotézu, že je to živé...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:28 amater1 Re: romant
Diky dost jsi me uklidnil mel jsem pocit ze z toho bude nejaka kalamita a nebo ze se toho nezbavim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.05.2015 20:28 R Muž Silent [5949] Re: Horác
Ona to bude nejspíše kombinace obojího. Když je filtr dostatečně a "mohutně" osídlený bakteriemi, což chce onen zmiňovaný čas, tak funguje perfektně i mechanicky a pak to takovýto "sajrajt" nepropustí a zpracuje ho. Výsledný efekt je křišťálová voda :) . Ovšem pokud jsou hmoty sestavené špatně tak nepomůže nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:28 Muž RBeil [174] Re: amater1
Jak máš naskládanou tu vatu v tom filtru? máš ji danou od kraje ke kraji ta ať voda neteče kolem ni, ale jenom přez? To by vysvětlovalo nefunkčnost te vaty...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:24 Muž RBeil [174] Re: RBSC
pokud by bylo ode dna ze vzduchovacího kamene tak asi by se víc čeřilo ode dna, ale když by to dal nějak tak ať ústí filtru přisává vzduch ať to dělá jemné perličky a okysličuje vodu? záleží na možnostech. Může zkusit, když se to zhorší tak ho vypne....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.05.2015 20:23 Muž Horác [3942] Re: romant, Heimdall
Sorry, ale mně se to s tou nitrifikací nějak nezdá ... Jak souvisí odbourávání amoniaku a dusitanů s tím bordelem, co mu plave v akva? I pokud přistoupíme na tvrzení "bakterie to prostě sežerou" (nitrifikační bakterie ???) ... tak aby to mohly sežrat, tak to nejdřív musej filtrační média zachytit ... což se očividně neděje.
Podle mě je chyba spíš než v biologické filtraci (tedy nitrifikaci) v mechanické filtraci (nevhodná nebo netěsnící filtrační média) ... takovéhle makroskopické částice přece musí filtr umět zachytit ... bez ohledu na to, jestli už jede nitrifikace ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:17 RBSC Re: amater1
Ani jedna ze zmíněných lineárních závislostí neplatí vždy, záleží především na turbiditě daného proudu (někde jsem k tomu viděl pěkné názorné modely z čističek vod).

Vzduchování by pomoci mohlo, a to v rychlejším vyčerpání živin... nicméně to zhorší pravděpodobně i zákal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:16 Muž RBeil [174] Re: amater1
Někde se to tu probýralo jak dlouho by měl trvat průtok vody filtrem atd. přijde mi to hodně diskutabilní. Jestli nemáš moc rostlin tak tim vzduchem nic neskazíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:13 amater1 Re: RBeil
Ja myslel ze mensi prutok vody vic casu na nitrifikaci a co ten vzduch
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:07 R Muž romant [28001] Re: amater1
Prostě bych si toho, což chápu je těžké, přestal všímat a do měsíce by to mělo bejt v richtiku. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:05 Muž RBeil [174] Re: amater1
přiškrtíš proud z filtru -> menší průtok filtru -> méně profiltrované vody -> horší kvalita vody v akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 20:03 amater1 Re: romant
To jsem menil cca pred 3tydnama... Co ldybych pridal vzduchovani nepomohlo by to nitrifilacnim bakteriim? A co ten pruto lepsi na tuto velikost akva priskrtit nebo nechat na plnej ceres?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 19:59 R Muž romant [28001] Re: Heimdall
A když tě Honzo doplním, tak při klidu na práci pro externí filtr je možno až tak za 2 měsíce nitrifikaci považovat za pevně ustanovenou. Ten klid zmiňuji záměrně, protože zde proběhlo, že ve filtru se měnilo nějaký médium. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 19:53 R Muž Silent [5949] Re: amater1
Nevím jak dlouho je ten filtr v provozu, ale pořádný rozjezd nitrifikace nastává až tak po měsíci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 19:39 amater1 Re: Heimdall
Ten filtr je urcen pro 3x takove akva nez mam tak nevim v cem jsem udelal chybu plus jsem vymenil tetra krouzky za siporax a doplnil tetra vatu neni mozny ze se nitrifikace jeste rozjede? A mam mi stazenej prutok na 3/4 nebo tam nechat bezet tech 790l/h ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.05.2015 18:53 R Muž romant [28001] Re: amater1
Jednoduše řečeno, funkční nitrifikace, tedy dostatečné množství nitrifikačních bakterií dokáže právě tyto vznášející se "cosi" efektivně likvidovat, tedy tím, že to prostě bakterie sežerou. Ovšem jsou zde nějaký možnosti, tedy onen pověstný bod zlomu, kdy ani sebevětší množství nitrifikačních bakterií nedokáže pracovat, jak popisuju. Prostě jakmile je dlouhodoběji převažující strana producentů odpadních látek, je tento jev, co pozoruješ takřka nevyhnutelný. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 18:38 R Muž Silent [5949] Re: amater1
cs.wikipedia.org/… prostě je nedostatečná filtrace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 18:36 Muž RBeil [174] Re: amater1
není špatné vzít a ty molitany v akva vodě vymačkat a dát zpět do filtru, ty molitany mohou být tak ucpané že voda už obtéka kolem nich a efekt žádný
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 18:28 amater1 Re: romant
Nitrifikace me zbavi tohohle radoby prachunebo ja nevim co to je???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 18:27 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: amater1
Přerybněno, malé akvárium pro ty ryby. Pomůže buď větší akva nebo prodej nějaké ryby. Jinak to nemá smysl řešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 18:25 amater1 Re: amater1
Jo a z filtru jednou za 14dni vyleju spoustu detritu a jinyho cernyho svistva a dal ho zaleju akva vodou a jede dal a ryby maj v nedeli pust
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 18:22 amater1 Re: RBeil
Ve filtru uz je asi 1,5metru vaty od sery a nahore je rozstrikujici rampa smerovana pulka do skla a mirne nahoru aby cerila hladinu filtruju tetratec ex800plus a akva ma 130litru. Jako rybi osadka jsou 4xakara modra electric blue 6xmrenka nadherna 4x cichavec zakrsly 4xparmicka a 4x indicka rybicka co zere rasy a vypada trosku jako zralok a ma fousy... krmim jednou denne mrazenou kosticku patentek nebo hikari granulkama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 11:27 R Muž romant [28001] Re: amater1
Ne zcela účinně fungující nitrifikace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 11:21 Muž RBeil [174] Re: amater1
Dej do filtru vatu, snad pomůže. Umísti ústi ať se ti víc točí voda. Co máš za ryby a jak často a moc krmíš ? Můžou to být zbytky krmení nebo od ryb rozvířené dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2015 09:30 amater1 – tusi nekdo co je tohle za bordel?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj uz jsem z toho opravdu na prasky ma nekdo tuseji co to muze byt? A hlavne jak se toho zbavit. Predem dekuju

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2015 17:52 R Muž romant [28001] Re: Puncocha
Tak jestli chceš pomoct, tak hned, na hrůzy tady jsou lidi zvyklý, bez urážky. ;-)
Edit: Bez titulní fotky to nikdo neuvidí, tedy jenom správci a redaktoři. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2015 17:51 Puncocha Re: RBeil
ok tak zatim to bude bez foto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2015 17:47 Muž RBeil [174] Re: Puncocha
to nevadí, aspoň technika, co máž za rostlinstvo a ryby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2015 17:46 Puncocha Re: romant
ale az to bude cajk ne? Ted by jste nevideli ani predni sklo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2015 17:38 Puncocha Re: RBeil
Sneky mam v akvu v prezentaci a tam je to v pohode. Jediny co me napada ze haklivy jsou na zasoleni trosku krunyrovci ne?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [12] ...... 36 37

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 20188x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15415-zakal-vody-?od=551