Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zákal vody

 

NápovědaFórum » Řasy » Zákaly vody 

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Zákal vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2018 00:29 Muž bobikcz [135] - ups .... ono to roste :)Re: PanCumak
Doplň si laskavě prezentaci o ty ryby a další věci co jsi tam nalil, liješ.

Nic tam již nepřidávej (vyjma kytek) hlavně nelij, měň 1/3 vody (za 3-5 dní) a čekej a čekej.
Toť vše zákal zmizí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2018 00:12 Muž Krtecek [9] Re: PanCumak
Máme stejný filtr, mě pomohl bioboost, carbax a cirax, a hlavně méně náročné rostliny - hlavně plovoučky jsem tam dal, a nekrmil jsem asi tři dny, 3-4 den už to bylo v poho. ( do té doby jsem to měl asi týden zakalené)
Bojoval jsem s tím také, možná si tam neměl dávat ty rybky, když si už měl ten zákal, to tomu asi také nepomohlo.
Ale pokud je to substrátem, tak to je o něčem jiném .
Ať se daří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 20:57 PanCumak Re: lenkalor
Jj to jsem taky četl. Mám ho ve filtru od prvního dne. Ale i tak díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 20:57 PanCumak Re: NHKG
Ok, Díky moc. Vyzkouším. U bakteriálních zákalů u nových akv. vodu měnit nedoporučovali, takže jsem jen první 2 týdny měnil komplet vodu obden, jak psali v návodu k substrátu a pak už jsem ji měnil jen tak jednou týdně 1/3. Takže teď zkusím pravý opak a uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.12.2018 19:46 Žena lenkalor [580] Re: PanCumak
Opakovaně se tady na podobné dlouhodobé zákaly radí filtrovat přes aktivní uhlí. Zkoušel jsi to ? Na týden, 14 dní ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 19:41 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: PanCumak
V popisu substrátu sice píší, že se používá jako vrchní vrstva, ale zároveň píší, že uvolňuje živiny. Takže překrývat to nemusíš, jen měnit vodu, plovoučky a čekat. Ale vůbec netuším jak dlouho. Hlavně měnit vodu opatrně, tak aby nevířila dno a vůbec do dna nezasahovat.
Dříve jsem na zákal použil úspěšně Seachem Purigen, bohužel to trochu odnesly kytky, takže nedoporučuji, nebo jen dočasně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 19:15 PanCumak Re: NHKG
Ten jemný štěrk mám jen nad nezarostlou částí, jinak vůbec. Takže rada je zakrýt více tu Adu jemným štěrkem a měnit více vodu. Ok, díky zkusím. Nevíš, jak dlouho může to uvolňování živin probíhat v takovém rozsahu, aby to způsobovalo to zakalení?
Jinak ano, asi je to na začátečníka trochu náročnější start, ale chci, aby to to trochu vypadalo. S případnými problémy počítám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.12.2018 19:05 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: PanCumak
Dívám se na prezentaci a vidím výživný substrát a náročné rostliny. Toto zrovna není vhodné pro začátečníka.
Máš nad tou Adou dostatečnou vrstvu štěrku? Podle mě se ti z Ady vyplavují živiny. Měnil bych častěji vody (klidně ob den) a přidal nějaké plovoucí rychle rostoucí rostliny na dobu, než se to stabilizuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 18:32 PanCumak – bílý zákal
Ahoj, počátkem listopadu jsem si založil své první akvárko. Něco jsem si o tom přečetl a snažil jsem se udělat vše dle svého nejlepšího vědomí a svědomí ;) Vše je ok, až na bílý zákal, se kterým se potýkám od cca týdne založení akv. V proudu vody to vypadá jako "bílá mračna" malinkých částeček. Filtr to nepobírá. Na začátku jsem cca 2 týdny požíval Seachem Stablity. Jinak nic. Rostliny jsem do akv. přidal asi po 2 týdnech a ryby po 4 týdnech od založení. Mám tam 13 modrých Neonek a 6 červených Teter.
Ph 6, dusičnany, dusitany, amoniak, vše prakticky na 0.
Chci poprosit o radu, co bych s tím zákalem měl zkusit dělat. Když vyměním část vody, je to lepší, ale od druhého dne se to zase zhoršuje. zkusil jsem i Seachem clarity a nic. Taky na hladině plave dost malých bílých částeček něčeho. A měl jsem i dost mastnou hladinu. to už je téměř ok.
Pocitově se mi to už nezdá tak hrozné jako na začátku, ale nějak bych s tím rád pohnul k úplnému vyřešení. Osobně to tipuju na bakteriální zákal, ale co s ním?:)
Díky za každou radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2018 17:03 Žena A.K. [17] Re: Prašan
A jak doporucujes postupovat dále? Vyměnit vodu nebo to nechat? Kámen se údajně měl pomalu rozpouštět podle tvrdosti vody a nedopustit tak předávkování.... Měla sem vodivost kolem 400 a to je sotva měka voda tak je mi záhadou proč se rozpadl tak rychle.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.12.2018 16:51 - Re: A.K.
Mohol a určite to spôsobil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2018 14:27 Žena A.K. [17] – Zákal krevetaria
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Před cca týdnem se mi objevil zákal krevetaria omezila sem krmení a přidala UV filtr který s ním vůbec nic neudělal. Po 4 dnech bez zlepšení jsem ho tedy zase vyndala. Nezaznamenala jsem žádný úhyn ani zhoršování zakalu tak jsem se rozhodla že počkám až se to srovná samo. Včera jsem ale při stříhání rostlin zjistila že úplně zmizel minerální kámen. Mohl se rozpustit a zakalit tak vodu? Máte s tím někdo zkušenost? Přikládám foto balení mineralnich kamenu a zákalu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2018 08:47 V.S. Re: Alexandra
Za 3 dny od založení nemáš "živou vodu"! Je to klasika z vodovodu a časem se udělá bílý zákal = nálevník! Je zbytečné vodu měnit protože se dostáváš pořád na začátek!
Mně se velice osvědčil EnviFisch (AgroBio Opava - balení za stovku na 1000 litrů záruka na 1 a půl roku).
Žádná chemie, UV lampy...klasické enzymy a miliony "hodných" bakterií které ti vodu pročistí a založí vyvážené prostředí.
Dá se použít při "dietní chybě" = překrmení nebo jako prevence při výměně většího množství vody. Stačí postupovat podle návodu (rozpustit na půl hodiny ve vodě, zamíchat a nalít do akvárka).
To, co se nerozpustí, není dobré nalévat! Rybičky které sbírají plovoucí krmivo mohou mít problém pokud se toho přežerou! Takže nerozpuštěným přípravkem pak nacucám zvenku filtr a ono si to upravuje a dávkuje podle potřeby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2018 21:33 Muž Provpe [8] - RostlinyRe: fid0
Ano mohlo by pomoct odstrani potravu pro nej ale hlavne nekrm a nemen vodu coze :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2018 23:51 fid0 – nálevník
Ahojte, pomôže na nálevníka aktívne uhlie do filtra ??? Mám ho vonku zatiaľ a uvažujem či to tam dať ...dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.11.2018 21:58 R Muž Anthrax [4739] Re: Alexandra
Je to před třemi dny založené. To je zásadní.. Takže zákal by mohl odeznít sám. Určitě bych počkal a nedělal žádné ukvapené závěry. Všechno si teprve sedá a ještě nějakou dobu potrvá než se ti tam vytvoří rovnováha. Ale přidal bych na rostlinách.
Nemyslím si že má cenu používat/pořizovat UV, když ani není jisté jestli to nálevník opravdu je. Naber vodu z akvaria do sklenice. Když do toho posvítíš proti tmavému podkladu baterkou a bude tam pohyb tak to nálevník je. Pokud ne tak to bude nějaký jiný zákal.
Moje rada je počkat až si to akvárko trochu sedne. ;-) Vzduchování je asi zbytečné, topení asi zatím nepotřebuješ až podle osádky a svícení těžko říct, není jasné co tam máš za světlo ale obecně je lepší ze začátku svitit spíš kratší dobu.. třeba 8 h.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2018 19:12 Muž AsusKD [85] Re: Alexandra
V prvom rade sa tu zaregistruj, založ prezentáciu akvária s čo najviac údajmi. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2018 18:06 Žena A.K. [17] Re: Alexandra
Jsou tu určitě zkušenější kteří ti řeknou víc ale já bych buď použila UV filtr nebo vyměnila polovinu vody a přidala silný odvar z dubového listi(pokud nemáš doma listy mandlovniku) včetně listů až se zákalu zbavila můžeš listy vytáhnout nebo mít chvíli podzimní výzdobu :) mě to zatím vždycky na nalevnika zabralo ale likvidovala jsem nálevníky jenom když sem to přehnala s výměnou vody a krmenim odebrat vzduchovánim by mělo pomoc topit a svítit můžeš jak je libo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2018 17:51 Alexandra Re: A.K.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jde o to že ten zákal tam pořád je, a taky se mi asi tvoří řasa(nejsem si ale jistá), a nevím zdali mám vzduchovat, a na kolik topit a svítit...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2018 17:36 Žena A.K. [17] Re: Alexandra
Trápí tě tedy rasa nebo zákal? Zákal dělají po založení akvárka rádi nalevnici. Na ty je rychlé řešení UV filtr a trochu pomáhá i výluh/vývar z listí mandlovníku mořského nebo dubového listi/kůry ale ten působí spíš preventivne.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2018 17:30 Alexandra – Založení
Dobrý den, před třemi dny jsem založila akvárko. Mám 128l, substrát i říční písek + pár kyticek :) (živých). Akvárko se mi už trochu odkaliko, ale začala se mi tvořit řasa. A nevím co s tím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2018 20:13 Muž logrus [0] Re: Maq
Jo jo den pred tim. Pak druhy den jsem presazoval jednu kytku
Jen nevim jestli mam menit tu vodu nebo ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.10.2018 19:03 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: logrus
Je to nálevník, někdo radí počkat a nekrmit a neměnit vodu nebo použít peroxid vodíku je to vlastně jak se říká kysličník z lékárny. jsou další způsoby jako třeba UV lampa atd. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.10.2018 19:03 Maq Re: mirate
Nálevníci nežerou minerální látky a ohrožují ryby svojí spotřebou kyslíku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.10.2018 19:02 Maq Re: logrus
A tehdy jsi taky přestal dávat ten CO2 Vital, ne?
Tím pádem jsi přestal vraždit bakterie a ony se teď rojí. Akvárko se zabíhá. Hodně organických látek ve vodě.
Měnit vodu, vzduchovat, filtrovat přes aktivní uhlí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2018 18:56 mirate Re: logrus
Dle mého, voda je plná nálevníků. Až spotřebují ve vodě rozpuštěné minerální látky tak uhynou a voda se vyčistí. Hodně provzdušňuj a filtruj vodu.Na rybí osádku to vliv nemá a nemělo by ji nějak ohrožovat.Hodně zdaru.Míra
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2018 18:04 Muž logrus [0] – Mlecny zakal
Fotka k příspěvku Mam 3 tydny zalozeny akvarko a v patek 26.10 jsem presazoval a sazel kytky v akvarku a udelal se mne mlecny zakal. Akvarko jsem nechal, ale uz je to skoro tyden a nechce to zmizet, naopak to je horsi.
Mam tam asi 13 rybicek který jsem pred 3 dny prestak krmit
Mam jeste vydrzet nebo co stim??
Diky..
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2018 17:40 Maq Re: Provpe
Provpe napsal: Kolik by jsi doporucil toho uhli?
Já mám čistý objem 200 litrů a dávám do filtru 200 gramů AU. Za normálních okolností mám ve vodě nadstandardně čisto, a taková dávka mi vydrží tři týdny. Ale když se řeší kalamita, může to být výrazně kratší doba, pár dní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2018 16:33 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Provpe
Já bych tam přidal šneky. Myslím, že s tím slizem pomůžou. A budou užiteční i později. Okružáky a levatky, ne nadarmo se jim tu říká dělnická třída. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2018 15:54 Muž Provpe [8] - RostlinyRe: Maq
Fotka k příspěvku Kolik by jsi doporucil toho uhli? Do 60satky? Dnes jsem odsal trochu vody a mel jsem na celim akvariu sliz jak na skle tak na hladine :/
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   22.10.2018 20:15 Maq Re: Provpe
Pravděpodobně bakteriální zákal. Bakterie mají hodně žrádla ve vodním sloupci. Buď z toho substrátu, anebo možná z těch násad bakterií (někdy bývají i s nějakým tím papáním pro bakterie do začátku a skoro vždy i s enzymy, které pak plavou ve vodě a dělají věci).
Filtrace přes aktivní uhlí by to měla vyřešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2018 18:49 Muž Provpe [8] - RostlinyRe: afc1886
Prave ze se tam nic nehybe a hodne se me tvori sliz na skle sedivej behem 2 dnu po umiti je tam znova
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2018 18:15 R Muž afc1886 [14655] Re: Provpe
Nejsou to nálevníci? Poznáš to tak, že nabereš trochu vody z akvária do sklenice a proti tmavýmu pozadí do ní zasvítíš baterkou. Když tam uvidíš pohyb, budou to nálevníci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2018 16:01 Muž Provpe [8] - Rostliny – Jak odstranit tento zakal?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosim o radu jak odstranim tento zakal nasedle barvy uz ho mam v akvariu 2 dny. Bakterie pouzivam seachem stability a zkousel jsem i envyfish od agrobio opava. Je videt pouze z boku akvaria pri pouziti bileho svetla.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2018 20:32 Vláďa
Na nálevníka (bílý zákal) se mi velice osvědčil Envi Fish (Agro Bio Opava).
Žádná chemie, jenom enzymy a miliony "hodných bakterií". Stačí namíchat do vody a nalít. Zlikviduje to zákal, něco si nacucne a dál namnoží i filtr.
Za 70 Kč na 1000 litrů, záruka na rok a půl (mně to funguje i dlouho po záruce :). Co jsem se natrápil při zakládání akvárka... Kašlu na všechny UV lampy, peroxidy a chemii. Večer naliju do kelímku, zamíchám, nechám odstát, zamíchám a naliju do akvárka. A ráno (max. 1-2 dny podle velikosti)je zákal pryč.
Doporučuji při zakládání, při "dietní chybě" (překrmení) i jako prevenci při výměně většího množství vody.
Rybičky vysmáté a voda (jak pravil nebožtík Gross) křišťálově čistá!!!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2018 15:06 Muž Jarry [1433] Re: Jenda91
Bakterie nezlikviduješ, zato terčovce ano, pokud nebudou ve vhodných podmínkách. Vyměnit 1/3 vody se podle mě nemusís bát. Filtr bych asi posílil jedním větším externím - nejjednodušší řešení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2018 14:57 Muž Jenda91 [-3] Re: Jarry
No uvidime s tim filtrem mas pech ...koupil jsem to jako v seru akvaria vis.Co navrhujes s tim filtrem?a ohledne tech bbskterii jestli muzu vymenit 1/3 vody prtooze akvarko je zalozene 40 dnu at ty balterie nezlikviduju...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.09.2018 06:41 Muž Jarry [1433] Re: Jenda91
I kdyby byly, je to jasná známka toho, že něco nefunguje a poslední co chceš, je dát do takového prostředí ryby, v tomto případě navíc terčovce.

Filtrační schopnosti filtru se neměří jeho průtokem, jako hlavní veličinu bych bral objem a kvalitu filtračních hmot. Průtok je samozřejmě také potřeba, ale to je to nejmenší. V případě tvého akvária bych považoval za adekvátní cca 40l filtračních materiálů, máš 11, pokud reklama na ten filtr nelže. Stávající filtr by byl asi naprosto ok pro rostlinné akvárium s neonkama, ale tady bych asi volil jiné řešení.
K bakteriím - nevím, jaké bakterie máš na mysli?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2018 04:51 Muž Jenda91 [-3] Re: Jarry
To ano ale v takovem mnoznstvi jsou no2 latky snad netoxicke ne ? Testy od sery.A teplota vody 29.A co se tyce substratu.Pri zalozeni ksem menil obden 1/3vody prorote poustel moc zivin.
A filtr ma prutok 1000litru ta hodinu.Vodu klidne vymenim ale jestli nemam pockat kvuli bakteriim tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.09.2018 22:23 Maq Re: Jarry
Jarry napsal: já bych tady spíše nesouhlasil s kolegou ohledně rostlin, v případě terčovců mi přijde bezpečnější spoléhat na výměny vody
A jo, vysoká teplota atd. Jasně. Pak ale bylo dvojnásob nerozumné dávat tam ten substrát.
No, je to prostě celé smutné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.09.2018 22:03 Muž Jarry [1433] Re: Jenda91
Jak píše Maq, s terčema to chtělo ještě 2 měsíce počkat, pokud je měřitelné NO2, je to špatné. Já bych vodu měnil, klidně 60% denně a asi bych alespoň na několik dní omezil krmení a zavedl vzduchování. Akvárium vypadá dobře, já bych tady spíše nesouhlasil s kolegou ohledně rostlin, v případě terčovců mi přijde bezpečnější spoléhat na výměny vody, jsou to v tomhle ohledu ryby celkem specifické. Moc se mi ale nezdá ten filtr, 11l objem na 450l vody s 10ti terčovci mi přijde hrozně málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.09.2018 21:54 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky – Zrovna ...
... dnes jsem kontroloval akvárium se zákalem, do kterého byly před týdnem nasazeny dafnie. Zákal je pryč. Všechno to sežraly. Nicméně jde to jen bez ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2018 21:51 Maq Re: Jenda91
Prach ne. Bakterie a/nebo nálevníci.
Uspěchal jsi to. Málo rostlin a nejsou ještě rozjeté. Nitrifikace se ještě nestabilizovala a teď ji zabiješ heterotrofními bakteriemi.
No a ten substrát...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2018 21:37 R Muž vaclav [14570] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Jenda91
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2018 19:45 Muž Jenda91 [-3] – Zakal a prach ??.!
Fotka k příspěvku Dobry den . Mam pres mesic zalozene akva . Mam tam par dnu tercovce presne 10 kusu,25 neonek a 3 ancitruse.Krmim je Dvakrat denne.A zmiceho nic mam mlecnou vodu.Filtr Bioflow 8.0 /1000l za Hod.Ph vody 6.4, No 2 0.1mg/l a No 3 5mg/l.A nevim jestli vymenit 1/3 vody kdyz je to cerstve zalozene.Jeste jsem se s tim nesetkal.Mam prestat krmit??
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2018 21:50 Muž bici10 [24] - TetryRe: ctibum
dobře tak děkuju za radu :-)
EDIT- A jak k to je s vodou? Mám ji měnit část měnit nebo tam mám nechat tu samou dyl? Jak tyden? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.09.2018 21:44 R Muž ctibum [6872] Re: bici10
U čerstvých nádrží není zákal nic neobvyklého a časem by měl sám zmizet. Ale je tam proklatě málo rostlin, především rychlerostoucích nenáročných, ty jsou pro záběh mnohem důležitější. Ryby tam tak brzy nemají co dělat. Když už, tak si sežeň pár šneků, Okružáků a/nebo Levatek. Ryby bych vrátil tam, kdes je koupil a pořídil místo nich rostliny.

A přečti si odkazy pro začátečníky, které jsi dostal při registraci... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2018 21:32 Muž bici10 [24] - TetryRe: ctibum
Tak jsem přidal akvárko a co všechno vim tak jsem napsal a dal i fotky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2018 20:44 R Muž ctibum [6872] Re: bici10
Nikdo o tom akvárku nic neví, takže ti nikdo konkrétně neporadí. Založ prezentaci a vyplň maximum údajů. A přidej aktuální fotku. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2018 20:33 Muž bici10 [24] - Tetry – Zákal vody
Akvarko včera bylo krásně pruhledny a dneska co do něj koukám tak je takový trošku zakaleny. Včera jsem tam ještě rybicky nemel až dneska jsem tam dal dvě parmičky a dva ancistrusy at se pomalu zabehne. A filtr byl pokrytej takovou slabouckou vrstvou jakoby šedozelenou vrstvou prachu. To jsou řasy?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] ...... 36

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 19129x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15415-zakal-vody-?od=201