Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zákal vody

NápovědaFórum » Řasy » Zákaly vody 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Zákal vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2023 13:47 R Muž Anthrax [4934] Re: Klárča
Věřím, že ti krunýřovci už to dají, když to dali do teď. Jako podpůrný krok bych se pokusil snížit teplotu v nádrži (PC ventilátor, namražené PETky s vodou). 25 stupňů není nic hrozného. Ale při otravě je lepší držet teplotu níže (lepší rozpustnost O2).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.07.2023 13:33 R Muž Anthrax [4934] Re: Xant
Myslíš, že je to s těmi těžkými kovy v pitné vodě tak vážné, aby tohle bylo nějak ku prospěchu? Obzvlášť když používá uhlíkové vložky, které ty případné kovy pohltí. Ještě bych to chápal u nějakých extrémně citlivých živočichů… Dávám vodu přímo z řadu už dlouho. A nikdy to problém nebyl. Mam to vyzkoušeno na více místech v republice. :-) Osobně bych za tyhle prostředky peníze nedal a radši bych koupil nové rostliny místo těch, co odešly. Rostliny nakoupnou nádrž než chemie :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2023 13:04 Xant Re: Klárča
Nemusíš, protože stejně jako u konkurence jde o spory, které potřebují čas a vhodné podmínky. Živé baktérie v gelu, nebo výplach sousedova filtru. Odolné spory se prodávají prostě proto, že vydrží dlouhé roky čekat a není potřeba je speciálně skladovat.

Co naopak můžeš přidat je několik kapek prostředku na likvidaci chlóru, pokud nepoužíváš osmotickou, odstátou vodu zbavenou chloru a těžkých kovu. Profiplants Chlor Stop, Seachem Prime. Asi je to jedno, cena/výkon.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2023 12:37 Žena Klárča [49] Re: Anthrax
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pravda, z fotky to poznat nepujde.
Vcera vecer jeste vymena cca 1/2 vody, objednány nove rostlinky, dnes koupeno vzduchovani (motorek, hadicka a kaminek) a vecer zas vymenim cca 1/2 vody (a kdyztak i zitra)...tak snad to pomuze.
Jeste dotaz prosim: Mam opet pri kazde vymene vody (kazdy den) pridavat ty bakterie Sera nitrivec???
Jinak moc dekuji vsem zucastnenym za rady a tipy.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 19:59 R Muž Anthrax [4934] Re: Klárča
Jak by to měl z fotky někdo poznat? To ti z fotky opravdu nikdo neřekne. Když se to nehemží, tak to nálevník nebude. Ale posoudit to musíš sama. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 19:55 Žena Klárča [49] Re: Anthrax
Fotka k příspěvku Ano diky. Dnes odpoledne jsem menila cast vody a zitra rano teda zas cast vymenim. Rozbor vody zatim vzdam a zkusim to resit tim vzduchovanim a dalsimi vymenami vody a teda dal bez krmeni...pokud to nepomuze, v patek by si mozna mohli anciky vzit znami (pokud do patku prezijou - ti ancici)... sad

Jo a ještě se chci ujistit, ze to nebude ten nalevnik (pač ten by se musel zřejmě řešit jinak - neměnit vodu a UV lampa... ). Snažila jsem se prosvetlovat vodu ve sklenicce a takové hemzeni jako na YouTube (m.youtube.com/…) jsem neviděla...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 19:52 R Muž Anthrax [4934] Re: Klárča
Bohužel, jsou-li plži u hladiny je potřeba jednat rychle. A i tak muze být pozdě.
Ano, vzduchování je kompresor, hadička a kamínek ze kterého vychází bublinky vzduchu. Je celkem jedno jaký se použije. Při normálním provozu nepřerybněného akvária není potřeba ale při akutních otravách je klíčové. Teď už je ale víceméně pozdě. Pro dva ancíky stačí co nejvíce čeřit hladinu filtrem.
Za rozbor vody bych neutrácel. Není už moc co zjišťovat. Otrava je věc jasná. Akvárko se po čase srovná. Takže si ani nemyslím ze by bylo potřeba ho znova zakládat. Toť můj názor.
Kvůli zbývajícím rybám bych tu vodu měnil (nejen zítra a pozítří ale nyní, klidně dnes 2/3 a další dny 1/2) a v nekrmení pokračoval. Pokud se nějaká rostlina rozkládá, tak ji samozřejmě vyhoď. Jestli se toho tam rozkládá více, tak je příčina otravy jasná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 19:40 Muž vlka [3507] Re: Klárča
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Klasickej vzduchovací motorek, hadičku 4-6 mm a vzduchovací kamínek. Mrkni do rubriky Darování, nebo projeď inzeráty.Mám Shego prima, naprosto neslyšnej motorek, ale cenově je dražší...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 19:34 Žena Klárča [49] Re: Xant
Diky za reakce. Ktere rozbory vody?? Nejake konkretni? - neco co se dela treba na zdravotnim ustave v ostrave?
Jinak vzduchovani se pokusim zitra zaridit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 18:52 Xant Re: Klárča
Udělej laboratorní rozbor vody a na základě rozboru se rozhodni, zda má smysl pokračovat a snažit se to zachránit, nebo to raději vzdát, celé akvárium vyházet, vyčistit a začít znovu (lépe).

Vezmi útokem bazary a kup si nějaký vzduchovací motůrek za hubičku, stejně tak za pár korun vzduchovací hadičku a bublifuk s kostkou/válcem akvacitu koupíš od 60-300 Kč. Dokud nebudeš mít rozbor, nemá smysl investovat do kvality a životnost (Eheim, Oase…). Možná je to ptákovina, kterou vyřeší trocha aktivního uhlí se vzduchovacím kamínkem, možná je to chemická otrava a pak nemá smysl vyhazovat peníze za něco, co už nezachráníš. To je lepší se smířit s tím, že je to celé špatně a udělat to znovu a lépe.

Jestli se ti nechce vyhazovat peníze za rozbor vody (počítej tak 1000 Kč) a necítíš se na řešení problému, tak to zruš rovnou a ty peníze použij na opětovné založení. S každým průšvihem (katastrofou) a zvládnutou nápravou přichází neocenitelné zkušenosti, ale sama zvaž, jestli to za to stojí. To rozhodnutí je na Tobě.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 18:02 Žena Klárča [49] Re: vlka
Dekuji za zpravu. Dalsi rostlinky zkusim sehnat...a omlouvam se za mozna blby dotaz, ale jake konkretni vzduchovani - nejaký ten vzduchovací motorek ci cerpadlo, co se prodava??? Tuto komponentu jsem se priznam jeste nikdy neresila, coz byla zrejme chyba! (Akva mam cca 2 roky a fungovalo dosud bez vzduchovani). sad Diky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 17:56 Muž vlka [3507] Re: Klárča
Čauky, co nejdříve bych zavedl vzduchování, filtrem čeřil hladinu, pravidelně každý den měnil alespoň 1/3 vody, nebál bych se v tomto stavu lehce odkalit dno a co nejdříve sehnal co nejvíce rostlinek. Ovšem tohle vše zřejmě neřeší příčinu zákalu, šnečci lezou k hladině, vypadá to na otravu vody, možná...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 16:37 Žena Klárča [49] Re: Klárča
Fotka k příspěvku Tak pri vymene vody jsem nasla a pohrbila dalsich asi 7 mrtvolek neonek sad . Ancici teda zatim ziji, ale drzi se vyse nez je obvykle (viz foto - vepredu cerveny samecek a vzadu zlata samicka). Jinak ve vode plavou casti mrtvych rostlinek, snazila jsem se je vytahovat, ale moc to nejde, pac je to spis jen takove rostlinne chmyri, co jen viri vodu. Jo a zakal se ani po vymene casti vody nezlepsil.

1.Uz teti den jsem nekrmila (predevcirem jsem byla pryc a vcera jsem predpokladala, ze v teto situaci bude lepsi nekrmit)...je to dobre nebo spatne???...(rika se, ze nekolik dni vpohode vydrzi...a kdyz je nejaky problem v akva he lepsi hladovka)

2. Mam zas zitra ci pozitri menit cast vody??? Nebo neco jineho??? Vim ze menit vetsinu vody najednou se nema, aby se nerozhodila rovnovaha akva...(i kdyz ted uz tam stejne nam neco hodne spatne) sad

3. Mam urgentne shanet nove rostlinky k vysazeni, nebo pockat par dni co s vodou?

4. Bude nutne premistovat anciky? Nahradni nadrz nemam a netusim kam bych je mohla dat.

Moc dekuji za rady...vim, ze takove problemy se obcas stavaji, ale popravde jsem z toho docela zoufala sad

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 15:38 Žena Klárča [49] Re: Klárča
Tak neonky jsem uz nasla mrtve...vyndals jsem asi 8, ale mrtve budou zrejme vsechny sad , ale v ton zakalu nevidim vsechna telicka...Oba ancistrusi zatim ziji. Jinak teplota opravdu 25 C. Zkousela jsem pH (jen orientacne papirkem a je okolo 6). Pohyb ve vode (nalevniky) nevidim. Jdu zkusit alespon vymenu cast te vody....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 12:40 Žena Klárča [49] Re: Anthrax
Ano, po nitrivecu se vzdycky udela na chvili zakal, ale ten za chvili zmizi...tento zakal se objevil sam od sebe (jeste nez jsem menila uhlik a dala nitrivec) a nehodla mizet. A neonky taky nikdy takto neplavaly u hladiny. A ano nebudu pokazde propirat molitan filtru...(i kdyz to spis jen tak "posolicham" ve spinave-odpustene vode z akvarka)...nenapadlo me ze by to bylo spatne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 11:46 R Muž Anthrax [4934] Re: Klárča
Ten zákal muže být klidně z Nitrivecu. To by nebyl sám o sobě takový problém, zmizí sám. Ale chování živočichů značí další problémy. Rozhodně bych zavedl to vzduchování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 11:32 Žena Klárča [49] Re: Anthrax
Voda menena naposledy 30.6 (min tyden jsem nestihla sad ...proto jsem chtela menit ted). Bakterie Sera nitrivec jsem dala vcera pri vymene uhlikove naplne filtru (po delsi dobe, pokazde bakterie nepridavam). Teplota vody asi okolo 24 az 25 C...ted nejsem doma tak nevim, ale zas se podivam. Jinak hned jak budu doma tak se na nakevnika podivam. Kazdopadne zatim moc dekuji za reakci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.07.2023 11:09 R Muž Anthrax [4934] Re: Klárča
Ahoj. Věnuj hlavně pozornost těm šnekům u hladiny. Je to předzvěst vážných problémů. Může být nedostatek kyslíku (nálevník spotřebuje z vody hodně kyslíku) a nebo rozhozená nitrifikace a počínající otrava.

Nalevníka běžnou výměnou vody pouze podpoříš. Na druhou stranu, pokud se jedná o otravu, tak bude třeba vyměnit více vody, než jen 1/3 a navíc opakovaně.

Proto zjisti zda je to nálevník. Do sklenky odeber vodu z akvária a prohlédni ji proti světlu. Pokud tam bude pohyb, tak to je nálevník.

Jakou máš teda v nádrži teplotu? Určitě vzduchuj. Kdy proběhla poslední výměna vody? Filtrační molitan proplachuješ podle prezentace každou údržbu. To není dobrý, pokud má filtr fungovat jak má. Odkalovalo se poslední dobou nebo zasahovalo ňejak jinak do dna? Sera Nitrivec tam dáváš jak často?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2023 09:50 Žena Klárča [49] – Zákal vody
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím všechny akvaristy a prosím o radu...dost se mi zakalila voda v akva. Jsou to řasy? nálavníci? či co? Je pravda že v posledních dnech bylo docela teplo a slunečno...ale akvárium není u okna, je na opačné straně pokoje...Zatím jsem jen vyměnila uhlíkovou náplň filtru (což možná byla chyba!). Vyměnila bych část vody (cca 1/3) jako při obvyklé údržbě? Pomůže to? Nebo mám ještě zkrátit čas svícení? Jo a taky jsem si všimla (v té zkalené vodě není moc vidět) že některé neonky plavou u hladiny jako by lapaly po dechu a některé rostlinstvo (zejména kryptokoryny) zdá se více hyne! Co bych mohla ještě udělat?Předem děkuji za rady.
Prezentace akvária rybicky.net/nadrze/31910-prvni-pokus

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2023 09:14 Muž lukasbc [51] Re: Rovano
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Odstranění hrubých nečistot z prvního molitanu a výměna horního filcu
EDIT: Zakoupena UV lampa vnitřní SUNSUN 9W a po 2 dnech voda jak alabastr.
Více než měsíc trápení a nakonec takto jednoduše.
Příště se už nebudu rýpat tak moc ve dně...
;-) Fotky vždy před a po 2 dnech UV lampy.

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2023 22:44 Muž Rovano [246] - RostlinyRe: lukasbc
Co znamená údržba filtru? Voda je do bíla? Nepoznám to z fotek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2023 18:59 Muž vlka [3507] Re: lukasbc
To zmizí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2023 17:50 Muž lukasbc [51] Re: StrikoIV.
Nemám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2023 16:37 Muž StrikoIV. [11] Re: lukasbc
Uv lampu mas?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2023 16:31 Muž lukasbc [51] – Zákal
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,
prosím o dedukci o co by se mohlo jednat. Už měsíc bojuju se zákalem v akvariu. Pravda objevil se po protrhání rostlin a údržbě filtru (JUWEL BIo flow 3.0). Do té doby voda jak sklo čistá bez plovoucích nečistot. Teďkom tohle...Díky za každou radu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2022 21:23 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: RadekP
rybicky.net/forum/4822 :-) A asi i černá sinice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2022 20:05 RadekP – Šedý porost v akváriu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím všechny a prosím o radu. Z ničeho nic se mi v akváriu 450l objevilo něco, co jsem do té doby neviděl. Nejdřív jsem myslel, že je to nějaká šedá (až černá) řasa, protože se nejvíc vyskytuje na rostlinách, ale i na topení, sklech apod. Řasa to ale asi není, dá se velmi snadno z rostlin setřepat, ale druhý den je tam zase. Některé "výhonky" jsou i 5 cm dlouhé. Zkusil jsem delší dobu nesvítit, a úplně to zmizelo, ale zase se objevil bílý zákal. Myslel jsem, že by to mohli být nálevníci, ale nejsem si jistý. Měl jsem před tím asi 12 let menší akva, a nikdy se mi to nestalo. Před výskytem jsem použil jiné hnojivo než obvykle, nevím, jestli to může souviset. Nevíte, co to je a co s tím?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.07.2022 20:50 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Bikeman880road
Jsou to asi papírky, čím měříš ale KH 20 je pro co2 konečná to nebude fungovat jestli je to tedy pravda. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2022 19:57 Muž Bikeman880road [0] Re: vaclav
Dekuju. Už jsem je dal bokem. Na testu teď No2=0,No3=0,Ph=8?, Co2 na nule,KH=20°,GH=8°. Je tam velká změna za poslední den v tom No3..trochu se bojím o ty kytky, nevím jak dlouho takhle bez živin vydrží. V nejhorším je dám bokem, tam jim dám Co2 a aspoň PlantaMin a to akva nechám komplet prázdný vydejchat Teda dokud si to tam nepotřebuje z čeho je živý.. zakládal jsem akva 3x v životě ale tohle je poprvy co se mi stalo tohle. Už budu moudřejší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.07.2022 19:35 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Bikeman880road
Nejhorší, co můžeš udělat na nálevníka je měnit vodu, musíš ho vysedět a max přidat bakterie. Udělal jsi moc změn najednou a nemáš vlastně zajeté akvárium budou tam plísně, rozsivky a samozřejmě nálevník a rybám jde o život. Dej je jinam nebo silně vzduchuj. Přeji ti hodně štěstí v těchto vedrech. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2022 12:20 Muž Bikeman880road [0] Re: afc1886
Fotka k příspěvku Ahoj, zakládal jsem narychlo profil, teď jsem podle fotek zjistil,že mám od 31.1. A že je zajete jsem si myslel podle toho,že nebylo vůbec potřeba měnit vodu a parametry po měsíci se ustalili na OK parametrech ( i díky salvinia natans?). Test na nalevnika jsem zatím zkoušel v rychlosti a nenašel jsem hi tam. Taky musím podotknout, že voda dost charakteristicky smrdí a stěny akvaria a filtrů jsou kluzké. Proto si myslím, že to nalevnik není ale netuším co jinyho a ani jak se toho zbavit. Taky důvod ty kompletní výměny byl ten,že už tam ta mlha v podstatě byla a to úplně v nejhorším stadiu a to během 12h.
Edit: Přidávám foto, jak je něco namotane na eleocharis.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.07.2022 22:28 R Muž afc1886 [15243] Re: Bikeman880road
Ahoj, akvárium máš založeno od 1.4.2022 a to podle mě není dobře zaběhlé akvárium. Další čím sis podle mě vůbec nepomohl, je ta kompletní výměna dna a komplet celé vody. Za mě by to chtělo do toho akvária moc nezasahovat,nechat ho pořádně zaběhnout, udělat si test na nálevníky (návod najdeš v příslušném tématu ) a potom se podle toho zařídit. Rybám bych tam určitě teď přidal vzduchovani.
Po tom testu napiš jak to dopadlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2022 14:36 Muž zervajs [335] - RostlinyRe: Bikeman880road
Bikeman880road napsal:Ale ten amoniak (pokud ho neukáže test No2) tak by podle mě podobnej účinek.
NO2 je dusitan , test na amoniak je zvlášť.
Pokud naměříte dusitany, tak ty vznikají ( působením bakterií) z amoniaku.

Pokud jste to akvárium znovuzaložil ,a filtry úplně vyčistil, je možná i ta otrava.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2022 13:51 Muž ajajak [229] Re: Bikeman880road
Amoniakem otrávená ryba je dezorientovaná a plave různě hlavou dolů a podobně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2022 12:52 Muž Bikeman880road [0] Re: Lojza007
To se právě nezdá podle dropcheckeru je ho tam spíš málo. Ale ten amoniak (pokud ho neukáže test No2) tak by podle mě podobnej účinek. Otrava může taky vyústit v lapání po dechu tipuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.07.2022 09:44 Muž Lojza007 [1235] Re: Bikeman880road
Ty rybky lapaly po vzduchu a byly u hladiny? Pokud jo, tak to bylo příliš CO2. V létě je problém s teplem, urychluje reakci a tím se zvyšuje množství CO2. A pokud se to dostalo do akvária, tak je to alkohol, to těm rybám určitě neprospěje.
Pokud plánuješ větší akvárium a chceš ho provozovat jako hightech, tak tě CO2 bomba stejně nemine, tak je lepší ji pořídit teď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2022 06:31 Muž ajajak [229] Re: Bikeman880road
Po čase se to samo usadí a akvárium bude fungovat. Já s nálevníkem nedělal nic a sám zmizel. Ty bakterie se z něčeho namnoží a poté zmizí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2022 06:25 Muž Bikeman880road [0] Re: ajajak
Děkuju. Mě zarazilo to, že se rybičky dusí, ale možná zkusím test na amoniak. Mám jen test 6v1 a tam je PH7.5, GH8-16°, KH10°,NO2-0mg/l.NO3-50mg/l.
Ohledně toho konce jsem to myslel spíš s tím CO2 z kvasnic. Budu muset koupit flašku. Jinak skončit nechci, naopak bych rád do budoucna spíš opravdu velké akvárium..ale to chce nejdřív nějakou tu praxi :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2022 06:15 Muž ajajak [229] Re: Bikeman880road
Na toho nálevníka to podle mého vypadá. Prostuduj internet je tam spoustu rad. Nebo zde najdi vlákno bílý zákal či nalevnik a budeš hned vědět. Není důvod hned končit. U tohoto koníčka je třeba hodně trpělivosti. Tímhle si prošel snad každý
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2022 21:40 Muž Bikeman880road [0] – Přidávám se s problémem mléčného zákalu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj a předem děkuji za rady. Už upřímně nevím moc jak dál. Měl jsem dobře zaběhlé akva, pravidelne jsem měřil hodnoty které zůstávali pořád v normě a nebylo potřeba ani měnit vodu. Bohužel v jeden moment během 12! Hodin se akvarium změnilo v mléčné peklo. Byly vidět jakoby mračna a mřenky okamžitě v křeči (mřenka pakistanska nepřežila, Labeo cervenoocase jen jedno, parmičky tak 50% uhyn), viditelně z nedostatku kyslíku. Labyrintky to z možná zrejmych důvodů nepostihlo. Celé akva jsem vypustil, vyměnil komplet dno, vyčistil a nalil nové, část kytek jsem použil,část koupil novou. Začal hnojit CO2 z kvasnic a dnes opět katastrofa, sice menší ale byla. Nicméně dnes jsem si i vsiml, že mi malý asi povalil petku s kvasnicemi a nemalá část tekutiny se tam pretlacila. Opět labeo cervenoocase v křeči, nicméně jsem vše zachranil, opět vypustil(tentokrát jen 80% vody a napustil. Jenže.. ta relativně čirá voda se během 8h opět zakalila. Teď zůstává zakalena ale rybicky vypadají docela v pohodě. Mám bokem připravenou nadrz kdyby se to zvrtlo. Moc se mi nechce věřit v toho nalevnika, máte ještě nějaké jiné rady? Děkuji a s tím CO2 z kvasnic.. vim..opravdu skončím velmi brzy tone

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2022 20:36 Muž Martex42 [20] - TetryRe: skypi
Takhle měkká voda mi teče z vodovodu. Momentálně řeším zvýšení dkh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.03.2022 06:36 Muž skypi [273] Re: Martex42
Tu "skoro destilku" bez alkality tam máš z jakého důvodu? Podle mého názoru máš tu nádrž ve velmi nestabilním stavu-bude tam značně cestovat pH sem tam, pro rozvoj mikroflory, která je pro stabilitu nádrže klíčová, je to značně neoptimální prostředí. Pro vyšší živočichy taky. Mírně bych zvedl alkalitu k cca 5 dKH, nasadil kultury bakterií (Dennerle, Microbe Lift), po stabilizaci pH třeba nějaké okružáky, které velmi velmi málo přikrmoval. A čekal...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.03.2022 06:27 R Muž romant [28001] Re: Martex42
Prostě ti nefunguje nitrifikace. Podpořit, ideálně nalitím bordelu z jedoucí, zdravé, nádrže do toho externího filtru, ono těch 300 litrů materiálu nějaký čas bude trvat, než se dostatečně osídlí. Přidal bych šneky okružáky a když nebude k dispozici ten bordel tak do filtru nasypat trochu sušenýho krmení, nebo rovnou do nádrže, ale to by bylo vhodnější v kombinaci s těma šnekama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2022 05:18 Muž StrikoIV. [11] Re: Martex42
Mas tam strasne malo rostlin.. Na 99% to bude nalevnik.. pridej rostliny- nevymenuj vodu a vydrzet.. Pomohla by i nejaka chemie, nejlepe prospesne bakterie.. Sam jsem s nalevnikem bojoval cca 2-3mesice..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2022 21:09 Muž Martex42 [20] - TetryRe: Lojza007
Měl jsem puštěnou uv lampu a nezmizlo to, tak že to nálevník nebude
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2022 20:18 Muž Lojza007 [1235] Re: Martex42
Podle mně to není zákal ze dna, ale nálevník, který za pár dní zmizí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2022 19:24 Muž Martex42 [20] - Tetry – Dno Volcano black
Ahoj, Mám již 12 den zalozené akvárium. Dno Rataj Volcano black a částečně propráno. A i po takové době z toho dna bílý zákal a nejde se toho zbavit. Jako externí filtrace akvárium 300L. Průtok 2000 l/hod Akvárium cca 1100L. Nevíte někdo jak se toho zbavit? Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2022 13:15 Muž Uwe.T [34] Re: Buldr
Ahoj, vím že UV je považováno za přinejmenším rozporuplné zařízení, ale mne se při boji s řasou opravdu osvědčilo. Je jasné že neovlivní pčisedlou řasu, jak se neopomíná zdůrazňovat, ale likviduje jejich spory, a to já osobně považuji za velmi významné.
Možná by to mohl zkusit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2022 20:22 Muž vlka [3507] Re: Buldr
No vždyť jo, všechno mu tam píšu, teda můj názor mu tam píšu, jen jsem ho doplnil svým problémem ze začátků...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.03.2022 16:34 Muž vlka [3507] Re: MarMar
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Substrát je pro zkušenější akvaristy. Neobejde se bez měření různých hodnot. Časem se prý ,,vypotřebuje,, a opět musíš dodávat chemii, hnojivo. Nikdy při tvém množství ryb a rostlinek nevíš, kolik čeho je potřeba a co a jak ovlivňuje prostředí v akváriu. Výsledkem je tenhle zákal. A přitom je to tak jednoduché. Dno z říčního písku, spoustu rostlinek, které se časem samy ,,vytřídí,, a pak rybičky. Já měl zpočátku také zákal, ale určo Nálevníci a zákal sám zmizel. Doteď jsem nic neměřil, nic nepřidával, jen časem daruji spoustu přebytečných rostlinek...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 36 37

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 20188x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15415-zakal-vody-?od=51