Zákal vody
kolega ma pravdu treba hlavne cakat a odporucam pridat vzduchovaci motorcek
ale uvedom si ze je hooodne velke rozdil mezi zabehem 500L a 50L!!!!! navic kazda nadrz je individualni ekosystem
rybicky.net/forum/13700…
Opravdu to není nálevník, jak jsem poznamenal já i jiní v tvém druhém tématu na toto téma?
Opravdu už nechceš čekat?
0 05.03.2010 11:37 Citroneek Kapkové testy Rataj (na tyto účely zcela dostačující) kolem 70,- CZK.
Rady o začátcích kolega již 26.02.
rybicky.net/forum/13677…, svícení nonstop asi rozumíme každý jinak
a měřením NO2,3 měl začít. (Kdyby si tedy ty rady začátečníkům vzal k srdci).
0 05.03.2010 09:10 Citroneek Ale tak rano v 8 Zapinam svetlo a vypinam okolo 5 vecer takze jako o nic nejde ..
no ty rybky bych dal az klesne NO2 (cca 14di?) neni kam spechat, chce to trpelivost... co ja bych dal za nalevniky....
ten zakal se ve vetsine pripadu vyresi sam, svitit nonstop je cesta k sinici
zatim si neco procti o akvaristice
Kolega svítí non-stop?!
0 05.03.2010 08:56 Citroneek Dnes tedy pojedu koupit NO2, NO3 a budu měřit ..
Nevím kolik tam máš rostlin, (pokud nějaké) ale svítit nonstop je nesmysl. Rovněž bych nelil do nádrže žádné startovací chemikálie. Měřils už vůbec nějaký parametr? Víš kolik tam máš NO2, NO3 abys věděl jak postupuije proces zabíhání? Nejsem také proti výměně vody, ale v čerstvě založeném 25% denně je zbytečné. Daleko lepší je osvědčené: osázet rostlinami, za 2-3 dny nasadit zabíhací rybky. (A měřit)!
Jestli má ten zákal mléčnou barvu, může být způsoben přemnoženými bakteriemi a následně nálevníky.
V takovém případě byste vodu měnit neměl. Nechte akva alespoň týden "v klidu", po tuto dobu vůbec nekrmte(!), máte-li čím - zvyšte teplotu někam k 27-28st.C a zajistěte dobré provzdušňování vody.
...menit vodu v novem akva kde nejsou rybicky je blbost...
Přijde na to...
V našich krajích se sice traduje něco v tom smyslu, co jste napsal, ovšem o "nevyvratitelnosti" takového výroku nepochybujte; pokud máte akva správně založeno, pak častá - a čím "čerstvější" akva, tím "častější" - výměna (i velké) části vody může nádrži (i bez ryb) jenom prospět.
0 05.03.2010 08:46 Citroneek Mlecnej zakal .. Nekdo tady na foru mi radil menit 20 l denne .. A voda smrdi ..Jako neco nakysleho .. A Takove akva by se zaelo max za 5 Dni .. Nemuze to trvat 9 dnu a je to den odedne horsi ..Filtr bezi .. A vzduchovani taky .. A svetlo je taky zaple primo nad akvarkem Nonstop ..
jak vypada ten zakal?
jakou mash vodu?
0 05.03.2010 08:40 JuraS 0 05.03.2010 08:35 Citroneek – Voda po 9ti dnech
Dnes je to 9tý den co mám akvárko založené ..Je tam pár rostlin , provařený vyčištěny šterk a 3D pozadi z polyesterenu ..Akvárko je stalé zakalené .. Nevím čím to je .. Štěrkem určitě ne a vodu menim 1x Denne 20litrů .. A akvarko je 80 Litrů .. Leju tam i BioFiltr na rozmnozeni tech bakterii co mi doporucili v obchode ..Jau z si opravdu nevim rady .. Pokud se to do pondelka nespraví asi bude vhodné vytrhat pozadí , odrbat silikon a nalepit Tapetu
Starší reakce
tak dnes som cele akva vzcistil napustil nanovao vodu ale len do stvrtiny a dal som tam iny strk ktorz je yatial v pohode a nic nerobi
to znamena ze to vsetko bolo yo strku takye si strk akvadecor nikdy nekupujte
Nic to neurobilo.
Sycelo to ale len ked som tam dal teplu vodu dost teplu som musel aj ruky vytiahnut.
Preco??
Skus ocot... To sycanie mohlo byt sposobene nasavanim vody kamenom.. Ale sa mi to nevidi.. Uvidime reakcie skusenejsich.. Ale ten ocot skus hned a napis ako dopadol test.
Aj preto lebo ked som ho stale preplachoval ,tak som tam dal dost teplu vodu a zacalo to sycat a parit a zacali sa sfarbovat cirne kamene do oranzova.
Filter na veľké akvárium v malom 45 l akva ti moc úžitku nenapácha. Skor naopak. Ako si to zakladal? Skús to v skratke vysvetliť, bo čo píšeš nižšie pôsobí dosť exoticky až krkolomne.
v mojom akvarku sa mi stale kalila voda od kamienkov.. pral som ich asi 20-30 krat, ale stale to nepomahalo. Nakoniec, som pri napustany vody do akvarka prikryl dno papierom, aby sa priamo nevyril ten kal z kamienkov, a cuduj sa svete pomohlo to. Pri prvom cisteni akvarka som dopustal vodu velmi velmi pomaly, bez papiera na dne a voda je krystalovo cista. Ja odporucam len prat prat prat prat..
Pokud není plastové tak proč nesmíš převařit?
A máš tam nasazené nějaké rostlinky?
Este chcem povedat, ze ta skvrna sa mi objavil az po pouziti strku ktory nesmiem prevarat.
Mal som ho vel krat preplachovat.
Nejdříve přece musíš dát dno. Pak nějakou vodu. Pak zasázet rostliny. Pak dolít vodu do plna. Pak přidat techniku. Pak čekat na ustálení nádrže atd. Ale četls asi nepozorně, protože to pořadí nedodržuješ.
Dakujem ale uz som to cital.
Ale stale neviem co robim zle.
Najskor som tam dal vodu s filtrom. Tam bol nalevnik a riasy. Asi o 3 dni nato som si vsimol tu hladinu. Ale neni to mastna skvrna a tak som vymenil vodu. Potom sa mi tak skvrna znovu objavila. Najskor som mal cistu vodu a asi o2 dni som si vsimol ten grc v akva. Sorry za vyraz. Tak kamos mi pozical vzduchovanie a ide den co noc. Vcera som zobral tu hladinu.
Cauko.
Mam akva asi uz 3 tyzdne a stale sa mi ho nedari zalozit.
Najsor som tam mal nalevnika, potom riasy a nakoniec ked som tom uz mal dobre som tam dal strk a vytvorialo sa mi na hladine velke mnozstvo nejakeho zakalu. Ale ked ho chcem chytit do prstov utece.
Neni to nic zive, odobral som to z hladiny s pet flasou aj ked tam malicke mnozstvo zostalo.
Medzi tym som si vsimol ze voda nieje uplne cista a ze mi tam nieco plava vyzera to ako prach. Ale akva mam stale zakryte a nema sa tam ako dostat. taktiez nieje to nic zive
Mam filter na velke akva v 45l moze to byt z toho ten prach nevie prefiltrovat.
Mate s tym niekto skus? Lebo ja neviem co s tym.
Starší reakce
Díky za rau filtr mám, vždyť to píšu v mém příspěvku. Určitě zvýším teplotu a začnu vzduchovat ještě jednou díky.
ahoj, s nálevníkama jednoduše zatočíš, když na 1-2 dny nastavíš teplotu na 30st. při této teplotě ty potvůrky pochcípaj a vodička bude jako křišťál.
rostlinkám to neublíží + filtrovat, vzduchovat a neměnit vodu.
a kdyby se to stalo až tam budou ryby tak navíc nekrmit
proč by to vadilo? akorát to prospěje! vzduchuj a až to zmizí, tak nemusíš, já ale vzduchuji pořád! hele na té fotce nevidím filtr, máš ho vůbec?
Mám začít vzduchovat jak píšou na začátku tohoto tématu? Neublíží to rostlinám když nemám v akvárku dávkovač Co2??
0 18.04.2009 13:48 CatKiller – Zakalení
Čau mám taky problém ze zakalením. Aqa mám zatim bez ryb. Měl jsem v něm vodu asi týden na odstáti a zakalila se tak sem vyzkoušel rady tady z fora a trochu to pomohlo. Po týdnu jsem zasadil rostliny a voda se znova jakoby zkalila a jde vidět že v ni lítají jakoby částice prachu nebo čehosi podobného. Tak se chci zeptat jestli mám filtrovat (dosud provádím) nebo filtr vypnou a počkat až se zákal usadí. Dnes jsem ještě do filtru přidal jemnější molitan.
Starší reakce
Jakýkoliv nezávadný. Třeba křemičitý. A ty koráli taky dej pryč. Taky obsahují vápník.
Takze nic nedelat diky moc. A jakej bych tem mel dat sterk?
Prosím tě co jsi si tam dal za dno? Klasika černobílé dno je pro akvárium absolutně nevhodné. Porostou ti špatně rostliny o to lépe řasy. Ty bílé kamínky to je mramor.
Souhlas, taky bych nezasahoval, jen mám trošku problém s tím "....krm dál...", co by měl krmit?!?
Takže nezasahovat, nechat běžet filtraci a pár dnů trpělivosti, mírný závoj je u čerstvé vody vždy a mírný zákal se u čerstvě napuštěné nádrže vyskytuje rovněž často...
No myslím, že kdybys zabádal více tady na netu tak bys na přičini a řešení přišel, jak vidím tu tvou fotku tak se určitě nemáš čeho bát a vsadím se že do 3-5 dní máš doma křišťál nech to tak, přiměřeně krm dál a uvidíš, hlavně žádnou chemii a další zásahy
0 29.03.2009 11:33 kamcas – zakalena voda
Dobry den jsem zacatecnik mam AQ asi 3 dny vse jsem si pripravil az sem tam nalil vodu z vodovodu (je docela dost prechlorovana) tak se mi hned zakalila voda. druhy den to bylo to same mel jsem pustenou filtraci a vzduchovani teplotu asi na 24stupnu celsia a nevim jak se toho zakalu zbavyt poradite prosim (rybky jsem jeste nekupoval) diky
AQ je na 54L
Starší reakce
100% nálevníci,stačí zvýšit teplotu na 30st na jeden den.Nálevníci totiž při této teplotě hynou
Přidat reakci
1 ...... [31] ...... 36 37
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 20188x