Zákal vody
0 23.03.2009 19:13 kateřina tak dík, snad si s tím nějak poradím
tak to sorry
, to newm
podle mne by to mohl být nějaký druh nálevníků/ ale nejsem si jistý... radši vysaď více rostlin- jenom teď častější výměna vody , a jenom teďka vyper filtr v odsáté vodě... jinak zatím newm
0 23.03.2009 18:57 kateřina
0 23.03.2009 18:54 kateřina takle nějak to vypadá, ale ne tak moc, nic tam neplave, jen je to jako, když se do sklinky od mlíka naleje voda
tak si teda tady najidi podobný obrázek toho zákalu
, jinak to těžko poznám
0 23.03.2009 18:45 kateřina – bílý zákal vody
nemám foťák
spadl z křesla a bylo po něm
nálevníci??? dej sem foto
0 23.03.2009 18:36 kateřina – bílý zákal vody
ahoj, mám akvárko asi 4 měsíce, všechno fungovalo jak má, voda byla krásně čisťounká, rybičky čilé. Akorát jsem měla polovinu rostlinek umělých. minulý týden jsem nakoupila živý a umělou hmotu vyhodila. do druhýho dne se mi voda bíle zakalila a rybky začaly lapat po dechu, tak jsem vyměnila půlku vody. Do druhýho dne byl zákal zpět, ale rybky byly ok. dneska - po 3 dnech zase lapaj po dechu, jakoby poskajujou a některý čichaj u hladiny (nejen čichavci
) Samozřejmě sem tady všechno pročtla, ale su trošku zmatená - měnit vodu nebo neměnit. hodnoty sem měřila a CO2 je neměřitelný - pak ale nechápu, proč lapaj po dechu
filtr i vzduchování běží naplno, díky moc za rady
Starší reakce
0 01.02.2009 22:32 cobra427 – Re: Sid
Tak to vypada ze mam ten samej problem, pomuze mi UV lampa?
Nedávno jsem totéž řešil s Dušanem2. Zkušenějšímu akvaristovi by mohl stačit odkaz,
rybicky.net/forum/9008… ,
Cobra 427 je tu nový, bude vhodnější vést ho "krok za krokem".
0 01.02.2009 21:59 cobra427 – Re: Sid
tak uz jsem se zaregistroval
Už jsm vám napsal, abyste se zaregistroval, ať to můžeme probrat přes vzkazy.
Jde o některou ze zelených planktonních řas - příliš mnoho živin, a dostatek světla v čerstvě založené nádrži. Pomůže UV-lampa nebo se může zkusit jiný postup. Víc přes vzkazy.
0 01.02.2009 21:43 Venca – foto
takhle nejak to vypada
0 01.02.2009 21:36 Venca – Prosim o radu
Prosim nekoho o radu zalozil jsem uplne nove akvarium 240 litru mam ho 14 dnu za tyden se zakalilo zelenou mlhou mam filtr Eheim nalil jsem denitrol a je to po tydnu to same mozna ze horsi uz stim tyden bojuji poradite mi nekdo co stim nebo je to normalni nez se chytnou bakterie
Starší reakce
O Aquaclay toho moc nevím, ale pokud se nebude drobit, tak by neměl být problém.
Ja len že ak by niečo vo filtri netesnilo a voda by obtekala okolo filtr.médii tak by sa to neodfiltrovalo.
Řasy už tam na pár listech mám
. Vodu z filtru mám, tak, aby čeřila hladinu a pochybuji, že by ten bordel šel z něj, úplně nahoře mám danou filtrační vatu, ale otestuji to
. A až se naštvu, vyměním komplet všechnu vodu, i když by to byla pěkná fuška
Odkalovat,jj. A nevýri Ti ten bordel z dna práve ten filter? Že by prúd vody išiel smerom na dno? Inak mrenky vedia pekne výriť bordel. Pri takomto bordeli vo vode by sa Ti časom mohli začať vo veľkom tvoriť riasy-hlavne tie čierne,ruducha a pod. A to by nebolo dobré.
Ešte ma napadlo,ak je to možné,skús z výpuste filtra odpustiť trochu vody do pohára alebo tak nejak,a zistiť či tie čiastočky nejdú už z filtru.
Nj, já se rozhodla to tam totálně vygruntovat. Doufám, že častější odkalení pomůže
. Taky bych řekla, že chyba bude někde jinde, ale kde
?
Mám parmičky černopruhé co vířej jako o závod, mřenky nádherné, pancéřníčky, 15cm ancíka s ocasem jako vrtule
Jo dělaj bordel, ale to mi jako argumetn nestačí. Když se rozhlédnu po jiných akvariích, maj při stejné sestavě (ryby, kytky, filtr, osvětlení) daleko čisčí vodu. Takže chyba je zjevně na mém přijímači.
A myslíš, že to opravdu dělají ty mřenky? Koukala jsem, že tam taky dvě máš.
To Horác : Chtěl jsem časem vyměnit svojí neidentifikovatelnou směsku písku (UMS)za Aquaclay. Myslíš, že půjde filtr zabořit do tohoto substrátu, aniž by se ucpával?
Již tatkéž dlouho bojuji se stejným létajícím bordelem.
Díky.
0 26.01.2009 12:23 mamina vypad my proud a tak piší až tet mam take tu potvoru mřenku a ta jezdi v isku a vse víří bordel odedna,,,,ale asi my požira šneky a tak ji zatim v akva ponecham
A nemohly by to být i nějaké řasy? Koukala jsem, že sae občas plavou v prostoru a vypadají, že něco žerou
Tak to mám po hehe, mám písek od flexiobkladů, který by to asi vcůclo i s tím bordelem
, jinak filtr TetraTec EX 1200.
Jó, thorakáti jsou čuňata :o) ... Ovšem navzdory tomu, vodu v akvárku mám křišťálově čistou (poznámka: se Standou Grossem to nijak nesouvisí :o). Stačilo nainstalovat sací koš filtru k přednímu sklu - do dna. Veškerý bordel, který sumci zvíří, je okamžitě vcucnut do filtru. Nutným předpokladem je písek takové velikosti, aby se koš neucpával a dále samozřejmě kvalitní filtr. Mnozí nad tímto mým "fíglem" kroutí hlavou, ale funguje to perfektně. Filtr (Eheim 2217) to zvládá na výbornou. Čistím ho 1x za čtvrt roku. (Dobrovolně - nemusel bych).
To znamená vzdát se některých rybek nebo se smířit s tím, jak voda vypadá
. Sestavu jste studovat nemohl, prezentace tady zatím není, ale z rybek, co nejvíc strkají sosák do dna jsou tam mřenky (schválně jsem na ně koukala a víří nečistoty statečně) a pancéřníčci kropenatí. Jinak jsou u dny ještě normální pancéřníčci, sekavci, dva anténovci barevní a občas tam hledá jídlo některý z ancíků. No a pak pár rybek, co si plavou v prostoru.
Nestudoval jsem předtím vaši rybí sestavu, ale jak to tady čtu, je to jasné - ryby ryjící ve dně a čistá voda, (bez vznášejících se nečistot), to se v podstatě vylučuje...
Když to jsou právě rybky, co můžu
. Ale kropenáče jsem taky přistihla se sosákem hluboko v písku
. Přece ale nedám pryč všechny mřenky a kropenáče
? To bych opravdu nerada.
Nj,co se týče pancéřníčků,tak ty mám taky,ale ty to takhle nerozrejou.Mřenka jo,reje ve dně a hloub a hloub.
Je to potvora,nemám jí ráda.
Nj, když já tam mám převážně rybky, co jsou u dna. Ach jo
Ahoj,koukám,že máš na fotce mřenku pákistánskou.Mě ho takhle vířila ona,dokud jsem ji měla.Akviško jsem měla ráno čisté a už odpoledně takhle rozvířené,jak šmejdila ve dně( a to samozřejmě při pravidelném odkalování).Jakmile byla pryč,akvišo je dokonale čistý.
Tak větší částečky klesly a menší se vznášejí. Taky jsem koukala, že se v akva zachytávají na skle, kde se mi udělaly řasy (takové zelené pidi puntíky)
To je ve větším akva 540l. Čistý objem cca 450l a mám tam TetraTec EX 1200. Jdu nabrat tu vodu
Platí, že akviško filtrujete Atmanem HF-0300?
Mám s tímto druhem filtrů jen minimální zkušenost, ale mám dojem, že voda u těchto filtrů může obtékat filtrační náplně. To by ani tak nemuselo vadit při nitrifikaci, jako při mechanické filtraci. Mrkněte, kudy voda ve vašem filtru proudí a bude jasněji, jestli je tento filtr schopen mechanické částice pochytat nebo ne.
Co byste ale měla udělat jako první - zkuste zjistit, jak se chovají, příp. jakého původu jsou částice, které se vznášejí ve vodě. K tomu naberte vodu do sklenice a postavte ji pod zdroj světla. Pak si ve zvolených časových intervalech kontrolujte, jak se částice chovají - jestli klesnou ke dnu nebo se budou i po delší době vznášet ve vodě nebo se shlukovat směrem ke světlu.
Na zákadě tohoto zjištění se pak dá rozhodnout, jak postupovat dál.
Funguje ti filtr? Vypadá to dost hrubé, to by měl filtr vyčistit?
No tak, lidičky. To nikdo neporadí
???
Nemůžu se ve velkém akva zbavit bordelu, který tam plave. Výměna 1/3 vody, odkalení, filtr. vata ve filtru a stejně to tam stále je
. Rostlinky se zatím moc nerozrostly, mohlo by to být i tím?
Starší reakce
Čerstvá voda není nikdy úplně průzračná a má slabounce bílí nádech. Po čase by ale měl zmizet.
Nene, fitr nechat tak jak je, ať se zaběhne. Hlavně nic neuspěchat. Držím palce
0 17.01.2009 20:09 Sportway –
Re: Eff Co použít jiný vhodný filtrační materiál, třebas jenom na kratší dobu?
Pozadí bych neměnil, to bylo jen vysvětlení k odstínu. Aktivní uhlí se používá jen krátkodobě pro odstanení chemikálií. Například po použití léčiv. Takže uhlí ne.
0 17.01.2009 19:58 Sportway –
Re: Eff dík za komentář. Tak to nechám nějaký čas svému osudu, a pozadí zaměním. Co ta myšlenka s filtrací přes aktivní uhlí, má to význam?
Tipuji nálevníka. A nádech do modra způsobený pozadím
Je to čerstvě založené, takže bych tomu nechal pár dní, ono se to vyčistí samo.
0 17.01.2009 19:51 Sportway – Voda s trvalým modro-šedým barevným "nádechem"
Řeším zajímavý problém - voda má neustále "nádech" modro-šedý, tzn. voda není čirá. Provedl jsem částečnou výměnu vody, dočasně to pomohlo, ale pak se problém opakoval. Použil jsem tedy chemický prostředek Aquaregulator, který vodu mírně upravil. Nicméně problém stále přetrvává.
Tuším, že by problém mohl být v nějakém zdroji znečištění (lávový kámen nebo snad štěrk?)
Někde jsem četl, že by filtrace přes aktivní uhlí mohla být dobrým řešením. Co myslíte?
Omlouvám se, pokud se podobný problém někde řeší. Nenašel jsem to.
Starší reakce
Gratuluji Vám i Sidovi a držím palce
Přidat reakci
1 ...... [32] ...... 36 37
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 20188x