Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zákal vody

NápovědaFórum » Řasy » Zákaly vody 

Přejít na předchozí stránku 19 Přejít na další stránku   1  
Zákal vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 20:19 R Muž romant [28001] Re: Walker
Možná sinice. Zkus nakrmit živejma dafniema a uvidíš, jestli se to bude objevovat dál.
Edit: Tak jsem se dostal ke zkouknutí toho akva a zaujalo mě tam krmení SAK, tím bych nějaký čas nekrmil, to by mohlo trošku podporovat mojí teorii. Informace na toto téma možno nastudovat ve vláknu o sinicích.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 20:13 Muž Walker [66] - CichlidyRe: Marcel G
Ahoj všichni, bublinky na kytkách jsou, teď je k tomu i slepá hladina, ale to může souviset s něčím jiným (vyčištěným filtrem, aktivním uhlím ve filtru). Jinak zákal je ráno 100% zelený, mám akva s bočním denním světlem a je to vidět i při vypnutém osvětlení docela jasně proti oknu.

Ono to vypadá tak, že když rozsvítím, začnou nějak fungovat kytky a voda se vyčistí, pohne se také růst zelené řasy, přes noc zelená řasa opadne a vypadá to, jako kdyby se rozptýlila do vody. Asi plácám nesmysly, ale takhle se to chová. Testy vody nemám, vím jen hodnoty z řádu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 11:40 Marcel G Re: Walker
Těžko říct, čím by to mohlo být. Zkusil bych se ale soustředit na hledání toho, co je v té době 8-10h jiné (světlo, fotosyntéza, teplota?, CO2?, vzduchování?, krmení? ...). Nespouští se v té době něco (nebo naopak nevypíná)? Také by mě zajímalo, jak víš, že je zákal jiný před rozsvícením světel než po rozsvícení, když v relativní tmě to těžko můžeš posoudit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 10:05 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Walker
Tak to je docela divné chování, když to během dne proběhne všechny stádia. Máš na rostlinkách bublinky odpoledne? Případně nějaké testy na vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 08:12 Muž Walker [66] - Cichlidy – Ranní zelený zákal
Dobrý den kolegové akvaristi, v poslední době řeším v akvárku podivně se chovající zelený zákal. Už delší dobu mě trápí zelená řasa, ale nějak s ní doma bojujeme. Před cca měsícem se k tomu ale přidal zelený zákal (tedy asi zelená jednobuněčná řasa). Je pravdou, že máme poměrně tvrdou vodu a rostliny v poslední době po zimě zrovna neprosperuji, takže generují hodně odpadu samy o sobě. Přerybněni podle mě nejsme. Zkoušeli jsme omezit svícení, čistit externí filtr (po cca 8 měsících) nebo vrazit do posledního koše aktivní uhlí. Nic nezabralo.

Zvláštní je, že se zákal objevuje jen po ránu. Přesně řečeno, večer je akvárium jak křišťál (svítíme od 10.30 do 21.30). Ráno v šest je pořád čisté, ale v osm už je zelené, dále se o stupňuje až téměř k neprůhlednosti a v 10.30 s rozsvícením to začne ustupovat. Kolem 16-17 hodiny už je zase skoro čisté a večer opět bez problémů. Rybám to zjevně moc nevadí. Nenapadá vás někoho, co by to mohlo být? Možná svítíme málo, už nevím. Díky za nakopnutí.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 11:36 Muž RBeil [174] Re: martin386
Mi pomohlo dát do akva sůl (lžíci na 50 l ) a jednorázová výměna vody (cca 70%), jen pokud máš v tom akva šneky tak tu sůl tam nedávej !!! jinak jsou za pár desítek minut K.O.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2013 20:36 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: romant
Tak to je pak jiná. Na nálevníka PMDD nepomůže:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2013 20:34 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: martin386
No nějaké testy by se hodily. Nemusí to být právě ono. Já jen píšu co pomohlo mě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.04.2013 20:34 R Muž romant [28001] Re: MichoCZ
Už jsem to psal kolegovi do SZ, podle mě moc změn najednou a řekl bych, že to je počínající nálevník, takže to s tou výměnou vody nevidím až tak žhavě. :-)
Edit: Tak všechno zpátky, přiznal se, že jde o jiný akvo než jsme o víkendu řešili, takže souhlas s tou výměnou vody i když to možná nálevník bude, ty piskořky signalizují nebezpečí vysokých N látek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2013 20:33 Muž martin386 [17] - Živorodky
I Piskořky vylezly na sklo...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2013 20:32 Muž martin386 [17] - ŽivorodkyRe: MichoCZ
Díky, PMDD hnojím, ale bez KNO3 :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2013 20:31 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: martin386
Připomíná mi to to moje neštěstí. Pro začátek zkus měnit častěji vodu. Klidně ob den. Mě to sice nepomohlo a zákal jsem nakonec vyhnal ven PMDD s hodně KNO3. Prostě mi došli nějaké živiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2013 19:49 Muž martin386 [17] - Živorodky – Zákal
Fotka k příspěvku Zdravím, nevíte co to může být ? Zničeho nic se mě ze dne na den zakalila voda ..
viz. foto.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 17:56 Muž Důša [0] Re: romant
Děkuji, nikoho ničím nekrmím. Bohužel mi vážně nezbývalo nic jiného když mi ty rybky přivezl také...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.03.2013 17:50 R Muž romant [28001] Re: Důša
Musíš měnit denně 1/3 vody, jinak rybky začnou padat a jak psal kolega dobrej postup v tomto případě bude použít ten Nitrivec, on pomůže s nadlimitníma hodnotama N látek a podpoří nitrifikaci, což potřebuješ hlavně. Nekrm nikoho ničím, vyndej ty rostliny z košíčků a dokup jich ještě několikrát tolik, to je taky dobrá pomoc, ale hlavně teď měnit, měnit a měnit vodu denně po dobu týdne a potom alší týden obden. je klidně možný že se to nebude lepšit, což bude ukazovat na přítomnost nálevníka na něhož platí nekrmit a vodu neměnit, ale to si teď nemůžeš dovolit, musíš jít cestou menšího zla. Jako další bych doporučil si o akvaristice něco přečíst. www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 17:45 Muž Důša [0] Re: Důša
BTW: ta kytka co je v košíčku tam je jen dočasně aby mi neležela v pytlíku. Jde do toho malého akva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 17:44 Muž Důša [0]
Akvárko bylo znovu založeno včera kdy jsem si ho přivezl od kamaráda. Rybičky mi dal k tomu a já je neměl kam jinam dát :( byli teď chvíli v druhém akvu (25l). Tu velkou mrchu mi k tomu dali taky, že jí nemají kam dát když jde akva pryč :/ jde tomu nějak pomoci bez toho aniž bych ryby vytahoval?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 17:32 R Muž romant [28001] Re: Důša
Jak je to akvo "starý"?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 17:29 hanzys Re: Důša
Častá výměna vody by měla taky pomoct musíš počkat něž se ti vytvoří bakterie ;-) možná bych to podpořil i sera nitrivec palec a určitě i více rostlin!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 17:23 Muž MichoCZ [891] - Amerika
Co tam dělá ten košíček a ryby? To akvárko bylo včera založené že? Ty mečovky nebo co to tam vidím, tam nemají zatím co dělat. Když to pořádně osázíš a počkáš aspoň týden, spíš dva před vysazením ryb, tak to bude lepší.

Edit: a ta obluda tam dělá co?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 17:21 Muž Důša [0] – Kalná voda
Fotka k příspěvku Zdravím akvaristi! Jsem skoro začátečník, začal jsem s malým 25l akvárkem a teď jsem přešel na větší cca 80l vody.. Jenže mám stále stejný problém jako v malém akvárku, kalí se mi voda ("šedne/žloutne").. prosím, poraďte mi co s tím. Nechce se mi akvárium celé zakládat od znova sad existují na to nějaké přípravky? Nebo jak tomu pomoci bez přípravků? Děkuji za odpovědi!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2013 16:03 pavel – mléčný zákal
Mně pomohlo 12 ml 30% peroxydu vodíku na 100 litrů. Rozmíchat v hrníčku vody a rovnoměrně rozlít v akv. Nevadí ani rybám ani rostlinám. Filtr nechat zapnutý

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.12.2012 07:59 Muž Yirka [9196] Re: Lutien
Lutien napsala: No to akvárium má prý několik let a nikdy neměla s zákalem vody problémy. teď se to objevilo zničeho nic a po trojité výměně vody se toprý znovu objevuje a nemizí to. Při špatné hygieně by přeci výměna vody pomohla (zvířila by nepořádek, který jistě na dně je, ale ten by se usadil. tohle se usadit nechce)

Jednak už mi není zcela jasné zda jde o paní či pána, viz 15.12.2012 20:40, druhak bych ohledně té nefiltrace a údržby řekl, že "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2012 21:14 Žena Lutien [12]
Děkuji moc!
Snad se to zlepší a zlepší se i životní standart těch ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2012 20:44 R Muž romant [28001] Re: Lutien
Pokud je to skutečně nálevník, tak bych postupoval jak píše kolega, nekrmit, vodu neměnit a jenom silně vzduchovat a nálevník by měl za několik dní odeznít a posléze bych instaloval filtr, možno hned, ale to vzduchování bych nechal, alespoň do doby než se filtrace zaběhne, tudíž po dobu min. 3 týdnů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2012 20:40 Žena Lutien [12]
Díky. Filtraci jsem už doporučovala, hned jak mi řekl, že tam žádná není. Myslíte, že když nebude krmit a nebude nic dělat, že se to upraví?Musí je přece něčím zničit nebo ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2012 20:18 R Muž Silent [5949] Re: Lutien
Zákaly od nálevníků můžou být od mléčných, přes světle šedé až po šedohnědé. Takže bych to nechal nějakou dobu v klidu, pokud možno nekrmit a uvidí se. Rozhodně bych ale zavedl filtraci. Provozovat takovouto nádrž bez filtrace je poměrně hazard.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2012 20:14 Žena Lutien [12]
Děkuju:) Snažím se získat foto:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2012 20:05 Žena Lutien [12]
No to akvárium má prý několik let a nikdy neměla s zákalem vody problémy. teď se to objevilo zničeho nic a po trojité výměně vody se toprý znovu objevuje a nemizí to. Při špatné hygieně by přeci výměna vody pomohla (zvířila by nepořádek, který jistě na dně je, ale ten by se usadil. tohle se usadit nechce)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2012 19:53 R Muž romant [28001] Re: Lutien
Nedostatečná údržba, protože když tam není filtr, nejsou tam rostliny a jsou tam zdatní bordeláři v podobě pavích ok, tak bude třeba dodržovat striktní hygienu dna a měnit vodu jak o život. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2012 19:50 Žena Lutien [12]
Nojo, ale bohužel tu paní jsem nikdy neviděla:-D

Nálevníci způsobujou světlej zákal vody. Co by teda mohlo způsobit ten hnědý?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2012 18:57 R Muž romant [28001] Re: Lutien
Vzhledem k tomu, že mám křišťálovou kouli dlouhodobě mimo provoz, tak líp neporadím. ;-) Bez fotky bych to viděl jako slušnou tipovačku. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2012 18:52 Žena Lutien [12]
Díky. Já už jsem o nich četla, ale právě mi nehraje, že jejich zákal je mléčný. Tohle je prý fakt hnědý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2012 16:30 R Muž romant [28001] Re: Lutien
Pohledej pojem "nálevník", to by mohlo být ono, takhle od boku. :-)
Edit: rybicky.net/forum/4822
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2012 16:28 Žena Lutien [12] – hnědý zákal akva
Zdravím akvaristy!

prosila bych o odbornou radu:) Právě mi volal kamarád a popsal mi akva své babičky: cca odhaduju 60-100 l, cca 20 pavích oček, bez rostlin bez filtru (já vím, je to fakt hrůza). Akva je zavedené několik let údajně bez problémů, zaznamenán pouze úhyn rostin před dlouhou dobou (nedivím se tomu:) ) nyní se akvárium zakalilo do hněda, údajně jako zvířené jemné bahno. Voda měněná třikrát a zákal se objevil vždy znovu.

Napadá někoho, co by to mohlo být?

Prosím, nepište, že akva je děsné (už jsem to kolegovi řekla:) )

Díky za rady:)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 21:34 Žena makkikka [3] - Živorodky
Dobře děkuji moc za rady :-) takže měnit vodu.Provedu X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 21:32 R Muž romant [28001] Re: makkikka
Dobrá volba filtrace. X-) T tomu svému předešlému doporučení, bych ještě několik dní vůbec nekrmil a do akvária nijak, než těma výměnama vody nezasahoval. Filtr nechat běžet non- stop, nečistit, dno neodkalovat, prostě cvičit základní vlastnost akvaristy(ky) a tou je trpělivost. Žádný další ryby než tam jsou nepřidávat, prozatím. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 21:23 Žena makkikka [3] - Živorodky
Atman At- 201 :-) zítra přidám :-) máte nádherné akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 21:20 R Muž romant [28001] Re: makkikka
Výměnu obden 1/3 akva, bakterie přidat jednorázově dle návodu. Ten filtr je co zač? Teď by se právě hodila ta prezenatce. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 21:17 Žena makkikka [3] - Živorodky
Tím často myslíte jak a kolik ? :-) když mám 180 l akvárium.Mlíko to není ale určitej zákal tam je.Spíše mi to připadá jako částečky prachu jak nepřefiltrovaný ale filtr funguje bez problémů.Zaráží mě jen to že už to bylo čirý a teď se to tam objevilo. mám jen 21 roků a je to moje záliba.Ale přece toho nevím tolik jak zkušení akvaristé. A ty bakterie myslíte ted často přidávat a nebo jen nárazově ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 21:08 R Muž romant [28001] Re: makkikka
Bakterie podorující nitrifikaci přidat můžeš a taky můžeš častěji měnit vodu, tedy pokud ta není jak mlíko, což asi ne, jak jsem to pochopil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 21:04 Žena makkikka [3] - Živorodky
Ano už tam mám ryby :-) protože nádrž byla zcela čístá. A to se začlo projevovat až ted po pár dnech.Zítra založím prezentaci.Mám bakterie na úpravu vody. Mám je tam přidat ? A ještě tak abych to uvedla na pravou míru.Ryby jsem měla v náhradním akváriu protože jsem jen znovu zakládala po 3 rokách i kvůli řase. A nidky jsem s tím takové problémy neměla. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 20:54 R Muž romant [28001] Re: makkikka
Prozatím ještě nefunfuje nitrifikace, není tam dostatečnej počet těch bakterií, který jsou schopny si s tím poradit. Určitě by to chtělo pro přesnější radu nějakou fotku, nejlépe založit prezentaci a uvést tam co nejvíce údajů o daný nádrži. V tom akváriu jsou už ryby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.08.2012 20:52 Žena makkikka [3] - Živorodky – Zákal
Prosím o radu :-) před 14 dny jsem zakládala nové akvárium 180l. Přidala jsem AquaSafe na úpravu vody. Po týdnu jsem opět měnila velkou část vody a odkalovala jsem. Voda už byla čistá.Jenže teď se jakoby opět zakalila.A nevím proč :( Plavou tam jakoby částečky prachu.Nevím jak bych to lépe popsala.Čím myslíte že to může být ?? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2012 22:05 jamajcan Re: romant
Myslím,že rozhodně! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.07.2012 22:01 R Muž romant [28001] Re: jamajcan
Však o to přeci jde vždycky, nebo snad ne? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.07.2012 21:59 jamajcan Re: romant
Hlavně aby byl spokojen tazatel :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   16.07.2012 21:57 R Muž romant [28001] Re: usine
Já jsem s výsledkem této diskuse spokojen(tedy co se týká toho amoniaku) a jestli jsem použil nějakou "metodu", tak v zájmu účelu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.07.2012 21:47 jamajcan Re: usine
Je rozdíl být vulgární,nebo expresivní. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2012 21:35 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: jamajcan
Nemusíš být hned vulgární, ale jinak máš pravdu. :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [19] ...... 36 37

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 20188x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15415-zakal-vody-?od=901