Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn ryb

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 08:57 Muž Horác [3942] Re: Pepan
Pepan napsal: Hodně lidí se tady odvolává na Horáce, který řekl, že pokud je v nádrži vidět zadní stěna, je v něm málo rostlin. Já už si na to teda (při svý skleróze) nevzpomínám ... ale tohle byla určitě nadsázka :-) (sám jsem to tak nikdy neměl) smich ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2017 23:20 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: petrisko911
Správný vývoj. To co napsal Ctibum je léty prověřená pravda. Ono stačí, že kopance udělá občas jeden ošetřovatel. Když dělá ty kopance celá rodina, nemůže to vůbec fungovat. A fakt udělej to, co jsem říkal. Sednout si s manželkou, probrat, co za ryby chcete v tom akvárku mít a podle toho se bude stavět celá koncepce nádrže. A co se týče těch kytek. Hodně lidí se tady odvolává na Horáce, který řekl, že pokud je v nádrži vidět zadní stěna, je v něm málo rostlin. Podle něj i v té mé Pravé šedesátce, kam ses díval, je málo kytek, protože místy zadní stěna prosvítá. Skladba rostlin ale fakt záleží na rybí obsádce, protože třeba u velkých cichlid by ty kytky nevydržely. No je pozdě, dneska už toho necháme. Dobrou noc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 23:12 petrisko911 Re: ctibum
No,to je právě to, že netuším z čeho to je. Asi bych si moc nepomohl, kdybych kecal a pak čekal nějakou kloudnou radu. Každopádně základní chyba moc ryb a málo rostlin.
No, myslím,že dneškem u nás doma taky skončila demokracie, teda jen v otázkách akvarka smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.04.2017 22:57 R Muž ctibum [6906] Re: petrisko911
Jak jsem řekl, nerad bych ti křivdil, ale ten průser se neudělal sám a z toho, cos odpovídal, to tak skoro vypadá. A pár týpků jsem tu už četl, co dělali všechno správně... Tak nic ve zlým pivo
Já mám doma zle, protože jsem odmítl dát kamkoli Ancistruse, do "200" Parmičku žraločí, přestože její známej má tři ve 150l atp.
Jak píše Pepan, v tomhle demokracie nefunguje. Já se o to starám, já tu čtu jak blbej, takže přání vyslechnu, ale já mám právo veta...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 22:42 Žena Xlienka [276] - AmerikaRe: Maq
Tedy až tak tragicky bych to neviděla. Substrát není něco strašného s čím by akvárium nemělo fungovat a to ani u začátečníků. Nechápu to zatracení hned od začátku.
Pokud to chce dotázaný polopatě tak: Chyba byla v nedostatečném osázení rostlinami a brzkém nasazení velkého množství ryb.
To, že je na cca 20% dna dekorace znamená, že vše ostatní musí být komplet osázeno. Což si lze představit tak, že substrát bude vidět pouze u přední hrany a nikde jinde. Nejlépe ještě připenvit rostliny i na dekorace a přidat další plovoucí na hladinu.
Ryby se v první řadě vybírají dle objemu pro rybu v dospělosti (ať nezakrní v růstu a netrápí se) a vhodnosti společného soužití. A pak je potřeba postupného vypouštění. Ne na dva krát, ale třeba každý druh zvlášť. V případě velkého hejna i na 2-3 krát jeden druh. Není kam spěchat. Rychlejším přidáním ryb se rozhodně záběh nezrychlí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2017 22:41 R Muž ctibum [6906] Re: Maq
Ale mně se to fakt celkem líbí :) Když by se to dozaložilo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.04.2017 22:41 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: petrisko911
Tak si zítra sedni s manželkou, uvařte si kafe a povykládejte si o tom, jakou koncepci by to akvárko mělo mít. Sám jsi zjistil že systém "strčíme tam co koho napadne" prostě nefunguje. Akvárium je, nebo by mělo být živoucím organismem, který existuje s minimálním naším přičiněním. Stav, že systém se hroutí, ryby hynou, majitel si rve vlasy a denně kolem nádrže kmitá s tím, že výsledky aktivity jsou vidět minimálně, je neudržitelný. Takže proberte, co by se tam mělo nechat, co doplnit, samozřejmě s ohledem na doporučení místních poradců a chytrých knih či stránek na internetu. A hlavně - péči o nádrž by měl provádět jeden člověk, který má přehled o tom, kdy se nádrž čistila, kdy a jak často se krmí, jakou další péči to akvárko potřebuje. Styl "staráme se všichni" obvykle nefunguje, protože buď jeden spoléhá na druhého a nádrž zkolabuje pro nadměrné znečištění, nebo krmí všichni a z vody je brzy hnojačka. Takže by se měl určit jeden, kdo se bude starat a ostatní se budou kochat, případně ošetřovatele chválit za dobrou péči o nádherný kus vybavení domácnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 22:27 petrisko911 Re: ctibum
Tak hele, asi takhle. Přišel jsem si sem pro radu a asi těžko mi někdo z vás poradí, když si budu vymýšlet. Rostliny sem protrhal, protože prostě některé na tom nebyly dobře. A k rybám taky vím, že jsem udělal chybu, ale některé rybky tam prostě chtěla žena. Ještě jednou děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 22:21 Maq Re: ctibum
Když to je těžký...
Dokoupí rostliny, zaryje do toho báječnýho substrátu... a může strojit další funusy.
Na tom akváriu jsou elegantně naštelované šutry. Jinak je to neštěstí.
Nevím jak vy ostatní, ale já bych se s takovým akváriem netrápil, založil bych ho znovu, bez podělaného substrátu, obarvené či jaké gigacichlidy, (ostatně do mrazáku bych dal raději ty ryby všechny), s hromadou rostlin, a měsíc čekat a číst si o akvaristice.
(Neznám ten filtr - ten je v pořádku?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   10.04.2017 21:52 R Muž ctibum [6906] Re: petrisko911
Tak hele. Já jsem ten poslední, kdo by měl někomu radit nebo někoho kritizovat. Ale na fotce máš asi 7 (i kdyby 10) stonků nějaký Cabomby, nebo co to je. Fotka to je po protrhání a znovuzasazení předchozího "hustého" porostu. Takže mi z toho vychází pozadí původně hustě osázené pěti stonky, které si stíní a brání v růstu... Sorry jako...
A jsem zase u toho mlžení. Ale možná jen blbě vidím...
Laicky k rybám. Když projdu letmo zdejší atlas, tak bych jen z hlediska životního prostoru a soužití řešil především Parmičku červenoploutvou i červenoocasou, Skaláry a Cichlidu (jen ta má uvedenou min. velikost 30cm a velikost nádrže 600l!)...
Když jsi toho tolik četl, měl sis taky udělat čas na čtení o rybách...
A Co ten zákal na hlavní fotce? Ten je tam jak dlouho?
Mysli si o mě co chceš, ale lidi ti tady radí dobře a zadarmo. Tak je přestaň tahat za fusekli...

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 21:51 petrisko911 Re: lacewings
Super, děkuju. Dokoupim rostliny, uberu ryb a pak dám vědět na prezentaci výsledek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.04.2017 21:24 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: petrisko911
petrisko911 napsal:........ Odkaleni sem dělal minulou sobotu. V den problémů byly ryby v pořádku,normálně plavali, po obědě se najednou shromazdily u hladiny a začaly hynout.
-jasné příznaky otravy
-zbytek byl již zde uveden ,jednoznačně narušená rovnováha,
-rekovalescence ryb trvá na míře zasažení a stavu současně vytvářené "stability"
-málo rostlin = pomalejší stabilizace -doplnit
-točit výměny vody, nekrmit, nekupovat žádné ryby tak tři týdny ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.04.2017 21:17 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: petrisko911
Na rovinu. Když já proberu rostliny v akvárku, tak po probrání jich mám v nádrži asi desetkrát víc než Ty. To je ten můj výraz "žalostně málo rostlin".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 21:13 petrisko911 Re: ctibum
Substrátu sem se ani nedotkl. Probrane byly rostliny v zadní části, rostou krásně rychle a samozřejmě sem je sadil vedle. Jen jak byly nahusto, tak si stinily a pár jich špatně rostlo. Odpovídám tak jak odpovídám, protože před založením AQ sem tady a nejen tady pročítal spoustu rad. A rád bych se dostal k tomu, kde jsem udělal chybu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 20:53 R Muž ctibum [6906] Re: petrisko911
Protrhané? Máš jich tam pět a půl. Co na tom protrháváš? A když už, tak to "protrhané" zasaď vedle... Ani při "protrhávání" jsi substrát nepromíchal?
Mám celou dobu pocit, že pořád tak trochu mlžíš. I když bych ti nerad křivdil. Ale všechno popisuješ až moc správně, všechno děláš tak, jak se má, přesto ryby odcházejí "bezdůvodně" a zničehož nic...
EDIT
Ale jinak to akvo nevypadá vůbec špatně, podle mě. Když přisadíš zeleň a pořešíš tu rybí polívku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 20:06 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: petrisko911
Když si kdokoliv pořizuje ryby do akvárka, měl by to dělat s rozmyslem. Měl by si ujasnit, jaké ryby si pořídí, aby to nebyl takový guláš jako je tam teď, hlavně ryby s podobnými nároky, podle toho by se ta nádrž měla obsadit rostlinami, protože jiná rostlinná skladba bude u velkých cichlid, jiná u teter a jiná třeba u Ancistrusů. A ryby by se měly dát do nádrže až se pořádně zaběhne. A moc bych se při kalkulaci počtu ryb nespoléhal na filtr. Ten by měl sloužit jako takový nadstandart a zejména u menších druhý ryb by akvárko mělo fungovat i bez něj. Návodů tady na fóru je dost, stačí se podívat do patřičných vláken a pročíst si je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2017 20:02 R Muž romant [27987] Re: petrisko911
Vyčistit hadice od filtru, popř. médium jako je vata, to jsou nejčastější zpomalovači. Ryb může být klidně i více než máš, ale je to o vhodném složení, tedy rozhodně jsou rizikovým faktorem ty držkolezci a hlavně ta amlulárka, to je kombajn, kterej má nedokonalý trávení a do vody naustále vypuzuje výkaly v podobě těch nejškodlivějších N látek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2017 20:02 Maq Re: petrisko911
Nečekej že pár cyklů průser-otázka-odpověď to spraví. Buď si nastuduješ základy akvaristiky (články na tomto webu jsou dobrý začátek), anebo toho raději nechej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 19:57 petrisko911 Re: Pepan
Fotka je focena zrovna po údržbě,takže kytky byly protrhane. Každopádně rostlin přidám. Chtěl bych se teda zeptat, kolik mám dát do AQ rybek? A druhá otázka je ohledně filtru. Vím, že se filtr po zabehnuti zpomalí, nicméně ten můj že začátku krásně čeril hladinu, jemně pohyboval rostlinkama. No a teď po dvou měsících chodu z rampy sotva teče voda. Děkuju moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 19:35 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: petrisko911
Je tam žalostně málo kytek, čili stejný názor s Romantem, dále na objem moc ryb a ta obsádka je stylem - co dům dal. Nějaká oranžová cichlida, skalár, vzadu nějaká bojovnice, velká ampuárie. A kytek tam je tak na menší hejnko malých teter. Chce to dosadit hodně kytek a ujednotit rybí obsádku.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   10.04.2017 19:25 R Muž romant [27987] Re: petrisko911
No ať tak, či tak, podle dostupných informací došlo k narušení rovnováhy, ono to prostředí je už podle fotky méně stabilní, chybí tam prosperující rostliny a je tam vcelku převaha producentů nekompromisních odpadních látek a křehká rovina mezi spotřebiteli a producenty se prostě vychýlila na stranu producentů a akvo není schopno zpracovávat onen škodlivý odpad a citlivější jedinci, tedy převážně imunitně slabší jsou kukat jako první.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 19:19 petrisko911 Re: romant
Právě že ne. Na tohle si dávám pozor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 19:17 R Muž romant [27987] Re: petrisko911
Zaryl jsi hodně do dna a vytáhnul na povrch ten zásobní substrát, nebo se pletu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 19:12 petrisko911 Re: lacewings
Poslední byly přidány parmicky nádherné. Uhynuly tetry, parmicky a teď už i skalara. Krmení sem jim dával tetramin, tablety od dávala a ještě něco pro bety. Samozřejmě přiměřeně. Příznaky nemoci žádné. Odkaleni sem dělal minulou sobotu. V den problémů byly ryby v pořádku,normálně plavali, po obědě se najednou shromazdily u hladiny a začaly hynout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2017 18:59 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: petrisko911
-které druhy uhynuly?
-který druh byl nasazen jako poslední?(6x Parmička nádherná)
-zákal oka?
-výkaly barva?
-používané druhy krmiva?
-odkalení dna?
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 18:46 petrisko911 Re: ctibum
Po deseti dnech anciky a šneka, zbytek po měsíci od založení. A posledních šest cca před 14 dny. Na filtr jsem první měsíc nesahal, potom už jen čištění predfiltru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 18:35 R Muž ctibum [6906] Re: petrisko911
Jak dlouho po založení jsi tam dal ryby? A postupně nebo najednou? A filtr jsi měnil hned, nebo během záběhu (případně po nasazení ryb?)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 18:28 petrisko911 Re: romant
Třetinu vody měním už od pátku a zatím žádný pokrok k lepšímu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 18:17 R Muž romant [27987] Re: petrisko911
Tipuji bordel vodu, tedy nasadil bych denní vodoléčbu a několik dní nikoho ničím nekrmil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 17:46 petrisko911
Dobrý den všem, před pár dny mi začali z hodiny na hodinu umírat rybičky. Založil sem prezentaci, budu vděčný za každou radu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2017 08:12 atticus Re: romant
Diky za radu,zkusim to a uvidim palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2017 19:38 R Muž romant [27987] Re: atticus
Podle mě klasika u razbor, tedy jistý druh nálevníka. Lehce vodu zasolit(polévk. lž. na 50 litrů vody) a použít přípravek eSHa 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2017 19:34 atticus – uhyn razborek,co je to za nemoc?
Fotka k příspěvku Zdravim vsechny, zacaly mne hynout razbory,umira asi 1 denne.Na prilozene fotce je videt bile mista na zabrech a bily povlak na hrbetu jedne z nich.Nema s tim nekdo zkusenosti?V atlasu nemoci toho moc neni.Diky moc
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 21:14 R Muž afc1886 [14681] Re: Geronimo
Prezentace akvária by byla více než vhodná,teď tady dej aspoň fotku celého akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 20:56 Geronimo – jak lecit?
Zdravim,asi s novou rybkou jsme si do cca 100 l akvaria dovlekli chorobu,puvodne jsme mysleli ,ze je to krupicka - objevovaly se na rybkach svetle body - jen par,3,4, (nebo krouzky),ryby se chovaji normalne a najednou uhynou,jine jsou bez nalady - napr.krunyrovci,ti nemaji ale zadne tecky po tele.Nejrychleji i parmicky,pavi ocka,mecovka s tim bojjuje uz nekolik dni....parmicky treba byly uplne v pohode a behem chvile byly mrtve na dne.Na doporuceni jsme menili vodu a nyni davame druhy den Eshu 2000 i Exit.Nema nekdo s timto nejake zkusenosti?Budeme vdecni za jakoukoli radu.Diky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2017 18:49 Maq Re: Arjoen
Arjoen napsal: vyměnil jsem přitom celé dno
To je nově založené akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2017 18:45 R Muž afc1886 [14681] Re: Arjoen
Ideální by bylo založit prezentaci s co nejvíce pravdivými údaji.Chtělo by to vědět jaké tam jsou ryby,jaký filtr atd..Taky fotka celého akvária by byla vhodná k lepšímu určení,kde by mohl být problém.Ale na můj vkus měníš malé množství vody vzhledem k tomu,jak velký zásah jsi v akváriu provedl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2017 18:42 R Muž romant [27987] Re: Arjoen
Pokud je to druhé již náležitě ostařené, potom si přesunem části osádky pomůžeš. Té vody měníš málo, nestyď se měnit min. polovinu a ještě lepší bych viděl rytmus ráno 1/3 a večer taktéž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2017 18:35 Arjoen – Rada
Ahoj, o víkendu jsem byl nucen z důvodu stěhování založit akva téměř od znovu, podařilo se mi zachovat jen cca 25l vody(celkem 120) a v něm rok zajetý filtr, vyměnil jsem přitom celé dno... Samozřejmě bohužel včera a dnes následoval úhyn ryb zřejmě z důvodu velkého množství dusíkatých látek či malého množství nitrifikačních bakterií.. pomůžu rybám pokud je přemístím do druhého akva či můžu ohrozit chod i druhého? Měním každý den 30l vody a vzduchování jede na plné pecky... dík za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.04.2017 14:56 R Muž afc1886 [14681] Re: Magda
Jenom bych doplnil,že ten ancistrus ti s největší pravděpodobností začne časem ožírat rostlinky(jestli už se nestalo) a je to dost velký špindíra.Tady bych ho nabídl rybicky.net/forum/19452-darovani-vymena-akvarijnich-prebytku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.04.2017 11:36 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Magda
-pokud s kytce nedaří, vyhodit, nahradit jinou
-ancík = ve většině případů problem, při společném chovu, navíc "Cca před měsícem jsem dostala malého ancistruse. Vím, že by asi v tak malém AQ víc jak jedna ryba být neměla, ale přece ho nemůžu spláchnout!" proč jste si ho tedy vůbec brala,když se zde následně obhajujete prostorem a splachováním.
-Bakteriální rozpad ploutví (Flexibacter columnaris), chronický průběh, (lovila mrtvou, taky ji opadávaly), nic neobvyklého ve spojitosti s ancíkem a nedůslednou údržbou
-většinou je spouštěcím mechanismem špatná kvalita vody, nevhodné a jednotvárné krmení, stres
-dokud máte ancika a nejeví žádné známky onemocnění(zřejmě dočasně),tak se dá vyměnit pouze ta kytka ,třetina vody, odkalit dno, následně po týdnu vyčistit filtr
-oslabení imunitního systému ryb, se dá předcházet
-pravidelná výměna vody a odkalování, dalším faktorem je správná a rozmanitá strava
-ostatní již uvedeno
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   03.04.2017 11:20 Žena drvi [2894] Re: Magda
Tu uhnívající kytku vyhoď hned, je to zdroj jedovatých látek. Vodu měnit několik dní po sobě 1/3, pak asi týden ob den totéž, pak můžeš přejít na výměnu 1/3 vody jednou týdně a to už dodržuj stále. Změř si hodnoty NO2, pokud nebudou na nule, je ohrožený i ten ancistrus. Tu uhnilou rostlinu by to chtělo nahradit nějakou rychlerostoucí stonkovkou. Sviť aspoň lampičkou, dokud nebudeš mít opravené nebo vyměněné světlo, jinak ti odejdou i ostatní rostliny.
Novou bettu zatím nekupuj, ale radši přemýšlej, komu darovat nebo vrátit toho ancistruse, ten v takhle malém akvu opravdu nemá co dělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.04.2017 11:18 Žena Karnal [196] Re: Magda
Jak v akváriu probíhá údržba? Voda se v každém případě musí v takhle malém měnit pravidelně minimálně jednou týdně. Po úmrtí bych rozhodně vodu vyměnila - cca polovinu.
Dále pak den před přidáním nové ryby a den po té. A ty pravidelné výměny jednou týdně.

Pro Ancistruse tak malé akvárko není vhodné, ale splachovat netřeba, je taky možnost ho darovat.

Udělej si asi nejlíp prezentaci akvária, vyplň co nejvíc informací a pak se dá s radami pokračovat. Ty rostlinky na fotkách úplně nerozeznám, takže k nim nic neporadím. Leda snad jich před nákupem nové rybky nakoupit výrazně víc. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2017 10:46 Magda – betta - úhyn
Fotka k příspěvku Ahoj, v sobotu (před 2 dny) mi umřela moje bettka. Chci si pořídit novou, ale chtěla bych vědět, zda něco nedělám špatně. Akvárium mám přes 4 měsíce. Bettu jsem dostala v kouli, do týdne jsem koupila normální, ale menší akvárium 30l, s topítkem a filtrem. Betta prodělala jednou nemoc - byla podchlazená. To bylo hned na začátku. Od té doby vše v pohodě. V AQ mám 3 živé rostliny. Jenda z nich za poslední 3 týdny začala asi uhnívat. Všude opadává a zanáší filtr a dělá bordel v AQ. Přemýšlím, že ji vhyodím. Je možné, že měla málo světla? Pokazilo se mi horní světlo a tak svítím jen lampičkou, než se kryt AQ vyreklamuje. Cca před měsícem jsem dostala malého ancistruse. Vím, že by asi v tak malém AQ víc jak jedna ryba být neměla, ale přece ho nemůžu spláchnout! Jsem začátečník a nevím co teď dál - zda vodu vyměnit po úmrtí, atd. Prosím o radu. Děkuji
EDIT-Ještě jsem si všimla, že poslední týden měla olámané okrasné ploutve. Když jsem ji pak lovila mrtvou, taky ji opadávaly. Ráno byla ještě živá, a večer už bříškem nahoru. Je pravda, že za ten poslední týden se k jídlu nehrnula tak rychle, jak předtím, ale vždy jej snědla.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 20:56 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: rakapka
Určite súhlasím s názorom, že genetika má vplyv, teda veľký podiel na nezdare.
Mňa by však zaujímalo, čím kŕmíš poter?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.03.2017 17:30 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Maq
-Tazatelka uvádí-
- Problém stejný u všech vrhů, v obou akváriích - ve věku 3-6 týdnů veliká úmrtnost, cca 60-70%. Ostatní dospělé rybky v pohodě.

- Zkoušela jsem jako léčivo esha2000, bactopur - nic nezabírá.
- Mám tam i pěkné vzácné kousky, albíny a podobně,
-tedy tři zásadní věci, od kterých lze odvodit, že tazatelka má v chovu albinotickou řadu a dále něco zřejmě na "ino" genu, považuje to za "vzácné", na co léčiva nezabírají
-Albinismus je neschopnost syntézy pigmentu melaninu. Jedná se o recesivně dědičné onemocnění atd. lze dohledat ..........
-Nejde tedy přímo o barevnou mutaci.
-Při spojení albino x albino ,tak u tohoto odchovu, poměrně dost často dochází k různým vývojovým vadám některých jedinců.
-Nejde přímo o úmrtnost, ale je třeba menší vzrůst, páteřní defekty, snížená imunita, atd. a až následně dochází v důsledku těchto vývojových a metabolických "vad", k úhynu odchovu
-V případě chovu a odchovu je proto výhodnější spojení
Normální/Albino x Albino
-případně
Normální/Albino x Normální/Albino
-Přírodně zbarvený jedinec, nesoucí albino gen, je značen Normální/Albino, hovorově se používá výraz štěpitelný
-atd. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 16:56 Maq Re: lacewings
Nějaké přešlechtěné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 14:46 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: rakapka
-genetika ryb ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 14:25 rakapka – uhyn potěrů pavích ok
ahoj, mám soustavný problém s uhynem pavích oček - vždy po narození první týdny v pořádku, a po cca třech týdnech začnou postupně odpadávat... slepí se jim ocasní ploutvička, prohnou se, a do dvou až tří dnů je po nich.. z minulé várky cca 70 potěrů zatím přežilo tak 20 kusů (je to jim zatím tak 6-8 týdnů - u těch se už padání zastavilo). Ted mám nové vrhy, celkem cca 150 kusů, první týdny ok, a ted opět začali padat, sbírám tak tři až pět potěrů denně. Mám tam i pěkné vzácné kousky, albíny a podobně, chtěla bych je odchovat.

Velké akva kde se rodí: 54 l, osazenstvo očka a neonky, osazeno rostlinami, teplota nyní 22C (dříve jsou zkoušela více, až 28C, ale nemělo to vliv), filtr průtokový na hrubé nečistoty a bublifuk na nitrifikaci, vodu měním tak od den půlku. Dusitany 0, dusičnany 25, ph cca 7,1, tvrdost 6, hodnoty stabilní... Potěr odrůstá v sítkové porodničce.

Po částečném odrostení - (cca po měsíci) přeloveno do vedlejšího akva 24 l, jávských mech, mechokoule, bez substrátu, bublifuk molitan - voda výměna ob den.

Krmení mraž.artémií, spešl mikro krmením pro potěr, a rozdrobeným vločkovým krmivem. Zkoušela jsem jako léčivo esha2000, bactopur - nic nezabírá.

Problém stejný u všech vrhů, v obou akváriích - ve věku 3-6 týdnů veliká úmrtnost, cca 60-70%. Ostatní dospělé rybky v pohodě.

v čem může být chyba? díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2017 09:20 R Muž afc1886 [14681] Re: martinaze
Chtělo by to založit prezentaci akvária,nebo dát aspoň fotku celého akvária.Takhle by to bylo jenom slepé tipování.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 37 38

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 22362x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15262-uhyn-ryb?od=301