Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 12 Přejít na další stránku   1  
Úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2014 16:01 Muž LiborSprysl [9015]
Aklimatizace je jedna věc, to vskutku mohl být jeden z problémů...ALE... Burza...zima...Ryby nabalené z nějaké vody, vylité do další vody na burze, doma vylité do akvária...Střídání teplot a souhra všech těchto faktorů...
Transport?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2014 14:03 Muž maryn [40] Re: Lukaseg
A jakými to měříš testy? Nemám zas tak velké zkušenosti, ale vypadá to právě na náhlý nárůst N látek..

Nebo nevhodná aklimatizace při vypouštění ryb do akvária...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2014 13:35 Lukaseg Re: maryn
Jo, naráz. N látky jsem měřil po úhynu ryb. Včera.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2014 13:23 Muž maryn [40] Re: Lukaseg
To si tam dal všechny ty ryby naráz? Kdy si měřil ty N látky? Po úhynu ryb? Určitě bych měnil minimálně 1/3 vody obden...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2014 12:12 Lukaseg – Uhýn nových ryb
Zdravím akvaristy,
Mám problém s úhynem ryb v mém 200 l akva.
V sobotu jsem na burze nakoupil ryby - viz moje nádrž.

Hned do nedele mi umreli 4z 5 skalár - vypadaly vystresovane což byla asi přičina.
Ale tim to jen začlo.V ponděli večer mi umřeli 2 černé neonky, do uterka dalšich 5 a jedna panda.Dnes ráno jsem našel dalšich 8 mrtvých neonek. :-(
Na rybách nepozoruji žádné naznaky nemocí(tečky,fleky...)

Akvárko bylo dobře zajeté - už dva měsíce je tam hodne šneků a přes měsíc 4 neonky a všemu se dařilo.
Vodu mám z Brněnského řádu (dost tvrdá) a měřím esha papírky.
No2 - 0
no3 - 50-100 (beru s nasázkou cistou vodu to ukazuje 50)
gh - 21
kh cca 8
ph cca 7,4
Teplota 24-25
co2 mám vyplé už týden.

Děkuji za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2014 20:43 Muž kjura [17] - ŽivorodkyRe: Honza123
Prezentace té dané nádrž by určitě pomohla, takhle od oka to nikdo správně nestrefí. Může to být prakticky cokoliv. Proto Ti radím - udělej si zde prezentaci té dané nádrže, vyplň všechny důležité informace, přihoď fotku, a najít příčinu půjde snadno :)
Edit: romant byl jako vždy rychlejší :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.11.2014 20:42 R Muž romant [28001] Re: Honza123
Bez informací o nádrži, údržbě, počtech ryb, velikosti atd. se do tvého dotazu pustí jenom jenom odboký střelec. Ideál by bylo, zřídit prezentaci předmětnýho akvária, kde k problému dochází, uvést co nejvíce pravdivých údajů a potom se snad najde někdo, kdo by mohl směr naznačit. Za mě doporučím, když nic, tak častou výměnu i většího množství vody. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2014 20:36 Muž Honza123 [3] – úhyn rybek
Zdravím, chovám rybičky už několik let, mám takovou směsku čichavců,živorodek, apod. Nikdy jsem neměl žádný větší problém, ale posledních pár měsíců začly rybyčky častěji hynout,snad každých 10 dní uhyne jedna ryba. Nesetkal jste se někdo s něčím podobným ? Popř. čím by to mohlo být ? Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 21:31 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Presne tak a nonstop pustený bublifuk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.11.2014 19:06 JoKa Re: RBeil
V tomto objemu jednoznačně bublifuk... ano Nic lepšího na tak malé akvo není...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 18:18 Muž RBeil [174] Re: Urtman
Bude stačit bublifuk nebo bude lepší tam dát klasický malý filtr s molitanem, mám obědnanou vrtulku ta původní praskla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 18:15 JoKa Re: RBeil
V 10l musí být sami, už tak je to dost těsné... A vypínání filtru na noc = chyba!
Chápu, že se nevyspíš, ale život je holt otázkou priorit... Bez filtru to neukočíruješ ani s tou denní výměnou vody, nevěřím tomu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 18:13 Muž RBeil [174] Re: romant
Kolik ji mám měnit ? půlku nebo téměř všechnu ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 18:11 R Muž romant [28001] Re: RBeil
Denně měň vodu, zlobí tě N látky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 18:10 Muž RBeil [174] Re: romant
Krmím 2x denně po malých dávkách, akvárium je 10 l s 50W topítkem, bublifukem a včera jsem přidal přepážku na ododělení velkých od malých z důvodu rozdilného krmení. Rybek je asi 30ks 1-2cm velké. Vodu měním asi těch 30-50% zaleži jak kdy mi to výde při odsáváni krmeni a trochy výkalu. Bublifuk na noc vypínám protože v pokoji kde je akvárium spím a kompresor je celkem hlučný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 17:57 R Muž romant [28001] Re: RBeil
Počet ryb, velikost nádrže, její zařízení, četnost krmení a četnost výměn vody, tedy aby to nádrž tzv. stíhala a byl dostatečnej přísun potravy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2014 17:18 Muž RBeil [174] – Panceřníček - úhyn
Ahoj lidi, chtěl bych se zetat jestli nevíte co to může být. Snažím se odchovat Panceřníčky skvrnité a cca 14 dní starý plůdek plave jako všechny, v pohodě a pak ráno, nebo jak se vrátim ze školy najdu 1-2 rybky denně mrtvé s červeným břichem, spíš blíž k řitní ploutvi. Vypadá to jak kdyby jim něco prasklo a vytekla tam krev. Zkoušel jsem nasadit PREVENT a nepomohlo, taky jsem zkusil špetku soli, také nic. Teplotu vody držím +- 25°C, každý den odsávam staré krmení a měním část vody (to co odteče doleju). Poslal bych fotku, ale nemám žádne zařízení, které by to dokázalo kvalitně vyfotit.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2014 12:14 R Muž Silent [5949] Re: Kateřina
Bohužel na takto položenou otázku nelze odpovědět. Důvodů úhynu může být spousta a bez bližších informací o stavu ryb, velikosti a stáří nádrže, sestavě osádky a údržbě není možné najít příčinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2014 11:39 Kateřina – Skalary
Krásný den všem
Máme doma akvárium a v něm různé druhy rybek. Ale v posledních cca 14 dnech uhynuly skaláry. Vždy dvě a po pár dnech další dvě. Už před tím jsme čas od času vytáhly kostřičku menší rybky. Nevíte čím by to mohlo být?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2014 16:56 Muž bigbob [0]
Tak diky vsem, ty sneci me po pravde vubec nenapadli.. Tak aspon uz nemusim stourat do toho dna..:)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.08.2014 15:23 Muž maryn [40] Re: bigbob
V prezentaci máš uvedenou ampulárku, takže ta si myslím pochutnala...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2014 15:20 R Muž romant [28001] Re: bigbob
Pokud máš v akváriu šneky, tak je to více než pravděpodobné a pokud ne tak je to pravděpodobné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2014 15:19 Žena Turbínka [2558] Re: bigbob
Ano je, máš tam dost ostatních ryb, které si zpestřily jídelníček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2014 15:16 Muž bigbob [0] – Zmizela rybka
Ahojte, po navratu z dovolene (po 10 dnech) nemuzu za zadnou cenu najit prisavku thajskou..Pravdepodobne uhynula, ale nikde ji nemohu najit. Uz sem dost prolez dno pri vamene vody, ale nikde nic. Myslite, ze je mozne, ze za tak kratkou dobu se rybka uplne rozlozi?

diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2014 12:54 Žena Turbínka [2558] Re: Renča
Když už si proplachovala dno, nebála bych se nyní vodu měnit o něčo častěji než jednou týdně, ostatně jak píše Designer. A poučení pro příště: Ryby v dobře fungujícím akváriu vydrží klidně 14 dní (i déle) nebaštit. A pokud bys trvala na krmemí od maminky - připrav ji přesně denní dávku krmiva třeba do obalu od bonboniery nebo do jiných malých kalíšků :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2014 11:27 Renča Re: romant
JJ vodu jsem vyměnila úplně od základu propláchla dno....znovu dala flordepot nebo jak se to píše pod květiny :) ...a tak se jenom bojim jestli jim něco není protože mi přijdou nějaký prostě dravý no :) tak snad se dají dohromady...jinak vodu jim poctivě měním každý týden jednu třetinu, ale odjela jsem na dovolenou a maminka mi krmila ryby a trošku víc jim tam toho sypala a ta voda se uplně celá nějak zkazila :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2014 09:36 R Muž romant [28001] Re: Renča
Jj, čerstvá voda, s nízkým obsahem škodlivých N látek ta dělá divy. ;-) A proto bych výměny vody rozhodně nepodceňoval a činil takto v min. objemu 1/3 akva min. 1x týdně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2014 09:34 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Renča
Ryby jsi (pri)otravila a ted dostaly cistou vodu, tak je jim dobre. Pokud jsi to vzala uplne od zakladu (vcetne proprani dna), chce to ted casteji menit vodu, protoze musi zase nabehnout nitrifikace, aby sis znovu ryby neotravila cpavkem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2014 09:00 Renča – Překrmení akvária
,Ahoj, potřebovala bych radu. Měla jsem překrmené akvárium (tedy na dně bylo spousta neodstraněné potravy) a akvárium mi uplně celé zčervenalo bylo oslizlé a umřelo mi pár rybiček. Teď jsem vodu květiny, vše vydrhla od základu a vrátila jsem zpět ryby a přijde mi, že jsou teď moc akční, pořád se všechny mezi sebou dřáždí, klidní krunýřovci, kteří o sobě ve vodě ani nevěděli se teď mi přijde perou? Je to normální? díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2014 23:34 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: volhpe1
Lóriny se umí taky pěkně servat , nepozoroval jsi někdy potyčky v akva ?
třeba při krmení
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2014 22:58 S Muž invalida [3881]
Tohle sem u Lorikárky v životě neslyšel. Ale nemusím slyšet všechno. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2014 22:03 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: MonterMonty
Je to krunýřovec jehlicovitý X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2014 19:06 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: volhpe1
Otázka zněla , co je krunýřovec americký, o takovém jsem ještě neslyšel ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2014 18:29 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: invalida
Právě je odolnější jeden který je už od založení akvária ten sp. gold + jsem dokoupil amerického před půl rokem a ten se taky adaptoval, ale jiní vždy uhynou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2014 13:02 S Muž invalida [3881] Re: volhpe1
Co je krunýřovec americký? Je divný že jeden přežívá...Máš ty doplňující ryby z jednoho zdroje? Může jít o stav nějaký spící choroby pro kterou je změna (stres ) starujícím faktorem ale spíš bych se přiklonil k nevyhovujícím podmínkám a jednomu odolnějšímu kousku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2014 11:50 Muž volhpe1 [41] - Tetry
Mám celkově problém s úhynem krunýřovců nevíte čím to může být? Pořád mi tam žije jen jeden a je spokojený, ale jakmile dám do akva jiného do dvou měsíců uhyne :-( Podařilo se mi do akva umístit před půl rokem i amerického krunýřovce a žije X-) nevím čím to může být díky za rady jinak vodu měním pravidelně a o akva se starám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.07.2014 10:48 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: lukys
Ja to trosku zjednodusim.

Ryby na nemoci vetsinou neodchazeji tak, ze by byly vsechny pryc za pouhe 4 dny a to jeste bez nejakych zjevnych priznaku.

Ryby to zaroven (nebo v rychlem sledu) odnesou pri nejake otrave, teplote, pH, udusi se atp., ale ne z duvodu nemoci, protoze ta je vetsinou pro kazdou rybu individualni na dobu preziti dle jejiho stavu, kdy ji sama chyti, jak ji dokaze odolavat atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2014 10:09 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: romant
Přijde na to, kolik přesně se myslí slovem "trochu." :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 18:21 R Muž romant [28001] Re: Danila
Pakárna? Možná. :) K ničemu? To sotva. :) Ale myslím si že ti rozumím, že je to léčba následků a chce to odhalit onu příčinu, aby to fungovalo jak má jenom s jednotýdenním vyvětráním. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 17:29 Žena Danila [4490] - AmerikaRe: romant
Mražený nitěnky nemusí být eklhaft, ale pokud byly nekvalitní, možný to je:-)Spíš bych to viděla na zanedbání odkalování.Měnit denně trochu vody je 1) pakárna 2) většinou k ničemu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 16:29 lukys Re: romant
Ok díky, snad bude líp..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 16:25 R Muž romant [28001] Re: lukys
Mražený nítěnky, to je pěkněj eklhaft, předpokládám že úhyny začaly potom, co bylo kvo zakrmeno těma nítěma. Dno bych řádně odkalil a tu vodu měnil teď častěji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 16:22 lukys Re: romant
Je pravda, že odkalování jsem moc pozornosti nedal. Výměna vody tak třetina jednou za týden. Krmení mám www.mondoanimaleshop.it/… Ještě jsem jim sem tam dal mražený nítěnky.Čištění filtru zatím jednou ve vodě z akvária ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 16:14 lukys Re: Danila
Neonky jsem měl právě jako první a to ještě v předešlém akváriu. Voda byla odstátá víc asi no, ale 2 měsíce bez problému a najednou z ničeho nic :( Teď jsem někde četl, že mám měnit trochu vody denně tak uvidíme..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 16:08 R Muž romant [28001] Re: lukys
Co údržba, odkalování, čištění filtru, nějaký přípravky, třeba proti šnekům, krmení, čím. Ty výměny kolik a jak často? Chtělo by to prezentaci předmětnýho akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 16:05 Žena Danila [4490] - AmerikaRe: lukys
Nebyly neonky nově koupeny? Nebyla voda odstátá déle, než 12 hodin? Nepřekrmil někdo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 15:35 lukys – úhyn
Zdravim,
Vím že jsem někde udělal chybu, ale nevím vůbec kde..
Mám akvárko 80LItrů..Voda odstátá. Filtrace vnější, vzduchování i rostliny. V něm jsem měl.. 3x paví očko
2 mečovky
2 nějaké sumečky, ale to nevím přesný název
2 tetry
Neonky 6ks
Mám ho založené cca 2 měsíce. Všechno klapalo, Paví očka se rozmnožila. Část vody jsem měnil. A asi před 4 dny.. To začlo neonkama, postupně pošly všechny.Jediný který mi zbli jsou mečovky, které se zdají v pohodě a ty mladé paví očka které jsou v jiné nádrži.. A ted se bojím nějaké dokupovat protože fakt nevím co jsem udělal špatně.. ne ne Voda 23 stupnu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 22:20 Klaris Re: Horác
palec potlesk No dobře, už mlčim :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 22:17 Klaris
JJ, to je fakt, pardon, vždy to chce aspoň nějakýho šnečka. Jen mě kvůli těm rybám mrzej takovýhle hurá akce, kde je vidět, že si začátečník nedělá moc hlavu ze základních zásad. Ale je taky fakt, že jsme takhle začínali skoro všichni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2014 22:13 cudlis19 Re: Klaris
napsal jsme to špatně neměl jsem odleželých 100 l vody ale asi 20 a do statních jsem daval nějaký přípravek který by měl vodu přizpůsobit :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [12] ...... 38

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 22891x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15262-uhyn-ryb?od=551