Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn ryb

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 24 Přejít na další stránku   1  
Úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2011 21:38 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: GhostFish
Spíš to celou prezentačku..zabere to pár minut max.) Jinak pokud jsou ostatní ryby ok, tak jste si mohl přinést ty co uhynuly již v posledním tažení. Je lépe dlouho prohlížet, až pak koupit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2011 21:38 Perny Re: GhostFish
Zkus zvýšit vzduchování na maximum ;-) snad to pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2011 21:34 GhostFish – Re: Deathbull
Mám 60 l akvarium 2 měsíce staré prvně sem koupil neonky které chytli krupičku a zbylo mi jich jen 5 poté sem dokoupil pancéřníčky 2 a krunyřovce.Před 2 dnama sem koupil tyto rybky [bohuzel nevím jak se menují] a jak sem již říkal umřely 2 samičky opravdu nevím čím by to mohlo být krupičku neměly t osem kontroloval a nic jiného mě nenapadá ostatní ryby sou v pohodě.Mám dodat ještě nějaké fotky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2011 21:24 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: GhostFish
Já trouba koukal na tu fotku v profilu, ta fotka tady už nevypadá tak strašně. Pokud jsou v akváriu už nějaké rostliny, filtrace apod a ne jako na těch profil fotkách tak by to chtělo více informací...nejlépe prezentaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2011 21:11 GhostFish Re: Deathbull
prosím o co se jedná?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2011 21:08 JoJo02 – Ancistrus
Ahoj, mam 25l akvarko a v nem jen dva Ancistruse a jednu razboru. Razborce nevadí, že je sama, v tom problém neni. Problém je, že se mi předevčírem "nafoukl" menší z ancistrusů (pravděpodovně samec, ptz ma ty vyrustky na hlave, je velky cca 7-9cm), má ůplně vytřeštěné oči a asi tak dvakrat vetsi bricho nez predtim. Ancistrusy jsou v nádrži jen prechodně (jsou v ni asi tretí týden), protože můj známý likvidoval akvarko tak mi je sem soupnul. Ted se mi druhym tydnem zabiha velke akvarko (120l), kam meli puvodne jit. Dale jsem si take vsimnul, ze ma vybledle a jakoby zmensene ploutve, nevite prosim nekdo co by to mohlo byt??? :-( Nadrz jsem zacal silne vzduchovat a pridal do ni jednu a pul cajove lzicky soli. (rikal jsem si, ze tim prece nic nezkazim, nebo jo???)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2011 20:41 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: GhostFish
Podle fotky je to jasné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2011 20:21 GhostFish – uhyn rybek
Fotka k příspěvku Nedávno jsem si koupil 4 rybky 2 samce a 2 samice ale asi po 2 dnech samice zemřely nevíte někdo čím by to mohlo být?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 20:14 R Muž romant [27987] Re: kiwik22
Pokud jsi ten filtr vyměnil, aniž by jsi ten původní nechal společně s ním ještě tak tři neděle, tak je příčina Tvého problému jasná a to je nefunkční filtr. Doporučuji začít intenzivně menit vodu. Denně klidně polovinu akvária, čímž se bude ta funkčnost filtru suplovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 20:11 Muž kiwik22 [9] Re: martom
ja mam tento isty problem..vymenil som ovy filter tertratec a do rana som mal machvky mrtve,a postupne mi vykapali aj neonky no ramirezkam nieje nic,,priznaky ryb su take ako opisujes ty,mna by tiez zaujimalo co alebo cim to je sposobene,este som sa s takimto niecim nestretol...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 14:45 martom
S vodou určite problém nebude. Nádrž beží 10mesiacov, nezdochla v nom ani jedna rybka. voda pravidelne menená, takisto výmena vody pred nasadením otocinclusov. Slo mi len o nejaké skusenosti co sa týka chorob z dovozu, som si na 100% istý ze to je choroba. Co som napisal prispevok, zdochla dalsia rybka. Predtým som sledoval akvárium a nic nenasvedcovalo tomu, ze s nejakou rybkou nieco je. Musi to byt nieco riadne rychle, rybky po smrti nemaju nic cervene, ziadne odreniny, proste absolutne nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 13:15 Muž Yirka [9126] Re: martom
Na tvoji otázku se nedá odpovědět. Snmad jen neurčitě, že otíci patří mezi choulostivější rybky. Ale na nějakou pomoc chybí informace o nádrži. Jak je dlouho založená, kolik rybek, parametry vody - píšeš že jsou vpořádku, ale jaké ve skutečnosti jsou? Atd....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 11:42 martom – Záhadné umrtie rýb - dovozová choroba?
Mám akvárium cca 60l s neonkami. Filtrujem cez biomolitan a bublinkovač(niečo ako hamburský filter). Zohnal som si ryby otocinclus affinis. Hneď ráno som nasiel mŕtvych otocinclusov. Do dnesného dna mi pokapali uz takmer vsetky. Lenze zacali mi kapat aj neonky. Najprv som pozoroval umrtia az rano, no posledne dva dni pozorujem uz aj cez den. Pri sledovani akvarka zistujem, ze vsetky najprv plávajú v pohode. A zrazu jedna zacne zrýchlene dýchať, potom začne dezorientovane plavať a do minúty je po nej. Zistil som, že tie otocinclusy boli dovezené priamo z juznej ameriky. Zrejme sa jedná o nejakú chorobu z dovozu, zaujímalo by ma, či niekto nemá skúsenosti s liečením dovozových chorôb. Otocinclusov som uz prelovil. Hneď som začal s vymenami vody, prisolil som a použil entizol. Z parametrov vody to nebude, nemam problem ani s riasami, ani z uhynom ryb, zacalo to v den vlozenia otocinclusov. Určite ide o nejakú chorobu, ktorá je ako sa zdá dosť rýchla, keďže ryby plavú v pohode a behom hodiny najdem uhynutu rybu, ktora predtym vyzerala uplne v pohode. Vsetky ryby dokonca prijimaju potravu, je to fakt ze zrazu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2011 12:45 Muž ČichavecTom [92] - Rostliny – Dočasné opatření
Jako dočasné opatření, kterým nic nezkazíš, je každodenní výměna části vody (20 procent objemu) akvária za čerstvou vodu z vodovodu. Tipuju že jsi akva napustil a hned do něj pustil ryby... pokud ano tak to byla chyba a odpověď najdeš ve článku který jsem ti tu nalinkoval...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2011 12:42 Muž ČichavecTom [92] - Rostliny – Ještě si přečti tohle, třeba sám najdeš příčinu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2011 12:33 gabro99
přesně tak chce to nějaké info...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2011 12:25 Muž Oskar. [23] - AmerikaRe: svatyjiri
Založ si prezentaci, napiš do ní co nejvíc informací dokážeš. Čím víc, tím líp. Třeba i pro tebe nepodstatné maličkosti. Pak se určitě problém najde.
Takhle je to ale jak věštit z křištálové koule...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2011 12:11 svatyjiri – každy den mi uhyne 1-2 ryby
Sem začatečnik a mam nove akvarko set už 1 mněsic a ted mi každy den uhyne 1 rybka něgdy i 2.Muže něgdo trochu poradit co stím.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 17:56 R Muž romant [27987] Re: janie
Byť není moc informací k dispozici, tak to akvárko je přerybněný a z toho budou zřejmě pramenit ty problémy s úhynem ryb. Jenom těm Pestřencům bych to nepřipisoval, i když pokud jsou v období tření a to oni jsou vpodstatě neustále, tak si hájí svoje teritorium a podle ostatní osádky a velikosti akvária, toho na ně moc nezbývá, takže bych je viděl, jako ještě více agresivnější než když mají dostatek prostoru k obhájení. Nad tou rybí osádkou bych se rozhodně zamyslel a vydal se buď cestou s Pestřenci a téměř bez žádných dalších rybek a nebo s oststními rybami a bez Pestřenců. Rozhodně bych v první fázi začal měnit intenzivně vodu i několikrát za týden klidně 50% objemu akva a posléze dospěl k tomu rozhodnutí kdo zůstane.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 15:32 janie – Nemoc ?
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli by mi mohl někdo něco doporučit nebo poradit... Mám akvo asi rok založené , objem 55 litrů...posledních 14 dní mi hynou ryby, nejdřív to byla samice od Black Molly , na které se objevila šedavá skvrna a nakonec dokonce celá díra v ocasní ploutvi, poté mi uhynula mečovka, která měla šedavé skvrny a výpad šupin, den po ní uhynul samec měčovky a následně samec black molly, který měl i jakoby zduřelé oči a šedavý povlak na nich...v akvu mám 5 neonek , které nejeví žádné příznaky onemocnění, jsou hravé jako vždy a pár pestřenců, který dokonce vyvedl mladé... uhynulé rybky mají i roztřepené ploutve....nevím zda je to nemoc nebo jestli mi pestřenci nelikvidují ostatní ryby kvůli mladým ... Moc díky za odpovědi :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 15:14 Štěpánka Re: romant
Mám tam tak na 90% tohle. Musela bych se doma juknout. : Akvarijní filtr vnitřní SUPER-MINI 360
Akvarijní filtr SUPER- MINI, doporučen pro akvaria do 80 l, výkon 50 - 340 L/h, příkon 3 W, napájení 230 V. Bylo to v setu...vím...akvaristi jsou na sety vysazený...ale je aspoň regulovatelnej a dá se připnout hadička aby dělal i bubliny, ale to ani trošku nehne s vodou. Mám ho jen na vodu, ale vývod zároveň s hladinou, takže se voda trošku stejně probublá a mám tam myslím dost kytek. Zaměřím se na tu vodu a stejně už tam mám jen posledního samečka ballon molly - poslední z pěti rybek, tak bud dám nějaké rybky mamce a k balónům (tak jim říkáme doma) se časem vrátím, nebo se smířím s tím, že jsou náročnější a nechám to jak to je bez nich. Ale děkuji všem za rady. potlesk ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 14:46 R Muž romant [27987] Re: Štěpánka
Ještě k tomu filtru. Velmi dobrou variantou je čerpací hlava s kostkou biomolitanu. Tento způsob filtrace je realtivně levný s velmi slušnou účinností. Nevím, třeba to tak máš, protože konkrétní typ filtru zmíněn nebyl. Jako další možnost je cenově již sice někde jinde, ale velmi dobrá účinnost třeba vnitřních filtrů od Eheimu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 14:38 Štěpánka Re: romant
Tak díky za radu. Zkusím to s tou vodou a uvidím. Akvo bylo dělaný kvůli prckovi, tak sem mu to chtěla udělat barevný. Rybky jsou kupovaný na akva burze, takže od chovatelů kde by přece jen šance, že si přitáhnu nemoc domu měla bejt minimální, rybky byly hezčí než z akvaristiky a o ceně ani nemluvím...třeba se jednou dohrabu k tomu a splním si sen o větším, jen zatím do pronajatého 1+1 se to nějak nedá..:-(( Tak ještě jednou díky. potlesk ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 14:26 R Muž romant [27987] Re: Štěpánka
Tak vzhledem k tomu, že je tam převaha živorodek a to jsou velcí producenti odpadu, bych tu výměnu vody praktikoval týdně minimálně 30% , ale i více, tím se nemůže nic skazit. Ty počty živorodek bych redukoval a omezil se třeba jenom na 2 druhy. Filtr bych nečistlil tak často, protože tady platí, že přehnaná hygiena je na škodu(u filtru). Čistit v momentě kdy se jeho výkon viditelně sníží, tím propráním v akva vodě. palec Obecně platí, při potížích rybek když se začne s tzv. vodoléčbou v podobě častější výměny vody, tak se velmi záhy ukáže, zda-li ty problémy jsou způsobeny nevhodnými podmínkami v akva a nebo nějakou závažnejší chorobou. Samozřejmě, že nelze vyloučit, že ty rybky už nějakou nemoc měli, ale spíše bych si myslel, že za těmi problémy jsou lehce nevhodnější podmínky ve Tvém akva. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 14:25 Štěpánka Re: Fugee
No četla sem že šlechtěný jsou, brala sem je jako ostatní živorodky, moooc se mi líbili vzhledem, kupovala sem skoro všechny rybky na burze, takže od chovatelů a vždy sem se ptala, za můžou bejt pohromadě. Žádný testy sem nekupovala, tudíž stav vody netuším. Mamka i děda maj akvo věky, moc se o to nestaraj, teda krom běžného čištění, máma tam má dokonce ještě ten starej filtr...volnej molitan a uprostřed trubička co z toho jdou jen bubuliny a žije jim to, tak sem to taky nechtěla hnát na nějakou věděckou úroveň...:-/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 14:18 Fugee
Ještě by se hodilo vědět, jestli nemáte v akváriu přebytek dusitanů, dusičnanů, atd. Nejsem si jistý, ale mám pocit, že balon molly jsou šlechtěné, a jako většina šlechtěných ryb jsou náchylnější k nemocem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 12:50 Štěpánka Re: romant
Děkuji. 2sumeččci, 2ancistruse, 4dania, 2black molly, 2platy, 4 neonky a 4 paví očka, no a mimina asi 4 black molly a asi stejně pavích oček, ale ty maj zatím tak necelej 1cm. Jo a jeden šnek. Myslíte že je to moc? Je to 60*30*30 takže 54l. Kytky jména nevím, ale brala sem rychlerostoucí nenáročný, údržba 14 dni až 3 týdny, filtr plus cca 10l vody, do nové vody dávám aquaregulátor a občas kápnu do akva preventin a hnojivo aquaflor sem dala asi jen 2x protože kdytky spíš uštipuju a vyhazuju než že bych je chtěla podporovat. A filtr peru v tý vodě co vypustím. Mám tam topení na cca 26°C a filtr obyč molitanovej. Akvo bylo v provozu cca 3 týdny než tam šly ryby a to ještě ty baloon šly asi 14 po té, ve druhé várce. A ze začátku uhynula jen jedna black molla. Jinak na ostatních nic nepozoruju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 11:52 R Muž romant [27987] Re: Štěpánka
Takhle bez více informací o nádrži se to bude velmi těžko určovat, ale zkusme to. Kolik je tam těch rybek celkem a jak probíhá údržba? Odkalování a výměna vody, kolik a jak často a jak často je čištěn filtr?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2011 11:49 Štěpánka – Ballon molly
Ahoj, nejsem žádnej velkej odborník, mám akvo 60l, běží cca 3-4 měsíce, docela už zarostlé, obyvatelé jsou 2xzlatý ancistrus, 2xzlatý sumeček(jako panceřáček), neonky, black molly, paví očka, dania, a plata (možná je to správně xifa..:-)). Všechny rybky jsou v pořádku, black molly i paví očka máme už i mimi, jen ty ballon molly mi chcípaj, dycky tak po 4 dnech jedna. Nejsou na něco náchylnější nebo nemaj nějaké zvláštní požadavky? Díky moc

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 20:36 Muž Hogo [4] – Re: Andynka
na krupicku jsem pouzival costapur od sery je to celkem dobra vec stoji to asi 150 kc a zachvilku sem mel vyleceno a nebo sem se tenkrat nekde cetl ze staci prisolit vodu a zvisit teplotu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 19:36 R Muž romant [27987] – Re: stetinka
Vysoký dusičnany si vysvětluji tím, že nezakořeněný rostliny nestíhaly spracovávat ten dusík a když se vymění dno, tak se z akva odstraní podstatná část nitrifikačních bakterií a ty co zbydou ve filtru a na stěnách akvária to pak prostě nestíhají, ale když se mění ta voda tak se to dá zvládnout. Jsi toho důkazem, budiž to ostatním ponaučením. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 19:33 R Muž Silent [5949] – Re: stetinka
Pozoruhodné. Já bych tipoval vysoké dusitany a nízké dusičnany. Už z principu věci. Výměnou dna se odstranila velká část nitrifikačních bakterií, tím pádem stoupá hladina NO2 a díky nedostatku bakterií se NO2 neoxiduje v potřebném množství na NO3.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 19:27 Žena stetinka [270]
před pár měsíci jsem se potýkala s tím samým. Vyměnila jsem dno a i když 80 % vody bylo staré a i zaběhlý filtr, ryby visely pod hladinou. Úhyny teda nebyly, tak daleko jeme se nedostala. Dusitany nulové,ale dusičnany vysoké. Trvalo to měsíc, měnila jsem denně vodu, později s většími intervaly. Ale stačilo to
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 19:03 R Muž romant [27987] – Re: looqek
Jasně, takže to akvárko je znovu založený a platí to co jsem si myslel(a nejen já). Docela dobrý je mít test na NO2 a sledovat hodnoty dusitanů a tomu přizpůsobit tu výměnu vody. Musí být neměřitelný, jinak se rybky zachovají tak jak známe. Teď bych po dobu cca týdne určitě měnil min. 30% objemu nádrže. Nekrmil bych vůbec, ryby to vydrží v pohodě a akva se zbytečně nebude zatěžovat dalším přídělem N látek. ;-)
EDIT: Bleskový Haimdol to jenom potvrzuje. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 18:59 R Muž Silent [5949] – Re: looqek
Výměna dna je velký zásah do rovnováhy akvária, takže důsledky mohou být stejné jako při založení nádrže. Změř si hodnoty NO2 a uvidíš na čem jsi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 18:57 looqek
Diky za tipy, uz jsem obmenil pul vody. Pred tim tydnem jsem koupil 10 novych rostlinek a novy kremicity pisek, jinak vse je v akvarku stare. I voda je puvodni. Toto akvarko mam asi rok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 18:10 R Muž romant [27987] – Akvaristická osvěta
Se znalostí věci, že opakování je matka moudrosti doporučuji toto čtení. ;-)
www.horacovoakvarium.cz/…
www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 18:02 R Muž Silent [5949] – Re: looqek
Taky myslím, že to bude otrava dusitany. Nádrž vypadá čerstvě, takže to bude nejspíše " syndrom nové nádrže". Tu vodu vyměň jak poradil romant a ve výměnách pokračuj klidně obden dokud se situace nestabilizuje. Zákal budou nejspíše nálevníci. Po stabilizaci nádrže zákal zmizí sám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 17:58 R Muž romant [27987] – Re: looqek
Na nic bych nečekal a vyměnil vodu. Klidně i 50% objemu akva. Jak je to akvárko starý? Tipoval bych na čerstvě založený akva v němž ještě nefunguje biologická rovnováha.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 17:55 looqek – Umíraji rybycky, zakalilo se akvarko, lapaji po dechu
Fotka k příspěvku Ahoj, mam problem. Mel jsem vysoke PH kvuli vapencovemu kameni, tak jsem koupil nove kameni. A asi tyden nato se zakalilo akvarko zvlastni mlhavou barvou a zacaly umirat rybky. Akvarko je zakalene do bile mlhy a ancistrusy zmenily barvu z tmave na svetlou a maji jakoby prazdne bricho. A zda se me, ze rybicky lapaji po dechu. Nevite co se deje? :( Foto v priloze.
Dekuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 16:28 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Tudy
Kolem 200Kc jsem videl v Hornbachu prodavat toto:
www.akvarista.cz/…
www.akvarista.cz/…

Nemam ale s temito zkusenost, svym Tercovcum jsem dopral (trosku draha lecba):
www.akvarista.cz/…
a ten pri pouziti vcas zabral.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 16:16 Muž Tudy [330] - Krevetky
Mě se také nafoukli, navíc mají dlouhé tenké bílé výkaly. To nafouknutí jsem nejprve přisuzovat nevhodné stravě (dostávaly 2-3x týdně okurku ze supermarketu), ale už měsíc jim okurku nedávám, teď mění barvu do tmava a celkově hubnou, jen břicho se jim dál nafukuje, už přestaly i žrát a nevyzazují skoro žádnou aktivitu. Během 5 měsíců mi pošel jeden ancík a 4 Dania (zhubnutí, bílé výkaly, separace od ostatních a pak smrt), ostatní druhy jsou OK. Podle všeho asi vnitřní paraziti, dnes jsem koupil a použil Spirohexol od JBL, dám sem vědět, jak to dopadlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 14:16 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: nnntomas
Zkusim se zeptat. Nepouzivate nejake pripravky proti hmyzu, nebo nejake vune (treba zapojene do zasuvky) atp.? Vim, v zime vetsinou veci proti hmyzu moc nehrozi, ale prece jen bych se zamyslel i nad timhle, kdyz ryby byly O.K. a najednou odchazi jedna za druhou. Nebo nedelalo se neco doma, co muze do vody dodat neco pro ryby jednovateho, nejake barvy, laky, nebo neco podobneho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 13:36 nnntomas
Ne, CO2 nedávám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 13:04 Muž Jurasek [137] – Re: nnntomas
A co CO 2 ? Nedáváte? Nemohlo být i málo kyslíku, když se nesvítilo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 12:09 nnntomas
Chemii ani léčiva jsem nedával.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 11:41 R Muž romant [27987] – Re: nnntomas
Jasně možný to je, ale to bychom museli znát ty hodnoty v momentě kdy se činnost toho osvětlení obnovila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 11:39 xx
Co otrava léčivem nebo jinou chemií?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 11:37 nnntomas
Ale je možné, že se nafukovali kvůli NO3? Ono už skoro dva dny svítím, takže to třeba kleslo... Ale až včera začli umírat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 11:33 R Muž romant [27987] – Re: nnntomas
To nejsou nijak tragický hodnoty. Jejich výši bych přisuzoval tomu nefunkčnímu světlu. Rostliny nerostly a neměl to kdo spotřebovat.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [24] ...... 37 38

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 22362x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15262-uhyn-ryb?od=1151