Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 23 Přejít na další stránku   1  
Úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2012 10:37 Muž zolda [0] – Náhlý úhyn tlamovců
Dobrý den,prosim o rady a vaše názory,proč mi z nenadání uhynuly tlamovci.
Mám 260l nádrž,funguje cca. 2 roky a od té doby jsou v ní 5x parma černoploutvá,5x parma červenoploutvá,3+2 Yelow,1+4 Akary(modré),5x ancistrus,2x panc.kropenatý,1x skalár,2x čich.šedý.
Filtr AquaNova 2000,vzduchování Atman 3500,Atman 250W topení.
Voda má stále stejné hodnoty cca 6,8 - 7,1.Vodu odkaluji zvonem cca. 1 x 3 týdny až měsíc a to 1/3 až 1/2 nádrže vodou z vodovodu (Sokolovsko - vodní nádrž Horka).Krmim pořád stejně granulema Sak Green a golden,Dajana-Spirulina,mražené krmení (patentky).Nádrž zarostlá středně trávou (popř.dodám foto).Teplota vody 26-27C.
Yelowni začali mít červené skvrny po těle a kolem tlam,dvě první nemocné jsem odchytl a začal z léčbou ESH 2000.Po týdnu bez skvrn a bez známek nemoci,nechal jsem je tedy asi měsíc a půl, poté pustil zpět do nádrže.Asi po týdnu jsem ráno našel všechny tlamouny bez známek nemoci mrtvý.
Ten samý den my Pancéřníčci nakladly jikry.Aquarko ani filtr jsem nečistil,žádnou změnu jsem neprovedl,jediné snad , že jsem nakrmil asi po 1 měsíci patentkama.
Díky všem za jejich názory.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 18:51 gorafik Re: romant
pekne si to napisal, ja ich mam zatial malicko iba take biele fliacky po skle lozia, tak ich tam necham snad sa nepremnozia, budem sa riadit tvojimi radami nakolko je vidiet ze sa danej teme "akvaristike" rozumies na 100% ;-)

buduci tyzden zbehnem kupit este nejake rastlinky nech to tam mam pekne zelene...

na dnes ti dam uz pokoj ;-)

este raz dakujem a prajem pekny vecer

pa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 18:44 R Muž romant [28001] Re: gorafik
Já a jistě nejen já mám v akváriu šneky Okružáky a Piskořky a možná že i nějaký další, ale o těch prozatím nevím. :) Jsou to dobrý pomocníci při údržbě akvária, alespoń tak na ně nahlížím já, i když některá vlákna zde na fóru jsou plná nekompromisních prohlášení o likvidaci šneků, ale to nejvíce říkají právě Ti jedinci, kteří flákají údržbu, překrmují a potom se diví a svádějí svoji lenost na šneky, když se jim v důsledku výše popsaného přemnoží. ;-) Jinak na moje akva se můžeš mrknout ke mě do prezentace. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 18:11 gorafik Re: romant
tak este raz dakujem, urcite ti dam vediet ako som dopadol...
je dobre mat v akvarku slimakov alebo sa ich treba co najskor zbavit?

a ty mas ake velke akvarium a rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 18:04 R Muž romant [28001] Re: gorafik
Filtr čisti, tak jak jsem Ti to napsal. Ve vodě z akva, ale když to propláchneš pod tekoucí vodou s normální teplotou, jako je v akva, tak se taky nic nestane. Základ je mu nechat čas na to aby se mohl efektivně zašpinit. Poloviční výkon filtru značí dobře zaběhnutej filtr, takže čistit až když se ten výkon bude ještě snižovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 17:54 gorafik Re: gorafik
a cistit filtre mozem tak ako som pisal? alebo mam vzdy odpustit vodu z akvarka a tam ich premachat?

d.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 17:51 R Muž romant [28001] Re: gorafik
Ta týdenní výměna vody je v pohodě. Teď při stabilizaci akvária je možný tu výměnu zintenzivnit, tím se nikdy nedá nic skazit. ;-) Stran těch teter se to má tak, že tam máš tzv. přetetrováno a ty rybky tak vyniknou daleko míň, než kdyby tam byl třeba stejnej počet, ale od jednoho druhu, takhle je to takový babylon.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 17:46 gorafik Re: romant
6 x rybicky.net/atlasryb/tetra_cisarska
5 x rybicky.net/atlasryb/tetra_ozdobna
takze ich je 11...

ohladne menenia vody som cital ze raz za sedem dni vymenit 1/3 vody, je to v norme?

vdaka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 17:40 R Muž romant [28001] Re: gorafik
Teď rozhodně nepřidávat žádný další ryby. Do budoucna bych si to s těma živorodkama moc rozmyslel, protože to jsou trochu nadneseně řečeno co do znečišťování vody, takový malý závojnatky. Těch rybek tam muž teď vzhledem k velikosti nádrže máš dost, tak proč to zase pokoušet. Když jsme u toho, tak přísavníci taky nejsou dvakrát čistotný rybky, takže ty 4 kousky je hrana, ale při normální péči o akva, jak jsem popsal by to nemělo dělat problém. Co jsou zač ty tetry v tom počtu 10 kusů?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 17:35 gorafik Re: romant
odkalil som uz doobeda, a vymenil 2/3 vody, takze uz len cakat ci to pomoze...

rastlinky kupim buduci tyzden

chcem sa ty spytat, ci mozem kupit aj nejake zivorodky alebo lepsie nekombinovat s tym co mam?

dakujem za super rady ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 17:26 R Muž romant [28001] Re: gorafik
Tak to je příklad hodný následování. palec
Přidal bych tam rostlin(píšeš, že tam jsou 4) a akvárko nechal vklidu a k dobrý kondici přispěl tou výměnou vody. Teď bude dobrý odkalit dno, protože tam jistě bude dost bordelu od těch závojnatek. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.12.2011 17:19 gorafik Re: romant
tak uz som to poriesil, uz su v akvariu iba 4 x prisavnik, 20 x neonka a 10 x tetra...

dufam ze to pomoze

rybky som daroval ;-) do 400 l akvarka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 16:45 R Muž romant [28001] Re: gorafik
Ano, to si myslím. Podívej se do toho atlasu a budeš vědět, jaký podmínky jsou vhodný pro chov těch ryb, který tam máš. Trvám na tom, že pokud to nezlepšíš, tak se ty problémy budou opakovat, bohužel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 16:37 gorafik Re: romant
myslis ze to malo vplyv na zdochnutie prisavnikov?
diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.12.2011 16:27 R Muž romant [28001] Re: gorafik
Podívej se na odkazy který jsem tady nejen já dával už tolikrát, že se nebudu opakovat. Do Tvýho akvária nepatří ty hrotočelci a ani ty závojnatky, který budou nejspíš tím akutním problémem, protože mají nedokonalý trávení a produkují velký množství odpadu, který když se tzv. neuklízí, tak je problém na světě. Podívej se do zdejšího atlasu ryb na nároky těch rybek co tam máš a uvidíš kde je ta chyba. Už to bylo doporučeno, ale zopakuji to, měnit, měnit a zase měnit vodu, to je to nejdůležitější co musíš dělat, zamyslet se nad tou osádkou a pozměnit jí. Ten filtr neper každách 14 dní, nech ho řádně se zašpinit a až bude jeho výkon výrazně nižší, tak teprve čistit. S krmením to taky moc nepřeháněj, protože více krmiva, který rybky nesežerou je opět zátěžovým faktorem, který se může spolupodílet na špatný kvalitě vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 16:17 gorafik Re: katterinecka
20 x neonky
3 x hrotocelci
10 x tetry
3 x zavojnatka

co sa tyka filtrov tak umyvam kazde dva tyzdne molitan a filtracne media raz za mesiac preplachnem v studenej vode, mate na vasom webe postup ako spravne cistit filter?

NO latky som nemeral
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 14:26 R Muž romant [28001] Re: Bilbosaurus
Více jsem Ti posla vzkazem. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 14:19 Muž snehulda007 [850] Re: romant
Snad jen bych dodal ,že do začátku jsou ideální rychle rostoucí nenáročný rostliny. Např. egerie. Nemusíš jí sázet,může volně plavat a stojí pár kaček,nebo se poptej v okolí,určitě ti jí někdo věnuje,protožě roste vážně rychle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 14:17 Bilbosaurus Re: romant
OK,budu se držet tvých rad.Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 14:06 R Muž romant [28001] Re: Bilbosaurus
Odkalovat stačí jednou týdně. Měnit vodu můžeš častěji, zvláště v čerstvým akváriu, kde není moc rostlin, jako máš ty. 2X týdně těch 30% bude dostačujících. Filtr nech dělat svoji práci a nečisti ho, on si sám řekne svým sníženým výkonem. Poloviční výkon filtru považuji za dobře zajetej filtr, takže čištění až se jeho výkon ještě více sníží. Krm velmi střídmě spíš více mini dávek, než jednu velkou, jeden den v týdnu nekrm vůbec. Bude to chtít zapracovat na tom osvětlení a přidání těch rostlin, to jsou dobrý pomocníci při stabilizaci nádrže.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 14:00 Bilbosaurus
vodu jsem začal menit jinak mam 6 skalaru amazonskych , nejaky neonky uhynuli, a 5 terr císařských. a 1 ancitruse . odkaluji 50% vody po te budu odkalovat 30% vody po 2 dnech jak mi bylo poradeno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 13:14 Muž snehulda007 [850] Re: Bilbosaurus
A jakou děláš údržbu? Určitě měň tu vodu.Jaký máš ryby? Kolik?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 13:08 Bilbosaurus
tak jsem udélal prezentaci akvaria snad bude dostatek informaci
rybicky.net/nadrze/14082&kateg=3&kateg=3&typ=0
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 12:38 R Muž romant [28001] Re: Bilbosaurus
Mrkni na tyhle odkazy a bylo by docela dobrý si zde založit nějakou prezentaci, aby ten kdo Ti bude chtít poradit měl lepší výchozí pozici.
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
Jinak univerzální rada bez znalosti Tvého akvária je výměna vody a to jednorázově 50% objemu akva a v dalších dnech po 30%.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.12.2011 12:33 Muž snehulda007 [850] Re: Bilbosaurus
Tak znova... S timhle ti nikdo neporadí,protože nic o tvém aq nevíme!!!! Je to tu pořát dokola. To je jako kdybys chtěl aby ti někdo poradil s opravou auta a tys mu jen řek, že nejede...Na tomhle fóru je několik opravdu skušených akvaristů (tim nemyslim sebe),kteří umí dobře poradit,ale nejsou vědmy,aby tady věštili z koule co jsi kde zvoral. Buď musíš mít prezentaci nádrže a dát k dotazu odkaz na ní a nebo uvést do dotazu aspoň základní údaje o osazenstvu,technice,údržbě!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 11:51 Bilbosaurus – Uhyn ryb
Ahoj JSEM ZAČÁTEČNIK MÁM MĚSIC AKVARIUM O OBSAHU 140 L PO TETO DOBE MI NEJPRVE UHYNULY BLACK MOLY BEHEM JEDNOHO DNE PO NICH MI UHYNULY ANCITRUSY A TYDEN NA TO MI UHYNULO 20 NEONEK . VODU JSEM VYMNENIL ( ODKALIL ) . PROSIM O RADU :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 11:11 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: gorafik
a kolik je tam dalších ryb a jaké druhy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 11:04 Muž snehulda007 [850] Re: gorafik
Jak čistíš filtr? Není to zbytečně často? Skoušel jsi je kupovat od různých prodejců? Skoušel jsi měřit NO látky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 10:00 gorafik Re: Yirka
Tak skusim opisat tie podmienky:
- 75 litrove akvarko
- dno je z kamienkov (strk cca5-7mm), vyska dna do 5cm
- 2 korene
- 4 rastlinky
- teplota vody 25 stupnov
- vnutorny filter (filtracne media plastove gulicky, keramicke valceky a molitan)
- vzduchovanie

To je asi tak vsetko co ma napadlo, potreboval by si este nieco vediet?

dakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 09:49 Muž Yirka [9196] Re: gorafik
Těžko radit, když nevíme v jakých podmínkách žijí, zkus přiblížit. Každopádně bych tu výměnu vody prováděl značně frekventovaněji.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2011 09:43 gorafik – dochnu mi prisavnici
Dobry den,

kazdne cca 3 tyzdne mi zdochne jeden prisavnik (rybky nekapu) a ma nafuknute brusko. Krmim ich sera Spirulina Tabs, pripadne klasicke vlocky (sera vipan) alebo patentky...

Kazde 2-tyzdne odkalujem akvarium, cistim filtre a menim cca 1/3 vody...

Viete mi prosim Vas poradit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 08:45 Muž LiborSprysl [9015] Re: nessi
Když bude, tak se ozvi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 08:43 nessi
No nevím. Snad to nebude pokračovat dál. Přesto díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 08:09 Muž LiborSprysl [9015] Re: nessi
Píšeš - Jinak dokupoval jsem od chovatele, takže s vodou problém nebude. - Tohle přece není parametr ani argument. Ty dokupované ryby s sebou mohly přinést například nějaký bakteriální kmen, který se v tvém akváriu velmi rychle zmnožil...Doma s těmi bakteriemi žily bez problémů a změna je nastartovala a parmičky to nezvládly. Ale je pravděpodobnější, že opravdu to tvé akvárium ožilo příliš a starší melanopterky už nejsou tak kolotavé ryby, jako v mládí, a asi jim to vadilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 08:01 nessi
Ahoj Libore. Np pred pridanim Dva ancistrusy (jeden vetsi), pak ca 20 neonek 6 ramirézek. Tot ca vše. Parmičky byly takové "divočejší" ale bez problému jsem je tam měl ca 3 roky. Mrzí mě to, protože byly opravdu už moc pěkné, ale ten náhlý úhyn během jedné noci je divný. Jinak dokupoval jsem od chovatele, takže s vodou problém nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 07:43 Muž LiborSprysl [9015] Re: nessi
Tohle je věštění z křišťálové koule...Melanopterky umí "šokovat". Stačí aby se jim něco přestalo líbit. Přidat cca 50 ryb do dvoustovky, může být ten důvod...Kolik ryb tam bylo před tím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2011 07:40 nessi – Náhlý úhyn parmiček žraločích proč?
Pěkný den všem. Mám v akváriu 200l 3ks parmiček žraločích už asi 3 roky zcela bez problému. Včera jsem dokupoval od chovatele pouze ca 40ks neonek a 6ks mečovek vídeňských. Dnes ráno 2 kusy parmiček břichem vzhůru! Sakra nevím co se stalo, ale byly zcela v pořádku a už pěkně veliké ca 13cm. Můžete mi prosím poradit co s emohlo stát? Děkuji předem. Jirka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   06.12.2011 13:53 R Muž romant [28001] Re: KAtUsKa
Udělej tyto věci:
- pravidelně měň vodu v akváriu, týdně min. 30%
- pravidelně odkaluj dno(1x za týden - 14 dní)
- pořiď nějaký ty rostliny co jsem Ti psal v jiným vlákně(čím víc, tím líp)
- rybky nepřekrmuj, jednou týdně nekrm vůbec
- filtr nech dělat svoji práci až do doby než se jeho výkon natolik sníží, že z něho vody sotva vytéká
To je takový minimum, který by Ti mělo, při rozumným dodržení pomoci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2011 12:59 KAtUsKa – Re: snehulda007
snehulda007 napsal: Já bych začal tím,že by nedokupoval žádné další ryby dokud se problém nevyřeší. Tím i eliminuješ možnost že si tam tu nemoc pořát dokola zanášíš(pokud je to nemoc).Pak bych začal s častější výměnou vody.Třeba třetinu denně(nevim jaký objem máš.)Je na rybách něco zvláštního? Chovaj se divně,jsou nafouklý,naježený...? Vzduchuješ? Máš rostliny? Prezentaci nemůžu najít.
Nechovajú sa divne a nafúknuté sú iba molly. Objem 40, Rastiliny: 4 (postupne dokupujem) a tú prezentáciu som urobila odznova a už tam je len zatiaľ nemám fotky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 16:48 Muž snehulda007 [850] Re: KAtUsKa
Já bych začal tím,že by nedokupoval žádné další ryby dokud se problém nevyřeší. Tím i eliminuješ možnost že si tam tu nemoc pořát dokola zanášíš(pokud je to nemoc).Pak bych začal s častější výměnou vody.Třeba třetinu denně(nevim jaký objem máš.)Je na rybách něco zvláštního? Chovaj se divně,jsou nafouklý,naježený...? Vzduchuješ? Máš rostliny? Prezentaci nemůžu najít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 14:25 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: KAtUsKa
a mít karanténu je dobrá věc, ale zas vědět co dělat aby se tam ty ryby neměly hůř než kdybys je dala rovnou do akvárka. Nestačí vzít jen prázdnou nádrž, nalít do ní vodu a doufat že za dva týdny budou rybky v pohodě. Pro začátečníka co má jedno akvárko bych možná ani nějaký zkoušení s karantenou nedoporučovala, ale je pravda že já jsem měla na ty nemoce vždycky štěstí tak nevím co to může způsobit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.12.2011 14:21 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: KAtUsKa
Já bych to vůbec neviděla na nemoc kterou ryby měly už z obchodu. To je dost nepravděpodobné, aby postupem času umřelo tolik ryb, navíc několik v jednu noc. Většina takových úhynů bývá způsobena nevhodným prostředím pro ryby, i když ani nemusíš vědět o tom že by se měly špatně, nebo že bys ty něco dělala špatně.
Třeba nevhodná nádrž (bez živých rostlin, nebo s rostlinami kterým se nedaří, slabý filtr), nesprávná údržba (čištění celého akvárka, nevhodné praní filtru, časté výměny nápní filtru, vypínání filtru, málo časté výměny vody), nebo nevhodný výběr ryb (nevhodně ryby do tvé velikosti akvária nebo přerybnění)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 13:50 KAtUsKa
Mám volá sa Malé rybie ihrisko len neviem teraz fotky dat do PC .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.12.2011 13:39 R Muž romant [28001] Re: KAtUsKa
Na to, aby rada na Tvoje problémy mohla být cílenější, by bylo docela vhodný si zařídit prezentaci předmětný nádrže. Všem těm, kteří Ti budou chtít a umět poradit to usnadní orientaci v problému. Takhle je to o neustálých otázkách a odpovědích, než se tzv. dobereme nějakýho rozumnýho začátku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 13:36 KAtUsKa
Tie prvé som kupovala v jednom až potom neskôr sem pribudol nový a v obydvoch majú tie nádrže prázdne len s rybami
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 13:23 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: KAtUsKa
Doporučuje se to udělat aby se projevily případné nemoce. Ve tvém případě by to asi bylo vhodné tak dělat. Ty ryby co tak odcházej do vodního nebe jsi kupovala vždy ve stejném obchodě? Pokud ano, tak být tebou bych zkusil koupit někde jinde, jestli náhodou nemají nějaké nemoce tam. Případně se podívej jak vypadají jejich nádrže s rybama, to taky napoví jestli kupovat nebo ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 13:16 KAtUsKa
Takže ako som sa dočítala, mám ryby dávať najskôr do karantény ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 13:11 KAtUsKa – Podakovanie
Dik Dik Dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.12.2011 13:09 R Muž romant [28001] Re: KAtUsKa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 13:01 KAtUsKa – Časté dochnutie rýb
Chcela by som poprosit o pomoc od niekoho skúsenejšieho. Prosím vás prečo mi stále dochnú ryby :-( .
Tak minulý rok som na Vianoce dostala akvárium s 10 rybami 2 samičky bojovnice, 1 samec bojovnice, 5 tetier neónových (neóniek), 2 platy koral a bola tam jedna žabka ( neskôr zdochla s ohryzenými nohami) o 2 všetky zdochly a bojovnica 1. O 2 mesiace neskôr som si kúpila 4 platy koral 2 molly balónové (bolo mi povedané že sú to platy balón) o týžden neskôr za jednu noc všetky zdochli . O dva mesiace neskôr som si kúpila 2 korálové a 3 balónové. 2 Balónové žijú doteraz. Teraz mám zase 2 koralové (ktoré som si kúpila teraz) 2 balónové 1 neónku (2. mi zdochla teraz-včera) a 2 prísavníkov. Prosím poraďte mi čo mám robiť.Ďakujem

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [23] ...... 38

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 22891x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15262-uhyn-ryb?od=1101