Přihlásit se RYBICKY.NET »

Úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
Úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ičin Re: katchaber
V tak malém objemu to bude skákat. Například po krmení může docházet ke skokovému zvýšení. Jinak ty následky otravy dusitany jsou nevratné a kupí se, takže časem ta ryba odchází, i když už by vše bylo v pořádku. Ale jak už sem psal poprvé. V takovém objemu jsou 2 kruýřovci, 2 black molly a pavích oček neudržitelné. Tam by patřila buď ona samotné betta nebo krevety
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katchaberRe: Ičin
Ale podle testů jsou dusitany neměřitelný.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ičin Re: katchaber
je to samozřejmě otrava dusitany!! Ve dvaceti litrech by teoreticky mohla fungovat jen ta samotná betta. V kombinaci s živorodkama je to neudržitelný stav a trávit se budou pořád, ať se voda filtruje přes cokoli a mění jak chce často(krom průtočné nádrže)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katchaber – úhyn rybiček
Dobrý den, moc, moc prosím o radu. Jsem úplný začátečník. Před cca 1 měsícem jsme pořídíli 20 l akva (shrimp set s filtrem, vzduchováním), topení, rostliny, bettu splendens. Po týdnu jsem dokoupili 2 krunýřovce a 2 gold molly. 10 dnů vše o.k., pak začali rybičky hynout 1 po druhé. Nejprve jsem obviňovala bettu, a tak jsme jí (mu) zřídili vlastní akva a ke zbylé gold molly dokoupily původní osazenstvo. Vše se zdálo o.k., a tak jsme dokoupili paví očka 6 ks. Po cca dalších 10 dnech uhynulo 1. paví očko. Nejprve jsem to sváděla na dusitany - koncentraci jsme měli v té době vysokou (cca 10 mg/l), a tak jsme měnili vodu, doplňovali bakterie, přikoupili rostliny. .Pro jistotu jsem přeléčila všechny eSHa 2000 (3dny na doporučení v akva. obchodě).Po 4-5 dnech a komplet výměně vody se vše ustálilo- dusitany 0, dusičnany 10 mg/l, pH 7,4, GH 14, KH 6-10. Nicméně paví očka nám umřely další 2, 3. má na kahánku a mám dojem, že u další začínaji první příznaky.Příznaky vždy stejné: statování na místě, kolíbavé pohyby, přestanou žrát, postupné zvětšení břišní dutiny, v další fázi se straní ostatních, polehávájí u dna a úmrtí nastává po 3-5 dnech. Zježené šupiny jsme nikdy nepozorovali. Jde o přetrvávající otravu dusitany?(je reverzibilni?), nebo jde o nějakou bakteriální či parazitární infekci? Jak postupovat dál? Hrozně ráda bych jim nějak pomohla. Děkuji za každou radu. Kateřina
 Reagovat na tento příspěvek 1  - patamatix Re: romant
No tak to zas tak blbej nejsem,abych lil savo do akva i s rybami smich Samozřejmě,že savo bych použil po zrušení nádrže ( na vymytí). Udělám jak říkáš,ještě jim dám šanci,ve mu to jako možnost se přiučit,jak to bude probíhat. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: patamatix
Zareaguji naposledy. Topit, solit, sledovat, čekat a za týden teplotu postupně na současnou úroveň, sledovat. Jinak ty rady o nalití sava přímo do akva neber jako rady od někoho kdo s tím má zkušenosti. Dělá se to tak, že se voda normálně vypustí, propláchnou se savem filtry, dno a akvo umeje, všechno se to opláchne čistou vodou a může se začít znovu. Rostliny vykoupat v roztoku hypermanganu a možno znovu použít.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: MonterMonty
Dnes už na to nemám sílu,dělal jsem velký akva :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - doktorDa Re: MonterMonty
Já si myslím, že ani léky ho nezabiješ. Teplotou ho jen urychlí a uvidí jestli se projeví. A když bude klid tak bych nic neřešil. Otázka je proč propukl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: patamatix
v tom případě můžeš ušetřit za energii , vyškubat zeleninu , ryby poslat kukat , a rovnou lejt ... :-(
Vyzkoušejte
Malinko ještě váhám,jestli použiji savo tak je to jak říkáš restart a do kopru půjde vše. ano
Tak než naleješ to savo , tak nějak šetrně utrať zbytek rybí osádky , odserou to i šneci a v nádrži začnou hnít , neb půjde i nitrifikace do kopru ...
Momentálně se kloním k zvýšení teploty se solí,což už jsem rozjel a pak to savo,aby byla jistota,na kytky prdím.Dnes jsem dělal úklid ve velkém akva a už mám zasazeno do malého :-)
dělej jak uznáš sám , já si myslím že jen sůl a teplota nezabije vnitřního parazita , savo bych osobně do akvárka nelil, jedině by ses rozhodl pro kompletní restart , ale to včetně kytek, kytky si myslím savo dost pocuchá , savo si myslím nezničí vajíčka
 Reagovat na tento příspěvek 2  - doktorDa Re: patamatix
Ale je to nejlehčí cesta než dělat radikální řez. Když jseš marod tak tě taky léčí a neposílaj do krematoria. :)
Popravdě,tomu moc nevěřím,variantě bez sava.
přikládej pomalu , max 2 stupně deně , at z toho nemaj šok , ale zas by bylo po starosti ... :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: romant
Tak je plán. Co myslíš má cenu to s těmi rybami co zbyli to zkusit,ale myslím,že je to zbytečné trápení v tak vysoké teplotě. A výsledek nebude stoprocentní.(zas mě doktorDa nahlodává),každopádně jsem zasolil a přiložil pod kotel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - doktorDa Re: patamatix
Myslím si, že když se zadaří tak by se pak nemusel dělat restart.
Ano.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: romant
Myslíš zasolit,ohřát a potom savo? (promiň nemám čas to hledat zpětně musím uložit děti :) )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - doktorDa
Taky bych začal zvýšením teploty a solí, když už člověk nikam nespíchá.

Tak pokud je tomu tak, že jsi rozhodnutý pro restart, tak to bych před tím udělal, co jsem zde hned z kraje doporučoval. Prostě ať je to echt. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: doktorDa
35,90 u nás je draho :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - doktorDa Re: grunda
Max 33,- Kč za savo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: grunda
Má recht ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - grunda Re: MonterMonty
prd, všechno máš a jen začneš znovu. Náklady 0
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: romant
rada je jednoduchá, znovu a lépe ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - MonterMonty Re: grunda
myslím že zrovna tady nejde ani tak o oka , jako o zamořenou nádrž , a na druhou stranu kdyby jsme si tohle říkali pokaždé, zvláště u střevních parazitů , tak dokoupit do té nádrže nové ryby , by bylo stejné jako je rovnou z krámu poslat do sodovky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: grunda
Když už to znovu otevíráš, tak bych si myslel, že tazateli je to jasný, on spíš očekává(l) radu jak z té šlamastiky ven. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda
léčit oka za 10kč léky za x set, to je hnus velebnosti
Ok palec
Nic ukončím to,teď je na řadě rodina :-D Děkuji všem za své názory,nějak si to přeberu ;-)
Další téma bude večer, Filtr do tohoto prcka :-)
To už záleží na tobě. pivo
Tak léčit a dezinfikovat nebudu,buď jedno nebo druhý ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: doktorDa
taky bych byl pro , než to savo , oka by to taky měly dát , krevetky netuším , jen je pak třeba něčím zniřit vylíhlé parazity , jinak se zas usadí v rybách co tam zbudou
Ancícy by to mohli rozchodit. Už jsem byl u terčů taky několikrát nucen zasolit a zvýšit teplotu a v poho. Tak to zdělej tak jak píšem a když by to neklaplo tak pak řešit desinfekci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: doktorDa
musela by to být tak silná koncentrace toho sava že by to ty kytky sejmulo , ale to jde samozřejmě odzkoušet na prothaném kousku, jen to bude nadýl ...
Jen tři oka a dva malí ancistrusy + 1 krevetka,druhá dnes byla ráno kaput.
Tak pak jedině zvýšit teplotu, sůl a čekat jak to dopadne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: Linduš
Přesně to si myslím , vajíčka maj nějakej neprodyšnej obal , proto je musíš vylíhnout ...
Mám odzkoušený, že i jemnolistý to překousnou. Ale bylo to v slabým roztoku jen na smočení abych odstranil ruduchu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – savo
máčela jsem v slabším savu šneky a jejich vajíčka. a nic, byli v pohodě smich
sůl už byla lepší, leč v koncentraci proti šnekům se rozpouštěly rostliny :-D
savo na zárodky nebude asi to pravý ořechový.
patamatix, dej vědět co a jak a jak to dopadlo ;-)
co ti tam teda zbylo za ryby ?
Tuholisté jako třeba anubis to podle mě přežijou , ale jemnolisté nevím no
Taky varianta :-)
Prát rostliny v savu , to už bych je raději vyházel , všechno teda odmočil v tom savu a založil sevším všudy znovu ...
Já si to jen myslím že je nezničí, třeba to tak není , už jsem ti nabízel ten TreraP SH , u mě to na parazity zabralo , osobně bych udělal cyklus léčby po 8 dnech s teplotou 32 a solí , tejden pauza a pak druhý cyklus , já to léčil dest dní 30 stupnů , odešly jen ryby které byly viditelně napadené , pohublé se špatnými výkaly ..
Ale jistě že zabije.
Tak pokud savo vajíčka nezabije,tak mohu použít i zvýšení teploty a pak savo. Nebo dno převařit to je přeci zabít musí. rozzureny

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [14] ...... 38 39

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 23711x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15262-uhyn-ryb?od=651