Přihlásit se RYBICKY.NET »

Úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 34 Přejít na další stránku   1  
Úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Terezka
proč jsi rybky vyndavala?
čištěním akvárka se rozumí: výměna části vody, odkalení, popř. odrbání řasy ze skla, či dekorace a kdyžtak vyčištění filtru ve vodě z akvárka.
počet a skladba ryb ve třech litrech...hm...chtělo by to fotku :-D :-(
asi to bude mimo téma, ale připomělo mi to "článek v časopisu"
 Reagovat na tento příspěvek 3  - filipsi – Re: Terezka
Uz toho padlo hodne, otazka je, proc je vubec na cisteni vyndavas a jak to cistis?
Treba pomuze trocha cteni:
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…...
www.klub.akva.sk/… (prvnich cisla ale i ty ostatni stoji za to)
rybicky.net/rady/zalozeni-akvaria
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: PetrS
Ty ryby měli šok jen když byli tam kde byli normálně
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida – Re: karelpavel
Jasně máš pravdu..ale je tu spousta témat dokola protichůdně zbytečně..hledánínpak unaví...jo chyba se stala velká ale neznechutte prosím nové rybkaře....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 – Re: Terezka
A co za vodu bolo v tej flasi? Rovnaka ako v akvariu, alebo cerstvo napustena z vodovodu? Lebo rybky mohli dostat tepelny alebo chemicky sok (napr. prilis chladna voda, alebo prilis odlisne parametre vody v akva a vo flasi).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: invalida
Jóóó to je pravda, ale ... jak píšeš - po přečtení alespoň článků o zakládání by to takhle nedopadlo ne ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida – Re: karelpavel
Něco načti...ale i my sme chybovali... :) držím kolíky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: Terezka
Proč máš vůbec takovou sestavu ryb !!!!! když ani nevíš základní věci ! no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida
Málo vody málo vzduchu..terči náchylní...moc ryb na málo vody...jo a občas po vsi jen do sklenice rybku krevetku darovat nosím...špatně vymytá taky problem...mám pár půlhodinu vyvařenejch a beru si je z5
 Reagovat na tento příspěvek 1  - bluedream – Re: Terezka
Do 3l sklenice tolik ryb coze ? Max. na pár krevetek. Na rybky je opravdu lepší kýbl. A proč vlastně dáváš rybky při čištění ven z akva???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrS
To se Ti tam veslo? Ale bez vody ne? :-D
TO takhle nemuzes. V tom uplne nejhorsim pripade je dej alespon do 10 l kyble. Ovsem jen opravdu na velice kratkou dobu a dej jim i filtr z akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Terezka – Úhyn ryb při čištění
Dnes jsem čistila akvárium ve kterém jsem měla čichavce, mečovku, tři 4cm terčovce, dvě parmičky čtyřpruhé, pancéřníčky a ancistrusy...rybky jsem vylovila do 3litrové sklenice od okurek a během půl hodiny byli dva terčovci na dně mrtví a obě parmičky čytřpruhé taky...kdysi se mi to stalo i s neonkama červenýma, uhynuly mi asi tři neonky...
Myslíte že rybky se za půl hodiny udusily nebo proč to z ničeho nic uhynulo? V akváriu se jim velice pěkně dařilo i terčovci byli zdraví.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF.OBRAEN – Re: tibor
Nedávaj nám otázku na otázku..chceš pomocť? chceš!..tak opiš nam čo najpresnejšie všetko čo sme ti písali a mi ti dame nejaký návod ako to dať do poriadku..inak to nema zmysel ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tibor – ....
Koľko mám teda nechať odstáť vodu z vodovodu ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - weishauplik
Potřebujeme informace o akvariu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF.OBRAEN
tibor napsal: akvárium aj z rybyckami som dostal od jedného zanámeho ...
tibor napsal :"a chcem povedať že to nieje moje akvárium .. ja sa pýtam za svojho uja ... " coze tak je to tvoje akvárium alebo si z nás strieľaš?Radi ti pomožeme ale nereaguješ poriadne na to čo potrebujeme detailne vedieť,nevidím problém opísať cele akva do podrobna a aj popis presne čo a ako si robil... tone a nemusíš sa hambiť klľudne sa priznať či je alebo nieje to tvoje akvarko a tvoja chyba ,lebo si písal , že si menil vodu ( v ujovom akváriu ) a asi si to prehnal a teraz sa tvoj "ujo" nás pýta ako má pokračovať v tvojom mene coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha – Re: tibor
tedka premyslim ze kdyz jsi vymenil komplet vodu a nasypal tam ty sejrajty mozna by bylo nejucinejsi vymenit opet komplet vodu (aby jsi se zbavil ty skalice) a dalsi dny cca 2x denne az 50% vody nez klesnou NO2 na nulu (coz znaci ze se nastartoval cyklus dusiku), no2 se vaze na krevni barvivo ryb a pak se dusi!!, proto ta vymena vody a proto nepomuze vzduchovani
jake filtry mate.. vetsinou staci je jeden.... nejednodusi je kostka biomolitanu prislusne velikosti s cerpaci hlavou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: tibor
Léčíš ryby tímhle sajrajtem a ani nevíš co jim je to je paráda.Pokud se snaží ancistrus vyskočit z akvárka musí to bejt řádnej koktejl svinstva ve kterým plave.
1) nikdy se nemeni cela voda!!!!!!!!!!!!!!!
2) pokud filtr nebezi nejakou dobu odumiraji dulezite bakterie odbouravajici dusicnany a dusitany
3) tou chemii jsi to dorazil! (nepisesh jake davkovani), skalici jsi pravdepodobne zabil vsecky bezobratle (nikdy by me nenapadlo ji tam davat)
4) nekolikrat denne men 50% objemu vody a hlavne nepridavej zadnou chemii!

rozepis se podrobne o tom "predani od znameho"
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tibor – ..
este raz opakujem ,.. ked som tam dal chémiu nezomrela ani jena .. akvárium má 112 litrov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tibor – ...
akvárium aj z rybyckami som dostal od jedného zanámeho ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - švíco – Re: tibor
Jak je akvárium velké? Závojnatky nejsou moc čistotné rybky a do akvária moc nepatří... jde taky o počty ryb! Kolik od každého druhu jich tam je? Nejdřív ti beztak začaly chcípat na otravu dusitany a potom si jim "pomohl" skalicí... A provozovat podobnou "hrůzu" s plastovými rostlinkami je přinejmenším...mno škoda mluvit :-O
a chcem povedať že to nieje moje akvárium .. ja sa pýtam za svojho uja ...
v akváriu sú sumceky , prísavníky a závojnatky . na dne sú kamene . sú tam vačšinou umelé rastliny . mám tam 2 filtre a jeden kamen na bublinky .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - švíco – Re: tibor
Měl bys v zájmu všeho odpovídat všem na otázky, jinak ti nikdo nepomůže a hlavně než cokoliv uděláš, tak se zeptej (nelij tam žádnou chemii !!!)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: tibor
Kolega Moucha ti položil nějaké otázky. Uvědom si, že pokud je nezodpovíš nikdo ti nemůže kloudně poradit.
vodu sme vymenili celú ... a ryby zdochli este pred tou chémiou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida – Re: tibor
To neumíš číst?????? Ryby nemůžou odejít...Že se nestydíš... rozzureny rozzureny rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ancistrus – Re: tibor
kolik vody ste vymenili? s tou chemii jsi to totalne pos..!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF.OBRAEN – Re: janmacu
teraz už je asi neskoro..človek by mu aj poradil ale ako??..ako píše "Moucha"..čo opraviť ked nevieme čo tam ma :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janmacu
jestli to akva bylo založeno před pár dny a ještě tam dáváš chemiji ,tak se nediv,to se stává ,že ti vše odejde,najdi si tady na foru ,jak založit nové akva,at se příště vyhneš začátečnickým chybám X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha – Re: hrrdf
tak odpoved na me otazky.... jinak med je docelaslusnej jed.... treba tou chemii jim jeste pritezujesh.... vzdy je dulezite vedet opravdu proc a co do akva pridavash...

pokud lapaji po vzduchu tak se dusi... napis JAKY RYBY mash jak je dlouho akva zalozeny, kolik jsi tam dal ty chmeie a jaky mash objem!!!! chce neumime vestit.... to je jako by jsi volal do servisu ze ti auto nejde a chtel aby ti poradili jak udelat aby jelo aniz by jsi jim odpovedel na otazky!!! tak se prober a napis doplnujici info
protoze to mouhou byt dusitany... ci jina otrava! a to jde o minuty...
..hrrdf ??..zmena nicku?... coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - basa1313 – re:hrrdf
neviem ci uzivas lieky aj ked nie si chory?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ancistrus – Re: hrrdf
Duvod muze byt prave ta chemie.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - hrrdf
Davam tam chemii pro ryby a porad zdechají. proč??? :-O
Ako píše "Moucha"..daj viac info.. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: tibor
ja uz se uplne desim, ze jste menili tu vodu komplet, to se pak neni cemu divit. chemii tam necpete, pokud to nema duvod.
coze????
jak dlouho mash akvarko, kolik mash litru, jake dno, jake ryby, jaky filtr (snad jste ho necistily pod tekouci vodou z vodovodu), proc tu skalici a sul??? nejak nemoc?
prvotne vymenit aspon 1/3 objemu vody za odstatou, zmerit NO2 a NO3
jak vypadaji uhynule rybky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ancistrus
Proc tam davas tu chemii? hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha – Re: pancéřníček
no pro poter by to mohlo stacit... nebo pro jeden par elderek, pripadne pro betu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - moliro
Dobry napad, krevetky jsou do malych nadrzi idealni
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pancéřníček
Moucha napsal:.... no taky tam mam jen sneky a krevetky...
nojo,ale o tom to právě je :-) paví očka ve 12 litrech,to by nefungovalo nikdy... hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarcusKaktus – Re: Moucha
Perfektní takové lidi mám rád co vidí danou věc pozitivně a ne negativně toto akvarium je mé přitelkyně ona si nemůže dovolit 60 litrové jako mám já tím myslím prostorově. O rybicky jsme zrejme prisli ale příště budeme chytřejší pujdeme spíše do krevetek a šneků. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha – Re: moliro
no kdyz se juknesh na moji nadrz trpaslik tak uvidish ze i v 10L se da udelat velice stabilni prostredi... hlavne, kdyz skoro polovinu objemu zabira javskej mech ;-)
a u tahle malyho objemu ten zabeh je opravdu velice dulezitej.... hezky zlehounka, aby se nic nepremnozilo (zakaly, plostenky, sinice), aby filtr mel cas se nastartovat.... jojo akvaristika je hodne o trpelivosti.....
a muzu ti ric ze s 10L nadrzi mam nejmene starosti.... no taky tam mam jen sneky a krevetky a vrtam se v nem jen opravdu minimalne..... dokonce posledni dobou davam i CO2 pres zvon a to mash videt jak to buji....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Linduš – Re: Mystka
souhlas, akorát by to ještě zhoršil :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mystka
Tak urcite sa nerad radou qwertom!!!! no
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Moucha – Re: MarcusKaktus
1) jak dlouho mash to akva.... pokud nejni zajete tak mash problem s NO2
2) menit nejvise 50% vody, vodu odstat
3) chce to vetsi akvarko
4) nastudovat si co nejvic o akvaristice..... zacal bych timhle rybicky.net/rady/zalozeni-akvaria a taky rybicky.net/rady/zakladame-akvarium-krok-za-krokem

tohle vypada na klasicky evergreen znacky.. nove akva / nezabehnute/ prerybneni
 Reagovat na tento příspěvek 1  - moliro
Chce to vetsi akva
 Reagovat na tento příspěvek 1  - liborass
Paví oka bych vyhodil a dal tam krevetky, a pro paví oka pořídil větší akva

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [34] ...... 38

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 23283x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15262-uhyn-ryb?od=1651