Dobrý den, najdete-li si čas, přečtěte si, prosím, můj příběh a poraďte, děkuji.
Předem se chci obhájit, že jsem netušila, že dostanu rybičky a tudíš jsem jim vše zařizovala na rychlo, očemž teď už vím, že se to nemá. Opravdu jsem toho dost přečetla, ale pozdě.
V sobotu(13.2.) jsem dostala 2závojnatky a 2ancistruse v kouli.Hned jsem jela do zveráku, abych zjistila co potřebují. Na doporučení prodavačky jsem koupila: Juwel aqo 63L a fitrací, regulátor vody, vločky a kamínky. Doma jsme to zapojili, dali vyvařený kamínky, 2umělý kytky(brzy koupim živý!!!), vodu s reg. přes filtr(podle návodu) a rybky.Druhý den sme přikoupili tablety pro ancise a odkalovač.Voda byla den ode dne kalnější, v úterý se všechny ryby začly nadechovat na hladině tak sme jim vyměnili 15L vody a ve středu(17.2.) jsem jela do zveráku pro radu. Tam mě ujistili, že filtr je dobrej i se vzduchováním, ale chvíli to trvá, než to začne účinkovat, tak mi dali tetra safe start. Vyměnila jsem 50L vody, přidala safe start a doufala.Jenže dnes(19.2.) už je voda zas kalná a rybky se chodí nadechovat na hladinu. Tak já fakt nevim. Filtr nevypínám, rybky nepřekrmuju, tak proč se to tak rychle kalí, ikdyž jsem tam nalila ten přípravek?Dnes asi zas vyměnim 20L vody, odkalim a zítra zas pojedu do zveráku.
Jestli někdo máte podobnou zkušenost nebo radu, napište, prosím, budu moc ráda.
Děkuji