Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Čerstvě založené akvárium - problém

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Záběh 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 31 Přejít na další stránku   1  
Čerstvě založené akvárium - problém
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.03.2015 21:11 Muž patamatix [408] Re: Banung
No otázka je,zda budeš mít za rok co přesouvat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2015 17:14 Muž lojzalojzovic [327] Re: Banung
rok tam bude těm čichavcům zle, ale zase budou mít zpestřený jídelníček krevetama, když chceš svítit do desíti večer, začni v deset ráno a dej pauzu mezi 13-15.

jinak obrat "killnul ryby" uším moc nelahodí ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2015 10:32 Banung Re: Bulding
Fotka k příspěvku Tak hlásím úspěšný záběh akvária. Killnul jsem 4 ryby. Některé možná předčasně.
Objevila se zelená řasa, ale po třídenním zastínění akvária a dodatečné filtraci téměř úplně zmizela.
Ve vodě bylo hodně živin, rostlinky rostly jak o závod a svítil jsem asi moc dlouho.
Je to trošku problém, když se chce člověk dívat na akvárium navečer, mezi 21 až 22, tak už je doba osvětlení přes 12h.

Jedna dánie měla na ocase jakoby bílou plíseň, tu jsem killnul první, jakmile jsem si toho všiml. Otírání o listy nyní nepozoruji.

Cca za rok, přesunu celé akvárium do 300l nádrže, takže čichavci to do té doby vydrží v 60tce ;-)

Cca za měsíc chci nasadit krevetky. tímto se ptám, jestli někdo nějaké nemá.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2015 17:13 Muž Bulding [0] - RostlinyRe: romant
Ahoj dane otirani o predmety nemusi byt ani dane otravou ,ale taky parazitem bud z pritazeneho ziveho krmiva z priroddy nebo spatnymi podminkami chovu mohl by to byt nejakz druh zabrohlista
rybicky.net/nemoc/cryptobia-branchialis
rybicky.net/nemoc/chilodonella-piscicola-
pokud menis pravidelne vodu amoniakem to nebude
da se to prelecit FMC dvojnasobna davka normalni je 1ml na 100l akvarijni vody takze na 10 litrovy kyblik to bude 0,10 ml normal tak 0,20 ml dobra na odmereni je strikacka
jinak tady mas link a podle priznaku muxzes diagnostikovat co by to mohlo byt ,ale lepsi je nemocny kus obetovat na pitvu a nebo cerstve uhynuli kus zivy je vsak lepsi zalezi podle druhu onemocnecneni parazit po umreni hostitele bezprostredne opousti a hleda nahradu.
Tady davam link na nemoci jinak to najdes v atlasu at se dari situaci dobre zvladnout
rybicky.net/nemoc/

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2015 16:57 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Banung
Tuším že to Amrtin v laborcě měřil a zrovna Torben má PH 7 - tady ale momentálně ani tak nejde o PH , ty se zaměř nejprve na biologické srovnání akvárka , což ti podle mě ,při tom že už je zarybněné ,zabere tak nejmín měsíc dva , pak můžeš začít pomalu rovnat vodu tam kam ji potřebuješ , určitě ted akvárku neprospěje ještě nějaký nepodařený pokus kdo ví s čím ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   20.02.2015 16:05 R Muž romant [27987] Re: Banung
Ptáš se na to jak se projevuje otrava na to či ono a popisuješ jak se ryby otírají o předměty, což může být klidně i projev oné otravy, dále potom shlukování se u hladiny a lapání po dechu, to že to nepozoruješ, neznamená, že ryby nejsou vystavovány vyšším hodnotám N látek. Ona ta hranice mezi tím co ještě zkousnou a kdy se to zlomí je velmi křehká, ráno dobrý a příjdeš domů a máš všechny břichem vzhůru. Když už to je, jak je, není účinnější metody, než výměny vody, který ti uplují tu nefungující nitrifikaci a místo toho aby se amoniak přeměňoval na dusitany a ty na dusičnany zůstávají v nádrži zbytkový hodnoty těchto látek, ty co jsou nespotřebovaný a potřebuješ se jich zbavit, nebo se ony zbaví tvých ryb a to právě tím ulevením systému v podobě výměny vody, klidně i vícekrát denně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2015 15:04 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Banung
Velice levne koupis napriklad v Horbachu Torben.
www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2015 14:30 Banung Re: MonterMonty
nad tím rašelinovým výluhem jsem také přemýšlel. Pražská voda má PH asi 7,3. Já bych v akvárku chtěl mít tak 6,5. Z čeho ten výluh udělat,kde to v Praze koupit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2015 13:39 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Banung
sledovat , měnit vodu,sledovat měnit vodu- popřípadě nějaký rašelinový výluh taky není na škodu , nejen u krupičky jsou takové projevy , stejně tak u žábrohlíst , oodinia a jiných potvor parazitujících na žábrech a kůži ryb , nejdůležitější ale přesně určit o co jde a pak zvolit léčivo , což nebývá tak snadné ,zvlášt u začátečníků .
Ryby se normálně občas potřebují podrbat - stejně jako ty , nově zakoupené ryby můžou "pocházet" z jiné vody (chemizmus) a to jim taky může z počátku dělat problém.
Vyčkej , měn vodu jak o život a sleduj jak se to bude vyvíjet , v žádném případě nelej žádné léčivo a už vůbec ne preventivně , to stav akorát zhorší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2015 13:28 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Banung
Otírání je do jisté míry normální, každého občas něco někde svědí. Do jaké míry, to těžko posuzovat. Teď hlavně měň tu vodu a sleduj chování ryb. Uvidíš, jak se to bude vyvíjet dál.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2015 13:08 Banung Re: Banung
K tomu otírání. Pozoroval jsem ho zatím pouze u asi 2 danií a Beťáka. Ve frekvenci určitě vyšší, než je "norma". Snaží se otřít oblast okolo žaber.
U ostatních ryb to nepozoruji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2015 13:08 Žena petulinakk [2016] Re: Banung
Neodpovím ti na všechny otázky, protože odpověď na všechny neznám, snad odpoví povolanější... ALE... chci jen apelovat na to, abys dál akvárko bedlivě sledoval, když už jsi musel postupovat podle priorit... protože v procesu zabíhání akvárko pořád ještě není ve své nejhorší fázi, bude hůř www.akvarijni.cz/… takže jak už radil radim, měnit, měnit, měnit vodu.
Jinak k bodu č.1 - pokud se ryba otírá opravdu často (nespecifikuješ, jak často se ti ryby otírají), může to být krupička ve stadiu, kdy ještě není okem viditelná, takže zase - sledovat. Po léčbě by se už nemělo objevovat (pokud šlo opravdu o nemoc).
Body 2 a 4 - nezažila jsem, snažila jsem se postupovat trpělivě tak jak se má, takže nevím.
Ad 3 - nekritičtější je zhruba ten první měsíc, ale pokud potom polevíš v údržbě, může se otrava projevit prakticky kdykoliv, takže pokud by byly i po měsící všechny ryby naživu, tak neusnout na vavřínech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2015 12:45 radim Re: Banung
Obden měň čtvrtku vody, moc nekrm (to už děláš)... co víc ti na to říct. Priorita byla rychle zřídit akva i s rybama, tak kolem toho budeš muset trochu víc běhat ;-) Ono to "sedne".
Někdy se ryba otře i desetkrát na stejném místě, když se jí chce a nemusí mít na těle vůbec nic...
Větší ryba se tam nehodí žádná. Zbav se čichavců, kteří tam nemají co dělat a je ohledně ryb po problému...
preventin a eshu bych tam vůbec nedával, pokud se ryby občas otírají bez známek nějké nemoci-parazita.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2015 12:11 Banung – Akvárium narychlo
Fotka k příspěvku Hoj,hoj. Tak nyní snad konečně napíšu do správného vlákna.
Založil jsem nádž, z jistých důvodů narychlo (mělo to prioritu) a logicky jsem byl zde kamenován.;-)
S pár rostlinami běží již asi týden, se všemi rybami asi 4 dny. Parametry: 60l, 3x hnědovka křídlatá, 3x Valisneria, 4x limpholium, 2x cosi z biotopu Asie, +1x plouvoucí. Ryby 5x danio obyč, 7x kardinálka vietnamská, 1x beťák, 2x čichavec perleťový. Viz má prezentace. Zákal je způsoben jednak Nitrivcem a jednak dnem od Rataje. Nyní je již poloviční oproti fotkám. Filtr ,tzv. honič vody, jsem včera vyměnil za bublifuk, ke kterému jsem koupil nějakou bio pěnu, místo původního molitanu. Nyní je průtok vody o objem filtrační OK. Původní náplň z filtru jsem nechal v akváriu. Osvětlení 24W. Teplota 24 – 25 C. Lávové kameny.

První jsem koupil dánie. Téměř hned po vypuštění jsem zpozoroval jejich občasné otření o listy. Zde jsem se dočetl, že se někdo z Hornbachu také zavlekl krupičku (i já, když jsem měl před 10ti lety akvárium, jsem si zavlekl krupičku s novými rybami). Druhý den, jsem dokoupil zbytek ryb.

Zajímavé bylo, že kardinálky téměř ihned po vypuštění, utvořily hejno s daniema. Dále jeden čichavec je od samého začátku plašší a občas se schovává, druhý je OK.
Na radu prodavačky jsem nakapal do akvárka Preventin. Pak jsem ale začal pozorovat, že otírání o listy se stupňuje. Začal jsem tedy léčit ESHA2000 + ESHA Exit.

Po nakapání ESHA2000 ryby jakoby příliš ožily (což zde potvrdil i někdo jiný). Byl jsem zde kamenován, že je to způsobeno nezaběhlou nádrží a tím pádem výskytem NO2. Přidal jsem tedy ještě Sera Nitrivec, v doporučeném dávkování.
Třetí den léčby, se sice otírání výrazně snížilo, ale bohužel nezmizelo úplně. Léčbu nebudu prodlužovat a začnu onou výměnou vody. (s rozmyslem).

Chování ryb je vcelku normální akorát danie plavou docela často u hladiny, ale nelapají po vzduchu. (dost možná čekají na potravu). V současné době nekrmím. Jeden čichavec se schovává. Kardinálky již neplavou tak často v hejnu, spíš samostatně.(stejně se chovaly v akvaristice).

A nyní otázky. Poprosím o odpověď ty, co mají konkrétní zkušenost.

1) Otírání ryb. V jaké míře je asi normální? Objevuje se ještě po léčbě? Opravdu může být způsobené NO2 (přijde mi divné, aby se ryba kvůli NO2 4x otřela na stejném místě). Žádné cizopasníky jsem nezpozoroval.
2) Otrava amoniakem a dusičnany. Jak se projevuje, před tím, než ryby uhynou? (Vaše zkušenosti)
3) Záběh nádrže. V nádrži je dost rostlin i ryb + sera Nitrivec. Jak dlouho se mám bát otravy ryb?
4) Výběr ryb, dánie i kardinálky májí teplotu spíše na horní hranici, zatímco čichavci a beťák na dolní. Jak velký je to problém? Napadá Vás jiná větší, klidná ryba, co by se hodila do akvária místo čichavců nebo bety?

Pokud budu opravdu pozorovat, že čichavci se v nádrži necítí dobře, tak je někomu daruji. Pošlete mi kdyžtak do SZ, že máte zájem. Jsem z Prahy.

Uff, to je román. Předem díky za užitečné odpovědi.pivo
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2015 20:38 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: monny
Ak ťa poteší, tak sterilná voda v akváriu je na škodu. Nepremýšľal si do zadu nalepiť čiernú alebo tmavomodrú fóliu? I stena vzadu budí dojem mutnej vody a fólia vzadu tu vodu určite optický "prečistí" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2015 13:18 monny
Fotka k příspěvku Dekuji za radu, voda zacina byt cim dal vic cirejsi :-) dneska jeste pridame cerne pozadi a bude to skoro dokonale...;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.02.2015 20:34 R Muž vaclav [14609] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: monny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 20:23 R Muž Silent [5949] Re: monny
Voda by se měla během záběhu sama pročistit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.02.2015 20:23 R Muž romant [27987] Re: monny
Nech to několik dní bez zásahu, ono se to dočistí a potom začni lehce měnit vodu, když to bude v richtiku můžeš na výměny přitlačit a sem, tam můžeš lehounce zakrmit nitrifikační bakterie špetkou sušenýho krmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 20:20 monny – Mlhavy zakal
Fotka k příspěvku Dobry den,mam dotaz,vcera jsme zapnuly akva, 100l, aby se zabihalo mesic, substrat, sterk, skalka, rostlinky a veskere vybaveni.Abychom to rybickam udelaly krasny :).A mame zakalenou vodu,tak mlhave, chci se zeptat, zdali dennim vymenovanim vody zakalena voda bude cirejsi, nebo jestli tomu mam pomoci pripravkem pro kristalove cistou vodu.Pridavam obr. KVALITA fota spatna, ale kal jde videt.Dekuji za radu.
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2015 22:34 rodrigotx – napadení krupičkou
Ahoj,mám velký problém. V akvariu 300 litrů mám 7 tlamovců od 5cm do 15cm, 3 ancistrusy, 7 panceřníčků, 7 parmiček, 1 sumečka, 3 šneky.Tlamovci se mi vytřely,ale všechno je napadeno krupičkou.Teplotu jsem zvýšil na 29,5 st. Odkaluji každý den.Filtr jsem měl stažený.Dnes je to 4.den a už mi uhynuly 3 ryby- 2 ancistrusy a 1 parmička.Prosím o radu,jak zbytek ryb zachránit.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 15:52 R Muž romant [27987] Re: reina
Ty živorodky to velmi rychle vyhnojí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 15:31 Žena reina [17] Re: romant
díky - vodu měním, spíš se tak ptám, jestli to těm kytičkám bude stačit
Jinak - pokud někdo z Prahy chce živé krmení, tak mám momentálně něco přes 20 kousků novorozenečků gupky / endlerky, a max. si z toho po "vybarvení" nechám pár holek - ty původní mi kluci chtěj utahat a jim se to nelíbí..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 15:20 R Muž romant [27987] Re: reina
Denně měnit 1/3 objemu vody a oka někomu darovat, třeba kdo má větší ryby bude rád, tedy jeho ryby. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 14:58 Žena reina [17] – substrát pod štěrk / písek
Ahoj,
dle hesla "vše špatně", jak jsem až pozdě z těchto stránek zjistila, nemám pod štěrkem / pískem žádný substrát... Ke kytičkám jsem dala jílovou kouli od JBL (pravda, trochu při rozpouštění kalí vodu), ale - bude to stačit? A pokud ne, co s tím?
Akva jsem tak nějak osázela rybkama hodně brzo po zajetí (3 dny), tak nevím nevím...

Plus totál hloupý dotaz: nějak se mi množí paví očka / endlerky, za chvíli mi skoro nezbyde místo na vodu :) - co s tím? :-D

díky všem, a snad mě neukamenujete :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 12:42 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: ak83
Az budes z interni kostky biomolitanu vytahovat prorostle koreny rostlin, muset se k nemu dostat a pak z pod nej (ale i z nej) vyplave nejaky ten svincik, pricemz budes potrebovat povytahnout cerpadlo, ktere zrovna visi blbe na privodnim kabelu, ktery je nekde zamotany a nemuzes se k tomu dostat, zavazi Ti dekl, ruce mas mokre a drzis co muzes, a nakonec mas mokry koberec (doufam ze jsem aspon nejvetsi babrak a ostatni to maji s mene problemy)... co bys v takovy moment dal za externi filtr! smich

Jenze tuhle operaci nedelas tak casto, a tak jestli Ti kostka biomolitanu v akvariu nevadi, a prekousnes nepohodli, je to dobre reseni. Tady je biomolitan 10x14x30cm, a kdepak je?
rybicky.net/fotogalerie.php…
A to se tam jeste vesel i cely system rozpousteni CO2, nepredpokladam, ze ho najdes.
rybicky.net/clanky/1366-co2-snadno-levne-a-bezpecne
Samozrejme je tam i topitko.

Akvarium s dostatem rostlin dokaze schovat hodne vybaveni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.01.2015 11:44 R Muž romant [27987] Re: ak83
Jedna z velkých předností ext. filtrů je že nejsou vidět, jsou schovaný, tedy bývají, ale kvalitou filtrace se dají poměřovat, tedy některé s vnitřníma, taky některýma. Zjednodušovat, v tom smyslu, že ten či onen je lepší se dost dobře nedá, je to klasická situace originality té či oné nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2015 11:38 ak83 Re: jamajcan
všem děkuji za rady. Kytičky už přidány.
Jen jsem zjistil že jsem se dost sekl, odhadoval jsem ji z práce.
Její velikost je tedy 80x35x40 takže asi 112 L.
Když jsem se ptal na filtry spousta lidí mě doporučovala externí.
Opravdu je o tolik výhodnější?
Ještě jednou díky za rady a za tu velikost se omlouvám.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2015 12:52 jamajcan Re: Heimdall
Máš pravdu,toho typu jsem si nevšiml.U2 mám v jedne 54ce,a tam šlape, jako hodinky,do této velikosti určitě,když Fluval,tak U4.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.01.2015 12:45 R Muž Silent [5949] Re: ak83
Jestli má ta nádrž napsané rozměry má obsah cca 192 litrů hrubého objemu a pro to je Fluval U2 naprosto nedostatečný. Ten je opravdu pro nádrže do 110 litrů. Takže pro tvou nádrž bys potřeboval, pokud zůstaneme u Fluvalů, model U4.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   20.01.2015 12:40 jamajcan
Ahoj.Nehledej v tom žádnou záhadu.Odpověď je na snadě.V drtivé většině těchto případů vymření ryb,se jedná o nestabilní,nezaběhlé prostředí v akváriu,tzn.i ve filtru.Bakterie,které se ještě nestačily namnožit v dostatečném množství,si neporadily s odpadními látkami produkovanými rybami.A sešly se Ti dva druhy,které by právě do takhle nezaběhlých akva.být neměly.Ancistrus-velká produkce výkalů,silný znečišťovatel,Neonka-má ráda čistou vodu.Pokud jsi neměnil denně část vody,problém je na světě.
K Tvému dnu,jestli se dívám správně,je to drť.Je to substrát absolutně nevhodný do akva.a ještě více do akva.kde chováš ryby dna.Je ostrý,čili hrozí poranění,co se týče kytek,tak ty ho taky nemilují.Takže pokud máš možnost,určitě dno vyměn,za jiný vhodnější substrát.Přihazuji pár odkazů,na nenáročné kytky,které jsou při rozjezdu akva.nenáročné a spolehlivě si v čerstváčkovi budou žít.Čím víc kytek,tím měně starostí. rybicky.net/atlasrostlin/hygrophila_polysperma rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum rybicky.net/atlasrostlin/limnobium_laevigatum. Akva založit,přidal bych pár Okružáků,Levatek,Blátivek,nebo jiných nenáročných plžů,kteří Ti pohnojí kytky a osobně tak nechávám akvo měsíc i více,než do něj dávám první ryby.Nezapomínej na ty výměny vody a klidně přikrmuj běžným krmivem,pro akvarijní ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2015 12:09 ak83 Re: michalt
je tam filtr Fluval U2, mám dojem že na krabici bylo napsáno 110 litrů, ale za to ruku do ohně nedám. Doma na to mrknu a zítra pošlu.
Byli to zlatí ancistrusové o velikosti +- 3cm a byli celkem 3.
Neonky byly vypuštěny o den pozdeji, bylo jich 10.
Rostlinky nakoupím. Nějaké doporučení na druh?
Předem díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2015 12:07 Muž Legioix [574] Re: ak83
No a voda se za tu dobu měnila?

Lepší by bylo založit prazentaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2015 12:06 ak83 Re: Legioix
nechal stát jako že jsem dal písky, kameny a tak.
po 2-4 dnech (nevím přesně) nasadil kytičky, pak zapnul veškerou techniku, pohnojil a nechal běžet +- 3 tydny bez rybiček.
Testy koupím a vyzkouším. Díky za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2015 10:53 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: ak83
Jaký filtr přesně tam je? Podle fotek se mi nejasně zdá, že poměrně malý.

Jak velcí byli ti ancáci a kolik jich bylo? Ti mohli zhoršit kvalitu vody, ve které ještě nebyla ustálená nitrifikace.

Tři týdny po založení je na neonky ještě trochu brzy. Hlavně, když uvážíme přítomnost ancáků a možná příliš malý filtr?

Byly rybky vpouštěny postupně nebo všechny najednou?

U nově založeného akvária těch možných příčin takového úhynu hodně není. Hledal bych příčinu v kvalitě vody v souvislosti s nedostatečně zaběhnutou filtrací a ne zcela vhodně nakombinované osádce.

Podle fotek bych do nádrže taky přidal víc rostlin, rychle rostoucích. Taky trochu pomohou stabilizovat prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2015 10:41 Muž Legioix [574] Re: ak83
Koupit testy NO2 a NO3 a změřit.


ak83 napsal:
Po nasazení rostlinek jsem akvárko nechal ca 3 týdny stát a následně nasadil jen základní rybičky.


Jak stát?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2015 10:32 ak83 – vyzdechali rybičky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
kdysi jsem se už rybičkám věnoval a chci začít znovu, ale momentálně nevím co dál.
Zakládal jsem nové akvárko, vše kromě nádrže o rozměrech 800x400x600 a vzduchování, jsem koupil nové.
Vnitřní Filtr od Fluvalu, topítko, osvětlovací trubice. Písek černý z velkoobchodu plaček (nebo nějak tak), ten jsem přepral. Kameny a kmen jsem vyvařil.
Po nasazení rostlinek jsem akvárko nechal ca 3 týdny stát a následně nasadil jen základní rybičky. To jest ancistrusy a neonky. Všechny rybky ca po týdnu odešly a já nemám páru proč.
Napadá někoho něco?
Předem díky za rady.
Fotky přikládám níže
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2015 19:37 Žena KatkaPtacatko [0] Re: Legioix
Je to jenom provizorium, kytky přišly dřív než dno. To bude nejdýl ve středu (20kg flexi obklady 2-4mm), teď je tam jenom jeden pytlík = 3kg, co zrovna zbyl v akvaristice.
Jinak jsem se jenom bála, aby to nebylo něco horšího.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2015 19:31 Muž Legioix [574] Re: KatkaPtacatko
Filtr nechat tam kde je a čekat. Je to nově založené, tak to chce trpělivost.

A hlavně to chce dosypat něco na dno, protože v těch dvou hrstech ti to neporoste.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2015 19:28 Žena KatkaPtacatko [0]
Fotka k příspěvku Dobrý den, mám dotaz. Včera jsem přidala do akvárka bublifuk (je to jenom provizorní filtr, aby zmizel zákal), zákal, který byl v akvárku, zmizel. Ale teď večer jsem si tam všimla takové "mlhy". Nevíte, co to je?
Mám dát bublifuk doprostřed akvárka, aby to lépe nasávalo celý objem akvárka?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 10:00 Muž maryn [40] Re: Aquasky
Krevety jsou na kvalitu a výkyvy vody háklivější než ryby (alespoň než většina z nich), takže to takto čerstvě založeného akvárka bych je rozhodně nedával...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 20:34 Muž Aquasky [35]
ok ok :-D nebál bych se toho známý mi vyždímal zajetý filtr do pytle a celý jsem ho tam nalil..takže myslím že mám spoustu aktivních bakterií, provedu testy pokud bude amonium ok akvárko deset krevet zmákne, mám to na tak malých objemech celkem vyzkoušené, výměny vody jsou samozřejmost, ale děkuji za určení problému...kdyby cokoliv určitě si zase nechám poradit :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.10.2014 20:27 R Muž romant [27987] Re: Aquasky
To jestli je to skutečně začínající nálevník, ukáží následující hodiny, dny. Prostě ja to zesílí, zmléční, je to nálevník. Když se to do několika dní dočistí, nálevník to nebyl. Křišťálovou kouli mám zrovna v opravě. ;-) Jinak krevetky po 14 dnech nepovažuji za dobrej nápad, tedy pokud nebude akvo denně vyvětráváno. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 20:23 Muž Aquasky [35]
majitelka byla poučena...jen mi řekni ještě ten bílý zákal co vznikl z kořenu to je tedy nálevník? já měl za to že je to jen uvolnění organických látek v kořeni...měl sem to tak několikrát nikdy jsem tomu nevěnoval moc pozornosti protože zákal nikdy nebyl silný a vždy do dvou tří dnů zmizel...jinak ryby pujdou až já řeknu no založeno to bylo předevčírem takže sem to určil na 14 dní...ale to pude jen pár krevetek...akvárko má 30 l kdoví jestli tam časem příjde pár microrasbor nebo kardinálek...spousta nanoakvárek má rybí osazenstvo ale to až časem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.10.2014 19:14 R Muž romant [27987] Re: Aquasky
Tak ať místo šílení denně mění 1/3 vody a to hlavaně před a po instalaci ryb, který tam tuším půjdou velmi brzy. ;-)
Edit: Kdyby se ten zákal i po výměně zhoršoval, bude to nálevník a tam naopak vodu neměnit a vyčkat odeznění tohoto, což bude asi pěkná zkouška trpělivosti. :) Rozhodně nedávat ryby do vody s nálevníkem, to by nemuselo dopadnout dobře a majitelka by mohla utrpět zklamání. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 19:10 Muž Aquasky [35]
díky...jako bejt to moje akva neřeším protože vím že si příroda dycky poradí :-D ale majitelka šílí hrozně na to spěchá :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 19:07 R Muž romant [27987] Re: Aquasky
Nech to na šnecích. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 19:05 Muž Aquasky [35]
Fotka k příspěvku a ještě na mechu je to jako stříbrná nitka :-D
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 19:04 Muž Aquasky [35] – Povlak
Fotka k příspěvku Ahojte pomozte zakládal jsem akvárium a přes noc se ta vytvořil takovýto povlak myslím že je to na hnědovce windelov je to jako vlákno pavučiny, mám v akva kořen amanno wood nebo taky finger wood nijak sem ho neupravoval ani nevyvařoval...jen opláchl tekoucí vodou..ráno byla voda mírně mléčná z kořenu, co myslíte je to nějak toxické mám to řešit nebo to nechat na šnecích ať si s tím poradí? díky za radu :-D
 

Starší reakce


+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [31] ...... 50

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 68242x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12818-cerstve-zalozene-akvarium-problem?od=1501