Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Čerstvě založené akvárium - problém

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií » Záběh 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 49 Přejít na další stránku   1  
Čerstvě založené akvárium - problém
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2010 21:26 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: gigimasters
Týden od založení akva? Velmi pravděpodobně otrava N-látkami.
Měl byste začít s denní výměnou větší části vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2010 21:25 Muž Jiřmond [16] – Re: gigimasters
Takhle je to opravdu vaření z vody...některé rybky jsou více choulostivější, viz ty tetry. Co takový syndrom založeného akvária?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2010 21:23 R Muž romant [27987] – Re: gigimasters
To akvárko je tejden starý a nefunguje ještě tak jak má na to aby ustálo přidávání tolik citlivejch ryb najednou. Vyměň vodu a pokračuj v tom co 2 dny. Přestaň úplně hnojit, krm jenom velmi střídmě a prozatím už žádný nový ryby nepřidávej. Musíš aspoň 14 dní počkat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2010 21:18 Muž gigimasters [8] – Re: Jiřmond
No testy na dusičnany atd. boužel nemám. Ale jiné ryby jsou v pořádku tak nevím..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2010 21:17 Muž Jiřmond [16] – Re: gigimasters
A propós, s tím hnojením bych taky asi v tuto chvíli přestal. V této fázi by si měla nádrž vystačit s hnojením od ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2010 21:13 Muž Jiřmond [16] – Re: gigimasters
Pak bych projistotu otestoval vodu. V deníku jsem vyčetl, že jsi přidal najednou velké množství ryb, což by mohlo mít na stabilitu nádrže, která je týden v provozu, negativní vliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2010 21:07 Muž gigimasters [8] – Re: Jiřmond
To jsem udělal... I black molly jsou nějaké divné ty mi stojí těsně pod hladinou a ty už tam mám týden..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2010 21:05 Muž Jiřmond [16] – Re: gigimasters
Obecně jsou tyto tetry velmi háklivé na jakoukoliv změnu vody. Před vpuštěním do nádrže je vhodné pomalu přidávat vodu z nádrže do sáčku, aby to pro ně pak nebyl najednou šok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2010 20:58 Muž gigimasters [8] – Tetra červenoústá zbělala
Dnes jsem si donesl do akvária hejno 12 teter červenoústých. Asi tři hodiny plavali v hejnu ale pak se pět ztratilo a nevím kam. A potom jsem jednu našel, že jí filtr nasál ocas. A druhá vedle filtru jen tak leží na rostlině. A teĎ jsou většinou břichem nahoru. Jedna dokonce po těle je bělejší než ostatní.
Nevíte čím to může být? Převozem nebo něčím jiným?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.06.2010 14:58 Muž JendaVana [22] - CichlidyRe: Toony
100l týdně? víš jak bych měl doma vlhko? a kvůli čemu bys tu vodu odstával? kvůli chloru? to je hodně starej přežitek... koncentrace chloru je ve vodovodním řadu dneska jiná než před desetiletími, kdy se kvůli tomu nechávala voda odstát, dnes fakt stačí ta sprcha nebo dost velkej objem. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.06.2010 14:50 hrebik Re: JanaVana
Dík za všem za rady...

filtr funguje na tomto principu: www.akvarko.cz/…

S poznámkami souhlasím a pokusím se o nápravu, čichavce a skaláru mi přenechala sestra ze svého chovu, takže vracím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2010 14:49 Toony Re: AmorFati
Popisoval jsem to obecně. Všichni víme, že žádnej univerzální návod na akva neexistuje. A navíc jsem mu to popsal tak, ze nic dalšího (třeba akvaregulátor)nepotřebuje.Já osobně bych si do akva chlorovanou vodu neliju a myslím, že mít někde v kýblech odstáté třeba i 100 litrů vody není až zase takovej problem. S tím světlem v setech, to je bída. Taky jsem napsal, že to musí jít všechno ruku v ruce, jinak to fungovat nebude ;-) hlavně ať si z toho něco veme a začne jednat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2010 13:43 Muž JendaVana [22] - CichlidyRe: AmorFati
souhlas, nekomplikovat to... :-) do mých cca 450l hadicí přímo z vodovodního řadu. žádné uvolňování plynů, žádný akvaregulátor. a kde bych odstával 100l vody - to fakt nevím. smich
Ad Hrebik: mladé akva, nezajetý filtr, velké ryby - spousta chyb už na začátku. nechápu, jaktože v odchovničce vše fuchčí a vedle zakládáš AQ a podaří se ti udělat tolik začátečnických chyb. Zdá se totiž, že někde jinde se ti daří ryby odchovávat... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.06.2010 13:38 Muž AmorFati [37] - AmerikaRe: Toony
Možná mu to až moc komplikuješ...

1) S 15W LT se dá existovat i v 54l nádrži, kam se běžně prodávají v setech. Že lepší nasvícení pomůže, není vůbec jisté, záleží i na množství živin, viz výše.

2) Opět, 54l akvárko se dá čistit jednou za kvartál a bez problémů funguje. Rozhodně není potřeba měnit 1/3 vody každý týden, i když v případě že akvárko nefunguje, je to samozřejmě vhodné. Dokonce klidně 1/2 a klidně častěji. Vodovodní voda nemusí být odstátá... Už léta ji napouštím do kýblu sprchou (aby se uvolnily obsažené plyny), naleju akvaregulátor a šup do akvárka. Nakonec uv elkých akvárek to třeba ni nijak jinak nejde.

U zbytku máš pravdu, zejména by se hrebik měl podívat na bod číslo 5, což mu ale jeho bezprostřední problém nevyřeší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   17.06.2010 13:12 Toony Re: hrebik
Kořen barví vodu a je to prospěšné pro ryby. Časem zákal zmizí. Neřešil bych to.

Důvodů proč se nedaří tvým rostlinám je víc:

1.nedostatečné osvětlení. Musíš mít alespoň 0,5 wattu na litr. Momentálně máš 0,37.
Tam se může dařit rostlinám jako je javský mech a anubias.

2. pravidelná výměna vody. u takhle malého akvária je potřeba měnit 1/3 vody KAŽDÝ TÝDEN.
Voda vodovodní musí být odstátá 24 hodin, aby vprchal chlor. Jinak ti chlor zabije užitečné bakterie, které likvidují odpadní látky z ryb (hovínka atd.)
Pravidelná výměna vody je alfou a omegou a jde ruku v ruce s osvětlením. Pokdu to nebudeš dodržovat, nikdy se nebude dařit rostlinám a ani rybám.

3. filtr puštěný nonstop. Jsou to "plíce" akvária, pokud ho vypneš (stačí na pár hodin), umřou užitečné bakterie, které ti rozkládají odpadní látky z ryb. Náplň ve filtru je biomolitan. Pokud ho nemají na míru, kup si kostku a vytsřihni dle potřeby.Nic jiného ve filtru být nemusí.

4. Písek v akváriu nesmí obsahovat vápník. Poznáš to tak, že vyndáš trošku písku z akvaria, usušíš ho a pak na něj vyleješ ocet. Pokud šumí, obsahuje vápník a to je špatně.
MUSÍŠ HO VYMĚNIT.

5. Vidím v tvém akva Skláru a Čichavce. Akvárko je mále. Je to jako kdyby si zavřel slona do krabičky od sirek. Rybky rozdej nebo vrat tam, kde si je koupil. Nech si jen nějaké živorodky. V tvém případě bych doporučil na celé akva maximálně 4 rybky. Časem můžeš něco málo dokoupit. Pokud ti doporučili ve zverimexu, kde jsi kupoval akvarium, koupit do něj skaláru, tak na jejich rady už nedávej a všechny informace hledej tady.

HLAVNĚ SI PROČTI SEKCI RADY.


Uf, uf normálně bych se tak nerozepsal, ale dneska jsem zachránil toulavýho psa a teď dávám první pomoc tvým rybkám. Ty zvířata nás musí opravdu milovat.

PS: pokud rybky lapají po dechu, tak měň 1/3 vody, klidně každý den. Dokud po dechu lapat nebudou. A pokud máš vzduchovací motorek s kamínkem, tak ho dej do akva hned.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2010 13:09 Muž ondra [168] - ŽivorodkyRe: hrebik
Nevím jak máš přesně řešený filtr, ale filtr by neměl být příliš silný a výtok nad hladinou, nebo těsně pod ní může způsobovat nadměrné okysličování vody = nedostatek CO2 pro rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2010 12:55 švíco Re: hrebik
Nejvíc ti teď pomůže vyměňovat často vetší část vody dokud se ryby budou držet na hladině... nebylo by od věci si pořídit test na NO2 a změřit obsah dusitanů. Zřejmě nebude ještě zaběhnutý filtr...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2010 12:53 Muž AmorFati [37] - AmerikaRe: hrebik
Podle fotek to nevypadá jako nějaká obrovská katastrofa, takže se směle pusť do nápravy základních chyb. Dokud nic nechcípá, nic se neděje :-)

1) Vodu téměř jistě barví ten kořen, což ničemu nevadí, naopak, je to prospěšné. Problém to je jen estetický a jen pro někoho (já a mnozí další akvaristé do vody naopak hnědé "barvivo" doléváme).

2) Rostlinky nerostou, řasa prosperuje... Nerovnováha v systému živin a osvětlení. Je potřeba najít rovnováhu. Tipuji moc živin a málo světla, řešením by mohlo být ubrání živin (nehnojit, častěji měnit vodu, možná méně krmit... záleží na tvých konkrétních podmínkách) nebo přidání rostlin.

3) Co jsou bublinky, si netroufám hádat, ale výtok nad hladinou ničemu nevadí. Ryby můžou lapat po dechu kvůli zatím nefungující biologické filtraci. Jak máš vlastně řešený ten filtr? Máš v něm čerpadlo? Jinak nějak nechápu, jak by totiž mohl fungovat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2010 12:46 hrebik Re: švíco
Takže myslíte, že bych měl vyndat a vyvařit kořen a do filtru dát třeba aktivní uhlí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2010 12:43 švíco Re: hrebik
Vodu barví kořen... pokud je nádrž založená jen měsíc, tak se může jednat o velké množství dusíkatých látek, proto ryby lapají po dechu...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2010 12:37 hrebik – Prosím o pomoc se zhuntovaným akváriem
Fotka k příspěvku Dobrý den,

dovoluji si Vaši komunitu požádat o pomoc při řešení problému s mým akváriem. Akvárko jsem založil asi před měsícem a mám s ním zatím jen starosti.

1. téměř oranžová (!!!) voda, jejíž původ si nedokážu vysvětlit... maximálně mě napadá kořen, který jsme zakoupili v Hornbachu
2. rostlinky nerostou - naopak se pokryly odpornou hnědou řasou, na rozdíl od odchovného akvária vedle, kde není osvětlení, ani filtr ale tam na sobě nic nemají
3. ve vodě je jako by "obrovské množství malých bublinek" a i přes to některé ryby lapají po dechu a drží se u hladiny, podezřívám z toho filtr jehož vývod mám několik centimetrů nad hladinou, protože jsem myslel, že to bude suplovat vzduchování

Předem moc děkuji za rady, jsem už vážně v koncích.

Fotodokumentace:

2i.cz/…
2i.cz/…
2i.cz/…
2i.cz/…
2i.cz/…
2i.cz/…

Technické specifikace akva:

40 litrů, světlo - Sun Glo 15W, vnější filtr na principu spojených nádob cca 8 litrů, topítko Aquael 50W, ...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 22:11 Žena makkikka [3] - Živorodky – Re: Yirka
děkuju za doporučení přípravků určitě si je koupím ;-) dokoupím si doporučený odkalovač ,pokusím se sehnat i ten nový filtr protože ten stálý se mi zdá dost pomalý i když všechno nemůžu mít hned já jsem si toho vědomá :-) a zdá se mi že se mi jakoby na listu jedné rostlinky dělá zelený povlak a sem tam hnědý lístek :-( tak nevím co to zase bude jestli je to že rostlinka není pořádně zakořeněná nebo to bude nějaká řasa možná to až moc sleduju , postupně vás všechny budu informovat a na těchto stránkách určitě zůstanu ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 22:00 Žena makkikka [3] - Živorodky – Re: dikard
určitě ted bych už počkala min 3 týdny protože mě neustále trápí zakalení vody ryby to víří pokusím se sem přidat nějaké fotky tak uvidíte sami a budu ráda za rady a doporučení a klidně i cokoliv vytkněte já se zlobit nebudu nechám si poradit od zkušenějších :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 21:57 Žena makkikka [3] - Živorodky – Re: Rexistens
Děkuju všem za rady jsem za ně moc vděčná :-) opravdu každý člověk má na to jiný názor někdo tam lije spoustu chemie někdo nepřidává vůbec nic ;-) v tomto je i trochu štěstí a určitá spousta zkušeností :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 21:21 Muž dikard [14] - Jezírkové ryby – Re: Rexistens
plne s tebou suhlasim je to tak ked som ja zacinal s akva(ked som bol maly), tak v tedy stacil iba zaklad teraz som vyhodil kopu penazi na testy a vselijake vylepsenia co pred tym asi ani nik nemal a akvaria boli krasne i to moje :-) tak neviem co sa stalo co je horsie ako vtedy?? no je to jednoznacne velky rozdiel.... tu "chybu" s rybami som urobil aj ja ale tak som to robil aj pred tym no teraz to dopadlo takmer katastrofalne.... uz som toho nazodru ze radsej pockat ako sa nahlit :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.03.2010 21:04 Muž Rexistens [16]
Nazor do diskuze k brzkemu vypustni ryb.
Muj kamarad ma 5 akvarii (od 12 litrových po jeho nejvetši 160 litrove). Nikdy necekal s vysazenim ryb dyl jak den. Prostě rano pisek a rostlinky, napustit vodou, zapnout filtr (upne novy, nezabehnuty) pockat az se voda aspon trochu vyciti(opticky) a druhy den tam vypusti ryby (a nemalo). Co vim, tak mu nikdy nic nechciplo (tedy po zalozeni akva). Nikdy nic nemeri, nepridaval chemii a mel krasna akvaria.
Nerikam ze je tenhle postup spravny(nedejboze ze ho nekomu doporucuju), ale ze to taky tak funguje a je hodne lidi co to takhle dela.
Dneska je to same mereni a chemie. Driv to slo i bez toho.
Kdyz jsem byl maly, tak mel otec akvaro jen s piskem, rostlinakam, rybama a vzduchovanim a svetlem. Zadne problemy, zadne extraproblemy se rasama nic...
I kdyz je tu spousta lidi co tomu rozumi a i mne hodnekrat dost dobre poradili, tak z toho nekteri delate az moc velkou vedu si myslim... Ikdy je fakt, ze ja osbne bych asi taky uz nemel odvahu vysadit tam ryby driv jak za 3 tydny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 19:46 Muž Yirka [9126] – Re: makkikka
O chemii neuvažuj, NO2 odstraníš právě tou výměnou vody. CO2 má čas, je to suportér růstu rostlin a lze jej aplikovat když člověk ví vo co go.
Za uspkojující považuji kapkové testy Rataj- Azotan, Azotin, Akvin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 19:42 Žena makkikka [3] - Živorodky – Re: Yirka
jj určitě si ho co nejdříve pořídím děkuju za doporučení a k tomu testu NO2 to ukáže co ?? a kolik má být myslím že jsem četla že 0 a pokud bude vyšší nebo nižší tak co s tím ?? to jsou zase další přípravky na úpravu ? :-| a k čemu je CO2 ?? který test je lepší zakoupit ?? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 13:10 Muž Yirka [9126] – Re: makkikka
Filtr není o příkonu pohonu (i když může napovědět) ale o objemu filtrační hmoty. U nádrže tvé velikosti bych šel spíše do čerpací hlavy (AT 201) a kostky biomolitanu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2010 12:53 Žena makkikka [3] - Živorodky – Re: gaume
ještě jsem se Vás všech chtěla zeptat vlastně akvárium které mám ,rušil strejda všechno z něho dal pryč a já jsem si založila nové podle mě ale nestačí filtr na přečištování vody mám vnitřní a je na něm napsáno 4.8 W myslíte že to stačí na 180 l akvárium ?? :-) jinak pavučinka už se netvoří jen je voda zakalená a rybičky všechny žijou :-) pokusím se to co nejdříve nafotit a dám sem nějakou fotečku
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2010 22:16 Žena makkikka [3] - Živorodky – Re: gaume
Jj filtr mám vnitřní :-) do vody jsem hned po napuštění dala Aqua Safe a potom na úpravu pH Easy Balance.No ted už s tím asi nic neudělám ale můžu zmenšit počet ryb což mě asi nemine .Pak mi doporučili v Hornbachu at dám do filtru aktivní uhlí že to pohltí rychleji kal.Myslíš že ještě dokoupit rostlinky ?? mám jich 7 ale podle mě se to rozroste :-) a mám 180 l akvárko a který ryby by jsi dala pryč z toho co jsem psala že mám vůbec nevím co dělat :-( pokud máte někdo icq byla bych ráda za každou radu já mám :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2010 21:57 Žena gaume [26] - Živorodky – Re: makkikka
jinak ryby mely pockat dyl, nez jsi je nakoupila, ale s tim uz ted sotva neco udelas. pouzila jsi nejakou chemii? biofiltr, start nebo neco podobnyho? rozhodne nakup rostlinky, hodne!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2010 21:54 Žena gaume [26] - Živorodky – Re: makkikka
ja se jen mozna blbe zeptam, mas filtr? v popisu o nem nepises, jen o vzduchovani.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2010 21:52 Žena makkikka [3] - Živorodky – Re: Yirka
jj mooc děkuju za odpovědi určitě si to pořídím a to co nejdříve :-) jsem moc ráda že jsem tyhle stránky našla ;-) jj a tu vodu mám jakoby na večer vždycky zakalenou myslíte že je to počtem rybek že to víří ?? :-) mám nějaké dát pryč ?? a kolikrát denně krmíte ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2010 20:59 Muž Yirka [9126] – Re: makkikka
Odkalovač je nezbytnou pomůckou akvaristy. Zvláš´t u nádrže tvého tyxpu. Funguje tak že se skládá většinou s hadise se škrtící klapkou a zvonu(rozšířeného ústí). Zvon se zavrtá do dna, nasaje se (jako když se stáčí víno z demižónu) a pak už jen postupuješ zvonem po dně a odsáváš nečistoty. Otízka čtvrthodinky a je hotovo. Pak doplníš vodu a nejdůležitější část údržby je hotova.
www.kasa.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2010 20:56 Žena makkikka [3] - Živorodky – Re: Yirka
a ještě je dobré ho zakoupit v Hornbachu nebo jak to vlastně funguje ??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2010 20:40 Žena makkikka [3] - Živorodky – Re: Yirka
ještě bych se chtěla zeptat je dobrý odkalovač na dno na zbytky potravy a nečistot a jak to funguje ??? nebude to brát i kamínky ??? a viděla jsem 2 druhy menší a větší kterej si mám pořídit ?? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2010 18:45 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vod
stevo112 napsal: k tomu "v obchodech mi řekli že stačí 3 dny po napuštění " po napusteni akvaria treba pockat cca 3-4 tyzdne kym sa "zabehne" cize treba cas aby sa tam vytvorili bakterie...
Ono je to silne relativne, po akom case... Treba merat hlavne NO2, a ked je uz 2 dni na nule, mozu sa vpustit prve rybky. Ja som prvych 12 danii vpustal po 9 dnoch, a 5 prisavnikov po dalsom tyzdni, a bolo to bez problemov. Pomohla mi k tomu kopa rastlin, do nerastlinneho akva by to mozno bol problem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2010 18:18 Muž Yirka [9126] – Re: makkikka
Myslím, že pokud nebudeš postupovat VELMI obezřetně, čeká tě řada problémů a úhynů. Ono totiž i do zaběhlé nádrže se dávají rybky postupně a ne náhodou takový nášup. Jako první bych ti doporučil nakoupit testy NO2, NO3, PH a denně měřit a taky asi měnit vodu. A dokup rostliny, ten počet rostlůin a rybek by u tebe měl být obrácený. A taky bude dobré něco více načíst:http://www.akvarijni.cz/zacatky.htm
rybicky.net/rady/zalozeni-akvaria
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2010 17:23 radim – Re: stevo112
stevo a jak si cekal dlouho ty se zaběhnutím akva??? podle té fotky co tam máš to vypda ze akva vzniklo z ajeden den a uz ti tam plavou ryby...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2010 17:01 Žena makkikka [3] - Živorodky – Re: stevo112
jj děkuju ted už vím že jsem udělala velkou chybu :-( pokud budeme mít ještě další akvárium určitě počkáme 4 týdny ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2010 16:48 stevo112
tak to neviem... ja len o tom zabiehani informujem... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2010 16:45 Žena makkikka [3] - Živorodky – Re: stevo112
a myslíte že to může být tím že jsem tam dala ryby brzo ? ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2010 16:43 Žena makkikka [3] - Živorodky
No a nebo další možnost je hodně rybek :-O vše mám malé a plánujeme ještě jedno akvárko tak potom které vyrostou bych přemístila tam mám 180 l akva 6 rostlinek, vzduchovač kořen jako dekoraci a ryby:
4 skaláry (5cm)
8 tetra krvavá (2cm)
8 tetra černá (3cm)
2 krunýřovce
2 pancéřníčky
2 mřenky
4 parmičky mechové (3cm)
4 čichavce
2 mečovky pár

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2010 16:43 stevo112
k tomu "v obchodech mi řekli že stačí 3 dny po napuštění " po napusteni akvaria treba pockat cca 3-4 tyzdne kym sa "zabehne" cize treba cas aby sa tam vytvorili bakterie...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2010 16:39 Žena makkikka [3] - Živorodky
děkuju mockrát za rady :-) jj po dvou týdnech jsem vpustila ryby v obchodech mi řekli že stačí 3 dny po napuštění jak zmizne zákal na tyhle stránky jsme přišla až včera a jsem moc ráda :-) dobře uvidím co to udělá třeba si s tím rybky poradí.Kořen tam mám ale převařený jak mi doporučili a už nic neuvolňuje ,na spodu nádrže mám substrát pro výživu rostlin a na tom bílý štěrk z Hornbachu a sem tam štěrk bílý s černým a oranžovým na přizdobení ale vždy takhle pavučinka je na bílém štěrku.A ještě jsem přišla na jednu věc koupila jsem tablety na krmení které spadnou ke dnu akva a jak to pozoruju vždy ta pavučinka je na tom místě kde byla ta tableta tak jestli to něco neuvolnuje.Pokusím se to částečně odsát a uvidím pak dám vědět :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2010 12:32 Žena l3nka [13] - Rostliny
píšeš jestli nemáš moc ryb ale neřekneš kolik jich tam vlastně máš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.03.2010 12:30 Muž Yirka [9126] – Re: makkikka
Tak jak už jsem ti odpovídal na sousedním webu. Je to u nové nádrže normální, rybky a plži se postarají že to tam dlouho nebude. Není třeba žádných speciálních opatření.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2010 12:24 Muž PetrS [4] – Re: makkikka
Chtelo by to nejakou fotku, profil nebo neco. Muze to byt treba ze dna, z korene, kamene???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2010 12:20 Žena makkikka [3] - Živorodky – Prosím poradte
Prosím poradtě mám 14 dní založené akvárium 180 l ryby už mám taky. Jsem začátečník a tak prosím o pomoc do rána se mi na dně nad kamínkama udělala jakobý bílá pavučinka asi tak na 3 místech co to může být chce to odkalit nebo mám moc ryb ?? nebo je to nějaká plíseň ? jde to přímo ze dna asi tak 2 cm nechci aby se mi to rozšířilo do celého akva :-( děkuju předem za odpovědi :-O

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [49] 50

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 68242x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12818-cerstve-zalozene-akvarium-problem?od=2401